Homeschooling-ul, alternativa viabila?
![]() ![]() ![]() |
Homeschooling-ul, alternativa viabila?
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(maho @ 20 Oct 2016, 09:40) Ohoo... poti s-o mai zici o data. Abia asteapta sa le pice in plasa cate vreun recalcitrant de cls 6-7-8 sa inceapa cu texte gen: nu suntem adeptii medicatiei inhibitoare. Apoi dupa 2-3-4 sedinte de logoree, scoate formularul in care scrie ca ejti de acord sa-ti indoape plodu' cu nustiuce chimicale interzise si care pot fi date in uz doar cu acordul parchetului, sub supravegherea SRI si/sau alte mantzocarii d-astea... Sa vezi apoi cum devii instant religios si-ti aduci aminte ca bataia-i rupta din Rai si ca unde da mama si tata - creste. Si cam in acelasi timp adehasdeul ala se vindeca miraculos. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pentru cei care se considera adepti ai tolerantei si au copii de varsta celui in discutie:
HAi sa facem o clasa unde sa stea copii vostrii cu el, zilnic. Pe cat punem pariu ca jumate va "reevaluati" dupa vreo luna de zile? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Apropos de ADHD, parcă eu auzisem că diverse voci de prin științele psi s-au pronunțat că ADHD e de fapt o boală inventată.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Era mai demult un serial pe la tv, "morcovul sau nuiaua", la pareri de genul ala se ajunge; eu cred in solutia combinata, "si" in loc de "sau".
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/a...i-neastimparati
citat: Dar, apropo de regulile civilizației și de ipocriziile ei inerente, îmi amintesc de o situație la care am asistat odată, într-un camping de la marginea Florenței. Era un loc plin de turiști de toate soiurile și națiile. Noi eram cu cortul. Alături, doi părinți englezi și copilul lor de vreo cinci ani locuiau într-o rulotă. Copilul – pe cît de drăgălaș, pe atît de greu de suportat. Făcea tot ce poate face un copil ca să-i deranjeze pe cei din jur. Tatăl părea și el la fel de enervat ca vecinii din camping, dar se uita în jur cu teamă și nu știa ce măsuri să ia. Dădea senzația că l-ar fi urecheat el pe neastîmpărat, dar că, fiind prea mulți ochi pe acolo, se temea de cine știe ce reclamație. Probabil că, neștiind bine cum sînt privite lucrurile astea prin Italia, nu voia să intre în vreo dandana. Uneori, se mai răstea la copil, cu vocea gîtuită de furie, dar și de teama de a nu-i deranja pe alții. Oricum, rezultatul era nul. În fine, după vreo două zile de suportat răcnetele, plînsetele și sîcîielile copilului, o cucoană de pe un șezlong din apropiere, exasperată probabil că nu reușea să citească nici două rînduri, a îndrăznit să-l atenționeze pe tatăl micului terorist cu un subtil „Helloo!“. În acel moment l-am văzut pe englez cum se schimbă la față. Părea că în mintea lui întrevedea deodată pericolul unui alt tip de reclamație decît cea de care se temuse pînă atunci, aceea pentru tulburarea liniștii publice. Și parcă atîta aștepta. Brusc și-a săltat plodul de-o aripă și aproape că l-a azvîrlit în rulotă. A intrat după el și a închis ușa în urma lui. Dinăuntru s-au auzit niște icnete suspecte și ni s-a părut chiar că rulota a început să se miște încoace și încolo, ca-n desenele animate. Copilul își primea porția, se pare… Mi s-a parut interesant si asta: http://meseriadeparinte.ro/ce-faci-cand-co...e=socialnetwork This post has been edited by dizzy: 20 Oct 2016, 10:24 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(Bicicleta galbena @ 19 Oct 2016, 20:52) https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM&noredirect=1 QUOTE(dizzy @ 20 Oct 2016, 10:59) Pentru cei care se considera adepti ai tolerantei si au copii de varsta celui in discutie: HAi sa facem o clasa unde sa stea copii vostrii