DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> RADARE, DN 1 si altele

ghc
post 7 Dec 2005, 17:04
Post #211

..:::Cautatorul:::..

Group: Members
From: Cluj-Napoca

In prezentarea pusa mai sus zice "Calculul vitezei medii pe anumite tronsoane de drum". Acestea pot fi portiuni care sa nu lase loc de interpretari...

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiusoft
post 7 Dec 2005, 17:04
Post #212

Membru de sub patura

From: Bucuresti

QUOTE(Ake @ 7 Dec 2005, 18:00)
E aberanta fratilor faza cu viteza medie. Atat timp cat acuzatia de depasire a vitezei nu poate fi probata, aceasta e doar presupusa.

Daca tu te duci la Metro si te filmeaza o camera ca ai cumparat o naveta de bere dupa care te mai filmeaza acasa in parcare o camera si nu mai ai berea nicaieri sau ai sticlele goale, crezi ca poti primi amenda ca ai condus sub influenta alcoolului?
*

Trick quesion, da? In Romania sau in alta parte? smile.gif

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
costi
post 7 Dec 2005, 17:05
Post #213

Membru autentic

Cool down guys.
S-a spus clar ca problema depasirii vitezei medii se va pune mai incolo, daca se va pune vreodata.
Au de unde-si amortiza investitia doar din depasirea vitezei legale si alte alea !!!

--------------------
DSN/SLZ
+
avathan
post 7 Dec 2005, 17:07
Post #214

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(ghc @ 7 Dec 2005, 17:52)
Intr-adevar tot n-am priceput, is mai greu de cap putin. Deci:

Se da un drum aproximativ drept, aka DN1. Tu parasesti acest drum dupa o camera, ocolesti prin sate cu viteza legala si intri iar pe DN1 inaintea unei camere. Viteza ta medie va fi sa zicem 40 km/h fata de 50 de km/h cat ar fi fost pe DN1.
Daca viteza ta medie pe ruta ocolitoare (adica mai lunga) ar fi 60 km/h atunci inseamna ca DN1 ocoleste...
Tot nu pricep. Trebuie sa ma inscriu iar la scoala...
*

din cate stiu eu DN1 NU e chiar drept...
iar ruta "ocolitoare" cum spui tu poate fi mai scurta ,chiar daca e mai lunga si eu merg cu 280 km/h prin satele alea dpv. legal nu imi pot inputa viteza medie dintre cele 2 camere situate pe DN1

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
ghc
post 7 Dec 2005, 17:13
Post #215

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

QUOTE(avathan @ 7 Dec 2005, 16:26)
foarte simplu am iesit de pe DN1 dupa camera X si am luat-o prin sate pe unde am mers LEGAL si am intrat inapoi inainte de camera Y [...]
*

QUOTE(avathan @ 7 Dec 2005, 17:07)
din cate stiu eu DN1 NU e chiar drept...
iar ruta "ocolitoare" cum spui tu poate fi mai scurta ,chiar daca e mai lunga si eu merg cu 280 km/h prin satele alea dpv. legal nu imi pot inputa viteza medie dintre cele 2 camere situate pe DN1
*

Nu te supara ca intreb: sunteti 2 pe acelasi user???

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
Cobra
post 7 Dec 2005, 17:14
Post #216

Membru

mai, dar de ex. eu trec de o camera, ma defectez, si vine unu cu bmw si ma tracteaza smile.gif cu 120km/h. sau unu cu platforma. eu nu conduceam cu 120. nu au cum sa ma amendeze. nu merge pe presupuneri... sau poate eu am inventat teleportarea, nu este problema lor... atata timp cat nu au poza cu mine mergand cu 80 la ora in localitate, nu au cum...

--------------------
Megane 1 RT Hatchback - B
+
costi
post 7 Dec 2005, 17:20
Post #217

Membru autentic

QUOTE(Cobra @ 7 Dec 2005, 17:14)
... atata timp cat nu au poza cu mine mergand cu 80 la ora in localitate, nu au cum...
*

Nuuuuu nici nu au cum. Nu-s decit 59 de camere.

--------------------
DSN/SLZ
+
avathan
post 7 Dec 2005, 17:23
Post #218

eu.

