Hayon stramb, Cum il remediez
![]() ![]() ![]() |
Hayon stramb, Cum il remediez
bolidu |
![]()
|
||
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
|
||
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|||
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa reglezi tampoanele da cauciuc de pe interior. rasucesti putin de cel din stanga astfel ca acesta sa se desurubeze putin, sau il mai "infiletezi " putin pe cel din dreapta.
|
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Probabil e dereglat din balamele. Mergi la un service sau la cineva care se pricepe sa-l reaseze in pozitia corecta.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Te-au vizitat cumva hotii? Sau macar au incercat?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu a umblat de mult la acele tampoane de cauciuc este posibil ca in timp sa se fi asezat gresit din cauza lor . Dar e bine sa mergi intr-un service daca nu te pricepi .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Nu cred ca m-au incercat hotii dar am omis ceva. A prostul obicei sa ma asez pe el cand stau pe la masina oare sa fie din cauza asta? Si daca totusi as incerca sa trag eu de el spre pozitia de remediere oare sa se rupa ceva ? balamale, tabla, ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
bolidu |
![]()
|
Nu stie nimeni ? Chiar tre` sa ajung in service ?
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Off topic: Si eu faceam acelasi lucru pe solenza dinainte
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
bolidu |
![]()
|
Mdea... Misto solutie !
![]() ![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
rotuning |
![]()
|
![]() Australanthropus olteniensis Group: Members Posts: 337 Joined: 18 June 04 From: pe langa Buridava ![]() |
intai trebuie sa-ti dai seama de unde e stramb, ca altfel....
uita-te la toate liniile si vezi unde se indeparteaza de caroserie...verifica balamalele, tampoanele.....sigur ca poti sa-l strambi din balamale, daca vrei, dar poate ca nu acolo e problema si te trezesti cu 2 bube in loc de una. Nu te grabi. Incepi cu lucrurile care nu sunt ireversibile ![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2.2 1.6 16V CD 2006 TOYOTA NGYaris 1.3 VVT-I Luna LCA M/M
ARO 11.9 1.6D ex:Dacia Solenza Clima 1.4 MPi ex:AlfaRomeo33 1.5 ie ex:DaciaNovaGT |
|
UltraDrive |
![]() ![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa te descurajez , aceiasi problema o am si eu.
Am incercat din tampoane dar diferenta este de neobservat. Mecanicul hatru de la garaj mi-a confirmat ca se poate remedia din balamale , dar sansele de reusita sunt destul de mici. Se stramba si mai rau, practic nu mai poate fi scoasa la lumina asa cum ar trebui. Minte el , te mint si eu. |
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Bolidule, ia pune o poza sa vedem si noi cat e de stramb!
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
bolidu |
![]()
|
Am incercat sa trag de balamale da sunt tari ale dracu` nu se indoaine neam ! Ce nu am incercat insa este partea de suruburi. Poate or fi dalea care se pot regla. O sa pun si niste poze dar nu cred ca o sa se observe ...
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Pai fii sigur ca nu se indoaie.... ci se regleaza din suruburi
![]() |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
bolidu |
![]()
|
Am reglat hayonu`. A iesit belea, se regleaza din suruburile alea dar e nevoie de vreo 3 oameni unu sa tina hayonu, unu sa stranga suruburile si unu sa se uite de la indepartare sa vada cum vine. In rest nimic mai simplu dar acuma alta belea nu se mai inchide ca inainte tre` sa il trantesc zdravan. Ceva solutii la faza asta ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
cation |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 July 06 From: Bucuresti ![]() |
ca sa se inchida mai usor trebuie sa mai strangi tampoanele alea de cauciuc. parca s-a mai discutat pe aici
This post has been edited by cation: 26 Oct 2006, 16:45 |
--------------------
Ford
Focus Sedan
2006 Trend
|
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
Resuscitez acest topic, in contextul descris la sectiunea ...PIESE AUTO,in urma inlocuirii stopurilor.
Cum reiese cel mai bine din fotogtrafii, se observa ca lufturile nu sunt egale la inchiderea hayonului. Aceasta problema o am de cand am cumparat masina (am luat-o de noua), dar abia acum ma deranjeaza un pic, intrucat acum cand inchid hayonul acesta loveste stopul dreapta (deh calitate piese aftermarket). Am pus pozele, fac mai mult decat 100 de cuvinte. Mentionez ca masina nu a fost lovita, pur si simplu asa a fost. Am informatii ca a fost un lot refuzat la export, tocmai din aceasta cauza, lufturi inegale la caroserie. Exista vreo solutie, de reglare a acestuia. Se poate micsora acel luft din stanga, evident in dauna celui din dreapta ? This post has been edited by danygaro: 11 Sep 2016, 12:26 Attached thumbnail(s) IMG_20160910_083216.jpg ( Size: 823.77k ) Number of downloads: 248 IMG_20160910_083221.jpg ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 269 IMG_20160910_083258.jpg ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 263 IMG_20160910_083321.jpg ( Size: 939.66k ) Number of downloads: 260 IMG_20160910_083329.jpg ( Size: 926.82k ) Number of downloads: 263 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
cred ca-i destul de complicat sa reglezi hayonul daca nu are balamale prinse cu surub. Poti incerca sa-l torsionez, dar probabil trebuie scoasa luneta in prealabil sa nu faci tensiuni in ea.