cu el, zilnic. Pe cat punem pariu ca jumate va "reevaluati" dupa vreo luna de zile? Atunci devine LAGAR! QUOTE(dizzy @ 20 Oct 2016, 11:15) http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/a...i-neastimparati citat: Dar, apropo de regulile civilizației și de ipocriziile ei inerente, îmi amintesc de o situație la care am asistat odată, într-un camping de la marginea Florenței. Era un loc plin de turiști de toate soiurile și națiile. Noi eram cu cortul. Alături, doi părinți englezi și copilul lor de vreo cinci ani locuiau într-o rulotă. Copilul – pe cît de drăgălaș, pe atît de greu de suportat. Făcea tot ce poate face un copil ca să-i deranjeze pe cei din jur. Tatăl părea și el la fel de enervat ca vecinii din camping, dar se uita în jur cu teamă și nu știa ce măsuri să ia. Dădea senzația că l-ar fi urecheat el pe neastîmpărat, dar că, fiind prea mulți ochi pe acolo, se temea de cine știe ce reclamație. Probabil că, neștiind bine cum sînt privite lucrurile astea prin Italia, nu voia să intre în vreo dandana. Uneori, se mai răstea la copil, cu vocea gîtuită de furie, dar și de teama de a nu-i deranja pe alții. Oricum, rezultatul era nul. În fine, după vreo două zile de suportat răcnetele, plînsetele și sîcîielile copilului, o cucoană de pe un șezlong din apropiere, exasperată probabil că nu reușea să citească nici două rînduri, a îndrăznit să-l atenționeze pe tatăl micului terorist cu un subtil „Helloo!“. În acel moment l-am văzut pe englez cum se schimbă la față. Părea că în mintea lui întrevedea deodată pericolul unui alt tip de reclamație decît cea de care se temuse pînă atunci, aceea pentru tulburarea liniștii publice. Și parcă atîta aștepta. Brusc și-a săltat plodul de-o aripă și aproape că l-a azvîrlit în rulotă. A intrat după el și a închis ușa în urma lui. Dinăuntru s-au auzit niște icnete suspecte și ni s-a părut chiar că rulota a început să se miște încoace și încolo, ca-n desenele animate. Copilul își primea porția, se pare… Mi s-a parut interesant si asta: http://meseriadeparinte.ro/ce-faci-cand-co...e=socialnetwork Nu mai poti sa-i dai nici o palma...sare Protectia copilului pe tine basca te trezesti fara copchil...avem si Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului...acu' sa fim seriosi, aia de la Pitesti se plang ca copchiii lor nu invata din cauza unuia mai neastamparat...sa fim seriosi, ei nu invata din alte motive... QUOTE M. Miclea: ADHD-ul este o tulburare cu o frecventa de aproximativ 3-4% in rindul copiilor de virsta scolara, daca coroboram datele din diverse studii si le dam la o parte pe cele care, probabil influentate de companiile farmaceutice, ajung la supradiagnosticarea acestei tulburari. Agresivitatea, de care se pling parintii, in cazul de la Pitesti, nu este o parte a simptomatologiei ADHD. E adevarat insa ca un astfel de copil, daca este prost tratat (de catre colegi, de catre cei care il au in grija, de psihologi sau profesori) poate deveni agresiv. Este insa o agresivitate defensiva, adica, mai simplu spus, esti "rau" pentru ca nu stii cum sa mai faci fata presiunii care vine din partea celorlalti. Daca este vorba de agresivitate in acest caz, ea se datoreaza modului inadecvat in care s-a facut managementul cazului, nu simptomatologiei copilului. *** QUOTE Mircea Miclea: Scoala e insuficient pregatita. De pilda, desi Legea educatiei spune ca trebuie un psiholog la 800 de copii, avem un psiholog la 1.500 de copii, acolo unde avem. Pregatirea cadrelor didactice in a face managementul unor asfel de cazuri e deficitara, pentru ca noi continuam sa formam profesorii printr-un modul psihopedagogic de pe vremea lui Ceausescu, in loc sa ii pregatim prin masterat didactic, asa cum spune Legea educatiei. Observ in zilele acestea ca se