Scartait stanga fata la denivelari, Efectul "canapea veche"
![]() ![]() ![]() |
Scartait stanga fata la denivelari, Efectul "canapea veche"
undemerg |
![]()
|
||
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|||
marafetu_80 |
![]()
|
![]() ZKR Power Group: Members Posts: 190 Joined: 17 November 04 From: Dr. Taberei Buc. ![]() |
Baga un ochi pe la amortizor si vezi daca a curs.
Numa' bine. |
--------------------
ZKR
Egee 1.6MPI
2005/Preference Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
|
|
cicos |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
se aude doar cand esti singur in masina ? Daca mai sunt si alti pasageri in masina se mai aude ? Zgomot asemanator a avut si tata la masina. L-am sesizat de cand a luat-o, noua fiind. Avea rotile prea umflate (presiune 2.8) si cand era doar soferul, se auzea un scartait si uneori un trosnit in fata.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2005
- VL-xx-RLC
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu par sa fie curse. Zgomotul se aude oricand, indiferent de incarcare. De la presiune nu are cum sa fie, o tot verific periodic, sta la cat e pe usa (2 sau 2.2 nu mai stiu).
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Faci o vizita la service si le explici problema (eventual ii inviti la un testdrive).
Daca zic ca "asa e la toate" roaga-i frumos sa-ti dea in scris |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
QUOTE(nickey @ 28 Jun 2006, 22:57) Au fost pe gaz la SN si la primele SLZ. Asa succes au avut, incat multi le schimbau foarte des (poate le placea sa le aiba noi, dar rau-voitorii zic ca nu se potriveau foarte bine cu drumurile noastre). La logan sunt cu ulei. This post has been edited by dragos.avramescu: 1 Jul 2006, 12:35 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
edv_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 7 May 05 From: Hamburg ![]() |
Am avut si eu aceasta problema (scartait pe partea stanga, mai pronuntat la viraje) si s-a rezolvat in service. Mi-au dat jos amortizorul, au scos arcul, au spalat bine zonele unde se sprijina arcul in amortizor si au pus din greu vaselina. Nu s-a mai auzit nimic de atunci.
|
--------------------
Skoda / Renault
Octavia 3 FL Combi / Twingo 3
1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017
- HH / HH
|
|
undemerg |
![]()
|
Aha, deci ramane sa ma duc in service si sa nu plec pana nu e liniste..
Mersi de sfaturi |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
pick73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Validating Posts: 52 Joined: 11 November 04 From: --- ![]() |
nu uita sa vii cu concluziile
|
--------------------
---
---
1900
|
|
oli_h |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 May 05 From: Timisoara ![]() |
Cred ca am si eu acelasi sunet de "canapea scartaietoare" (tot la roata din stanga fata) si se aude sau cel putin il aud eu la viteza mica (max 20 km/h) cand virez st/dr , dar mai nou observ ca si invartind volanul pe loc il aud. mi se pare mai degraba un scartait de cauciuc pe ceva metalic, oricum e cam greu de explicat. La gropi nu se aude deloc.
Chiar daca am iesit din garantie ma voi duce la service sa vad despre ce e vorba ca nu imi place deloc cum face. Mentionez ca nu e un sunet foarte puternic. Ahh. am 23000 km This post has been edited by oli_h: 21 Dec 2006, 23:36 |
--------------------
Dacia
Logan
- TM
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Zgomotul pomenit, de cauciuc pe fier, este chiar de la un burduf de protectie care imbraca telescopul si are caneluri la interior. Datorita faptului ca cilindrul telescopului se roteste la virare, in timp ce burduful sta fix, apare acea scirtiiala enervanta, care dispare pentru citeva ore bune dupa ce speli masina, pentru ca ajunge apa in locul respectiv, si nu mai chitcaie. Eu am observat cauza accidental, cind am ridicat masina pe cric, si am vazut urmele lasate de burduf, pe telescop.