QUOTE(ghc @ 7 Dec 2005, 18:13)
Nu te supara ca intreb: sunteti 2 pe acelasi user???
*

evident ca trebuia sa se trezeasca ...ca altfel nu se putea
deci pentru colegii mai cu putina "intelegere" si cu dor de polemici inutile ...
1 prima afirmatie mi-o mentin si este valabila .daca distanta prin sate este mai scurta
2.a 2-a afirmatie adica asta
"... merg cu 280 km/h prin satele alea dpv. legal nu imi pot inputa viteza medie dintre cele 2 camere situate pe DN1"
era un exemplu la ce ai postat tu

3.indiferent cu ce viteza ai avea prin satele respective poti merge cu 1km/h sau cu 300.000 km/s NU TI SE POATE IMPUTA VITEZA MEDIE CARE SE CALCULEAZA PE DN1 INTRE CELE 2 CAMERE

This post has been edited by avathan: 8 Dec 2005, 10:39

--------------------
a Rosu 1800 - @
+
avathan
post 7 Dec 2005, 17:25
Post #219

eu.

QUOTE(costi @ 7 Dec 2005, 18:20)
Nuuuuu nici nu au cum. Nu-s decit 59 de camere.
*

care e distanta intre Bucuresti si Azuga pe DN1 ?

--------------------
a Rosu 1800 - @
+
nitz
post 7 Dec 2005, 17:27
Post #220

Membru incepator

Bucuresti-Ploiesti: 60 KM
- Comarnic: 110 KM
- Sinaia: 125 KM
- Azuga: 132 KM

This post has been edited by nitz: 7 Dec 2005, 17:30

--------------------
Renault Clio - alb murdar
+
Ghidioneanu
post 7 Dec 2005, 20:23
Post #221

Membru autentic

From: IS

blink.gif Azi la stiri s-a afirmat ca acest sistem al camerelor de supraveghere a depistat in prima zi peste 2500 de depasiri ale vitezei admise !!! wacko.gif Se pare ca cei vizati vor primi doar avertismente initial , apoi vor curge amenzile . Dar daca esti barosan , te doare undeva , nu ? laugh.gif

Apropo , stie cineva ce pedeapsa a luat cel ce a fost prins de radar la Braila cu 250 km /h ? A fost si un topic la stiri pe tema asta ! Daca ala nu a patit nimic , probabil ca din cei 2500 de vitezomani de pe DN1 , cam 15-20 % vor avea soarta lui , adica vor avea o durere loco -regionala ( in coate ,parti laterale sau posterioare !) . cool.gif

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Cobra
post 8 Dec 2005, 09:09
Post #222

Membru

lol 250 km/h? da' ce autobahnuri sunt la braila si nu stiu eu? smile.gif)

--------------------
Megane 1 RT Hatchback - B
+
cataiff
post 8 Dec 2005, 10:46
Post #223

Membru incepator

ala e Rosianu dela Poli Timisoara si avea 272 chiar.
i sa luat carnetu atunci, dupa care nu sa mai auzit ca i l-ar fi dat inapoi a doua zi smile.gif

--------------------
Logan Laureate 1,4 - B 82 MLD
urasc mirc'u....
+
Silviu_S
post 9 Dec 2005, 09:31
Post #224

Membru incepator

Referitor la viteza medie, legea spune ca nu trebuie sa depasesti viteza legala. Aparatul care detecteaza acest lucru trebuie sa fie omologat si aici se ocupa altcineva. Daca respectivul sistem este omologat atunci poate intra in functiune. E de ajuns ca 2 camere video sa fie puse la intrare si la iesire din localitate pentru a-ti putea detecta viteza medie.

This post has been edited by Silviu_S: 9 Dec 2005, 09:34

--------------------
+
sebybv
post 9 Dec 2005, 09:42
Post #225

Membru autentic

From: Brasov

Salut,

Eu tocmai am primit un e-mail cu ceva poze ale sistemului. Sunt de la un prieten al unui prieten, care se pare ca a asistat la o prezentare, sau la ceva gen informare interna (ati vazut ceva pe la TV? ca eu mai mult nu am putut afla). La atasaez aici.
Nu stiu daca are legatura cu ce spunea Crisman, insa baietii de la langa aparate e clar pt mine ca sunt de la Politie. Deci pe sistemul de pe DN1 sunt clar cu geana baietii.