discuta iar despre masteratul didactic, cind, de fapt, trebuia aplicat de 5 ani ce era scris deja in lege. Am consultat multe studii atunci, rezultatele erau clare in aceasta directie, dar degeaba. Adevarurile neconvenabile nu sunt puse in practica sociala. As mai spune ceva: cred ca nici parintii nu sunt suficient pregatiti. E firesc sa te preocupe copilul tau, dar constat o suprasensibilitate a unor parinti la experientele pe care le au copii lor la scoala, incearca sa-i protejeze excesiv si gresesc. Copii mei (dau acest exemplu doar ca sa ilustrez o ideee, sa fie clar!) au facut gradinita de stat si au mers la scoli de stat; au avut si colegi cu ADHD, si romi, si cu tulburari de comportament dar au avut si colegi exceptionali. Nu m-am gindit o clipa sa ii mut in alta parte, pentru ca am vrut sa se obisnuiasca din scoala cu ceea ce li se va intimpla in viata; o sa convietuiasca cu tot felul de oameni, si e bine sa invete asta din timp. Daca ii protejam prea mult in scoala ii facem vulnerabili mai tirziu, ceea ce nu e deloc bine. Cred ca trebuie sa invatam cu totii (scoala, cadre didactice, parinti) cite ceva din cazul de la I.L. Caragiale din Pitesti. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21363...t-indreptat.htm QUOTE "Băiatul meu este acum într-un program de recuperare care va dura până se va lămuri situația existentă. Mergem cu el, ca și până în prezent, atât la psiholog și la psihiatru. Colegii îl acuză de mai multe fapte și l-au exclus din colectivitate. Acasă cu noi niciodată nu a fost agresiv, nici măcar din punct de vedere verbal. Ca orice adolescent a avut și ieșiri copilăroase, dar nu reacții ca cele de care este acuzat. Nu spun că tot ce am auzit de la colegii de clasă despre el sunt minciuni, dar copii sunt provocatori", a spus tatăl copilului cu ADHD. *** QUOTE "De 8 ani de când l-am luat am știut că are mici probleme de sănătate, cu care s-a născut. În mediul pediatru a fost diagnosticat cu ADHD. La 9 ani a avut două operații inghinale, care i-au afectat mersul, iar de aici s-a pus o amprentă asupra lui și psihic. De atunci am tot stat din spital în spital. Probabil s-a rupt legătură cu copiii, cu mediul normal. În copilărie știa să se joace. După multele probleme de sănătate n-a știut să se facă înțeles. Nu a știut să-și mai facă prieteni. Nu vreau să acuz pe nimeni. Nimeni nu e perfect", a mai spus Viorel Rizoiu. http://www.mediafax.ro/social/tatal-elevul...-acasa-15836240 21 Oct 2016, 13:01: QUOTE București, 21 octombrie 2016. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a depus astăzi plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului Penal împotriva a 4 părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități. Cazul lui Ionuț se află în lucru la CEDCD in prima jumătate a anului 2016, timp in care au fost realizate nenumărate demersuri pe cale administrativă de mediere a situației la nivelul ISJ Argeș. „Infracțiunea de incitare la ură și discriminare împotriva unui copil pe criteriul dizabilității, dublată de propagarea de mesaje de intoleranță, umilire, ură și denigrare în spațiul public reprezintă un atac la dreptul la demnitate nu numai al minorului în cauză, ci a întregii categorii de copii cu dizabilități din România, faptă pentru care cei responsabili trebuie să răspundă penal”, declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD. Istoricul unei anihilări minuțios planificate Începând cu data de 17.10.2016, Ionuț, un copil din clasa a VII-a din Pitești, diagnosticat cu deficiență de tip somatic (simptome fizice inexplicabile din punct de vedere medical, boli ale corpului de origine psihologică), a venit la școală să învețe despre ură. A fost singur în clasă. Colegii săi erau pe hol, protestau împotriva lui, împotriva