DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Buddha reincarnat?, un baiat de 15 din Nepal

driverx
post 2 Dec 2005, 14:05
Post #31

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

QUOTE(klaus @ 2 Dec 2005, 14:04)
Ma, in ce hal au ajuns astia din india, sa o suga si la copaci!

Aaa..aa..a ma refer la seva, bineinteles!
*

Da' alba seva aia...nu? radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kukuruz
post 2 Dec 2005, 14:22
Post #32

Membru

From: Bucuresti

radeti, radeti voi, da' azi-maine o sa umblam cu sticluta cu biberon in buzunar

mmm... yummy

LOL

--------------------
+
Lolek
post 2 Dec 2005, 14:25
Post #33

Ignorog

QUOTE(bertro @ 2 Dec 2005, 13:18)
haha, publicatii respectabile smile.gif man, nu numai presa romana papa ciupercute la greu. si marile concerne media internationale tot din senzational ieftin isi trag grosul incasarilor. in plus mizeaza tocmai pe faptul ca renumele pe care il au ii face pe oameni sa creada fara discernamant toate prostiile.
*

mi-aduc aminte de cel mai utopic moment, in opinia mea, atunci cand nu stiu ce companie mistico-medicala (nu retin numele) a anuntat prima clona umana.

far absolut nici o dovada sau umbra de dovada, stirea a facut inconjurul tuturor ziarelor si jurnalelor redutabile internationale, de multe ori pe prima pagina, cu observatia ca "totul ramane secret" deoarece alora chipurile le era frica de ce-o sa pateasca clona samd.

mi s-a parut de departe cel mai ilustrativ caz de intoxicare la cel mai inalt nivel. cred ca s-au facut bani misto cu ocazia aia.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
kukuruz
post 2 Dec 2005, 14:39
Post #34

Membru

QUOTE(Lolek @ 2 Dec 2005, 15:25)
mi-aduc aminte de cel mai utopic moment, in opinia mea, atunci cand nu stiu ce companie mistico-medicala (nu retin numele) a anuntat prima clona umana. [...]

Interesant de vazut daca si de data asta (in fond este vorba de un fel de "clona a Atotputernicului" - ma rog, unul dintre ei) mediatizarea acestei stiri va avea aceeasi amploare.

Din asta bani, nu gluma!

--------------------
+
bertro
post 2 Dec 2005, 14:46
Post #35

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

apropo ne "atotputernici" (desi buddha nu e considerat zeitate sau macar suprauman. e doar "invatator"): nu stiu daca isi mai aduce cineva aminte, dar acu vreo 2-3 ani tot asa vuia toata presa de un rusnac pletos (fost politist cica) care se considera Hristos reintors pe pamant. umbla prin satele rusiei cu o ceata de adoratori dupa el si predica tot soiul de treburi. se pare ca l-or fi rastignit iar, ca n-am mai auzit nimic de el smile.gif

Thousands of pilgrims have converged on the hamlet of Petropavlovka, deep in the Siberian tundra, to hear today's annual sermon by a 41-year-old former traffic policeman who they believe to be Jesus. Sergei Torop, known to his followers as Vissarion, has descended on horseback for the occasion from the mountain log cabin that he shares with his wife and six children, 4,000ft above Petropavlovka in the republic of Khakassia, near the Siberian-Mongolian border.
Dressed in flowing red velvet robes and sporting long dark hair, Vissarion has appeared before his growing band of followers every year on the anniversary of his revelation in 1989 that he was Christ returned.
More than 4,000 followers have travelled from all over the former Soviet Union, and some as far away as Australia, to listen to his sermon and be baptised in the river that runs by Petropavlovka.

This post has been edited by bertro: 2 Dec 2005, 14:49

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
Marty
post 2 Dec 2005, 15:04
Post #36

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ce ma enerveaza Gica Contra astia.... Ce va tot legati ca copilandrul e rotofei la fata desi n-a mincat de atita timp ? Ce, voi daca nu v-ati fi cufurit 6 luni de zile ati fi fost supti la fata? Va zic eu ca ati fost mult mai rotofei ca el! Ati avea chir si ochii rotofei de atita bulbucare!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Vlad Georgescu
post 3 Dec 2005, 16:24
Post #37

/----\ <--- Logan

Religiile orientale sint in general religii in care scopul este o stare de nemiscare mentala si fizica. Idealul lor e un om care toata ziua sta si mediteaza. Teoretic asta face ca pentru omul respectiv sa se intrerupa ciclul reincarnarii, si deci si suferinta.

Pentru ei, viata (ma rog, de fapt vietile succesive din ciclul reincarnarilor) reprezinta suferinta.

Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii).