Ce spune tipul care a asistat la prezentare:

"... pe scurt:

1. "aproximativ" 59 de camere (nici politia n-a vrut sa spuna clar

cite sunt )

2. calcularea vitezei fara folosirea undelor radar (computerul imparte

imaginea in mai multe perimetre si calculeaza viteza in functie de

rapiditatea cu care treceti dintr-unul in altul); so, uitati de

detectoarele de radar.

3 .identificarea numarului de inmatriculare chiar daca e plin de noroi

sau a fost modificat (se folosesc niste filtre speciale)

4 .posibilitatea urmaririi si calcularii vitezei de deplasare pe toata

distanta pe care sunt camere (asa ca sa nu va ginditi ca puteti merge

in fata camerelor cu 50 si intre ele cu 150)

..."

Deci sistemul exista, functioneaza, este cu meniu in lmba romana (baietii stiu sa-l foloseasca), prin urmare "capul sus si conduceti bine".

Pa!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/saftoib7/alb...hLguDEBJeolZjoR

PS: Am mai postat mesajul si in alt topic referitor la acelasi subiect. Daca se considera inoportun, mesajul poate fi sters. Multumesc.

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
lapescuit
post 9 Dec 2005, 09:53
Post #226

Membru incepator

From: Timisoara

--------------------
Dacia Logan Laureate - 1.4 MPI - .
+
sebybv
post 9 Dec 2005, 10:09
Post #227

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(lapescuit @ 9 Dec 2005, 10:53)

Astea sunt legale la noi? Adica ma gandesc sa nu ti-o iei si mai tare daca te prinde cu ele...Am vazut ca sistemul e cu operatori "vii", deci poate sa vada in timp real ca nu ti-a iesit numarul in poza....

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
costi
post 9 Dec 2005, 10:11
Post #228

Membru autentic

sigur nu sint legale si in plus nu-ti folosesc prea tare, sistemul avind si camere pe axa drumului.

--------------------
DSN/SLZ
+
Silviu_S
post 9 Dec 2005, 10:12
Post #229

Membru incepator

Evident ca nu sunt legale, iar sistemul poate alerta o patrula cand nu-ti poate citi numarul si te opresc dupa 5 km.

--------------------
+
costi
post 9 Dec 2005, 20:40
Post #230

Membru autentic

Prin forta imprejurarilor tot la citeva zile merg in Pipera (nu, nu ca sa-l consiliez pe JJ)
Daca pina la Brasov se circula ca pe bucatica dintre aeroportul Baneasa si Academia de Politie, atunci sistemul asta si-a meritat banii.
Mers usor, 50-60, nimeni nu depaseste si culmea se circula al naibii de fluent.
La intoarcere insa am mai intilnit niste "shmecheri" de provincie (Bz ai Ag) cu 4x4 care mergeau ca pe vremuri. Cred ca vor primele victime incepind de luni.

--------------------
DSN/SLZ
+
asybo2002
post 10 Dec 2005, 09:47
Post #231

Membru autentic

zic si eu ca omu'...daca nr e acoperit cu noroi si cel putin cel de pe spate la anumite auto e dezastru sau cel de pe fata cand mergi iarna etc...sau daca il ajuti tu cu ceva spray-uri speciale care vor reflecta lumina camerei( iar orice Garcea care te opreste il vede)....cum dracu ti-l vad ei, sa ma lase cu filtre speciale ca nu inghit asa ceva...cat despre faza cu sa uitam de detectoare de radar asta e inca o inventie...pai daca sistemul cu imaginea si perimetrele era asa de bun si de sigur era deja in lumea civilizata de mult si ar scos de mult la pensie clasicul radar cel putin pe autostrazi ori din cate stiu nu e asa...nu incurajez abaterile de la lege dar nici minciuna...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
ovidiusoft
post 10 Dec 2005, 10:46
Post #232

Membru de sub patura

QUOTE(asybo2002 @ 10 Dec 2005, 10:47)
zic si eu ca omu'...daca nr e acoperit cu noroi si cel putin cel de pe spate la anumite auto e dezastru sau cel de pe fata cand mergi iarna etc...sau daca il ajuti tu cu ceva spray-uri speciale care vor reflecta lumina camerei( iar orice Garcea care te opreste il vede)....cum dracu ti-l vad ei, sa ma lase cu filtre speciale ca nu inghit asa ceva...cat despre faza cu sa uitam de detectoare de radar asta e inca o inventie...pai daca sistemul cu imaginea si perimetrele era asa de bun si de sigur era deja in lumea civilizata de mult si ar scos de mult la pensie clasicul radar cel putin pe autostrazi ori din cate stiu nu e asa...nu incurajez abaterile de la lege dar nici minciuna...
*

