pestele, de pe masini
![]() ![]() ![]() |
pestele, de pe masini
walleye |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|||
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
Cred ca is baptisti...dar nu sunt sigur. Un coleg si-o luat o masina care avea pestele pe ea...o incercat sa-l dea jos dar nu o putut.
|
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Este un simbol crestin care dateaza de dinaintea crucii, si care era folosit de crestini pentru a se recunoaste sub persecutia romana.
Mai foloseau si mielul, ca simbol, chiar inainte de a folosi crucea. Actualmente este folosit de unii evanghelici ("pocaiti") - nu stiu daca de toti sau doar de unii dintre ei. Arata ca in acea masina exista un om al Bibliei. Acuma, io n-am avut niciodata probleme in trafic cu ei, asa ca imi convine ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
era fiul ratacit...
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
QUOTE(walleye @ 28 Nov 2005, 16:21) ![]() |
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
In mod normal inseamna "Jesus saves", in traducere mai libera IIsus Salvatorul, face referire la punctul central al crestinismului si este un simbol folosit de crestinii practicanti, aceia care simt nevoia sa isi proclame credinta chiar si in felul acesta. Ca multi ii denatureaza intelesul (am auzit si ca are legatura cu AGVPS, he, he, he) este alta chestie. Nu uitati ca in Noul Testament, IIsus a avut de-a face cu pestii in mai multe ocazii.
|
-------------------- |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Pestele vine, stiam eu, de la faptul ca in greaca Isus Christos, Salvatorul, Fiul Domnului (parca), are ca acronim ICHTIS - peste, tot in greaca.
cand crestinsmul era interzis, in imperiul roman, protocrestinii se recunoasteau dupa pestii stilizati pe care ii desenau pe peretii caselor. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
iegzact.
Cel cu dubita... poate avea dubii, din cauza dubitei... ![]() |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hm...ma, am avut si eu o oratanie d-aia pe Renault-ul 25.... Da' eu credeam ca-i semn de zodiacal. Tinind cont c-aveam deseneate 2 patrate care se intrepatrundeau, am crezut ca-i semnul Gemenilor.... Am mai vazut si cu Capricornul sau Berbecul......
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Da ce peste e ala? Crap, pastrav, somon?
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Marty >> Mersi, asa ma gindeam si eu...
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Oare pe forumul purtatorilor de actibild cu peste pe masina se intreaba lumea cine-s aia cu actibild cu daciaclub pe masina?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Andrei si Petru erau pescari. Si aveti grija ca se scrie si se citeste Iisus Hristos. http://dexonline.ro/search.php?cuv=iisus&source=
Dar semnul ala cu pestele nu se refera la un brand de haine : fishbone? www.vladstudio.com/wallpaper/?34 - 24k Eu nu am vazut semne cu pesti pe masini si de aceea intreb. Se poate posta o poza cu acel stiker? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
Ombre, cine a scris gresit? Ca de citit nu prea avem cum sa stim.
P.S.: Vezi ca e o mica corectura necesara in semnatura (din reclama de la Stella Artois): corect se scrie: "I would rather die of thirst than drink from the cup of mediocrity.", iara nu "then". Ca asa cum e, in traducere directa ar veni "As muri de sete si apoi as bea din cupa mediocritatii", ceea ce nu-i bun. Sau cana, halba, ce-o fi... This post has been edited by Lolek: 29 Nov 2005, 21:52 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Acu daca tot veni vorba faceti diferenta:
"Adevar iti spun acum, vei veni cu mine in Rai" "Adevar iti spun, acum vei veni cu mine in Rai" |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Cica Iisus a fost in zodia pestelui si pestele simbolizeaza deci cumva pe Iisus. Nothing more, nothing less. Simbolul apoi cum e folosit... cum a fost folosit... treaba fiecaruia.
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
http://www.religioustolerance.org/chr_symb.htm
Astia-s putin dusi cu capu', pun pestele inaintea crucii la 'simboluri crestine'? ![]() |
--------------------
M
M
1
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Bai, ala e semnul pocaitilor, ca sa se recunoasca in turma lor. Si sa arate ca ei sunt adevaratii crestini...
Cred ca e biban totusi ! ![]() |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Pestele a fost unul din primele simboluri ale crestinismului. In Roma Antica, in perioada in care crestii erau persecutati, ei se recunosteau dupa acest simbol. N-a vazut nimeni filmul "Quo Vadis?"
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu prea multi, da' cred ca mai toata lumea a vazut Matrix
![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Am citit eu cartea
![]() @ DigitalScribe: eu stiam ca e in alta zodie, nu s-a nascut pe 25 decembrie? Pestii sunt prin februarie - martie. @einstein: la fishbone e un schelet de peste. Pestele de pe masini e unul stilizat, cam cum il desenai cand erai la gradinita. E desenat conturul dintr-o singura linie. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Frati crestini! Pestele, ca simbol crestin, precede in mod istoric crucea... E lucru cunoscut de oricine a citit cat de cat istoria crestinismului. Crucea apare ca simbol la crestini, in forma actuala, dupa vreo 200 de ani (aparuse inainte sub forma monogramei chi/ro). De ce pestele ca simbol crestin? Pentru ca Isus le spusese apostolilor sai sa devina pescari de oameni, adica sa aduca la crestinism cat mai multi oameni. Asta este simpla explicatie, nu are nimic de-a face cu zodiile sau alte alea. Crucea a fost impusa ca simbol crestin in forma actuala de catre Constantin. ps. recomand vizionarea filmului Kingdom of Heaven pentru a vedea cum foloseau crestinii crucea in razboaie, traditie mostenita tocmai de la Constantin... Pe vremea aceea deja pestele disparuse din simbolistica crestina, caci era mai usor sa-i tai capu' celui care nu vroia sa devina crestin decat sa stai sa te chinui sa-l convingi sa devina ca atare. (pescarii stiu despre ce vorbesc) |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Da adresa de DC++, sa facem studiu si-ti spunem rezultatu
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Marty |
![]()
|
E cu Titus Steel si cu Jasmine. Nu sunt ei prea cunoscuti dar actiunea filmului te rapeste! Si intriga!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Apare si Irinel?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:21 |