Rezolvare: vaselina, ulei, alta masina, ce vreti voi. Eu l-am uns de 2 ori in 2 ani (odata preventiv), si nu m-a mai deranjat. La multi ani fericiti! This post has been edited by mario1980: 30 Dec 2006, 23:07 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
pepyno |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 17 June 07 ![]() |
Am avut si eu un scartait asemanator cu cele descrise aici si in urma sfatului unui mecanic am schimbat flansele si rulmentii de la amortizoare dar fara niciun rezultat, scartaitul era tot acolo. Dupa o analiza mai mult decat amanuntita cu masina urcata pe rampa, apoi cu masina urcata pe cric si cu roata scoasa, timp in care m-am apasat si am tras de tot ce s-a putut, am descoperit ca burduful( camasa) de cauciuc care acopera pivotul era rupt, facut praf. Am bagat vaselina pivotului si, ca prin minune, scartaitul a disparut. Odata descoperita buba, am trecut la schimbarea basculei, pentru ca la Golan, Dacia spune ca se poate schimba pivotul o singura data pentru o bascula, dar recomandat este sa se schimbe bascula cu totul. Tin sa precizez si sper sa nu fie considerata asta o reclama( chiar nu este), ca bascula pe care am schimbat-o avea doar 2 ani, aproximativ 30.000km si era facuta de moog( scris intentionat fara majuscula). Acum am luat de origine si sunt curios sa vad cat ma va tine, in conditiile in care pe partea cealalta este bascula originala a masinii( 9 ani si 87.000 km). Am facut aceasta postare in speranta ca va fi de ajutor celor care se vor mai lovi de aceasta problema si pentru a mai da un loc ce trebuie verificat inainte de a schimba piese "nevinovate". Toate cele bune!
|
--------------------
Dacia
logan
2007 laureate
|
|
bcg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 18 May 07 ![]() |
Sa te tina 87.000 o bascula, asta da performanta. Esti sigur? Pe unde ai mers, nu ai luat nicio groapa? Sigur esti in Romania?
![]() This post has been edited by bcg: 25 Jul 2016, 11:56 |
--------------------
-
-
-
|
|
meddle |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 November 11 ![]() |
Am si eu ambele scartaituri, si cel de cauciuc si cel de canapea veche, la Solenza. Si pentru ca service-urile sunt foarte ocupate, caut sa imi repar singur.
Am vrut doar sa confirm deocamdata, ca eu am schimbat cele doua bascule la usor peste 150.000 km. Am masina de la 18.000 km, deci stiu exact ce e in ea. Adevarul e ca si conduc incet si frumos. Dar nu ma feresc de drumuri cu gropi daca acolo am treaba - bine, oricum nu prea poti sa te feresti de ele in RO...) Deci o sa vad cum fac cu cilindrul/telescopul, si sa vad ce imi scartaie, daca rezolv, vin cu un raspuns. Daca rezolvati careva cu canapeaua veche, va rog veniti cu un raspuns, ar fi util. |
--------------------
dacia
solenza/confort
2005/confort [B]http://inregistrariaudio.ro[/B]
|
|
TYZU10 |
![]()
|
![]() F9Q-C6/PK6 018 Group: Members Posts: 137 Joined: 23 December 13 From: Olt ![]() |
Salut. Am si eu aceeași problema cu canapeaua scârțâietoare cu toate ca am schimbat toată bucsaraia pe fata(in afara de bucsile de pe spate si bielete antiruliu). Scârțâie o singura data imediat după ce schimb viteza când reiau cu accelerația si atunci când cobor o bordura sau trec prin denivelări. Simt asta in partea din dreapta fata. Mai adaug ca am joc mare in schimbător când accelerez sau decelerez,dacă are vreo importanta.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Ph1
1.9dci120cp 2004 http://www.renault-laguna.com
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Verifica bieleta anti-rasturnare (sau anticuplu) pentru jocul in schimbator. De asemenea, bieletele antiruliu de pe bara antiruliu pot fi o sursa de zgomot la mersul prin denivelari.
This post has been edited by robbie_ro: 29 Jul 2016, 10:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
meddle |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 November 11 ![]() |
Eu am rezolvat; dupa 2 service-uri care mi-au zis ca nu au timp decat pe saptamana viitoare, am zis ca ma uit eu la ea... imi scartaiau bucsile interioare de la bara stabilizatoare.
Le-am tot schimbat de cand am masina cand incepea sa trancane, ca se uzeau. Dar nu mai patisem sa scartaie. Cei care mi le schimba se pare ca nu ar pune vaselina pe ele, le schimba si e bine asa. Iar mie mi-au scartait urat, asa ca de la distanta am pus WD40 si merge ca unsa! Bine, posibil la 3 saptamani sau dupa ceva ploi sa dau iarasi.. dar asta e, la urmatorul schimb o sa cer si o sa ma asigur ca pun vaselina pe ele. PS: am scapat ieftin de data asta ![]() |
--------------------
dacia
solenza/confort
2005/confort [B]http://inregistrariaudio.ro[/B]
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Nu se da cu wd40, vaselina si alte creme din aceeasi categorie pe cauciuc. Se curata bine bara in locul respectiv, dar nu se greseaza.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:02 |