Sistemul este video-only, nu se emite nimic, deci detectoarele sunt inutile. Camerele au lentile speciale si filtre de lumina (pentru cine s-a jucat cu vreo camera semi-pro sau pro, este modul Night Vision). Ar trebui sa mearga cu o sursa minimima de lumina (luna, stele), dar oricum am impresia ca au amplasat camerele in zone unde e luminat. Din cauza asta nu e nevoie sa-ti dea cu flash-ul in ochi si toate spray-urile reflectorizante valoreaza fix 0. Regula simpla: daca tu poti sa-ti citesti numarul, poate si camera.

Oricum pentru noroi si numar ilizibil/"invizibil" iti iei o amenda zdravana si ramai si fara carnet. Sa spunem ca nu poate camera sa iti citeasca numarul, ce crezi ca se intampla in urmatorul sat? Exaaaaact... esti oprit. Si cum "incidentul" se inregistreaza in sistem, pun pariu ca nici un politist n-o sa riste sa ia spaga.

Acum ce sa zic... modalitati de ocolire a sistemului pot exista, dar ma indoiesc ca asta cu "hai sa ne ascundem numarul" va da vreun rezultat.

Da acum pe bune, e asa de greu de mers cu viteza legala?? wacko.gif

This post has been edited by ovidiusoft: 10 Dec 2005, 10:47

--------------------
+
klaus
post 10 Dec 2005, 12:22
Post #233

步步

Group: Moderatori

Eu am percuta mai la inceputul topicului la informatia aia cu frunzele "lipite" strategic pe numere.
La asta ce or sa faca? "S-a lipit dom'le cand am trecut pe langa o pubela din asta plina cu frunze". Sau "era pe marginea drumului un maldar de frunze si probabil de la curenti zburau in libertate, ca si pasarile".

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ovidiusoft
post 10 Dec 2005, 13:21
Post #234

Membru de sub patura

QUOTE(klaus @ 10 Dec 2005, 13:22)
Eu am percuta mai la inceputul topicului la informatia aia cu frunzele "lipite" strategic pe numere.
La asta ce or sa faca? "S-a lipit dom'le cand am trecut pe langa o pubela din asta plina cu frunze". Sau "era pe marginea drumului un maldar de frunze si probabil de la curenti zburau in libertate, ca si pasarile".
*

Eu cred ca in cazul cel mai bun (politistul are umor) ramai doar cu amenda de viteza (pe aia nu poate sa nu ti-o dea ca-i in sistem), in cel mai rau se supara si-ti aduce aminte ca in lege nu scrie un termen de gratie in care ai voie sa mergi cu numerele murdare, si ti-o iei. Stiu ca este aberant, dar asta e, daca e noroi mergi 3 m, verifici numerele, mai mergi 3 m, mai verifici numerele smile.gif

Parerea mea este ca oricum amenda ti-o iei, deci de ce sa te mai complici?

Later: Uitati aici inca niste informatii despre sistem: http://lists.lug.ro/pipermail/offtopic/200...ber/025907.html

This post has been edited by ovidiusoft: 10 Dec 2005, 13:24

--------------------
+
costi
post 10 Dec 2005, 13:21
Post #235

Membru autentic

imi deschid doua magazine de vindut frunze, unul la Ploiesti si altul la Baneasa smile.gif

Contrar a ceea ce stiam se pare ca amenzile au inceput sa curga:
Gerula de pe Daewoo:
"Gata. Achitat amenda in termen de 48 ore.
Jumate din minim adica 100 RoN.
Filmat pe DN 1 pe aleea Selgros ca am depasit coloana de masini aflata in asteptare la semafor."

Klaus esti mic copil fata de ce se planuieste pe aiurea: folii de cips-uri, ziare, spray-uri smile.gif smile.gif

This post has been edited by costi: 10 Dec 2005, 13:36

--------------------
DSN/SLZ
+
bomicabomic
post 10 Dec 2005, 13:45
Post #236

Ex-membru DaciaClub

Atunci,astept sa le bage si-n Bucuresti...poate in felul asta vom scapa de unii smecheri.

