DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrebare scurta boxe

kum
post 2 Dec 2005, 10:40
Post #1

Banat

Group: Banned
From: Galati

Salut
Am si eu urmatoarea intrebare : in ce consta diferenta intre boxele cu 2/3 cai fata de boxele pe componente ?
Bineinteles in afara de cea evidenta , adica faptul ca la cele pe 2/3 cai twetere-le sunt incorporate (daca pot spune asa) iar la cele pe componente sunt separate si se pot monta unde se doreste ?
Prin diferenta inteleg daca este diferenta de calitate proportionala cu dierenta de pret intre cele 2 tipuri de boxe .

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mars
post 2 Dec 2005, 11:23
Post #2

meow or never

Group: Moderatori

Boxele cu 2-3 cai se aud mai slab ca cele componente, in primul rand membrana nu mai are gaura in mijloc si suna mai bine, iar tweeter-ele separate sunt si ele mai bune calitativ, plus ca le montezi unde vrei, de obicei mai sus de nivelul usilor, ca sa "urce" sunetul.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
kurupt
post 2 Dec 2005, 19:11
Post #3

Membru autentic

Group: Members

Diferenta intre boxe de 2 cai [sau 3] numit coaxiale si componente:
- inaltele trebuie sa fie pe inaltimea capului [sau aproape] pt a avea un sunet corect si placut, lucru greu de realizat cu difuzoare coaxiale.
- difuzoarele coaxiale se fabrica pt upgrade de la sistemul de fabrica, deci ca sa poti monta exact in locul original fara sa tai sau sa modifici ceva, fata de componente care sunt fabricate pt oameni care cauta sunet de calitate si stie cu ce se mananca hi-fi si nu se sperie de faptul ca trebuie desfacut o parte din masina pt a monta un set de componente.
- setul de componente vine cu filtre dedicate de obicei separate care sunt mult peste fltrelre montate in coaxiale,adevarul este ca exista si coaxiale si triaxiale [cele pe 3 cai se numesc triaxiale] cufiltre separate dar sunt scumpe.
- puterea suportata: de obicei coaxialele nu suporta puteri prea mari fata de setul de componente care de obicei suporta puteri mari.
Aproximativ atat este diferenta, si al contrazic pe mars:
Boxele cu 2-3 cai se aud mai slab ca cele componente, in primul rand membrana nu mai are gaura in mijloc si suna mai bine

se aud mai slab pt ca producatorii asa le au facut, sa fie ieftin si sa sune prost sad.gif
Daca te uiti in lumea Home Hi-Fi adica la boxele facute pt casa exista firma care foloseste un singur difuzor in care este montata tweeterul in mijloc si este destul de apreciata si scumpa [este vorba de KEF si difuzorul patentat UNI-Q] deci nu din cauza conceptiei suna prost, suna prost ca in masina nu ai cum sa pozitionezi un coaxial la inaltimea urechii, deci producatorii nu se obosesc sa fabrice coaxiale de calitate pt ca genul de cumparatori care le cumpara [adica cei fara pretentii audio] nu o sa plateasca un pret dublu pe un coaxial de calitate, iar cei cu pretentii nu o sa cumpere coaxiale smile.gif

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
cristi22
post 2 Dec 2005, 22:49
Post #4

Membru incepator

boxele pe 3 cai clar ca au dezavantajele lor wacko.gif

--------------------
Dacia 1300_el 1310 - IS-04-BRT
you old beach!you'r too slow for me!but I love you!
+
kum
post 4 Dec 2005, 00:37
Post #5

Banat

Multam de raspunsuri , m-am lamurit . Upgrade-ul meu la Logan d.p.d.v. al boxelor va fi cu boxe pe componente , chiar daca asta inseamna sa mai am rabdare (am vazut niste alpine la cca. 90 euro) 38.gif .
Din partea mea topicul se poate inchide , bineinteles daca nu mai este cineva care mai doreste sa dezbata subiectul .

--------------------
+
kurupt
post 4 Dec 2005, 14:31
Post #6

Membru autentic

Vezi ca daca ai ocazia iti recomand sa asculti si Hertz, DLS poate o sa ai surpriza fata de Alpine, mai ales daca vrei sa le legi direct pe HU fara aplificator separat. wink.gif

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
kum
post 4 Dec 2005, 23:12
Post #7

Banat

Pai sa vad daca gasesc in orasul meu natal ( sad.gif nu prea se gaseste nimic aici pe la tara) . Sigur trebuie sa iau de pe net .
Voiam sa mai intreb : pe spate ce ar trebui sa pun pentru a se "asorta" cu componentele de pe fata ? Mentionez ca nu ma intereseaza sub-uri sau amplificatoare , eu vreau doar un sunet clar si profund la un volum rezonabil (majoritatea timpului merg in masina cu my wife si nu prea suporta intensitati foarte mari ale sunetelor din masina) .

--------------------
+
milu
post 5 Dec 2005, 08:40
Post #8

Membru incepator

From: Timisoara

Ati uitat cel mai mare dezavantaj al difuzoarelor coaxiale, dupa cativa ani se aduna praful in bobina(din cauza ca dif de bass nu are calota) si caraie, in timp la cele pe componente nu ai probleme din punctul asta de vedere!

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
kurupt
post 5 Dec 2005, 17:45
Post #9

Membru autentic

Pai sa vad daca gasesc in orasul meu natal ( sad.gif nu prea se gaseste nimic aici pe la tara) . Sigur trebuie sa iau de pe net .
Voiam sa mai intreb : pe spate ce ar trebui sa pun pentru a se "asorta" cu componentele de pe fata ?

Acum depinde de gust, la unii [cum sunt si eu] nu place daca are si in spate difuzor din cauza ca sunetul se amesteca adica se "strica". La altii le place, cert ca cu un set de ovale pe spate o sa ai bass mai mult si mai tare.
Daca nu o sa legi pe amplif setul atunci iti recomand sa te uiti bine la valoarea de:
sensibilitate [sensitivity] se masoare in dB/SPL si cu cat este mai sensibil, adica valoarea mai mare cu atat o sa se aude mai tare, asta presupunind ca o sa legi la HU, daca o legi la un amplif separat nu prea are mare importanta aceasta valoare.

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
SiloS
post 5 Dec 2005, 21:15
Post #10

Gangester

From: Buzau

facusem si eu un topic despre chestiuni generale legate de audio ...

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
User is online!Galerie FotoPM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 09:56
Forum Renault