faptului că el are o dizabilitate, învață în aceeași clasă ca ei și îndrăznește să spere la normalitate și integrare. Pe pancartele afișate, era scris: „Vreau sa imi implinesc visele”, „Vreau sa invat”, „Vreau sa mi se respecte drepturile”, „Vreau respect.” Copilul privea mesajele și nu înțelegea ce legătură au cu el. Apoi a venit presa și l-a filmat. În toată agitația în care părinții propriilor colegi țipau pe hol, colegii se adunaseră împotriva lui, iar tatăl era luat la întrebări legate de copilul pe care, alături de soție îl adoptase cu iubire cu ani buni în urmă, a declarat emoționat: „Am greșit și eu față de ei, dar colegul mă înjura de părinți și, în plus, eu am făcut toate astea…. Nu din suflet le ziceam….doar ca să îl sperii în ideea să nu mă mai amenințe, să nu mă mai înjure.” Pentru o zi, au crezut că șantajul dă roade Scenariul s-a repetat în următoarele două zile, până când s-a decis unilateral într-o ședință a autorităților locale: Prefectura, Inspectoratul Scolar Judetean (inspectorul scolar general, inspectorul scolar adjunct, inspectorul teritorial), DGASPC(directorul adjunct, psihologul de caz al elevului R.I.), Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (directorul centrului), Scoala Generala “ I.L. Caragiale” (directorul, psihologul scolii, medicul scolii), si medicul de familie al elevul ca acesta să fie evaluat medical pentru a se stabili ce formă de învățământ îi este potrivită, deși certificatul de orientare școlară emis în 2015 îl orientează către învățământul de masă. În data de 20.10.2016, copilul nu a mai fost la școală. Colegii săi s-au întors la ore, iar părinții acestora au crezut că au răzbit prin șantaj. 29 de adulți împotriva unui copil După victoria împotriva cancerului sistemului limfatic, luptă în care i s-au dat 1% șanse de viață, după victoria împotriva destinului de a fi abandonat la naștere, fiind adoptat de părinți iubitori, copilul se întreabă cum va reuși să iasă din acest hățiș traumatic. Probabil că aceste amintiri dureroase nu i se vor șterge niciodată, dar cei care le-au orchestrat vor trebui să plătească pentru aceste tratamente degradante. 29 de copii “în pericol” În data de 25.09.2016, a fost creată o pagină de Facebook, cu numele de „29 de copii în pericol”. Aceasta se dorește a fi soluția a 29 de adulți pentru dificultățile de integrare ale unui copil, un spațiu online în care incită la ură și organizează evenimente online de protest. Numele paginii de Facebook este corespunzător ales: 29 de copii sunt în pericol, pentru că părinții lor i-au înlăturat de la o evoluție sănătoasă din punct de vedere cognitiv-emoțional, i-au instruit să își urască un coleg dezavantajat și le-au făcut poze parcă în formație de serbare, serbarea urii. În acest context, CEDCD își exprimă încrederea că părinții instigatori vor fi cercetați conform legii, în vederea tragerii la răspundere penală. http://www.cedcd.ro/cedcd-depune-plangere-...ri-din-pitesti/ This post has been edited by george_scala_2004: 21 Oct 2016, 12:01 |
--------------------
...
...
...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' baietii aia nu vor sa faca si o plangere penala pe raspunderea delictuala a parintilor plodului pentru vatamare coporala pe care a facut-o plodul celorlalti?
Sau pentru perturbarea dreptului fundamental la invatamant? Daca ala e recunoscut de asociatia asta ca o minoritate cu probleme, atunci poate ar trebui sa urmeze o scoala pentru astfel tovarasi, ca sunt. Asta-i ca aia cu ISIS: Sa faca ISIS plangere penala ca ii discrimineaza politistii europei ca-i urmaresc mai abitir ca pe altii. Sau ca Breivik care-i nemultumit, dupa ce a ucis zeci de tovarasi, ca nu e tratat bine. Ce sa zic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:56 |