Becul ala galben si enervant, nu se mai aprinde cand e gol rezervorul.
![]() ![]() ![]() |
Becul ala galben si enervant, nu se mai aprinde cand e gol rezervorul.
neajiji |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
X
Y
Z
|
|||
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Nu e normal..... la 5L trebuie sa palpaie si la 2L ..2L si putin sa stea aprins ...... pana acum numai asa a mers
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Depinde de cat de exact a fost construita saracia aia de sonda si cat de bine a fost pusa pe pozitie. becul ala se aprinde in momentul in care plutitorul ajunge foarte jos, atingand cu un apendice al tijei metalice o lingueta pozitionata in partea de sus a sondei (se inchide circuitul, se aprinde becul). Tinand cont ca rezervorul nu e inalt decat de vreo ...cat...20 cm? o diferenta de combustibil de 5 l in rezervor reprezinta probabil 1-2 cm. Daca mai sunt si tija sau lingueta aia strambe din fabrica, apar diferente in momentul aprinderii becului de la sonda la sonda. Dar, dupa parerea mea, asta nu-i o mare problema, ce conteaza este sa stii cat mai ai in rezervor in momentul in care se aprinde becul, sa-ti faci calculele cat mai poti circula.
Exemplu practic: am avut pe masina o sonda poloneza, no-name, care aprindea la 11 l. S-au rupt firele de contact, am pus dupa aia o sonda romaneasca, aprinde becul constant la 6 l - deci cand se aprinde continuu fuga-mars la benzinarie ca altfel... La tine, beciacustic, daca sonda e tot aia, poate o fi luat plutitorul un pic de benzina la bord, si sta nitel cufundat in lichid, din cauza greutatii, aprinzand astfel mai repede becul. Se rezolta usor schimband plutitorul (si garnitura sondei) dar dupa aia depinde doar de noroc daca n-o sa-ti miroasa a benzina in portbagaj ca la balamuc. This post has been edited by ATM: 24 Oct 2008, 00:18 |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
se poate deforma lingurita aia sa se aprinda martorul la cat vrei. Cand ramane aprins pe loc si pe drept, sau mers constant fara curbe pe drept, teoretic mai sunt 7 litri in rezervor->mai mergi 100 km.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
,,asa face toate"... si a mea
![]() Intrebarea mea e cum scot plutitorul ala din rezervor, cu ce se desface? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
cu o surubelnita si un ciocan,invarti de el,bati in crestaturile acelea de pe siguranta
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Beciacustic, crezi ca masina ta va merge cu 2l de benzina in rezervor, atunci cand se aprinde becul?
|
--------------------
X
Y
Z
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
De ce nu ar merge? normal ca merge.... dar imi place sa arate indicatorul ca inainte... o sa verific sonda iar plutitorul l-am schimbat acum ... cam 5 luni ...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
v_razvan_c |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 665 Joined: 11 March 07 ![]() |
Multam` Sorin, credeam ca o fi vreo cheie smechera, ceva...
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
pbsbogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 March 10 ![]() |
o intrebare ca am vazut ca le are lumea daciea e renumita masina poporului:
Acu 2-3 ani am schimbat rezervorul, becul merge si nu ma plang ca ma sacaie cand lumineaza, am renuntat la becurile de iluminat bord ceasuri,scrumiera etc si am leduri peste tot ![]() Becul mi se stinge la 6,4 litrii benzina si e ok pentru mine Acul daca bag 10 litrii benzina imi indica rezervor jumate adica 50/2=25 litrii ...any ideea de la ce? nu ca ar fi bai deoarece contrar unora eu iau becu de ajutor cand se aprinde stiu deja cat mai am de mers:))))tot timpul cand alimentez dau si kilometrajul pe 0, insa daca se arde si sigur nu imi dau seama cand se arde, dupa ac nu ma pot lua klar fac pana prostului ....mai greu led sa se arda da nu e exclus. sunt interesat de ce acul nu imi indica bine ce am facut ...inainte sa schimb stiu ca imi indica Ok. |
--------------------
Dacia
1310L
1997
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
becul si indicatorul sint 2 circuite separate , la tine posibil sa ai probleme cu potentiometrul de la sonda de iti indica eronat , sau indicatorul din bord ,
Attached thumbnail(s) ceas.JPG ( Size: 23.88k ) Number of downloads: 59 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
pbsbogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 March 10 ![]() |
O buna schema multumesc acum stiu ce si cum avem a multumi
![]() |
--------------------
Dacia
1310L
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:20 |