Televizoarele LCD au artefacte pe imagine?
![]() ![]() ![]() |
Televizoarele LCD au artefacte pe imagine?
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cred ca ai abuzat de jocul Heroes si acu' visezi numai artefacte!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
klaus vezi pe hi-fi.ro ca discuta problema cu nesat niste tovarasi...depinde de ce tip de LCD , cu ce timp de raspuns e cotat...insa nu numai de atat timpul de raspuns nu e constant pe toate culorile, basbuzucii dand in specs doar cel mai mic timp de raspuns
solutia Liviu mi se pare cea mai economica si mai cinstita...tuner separat cu iesire VGA + LCD de 19 inch + legat la o combina de o ai ia deja = tot ce iti doresti si calitate si ieftinate... |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Problema vine de fapt din standardul de codare MPEG 2 care sparge imaginea in patratele 16x16 si compreseaza separat patratel cu patratel.
Eu am sesizat efectul invers, ca pe un CRT un film MPEG 2 la rezolutie mica sa se vada bine patratele alea pus pe tot ecranul se vede impecabil aproape si nu se prea sesizeaza acele patrate. Pe un ecran de monitor insa sau pe un LCD se vad perfect ! Flacarile sau luciul unei ape evidentiaza puternic aceste "artefacte". Singura problema care o poti avea cu LCD-urile este cu adancimea de culoare iar acolo vezi in loc de treceri continue de culor gradienturi si texturi care de la distanta dau perfect impresia corecta dar de aproape se vad urat. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
mil |
![]()
|
am uitat..CRT da si un efect de analogic de indulcire a imaginii, in acest fel nu iti dai seama de imperfectiuni care iti par evidente pe un TFT...
o alte explicatie e ca pe TFT si alte TV-uri scumpe pun baietii tot feluri de filtre si minunatii sa arate imaginea f. sharp chit ca e de TV sau DVD-uri trase d epe film...si sa te convinga ca e marea cu sarea sa pleci cu el acasa...ei , s-ar putea ca procul ruland acel filtru pe imagini f. rapide (setat si pe best quality) sa intre in incapacitate de prelucrare si sa dea cate o balba...acel artefact |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Se mai ia in calcul:
- bitrate (din cate stiu canalele romanesti au bitrate fix pentru video) - latimea canalului transmis prin satelit (am facut referire intrucat majoritatea canalelor sunt receptionate prin satelit) Cu cat banda alocata unui canal este mai mica cu atat calitatea unui canal este mai proasta. (Banda mai multa, bani mai multi) LCD-urile scot in evidenta aceste lucruri. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mil @ 1 Dec 2005, 16:37) klaus vezi pe hi-fi.ro ca discuta problema cu nesat niste tovarasi...depinde de ce tip de LCD , cu ce timp de raspuns e cotat...insa nu numai de atat timpul de raspuns nu e constant pe toate culorile, basbuzucii dand in specs doar cel mai mic timp de raspuns solutia Liviu mi se pare cea mai economica si mai cinstita...tuner separat cu iesire VGA + LCD de 19 inch + legat la o combina de o ai ia deja = tot ce iti doresti si calitate si ieftinate... Multumesc. Am gasit http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=4368 http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=5686 M-am lamurit. Am avut dreptate. Nu sunt chior de tot. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Eu zic ca acest efect apare si din cauza rezolutiei mici a unora dintre aceste multe tv-uri lcd care au aparut. 640x480 e o rezolutie foarte des intalnita.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE solutia Liviu mi se pare cea mai economica si mai cinstita...tuner separat cu iesire VGA + LCD de 19 inch + legat la o combina de o ai ia deja = tot ce iti doresti si calitate si ieftinate... Solutia cea mai buna - desi nu cea ma ieftina - este un proiector. Ai un perete alb, curat, ai deja un sistem 5.1 de la computador, si un computador? Iti iei matale un proiector, si bati la fundulet si LCD si Plasma si mai stiu eu ce alte alea. Home theater pe bune! Are un amic al meu asa ceva, si nu se compara cu nimic in lumea aiasta... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Iar daca un proiector e prea scump se poate confectiona unul dintr-un LCD mai vechi si un retroproiector (vezi prin arhivele www.tomshardware.com cum anume ca au un manual facut).
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
mil |
![]()
|
cine e interesat de subievt sa cate cu gogu urmatoarea propozitie:
Build Your Own LCD Video Projector eu deja sunt super entuziast si am si niste ecrane LCD mici 1,5- 2 inch (de camera digitala) cu care ma pot lansa. Ganditi-va numai la primele voastre aparate de fotografiat pe care le aveti prin casa de 1 MP-2MP ![]() La nivel de entuziast, Eboda, Avison si compania ar putea chiar fabrica home LCD projectors in Romania la un pret nemaintalnit... Ce am vazut demult la cineva din pacate eram departe si nu mi-a picat fisa, era ca pune pe un proiector din ala RDG-ist ecranul LCD transparent (far' partea din spate desigur) si facea proiectii ca si cum ar fi pus un slide de celofan...asta ar fi o idee bune pentru unversitatile noastre care isi pot transforma fosilele |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
hehe ce chestie.
da' contrastul e bun? nu sunt prea spalacite? adica, chestiile alea, destul de transparente, filtreaza indeajuns de bine lumina cat sa se vada onorabil? This post has been edited by adso: 3 Dec 2005, 13:58 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Io zic ca indiferent de workaround, daca ai avea bani, decat sa-i dai pe o super plasma care te seaca la buzunar si care se vede naspa rau, mai bine ii dai pe un proiector+tunertv+sistem5.1...
Io chiar nu inteleg oamenii care se lauda cu diagonala la plasmele lor.... Cand ecranul poate fi cat intreg peretele... ![]() Deocamdata nu ma intereseaza, caci si-asa vad doar filme pe computador, la teve mai tango. Da' cand oi avea chef si mai ales niscai bani, asa sistem o sa-mi fac. Televizoarele sunt obsolete. Parerea mea... care este! ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
mil |
![]()
|
maddan, o lampa care are o durata de viata de 2000 ore (cam cat tii tu TV-ul aprins pe an) de ore costa 2-300 de euro...
deci an de an cumperi echivalentul unui LCD de 17 inch...apoi uiti de zgomotul ventilatorului care e impresionant, si de consumul de energia cam de 50-60X mai mare...intr-un cuvant...LCD are avantaje icontestabile, ducand lumina unde ai nevoie si in cantitatea in care e nevoie...asemeni irigartiilor evreiesti cu picatura... partea ca din doua lucruri proaste (un LCD cu lampa, sau d epe un laptop depasit moral dusa + un proiector care incurca locul) poti sa faci ceva ce bate in calitatea imaginii orice scula profesionala (in dauna consumului, zgomotului si spatiului bineinteles) e o chestie f. misto...pentru bricoleuri, am gasit linkul...step by step: http://www6.tomshardware.com/howto/20041113/ LCD-urile de aparat de foto nu sunt bune din pacate au rezolutie f. mica maxim 320*240 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:29 |