This post has been edited by Vlad Georgescu: 3 Dec 2005, 16:27

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
dacicuss
post 3 Dec 2005, 16:52
Post #38

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

alcoholic.gif io tot de parere ca sa-i incingem carbunii sub nas..asa cand adie briza spre 'mnealui..un mic, o chestie...parerea mea ! alcoholic.gif
L.E.: Doamneee ! urat mai esti ma Marty...la pariu ca de apari talica in audienta, sare pustiu ca ars si-mi fura votka din mana?!? alcoholic.gif

This post has been edited by dacicuss: 3 Dec 2005, 16:59

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
LOVENDAL
post 3 Dec 2005, 17:51
Post #39

Membru autentic

QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 17:24)
Mi se par niste idei nasoale, si ma intreb daca nu cumva din cauza ideilor de genul asta sint atit de inapoiati economic, stiintific si tehnologic (aici ma refer la ce au inventat si descoperit ei, nu la ce au primit de la altii).
*

Ha smile.gif Acum sunt..dar acum 5.000 de ani (cand traia Buddha), ghici cum erau ei si cum erau europenii? Atunci asiaticii erau "in voga" iar noi europenii eram doar niste oameni in pesteri. Asa se intampla, roata istoriei se mai invarte. In nici un caz cauza inapoierii lor e doar de natura religioasa.

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
adso
post 3 Dec 2005, 20:32
Post #40

Membru autentic

vrei sa spui acum 2500 de ani... nu mai eram doar prin pesteri. Roma exista de vreo 200 de ani deja: http://en.wikipedia.org/wiki/Gautama_Buddha

--------------------
Call me Ishmael...
+
LOVENDAL
post 3 Dec 2005, 22:17
Post #41

Membru autentic

QUOTE(adso @ 3 Dec 2005, 21:32)
vrei sa spui acum 2500 de ani...  nu mai eram doar prin pesteri. Roma exista de vreo 200 de ani deja
*

Scuze...imi cer mea culpa. Asa este, Buddha a trait aproximativ in urma cu 2.500 de ani. Eu aveam gandul cand am spus la 5.000 de ani la sistemul yoga (vechi de 5 milenii) din care s-au inspirat majoritatea religiilor si filozofiilor orientale.

--------------------
+
klaus
post 4 Dec 2005, 01:22
Post #42

步步

Group: Moderatori

As putea sa concluzionez (pfui, ce a naibii sunt!) ca in cazul de fata avem de-a face cu un impostor?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
kaspersky
post 4 Dec 2005, 01:44
Post #43

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

he he: a milk like substance smile.gif)

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Xpert
post 4 Dec 2005, 09:21
Post #44

Membru

From: Campulung Muscel

Este vreun crestin pe aici? Sau am ramas crestini numai la recensamant? Pai sigur ca e un impostor. Crestinismul este singura religie autentica. O dovedeste mormantul gol. Si Buda si Mahomed si toti "marii invatatori" sunt acum un morman de oase. Numai Domnul Iisus Christos este viu, iar in Sfanta Scriptura ni se spune ca "traieste pururea ca sa mijloceasca pentru noi"

--------------------
Renault Symbol 1,4 8V 75CP Fidji aprilie 2006 - VL-***
La urma urmei automobilul este numai un mijloc de locomotie!
+
bertro
post 4 Dec 2005, 16:36
Post #45

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

si uite cum, pe fondul mentalitatilor de genul celei de mai sus, au rasarit cruciadele si alte "minuntate" ideologii conform carora toti cei care cred altfel decat bravii crestini sunt de fapt unelte ale satanei, sau cel putin victime ale acestuia, si prin urmare trebuie neaparat convertiti, nimiciti, "eliberati", etc...

... in ce secol suntem, totusi?

@klaus: da, si eu sustin ideea de impostor. si poate nu e atat vina copilului respectiv (care poate se crede un simplu ascet), ci a celor din jurului lui si a presei, care au construit si alimentat mitul asta pentru a scoate faima, audienta, bani..

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
IsNa
post 5 Dec 2005, 09:57
Post #46

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(klaus @ 2 Dec 2005, 03:22)
Insa, din cunostintele mele limitate de buddhism, din cate mi-aduc aminte, un buddha (iluminat) intrerupe lantul reincarnarilor...
*

Asa este. De fapt, textul initial nu spune reincarnare a lui Buddha, ci incarnare a lui Buddha. Termenul "buddha" inseamna si spiritul suprem, principiul adevarului absolut.
In fond, ei spun ca acel baiat e o (noua) personificare a adevarului absolut.

... cam ca ceilalti "messia" care apar periodic prin lume si prin alte religii...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
kukuruz
post 5 Dec 2005, 10:52
Post #47

Membru

In articolul aparut astazi in The Times se spune ca circula niste supozitii cum ca baiatul ar putea face parte dintr-un plan secret al guerilelor de stanga de a strange bani de la satenii naivi.
("There have been suggestions that the boy is part of a plot by left-wing guerrillas to collect money from gullible villagers").

Un material, de altfel, extrem de echilibrat scris de corespondentul ziarului aflat la fata locului.

