Buddha reincarnat?, un baiat de 15 din Nepal
![]() ![]() ![]() |
Buddha reincarnat?, un baiat de 15 din Nepal
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
radeti, radeti voi, da' azi-maine o sa umblam cu sticluta cu biberon in buzunar
mmm... yummy LOL |
-------------------- |
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(bertro @ 2 Dec 2005, 13:18) haha, publicatii respectabile ![]() mi-aduc aminte de cel mai utopic moment, in opinia mea, atunci cand nu stiu ce companie mistico-medicala (nu retin numele) a anuntat prima clona umana. far absolut nici o dovada sau umbra de dovada, stirea a facut inconjurul tuturor ziarelor si jurnalelor redutabile internationale, de multe ori pe prima pagina, cu observatia ca "totul ramane secret" deoarece alora chipurile le era frica de ce-o sa pateasca clona samd. mi s-a parut de departe cel mai ilustrativ caz de intoxicare la cel mai inalt nivel. cred ca s-au facut bani misto cu ocazia aia. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lolek @ 2 Dec 2005, 15:25) mi-aduc aminte de cel mai utopic moment, in opinia mea, atunci cand nu stiu ce companie mistico-medicala (nu retin numele) a anuntat prima clona umana. [...] Interesant de vazut daca si de data asta (in fond este vorba de un fel de "clona a Atotputernicului" - ma rog, unul dintre ei) mediatizarea acestei stiri va avea aceeasi amploare. Din asta bani, nu gluma! |
-------------------- |
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
apropo ne "atotputernici" (desi buddha nu e considerat zeitate sau macar suprauman. e doar "invatator"): nu stiu daca isi mai aduce cineva aminte, dar acu vreo 2-3 ani tot asa vuia toata presa de un rusnac pletos (fost politist cica) care se considera Hristos reintors pe pamant. umbla prin satele rusiei cu o ceata de adoratori dupa el si predica tot soiul de treburi. se pare ca l-or fi rastignit iar, ca n-am mai auzit nimic de el
![]() QUOTE Thousands of pilgrims have converged on the hamlet of Petropavlovka, deep in the Siberian tundra, to hear today's annual sermon by a 41-year-old former traffic policeman who they believe to be Jesus. Sergei Torop, known to his followers as Vissarion, has descended on horseback for the occasion from the mountain log cabin that he shares with his wife and six children, 4,000ft above Petropavlovka in the republic of Khakassia, near the Siberian-Mongolian border. Dressed in flowing red velvet robes and sporting long dark hair, Vissarion has appeared before his growing band of followers every year on the anniversary of his revelation in 1989 that he was Christ returned. More than 4,000 followers have travelled from all over the former Soviet Union, and some as far away as Australia, to listen to his sermon and be baptised in the river that runs by Petropavlovka. This post has been edited by bertro: 2 Dec 2005, 14:49 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ce ma enerveaza Gica Contra astia.... Ce va tot legati ca copilandrul e rotofei la fata desi n-a mincat de atita timp ? Ce, voi daca nu v-ati fi cufurit 6 luni de zile ati fi fost supti la fata? Va zic eu ca ati fost mult mai rotofei ca el! Ati avea chir si ochii rotofei de atita bulbucare!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Religiile orientale sint in general religii in care scopul este o stare de nemiscare mentala si fizica. Idealul lor e un om care toata ziua sta si mediteaza. Teoretic asta face ca pentru omul respectiv sa se intrerupa ciclul reincarnarii, si deci si suferinta.
Pentru ei, viata (ma rog, de fapt vietile succesive din ciclul reincarnarilor) reprezinta suferinta. Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii). This post has been edited by Vlad Georgescu: 3 Dec 2005, 16:27 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
![]() ![]() L.E.: Doamneee ! urat mai esti ma Marty...la pariu ca de apari talica in audienta, sare pustiu ca ars si-mi fura votka din mana?!? ![]() This post has been edited by dacicuss: 3 Dec 2005, 16:59 |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 17:24) Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii). Ha ![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
vrei sa spui acum 2500 de ani... nu mai eram doar prin pesteri. Roma exista de vreo 200 de ani deja: http://en.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(adso @ 3 Dec 2005, 21:32) Scuze...imi cer mea culpa. Asa este, Buddha a trait aproximativ in urma cu 2.500 de ani. Eu aveam gandul cand am spus la 5.000 de ani la sistemul yoga (vechi de 5 milenii) din care s-au inspirat majoritatea religiilor si filozofiilor orientale. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
As putea sa concluzionez (pfui, ce a naibii sunt!) ca in cazul de fata avem de-a face cu un impostor?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
he he: a milk like substance
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Xpert |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 20 January 05 From: Campulung Muscel ![]() |
Este vreun crestin pe aici? Sau am ramas crestini numai la recensamant? Pai sigur ca e un impostor. Crestinismul este singura religie autentica. O dovedeste mormantul gol. Si Buda si Mahomed si toti "marii invatatori" sunt acum un morman de oase. Numai Domnul Iisus Christos este viu, iar in Sfanta Scriptura ni se spune ca "traieste pururea ca sa mijloceasca pentru noi"
|
--------------------
Renault
Symbol 1,4 8V 75CP
Fidji aprilie 2006
- VL-*** La urma urmei automobilul este numai un mijloc de locomotie!
