Cum se actioneaza frana de motor
![]() ![]() ![]() |
Cum se actioneaza frana de motor
BURDA |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 4 October 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dracia
Logan 1.4MPI
- Provizorii
|
|||
coyote |
![]()
|
![]() Membru inferior Group: Members Posts: 43 Joined: 28 October 05 ![]() |
sal.
offtopic :se pare ca ati plecat de la frana de motor si ati ajuns la alt topic ![]() ![]() ontopic: imi poate spune cineva daca frana de motor dauneaza motorului? Multam. |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2006 1.5dCi
- DJ 07 xxx
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(coyote @ 3 Dec 2005, 15:30) Având în vedere că la frâna de motor efortul asupra lui crește ai putea să zici că da, dar trebuie să iei în seamă și faptul că motorul este capabil de un efort mult mai mare decât cel de la frânare - el trebuie mai întâi să accelereze mașina, iar asta necesită o forță mult mai mare decât cea aplicată la frânare. Răspunsul ar fi că nu, nu-i dăunează. Ideea este să nu-l folosești ca frână până îl oprești de tot..., deci atenție în ce treaptă de viteză îl folosești ca frână și să-ți aduci aminte să-l mai deconectezi de la cutie cu ambreiajul. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
QUOTE(mitzaciobanu @ 3 Dec 2005, 13:31) stai ca ti-am gasit eu solutie: daca chiar iti tremura mana, si vrei neaparat sa conduci (pana la urma suntem toti pasionati de masini, nu?), apuca-te de scoala se soferi! Atunci instructorul cu experienta lui o sa-ti explice pe viu cum sa actionezi frana de motor, si o sa fii 100% in legalitate, si in siguranta PS Sa stii ca eu mai am drum prin Maramures, si n-as vrea sa ma intalnesc cu tine pe strada cu masina... Nici eu cu el. Daca oameni cu multa experienta mai fac prostii, daramite unu care n-are carnet. QUOTE vad ca toata lumea s-o nascut invatzat p-aici pe forum la Daciaclub, ce treaba aveti voi pe unde ma duc io,doar nu intra nimeni in puscarie in locul meu Lumea iti vrea binele nu banii, in loc sa fii cuviincios dai cu paru` ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Omule, asculta si pe cei mai batrani, daca n-ai bani de scoala ai de o amenda/reparatie/spitalizare/inmormantare? Doamne fereste!
Gandeste-te ca nu e numai viata ta in joc, cu care pana la urma faci ce vrei, ci si a celor din jur (pariez ca te mai dai si mare pe la prieteni/prietene cu ce stii tu). Am vazut atatia idioti cu carnet incat numai astia fara mai lipseau de pe strazi! |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(BURDA @ 3 Dec 2005, 13:16) vad ca toata lumea s-o nascut invatzat p-aici pe forum la Daciaclub, ce treaba aveti voi pe unde ma duc io,doar nu intra nimeni in puscarie in locul meu, cred ca nici unu din voi nu stati in maramures, , si da vreau sa ma plimb pe tarlaua din spatele casei si pe ulita proprietate personala mostenita de la raposatu bunel.deci va rog fara comentarii despre ce scrie in lege si ce nu scrie .eu vroiam doar un raspus legat de frana de motor si am zis de la inceput ca nu am permis ca sa nu rada lumea de mine.Deci domnii cu comentarii pe langa subiect sa-si deschida topic separat si pot sa faca referire la al meu pana cand li se termina cerneala la tastaturaMultumesc baietilor care totusi mi-au explicat care e priincipiul actionarii franei de motor si se pare ca am inteles-o. La revedere Mai dar tu tare mai esti tanar si nelinistit... Deci, ai Logan, ai casa, ai tarla in spatele acesteia, ai ulita proprietate privata vare duce catre aceasta, dar ca sa aduni bani de permis iti mai trebuie un an intreg... Nu cumva ai iesit la recoltat de posturi? P.S. In Maramures gramatica limbii romane este diferita decat in restul tarii? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
BURDA |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 4 October 05 From: Iasi ![]() |
@radian probabi ca dumneatale ai iesit la recoltat de posturi, nu te roaga nimeni sa-ti dai cu parerea in legatura cu ceva care tine de offtopic, si poate ca da, in maramures gramatica e alta decat in restul tarii, ai ceva impotriva? Iar pt restul lumii scuzati greselile gramaticale dar nu mai dorm de vre-o 3 zile incoace(si asta nu din cauza franei de motor).
|
--------------------
Dracia
Logan 1.4MPI
- Provizorii
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
iei piciorul de pe acceleratie in timp ce masina merge si este in viteza, sau bagi si treapta inferioara, cu piciorul luat de pe acceleratie
PS: el oricum nu face cum ziceti voi, asa ca nu stiu de ce atata agitatie, macar sa stie sa foloseasca frana de motor, lasati copilu in pace, are parinti, exista politie...Va faceti prea multe griji pentru altii, zau ![]() This post has been edited by andu911: 4 Dec 2005, 04:42 |
--------------------
-
-
-
|
|
BURDA |
![]()
|
ai dreptate andu911, nu ma intereseaza offtopicul, doar ceea ce e legat de subiectul deschis de mine
|
--------------------
Dracia
Logan 1.4MPI
- Provizorii
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Parerea mea:
Mie mi-a zacut masina un an de zile pana mi-am luat carnetul...A stat asa, in fata blocului mohorata si singurica un an de zile pana mi-a dat al meu tata cheile. Nici sa o sterg de praf nu ma lasa, sau sa o mai curat prin interior. Nimic(stia cat sunt de idiot, incat puteam sa bag cheia in contact si sa o misc din parcare). Un an de zile a zacut, de atunci cand am luat-o, am bagat in ea 3 milioane, numai pe bucsi, pivoti si orice altceva...Iar cand am luat-o nu iti pot spune cate am facut cu ea. Deci faza cu incercatul masinii pica. De ce suntem toti asa innebuniti? Vei afla si tu cand vei vedea ce nebuni conduc prin Romania si mai ales cati oameni mor din inconstienta. |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
Ttoata lumea a aflat cum se pune "frana de motor", deci se poate inchide topicul.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce glume aveti in voi!:)) eu fac frana de motor tot timpul,asa m-am obisnuit,si imi place,restul imi zic ca asa imi termin masina
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:32 |