--------------------
+
LOVENDAL
post 5 Dec 2005, 11:50
Post #48

Membru autentic

QUOTE(kukuruz @ 5 Dec 2005, 11:52)
...se spune ca circula niste supozitii cum ca baiatul ar putea face parte dintr-un plan secret al guerilelor de stanga de a strange bani de la satenii naivi.
*

Mi se pare o prostie si mai mare acest scenariu smile.gif Pai, in primul rand, taranii din zona aia nu cred ca sunt asa de bogati, de pe urma carora poti strange o avere. Si apoi, daca totul se rezuma in a pacali niste "tarani naivi", atunci ce rost mai avea mediatizarea asta internationala?

This post has been edited by LOVENDAL: 5 Dec 2005, 11:50

--------------------
+
IsNa
post 5 Dec 2005, 12:16
Post #49

Membru autentic

QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 18:24)
*

Hmm... e momentul sa-ti reamintim ca aceste popoare "inapoiate" au pus bazele matematicii si astronomiei in antichitate. Filozofii indieni cunosteau mai multa algebra decat omul de rand de azi, pe vremea cand matematica grecilor se limita la adunare si scadere.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
rtulea
post 5 Dec 2005, 12:37
Post #50

Membru autentic

From: Ploiesti (Alba-Iulia)

QUOTE(IsNa @ 5 Dec 2005, 11:16)
...au pus bazele matematicii si astronomiei in antichitate. Filozofii indieni cunosteau mai multa algebra decat omul de rand de azi, pe vremea cand matematica grecilor se limita la adunare si scadere.
*

Asta este corect, dar din pacate se intampla acum cateva milenii in urma. Ceea ce a ramas acum din acea cultura se gaseste doar prin muzee. Nu cred ca gradul de cultura al acestor oameni este atat de ridicat incat sa stie chiar si cat este radical din 81. Cred ca gradul lor de civilizatie este asemanator cu cel de la noi de la satele ratacite din munti dar de acum 100 de ani cand daca te durea capul mergeai la "psiholoaga" satului sa-ti faca un descantec de deochi in loc sa iei o pastila de algocalmin.

--------------------
Dacia Logan sept 2006, Laureate 1,6 - PH-78-UTU
Do not try to forget your past, IT made you what you are!
+
LOVENDAL
post 6 Dec 2005, 08:07
Post #51

Membru autentic

QUOTE(Vlad Georgescu @ 3 Dec 2005, 17:24)
Religiile orientale sint in general religii in care scopul este o stare de nemiscare mentala si fizica.
*

QUOTE(LOVENDAL @ 3 Dec 2005, 18:51)
Ha smile.gif Acum sunt..dar acum 5.000 de ani (cand traia Buddha), ghici cum erau ei si cum erau europenii? Atunci asiaticii erau "in voga" iar noi europenii eram doar niste oameni in pesteri. Asa se intampla, roata istoriei se mai invarte. In nici un caz cauza inapoierii lor e doar de natura religioasa.
*

Imi pare rau, dar cred ca ar trebui sa ma contrazic singur biggrin.gif Dupa ce m-am gandit mai profund, cred ca Vlad are mai multa dreptate. Si asta macar din punct de vedere economic. Buddhismul fiind o religie al carui scop este starea de nemiscare fizica si mentala, ce se poate realiza cu ajutorul meditatiilor, toate acestea duce la o pasivitate fata de actiunea fizica, deci cel care practica buddhismul nu va mai cauta asa de mult implinirea unor nevoie materiale din aceasta viata. Este chiar inversul starii pe care o produce crestinismul in forma protestanta; acesta din urma este "vinovat" de aparitia capitalismului in lume. Si aceasta datorita starii de angoasa a practicantului in relatia cu Dumnezeu pe care doctrina protestanta o cultiva; si pentru a scapa de aceasta angoasa, omul va trebui sa faca ceva pe plan material, o actiune; astfel se explica geneza capitalismului in lume si deci prosperitatea europenilor din ultimile secole in raport cu saracia asiaticilor de exemplu, cei practicanti de buddhism, tantrism, zen sau alte religii orientale asemanatoare.

This post has been edited by LOVENDAL: 6 Dec 2005, 08:07

--------------------
+
IsNa
post 6 Dec 2005, 09:48
Post #52

Membru autentic

QUOTE(LOVENDAL @ 6 Dec 2005, 10:07)
astfel se explica geneza capitalismului in lume si deci prosperitatea europenilor din ultimile secole in raport cu saracia asiaticilor de exemplu, cei practicanti de buddhism, tantrism, zen sau alte religii orientale asemanatoare.
*

Probabil ca ai dreptate aici.
Doar ca nu-s convins ca "prosperitatea" asta a noastra e un bine absolut.
Mie totusi nu-mi pare just sa-i disprtuiesc pe acesti oameni, doar pt ca nu au TV cu diagonala >100cm, sau internet broad-band in casa...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 22:32
Forum Renault