--------------------
x x - x
+
asybo2002
post 10 Dec 2005, 23:37
Post #237

Membru autentic

ma indoiesc ca sistemul e video only...ca prea urla detectorul de fiecare data cand treci pe langa camere...cat despre amenzi pt nr murdar si alte chestii de genul asta sa fim seriosi chiar nu ai mers intr-o zi de mocirloaca in spatele vreunui hatchback...ii mai vezi numarul ??? si cate amenzi ai vazut pt asta pana acum? Cum crezi ca poti sa iei amenda ca nu ai nr vizibil de la jeg si mers pe drum in anumite conditii...am venit intr-o iarna pe autostrada si ma opream din 10 in 10 km sa imi sterg farurile ca nu mai vedeam nimic, ce sa mai zic de numar, capota, bara...totul era un mare jeg...evident ca sunt situatii extreme dar ele exista si in cadrul lor sistemul poate fi "inselat"...sunt pentru respectarea legii dar si a adevarului...ce atata perfectiune pe acest mare sistem...maine o sa aud ca si cu prelata pe masina si tot stiu si ce am mancat ieri...repet daca era asa infailibil si asa maret se aplica peste tot afara, ori acolo este preponderent tot radarul...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
costi
post 10 Dec 2005, 23:48
Post #238

Membru autentic

QUOTE(asybo2002 @ 10 Dec 2005, 23:37)
...maine o sa aud ca si cu prelata pe masina si tot stiu si ce am mancat ieri...repet daca era asa infailibil si asa maret se aplica peste tot afara, ori acolo este preponderent tot radarul...
*

blink.gif asa o fi .......

--------------------
DSN/SLZ
+
ovidiusoft
post 11 Dec 2005, 12:45
Post #239

Membru de sub patura

QUOTE(asybo2002 @ 11 Dec 2005, 00:37)
ma indoiesc ca sistemul e video only...ca prea urla detectorul de fiecare data cand treci pe langa camere...cat despre amenzi pt nr murdar si alte chestii de genul asta sa fim seriosi chiar nu ai mers intr-o zi de mocirloaca in spatele vreunui hatchback...ii mai vezi numarul ??? si cate amenzi ai vazut pt asta pana acum? Cum crezi ca poti sa iei amenda ca nu ai nr vizibil de la jeg si mers pe drum in anumite conditii...am venit intr-o iarna pe autostrada si ma opream din 10 in 10 km sa imi sterg farurile ca nu mai vedeam nimic, ce sa mai zic de numar, capota, bara...totul era un mare jeg...evident ca sunt situatii extreme dar ele exista si in cadrul lor sistemul poate fi "inselat"...sunt pentru respectarea legii dar si a adevarului...ce atata perfectiune pe acest mare sistem...maine o sa aud ca si cu prelata pe masina si tot stiu si ce am mancat ieri...repet daca era asa infailibil si asa maret se aplica peste tot afara, ori acolo este preponderent tot radarul...
*

Pai eu zic asa: bazeaza-te tu pe detectorul de radar si sa ne spui cate amenzi ai primit, poate bati vreun record smile.gif . Oricum cunosc personal persoane care stiu lucruri despre proiect si nu cred ca mint sau bat campii. In fine.

In ce priveste numerele murdare, o singura data am auzit de cineva ca si-a luat amenda. Aici insa nu spuneam ca o sa iei amenda doar pentru numar, desi investitia aia trebuie si ea amortizata biggrin.gif, scenariul era asa:
- ai viteza, camera inregistreaza asta, dar nu poate decoda numarul
- esti oprit in primul sat, iti iei amenda de viteza si in functie de starea de spirit a organului, te alegi si cu amenda de numar murdar, sau fara carnet, sau fara talon...

--------------------
+
costi
post 11 Dec 2005, 15:13
Post #240

Membru autentic

mama ce frumos se merge.....
la iesire se merge snur (desi unul cu BMW-ul a a taiat linia continua de doua ori ca de... avea nr de IF, era ciumec si-si putea permite amenda) dar la intrare in Buc mai vin baietii cu 80, obisnuiti ca inainte ..
Asteptam opiniii de la cei care au fost astazi la munte
George ?

--------------------
DSN/SLZ
+
14 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 01:00
Forum Renault