Cu ce limba seamana romana, Cu ce limba seamana romana
![]() ![]() ![]() |
Cu ce limba seamana romana, Cu ce limba seamana romana
Marius |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|||
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
QUOTE(RABADU @ 28 Nov 2005, 14:37) E, afla ca am dat peste unii care sustineau asta cu argumente... Nu ma prea pricep, da ei vorbeau de radacini de verbe, alte cuvinte etc, identice. In plus, vorbeau ambele limbi in discutie (romana si sanscrita). Mai erau printre ei si unii istorici care spuneau ca romana si latina insasi ar fi urmasele unei aceleiasi limbi, un soi de daco-traca veche? Pe TVR2 uneori se poate prinde cate un documentar care mai spune cate ceva pe tema asta. In ce priveste chestionarul, din dizertatia facuta rezulta clar ca n-am avut ce vota... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@Marty: retorumantsch era termenul lipsa la inventar
![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
ce tot ii dati cu italiana, maghiara sau portugheza? nu-i clar ca cel mai bine seamana cu limba "moldoveneasca" de peste prut?
eu cu un moldovean (de peste prut) ma inteleg mai bine la vorba decat cu un italian sau portughez si n-am nevoie de translator sau dictionar! |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
asta pentru ca NU EXISTA limba moldoveneasca/moldovineasca/basarabeana. e tot limba romana, doar ca a fost maltratata 50 de ani de "vecinul de la rasarit", in dorinta de a-i face pe oameni sa uite ca sunt latini si parte din Romania.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(bertro @ 29 Nov 2005, 11:05) asta pentru ca NU EXISTA limba moldoveneasca/moldovineasca/basarabeana. e tot limba romana, doar ca a fost maltratata 50 de ani de "vecinul de la rasarit", in dorinta de a-i face pe oameni sa uite ca sunt latini si parte din Romania. Era o gluma, va rugam sa o tratati ca atare si sa RIDETI! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Sa ma bag si eu...fonetic seamana cel mai mult cu limba albaneza. Asta-i clar, doar ca putini au sansa sa asculte vreun albanez vorbind. Ii drept ca n-o sa intelegi nimic din ce spune un albanez dar seamana f. mult, eu cand am auzit doi albanezi vorbind, am ascultat cateva secunde pentru ca am crezut ca vorbesc in romana.
Eu stiu ca in epoca de aur am invatat ca suntem geto-daci si latini, blabla, dar, pe mine ma pune pe ganduri aceasta asmenare intre limba albaneza si romana. Ceva legatura intre cele doua limbi trebuie sa fie... This post has been edited by tabek: 7 Dec 2005, 15:27 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@tabek: nu cred ca e asa un secret. Exista o teorie care spune ca limba albaneza este foarte apropiata de limba pe care o vorbeau dacii. De altfel este destul de plauzibila tinand cont ca renumitele "barza", "viezure", "manz" se regasesc in forme foarte apropiate si in albaneza (vezi dex).
Cat despre postul initial... mi se par si mie cam ciumparlii variantele din sondaj. Ca gramatica si vocabular inclin sa cred ca franceza este limba cu care se inrudeste cel mai mult. Altfel, eu pot sa spun ca, dintre limbile pe care le-am auzit, mi s-a intamplat sa trebuiasca sa ascult (deci ma refer strict la sonoritate) cateva secunde pentru a ma convinge ca nu e romana in cazul limbilor portugheza si... greaca. Eu am fost de mai multe ori luat de spaniol, italian sau rus (in functie si de gradul de ignoranta al interlocutorului). This post has been edited by shefful: 8 Dec 2005, 15:56 |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu zic cum au inceput toti, ca ar trebui inchis.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce probleme au unii ... Cu ce seamana limba romana? eu cred ca seamana foarte mult cu limba aia din Papua Noua Guinee ....
![]() Daca ne puneai sa votam intre Italiana, Spaniola, portugheza, franceza, mai ziceam dar asa ... Te intreb si eu tu cu ce limba crezi ca seamana (din cele puse de tine in chestionar) .... |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnilor,
poll-ul nu are nici semnificatie, nici relevanta (decit poate pentru Vadim) - prin urmare se inchide. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 07:40 |