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
si uite cum, pe fondul mentalitatilor de genul celei de mai sus, au rasarit cruciadele si alte "minuntate" ideologii conform carora toti cei care cred altfel decat bravii crestini sunt de fapt unelte ale satanei, sau cel putin victime ale acestuia, si prin urmare trebuie neaparat convertiti, nimiciti, "eliberati", etc...
... in ce secol suntem, totusi? @klaus: da, si eu sustin ideea de impostor. si poate nu e atat vina copilului respectiv (care poate se crede un simplu ascet), ci a celor din jurului lui si a presei, care au construit si alimentat mitul asta pentru a scoate faima, audienta, bani.. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 2 Dec 2005, 03:22) Insa, din cunostintele mele limitate de buddhism, din cate mi-aduc aminte, un buddha (iluminat) intrerupe lantul reincarnarilor... Asa este. De fapt, textul initial nu spune reincarnare a lui Buddha, ci incarnare a lui Buddha. Termenul "buddha" inseamna si spiritul suprem, principiul adevarului absolut. In fond, ei spun ca acel baiat e o (noua) personificare a adevarului absolut. ... cam ca ceilalti "messia" care apar periodic prin lume si prin alte religii... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
kukuruz |
![]()
|
In articolul aparut astazi in The Times se spune ca circula niste supozitii cum ca baiatul ar putea face parte dintr-un plan secret al guerilelor de stanga de a strange bani de la satenii naivi.
("There have been suggestions that the boy is part of a plot by left-wing guerrillas to collect money from gullible villagers"). Un material, de altfel, extrem de echilibrat scris de corespondentul ziarului aflat la fata locului. |
-------------------- |
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(kukuruz @ 5 Dec 2005, 11:52) ...se spune ca circula niste supozitii cum ca baiatul ar putea face parte dintr-un plan secret al guerilelor de stanga de a strange bani de la satenii naivi. Mi se pare o prostie si mai mare acest scenariu ![]() This post has been edited by LOVENDAL: 5 Dec 2005, 11:50 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 18:24) Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii). Hmm... e momentul sa-ti reamintim ca aceste popoare "inapoiate" au pus bazele matematicii si astronomiei in antichitate. Filozofii indieni cunosteau mai multa algebra decat omul de rand de azi, pe vremea cand matematica grecilor se limita la adunare si scadere. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
QUOTE(IsNa @ 5 Dec 2005, 11:16) ...au pus bazele matematicii si astronomiei in antichitate. Filozofii indieni cunosteau mai multa algebra decat omul de rand de azi, pe vremea cand matematica grecilor se limita la adunare si scadere. Asta este corect, dar din pacate se intampla acum cateva milenii in urma. Ceea ce a ramas acum din acea cultura se gaseste doar prin muzee. Nu cred ca gradul de cultura al acestor oameni este atat de ridicat incat sa stie chiar si cat este radical din 81. Cred ca gradul lor de civilizatie este asemanator cu cel de la noi de la satele ratacite din munti dar de acum 100 de ani cand daca te durea capul mergeai la "psiholoaga" satului sa-ti faca un descantec de deochi in loc sa iei o pastila de algocalmin. |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 17:24) Religiile orientale sint in general religii in care scopul este o stare de nemiscare mentala si fizica. Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii). QUOTE(LOVENDAL @ 3 Dec 2005, 18:51) Ha ![]() Imi pare rau, dar cred ca ar trebui sa ma contrazic singur ![]() This post has been edited by LOVENDAL: 6 Dec 2005, 08:07 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
IsNa |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 6 Dec 2005, 10:07) astfel se explica geneza capitalismului in lume si deci prosperitatea europenilor din ultimile secole in raport cu saracia asiaticilor de exemplu, cei practicanti de buddhism, tantrism, zen sau alte religii orientale asemanatoare. Probabil ca ai dreptate aici. Doar ca nu-s convins ca "prosperitatea" asta a noastra e un bine absolut. Mie totusi nu-mi pare just sa-i disprtuiesc pe acesti oameni, doar pt ca nu au TV cu diagonala >100cm, sau internet broad-band in casa... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 22:32 |