Mai degraba sa vezi daca nu poti modifica pozitia stopului (mai "la pila", mai o saiba etc) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
la cata vechime are masina si mai ales ca dupa atatia ani ai vazut ca are o hiba la hayon,eu zic sa lasi asa masina sau vinde-o si iei alta masina
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Din tampoanele reglabile de pe hayon ai incercat sa reglezi?
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
As vrea eu sa stea si la mine hayonul cam cum sta la tine
![]() Recomand sa deschizi o usa la masina cat timp te tot joci cu inchiderea portbagajului, ca sa nu se faca presiune ce determina dificultati la inchiderea hayonului. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 11 Sep 2016, 12:47) cred ca-i destul de complicat sa reglezi hayonul daca nu are balamale prinse cu surub. Poti incerca sa-l torsionez, dar probabil trebuie scoasa luneta in prealabil sa nu faci tensiuni in ea. Mai degraba sa vezi daca nu poti modifica pozitia stopului (mai "la pila", mai o saiba etc) Si eu cred, ca nu este chiar floare la ureche, de altfel nici in manualul de service nu este precizat un algoritm in acest sens. Balamalele, in cazul meu, sunt atasate prin intermediul suruburilor. Ce sunt Solenze, la care balamalele sunt sudate direct la hayon ...? Asa economie ...? O sa-l las asa atunci, voi mai pili un pic partea superioara a stopului din dreapta. In acest fel, sper sa maresc un pic distanta dintre hayon si stop, astfel incat hayonul sa nu mai loveasca stopul. In plus, voi proceda ca in manual, nu voi mai tranti hayonul, ci il voi lasa usor si voi apasa pe extremitatile hayonului pentru a-l inzavorî si inchide. Am vazut ca inca merge. 12 Sep 2016, 06:49: [quote=cgc64,11 Sep 2016, 13:21] la cata vechime are masina si mai ales ca dupa atatia ani ai vazut ca are o hiba la hayon,eu zic sa lasi asa masina sau vinde-o si iei alta masina [/quote ”Daca taceai ...filosof ramâneai”. Acea hiba am vazut-o de multa vreme, nu m-a deranjat. Pana acum, cand am vazut ca imi loveste stopul nou montat. Era un pic inestetic, dar am vazut masini mai pricopsite cu lufturi similare, daca nu chiar mai mari (poate in urma unor accidente si reparatiilor facute de ...cârpaci, este adevarat). In rest, multuemsc pentru celelalte sfaturi si recomandari. N-o voi vinde inca, o voi mai tine ceva vreme, inca se tine binisor, nu m-a lasat in drum niciodata, chiar de a intrat in anul 14 de curand. Nu are decat 72.000 km. Iar in achizitia altei masini, da, sunt de acord cu tine, insa prefer sa cumpar una ”tot de noua”. In plus aia de acolo, de la orice reprezentanta as lua-o ... ”le cam pazesc ...pe masinile care este”. This post has been edited by danygaro: 12 Sep 2016, 06:49 |
--------------------
Dacia
Solenza
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
i96nds |
![]()
|
Super, imi place cum ai grija de masina.
Situatia e astfel: stopul sta putin stramb. Pentru asta nu e nevoie sa pilesti stopul ci e mai bine sa scoti lampa spate cu totul - si vezi apoi gaurile din tabla prin care trece surubul ce fixeaza stopurile. Incearca sa pozitionezi lampa cat mai spre exteriorul masinii - si cat mai jos. Daca tot nu este loc, incearca sa pilesti putin gaura aceea (deci nu lampa !!!) astfel incat pozitia lampii va fi mai jos si mai spre exterior. Nu iti face grija cu spoilerul spate, acela e destul de elastic in acea zona si ar trebui sa suporte sa te impingi un pic in el mai spre jos. Dupa ce ai pilit gaura (sau gaurile) mai faci o proba. Va trebui sa strangi bine surubul - ca sa nu aiba stopul tendinta de a urca iarasi. Daca esti multumit de rezultat, o lasi asa cateva luni - apoi va trebui sa repozitionezi iar stopul - ca de la vibratii s-ar putea sa urce un pic, cu tot cu surub. Apoi iar vei fi multumit cateva luni. Bafta ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(i96nds @ 12 Sep 2016, 10:00) Super, imi place cum ai grija de masina. Situatia e astfel: stopul sta putin stramb. Pentru asta nu e nevoie sa pilesti stopul ci e mai bine sa scoti lampa spate cu totul - si vezi apoi gaurile din tabla prin care trece surubul ce fixeaza stopurile. Incearca sa pozitionezi lampa cat mai spre exteriorul masinii - si cat mai jos. Daca tot nu este loc, incearca sa pilesti putin gaura aceea (deci nu lampa !!!) astfel incat pozitia lampii va fi mai jos si mai spre exterior. Nu iti face grija cu spoilerul spate, acela e destul de elastic in acea zona si ar trebui sa suporte sa te impingi un pic in el mai spre jos. Dupa ce ai pilit gaura (sau gaurile) mai faci o proba. Va trebui sa strangi bine surubul - ca sa nu aiba stopul tendinta de a urca iarasi. Daca esti multumit de rezultat, o lasi asa cateva luni - apoi va trebui sa repozitionezi iar stopul - ca de la vibratii s-ar putea sa urce un pic, cu tot cu surub. Apoi iar vei fi multumit cateva luni. Bafta ! Multumesc de apreceri. ![]() E de incercat si metoda descrisa de tine, desi nu imi fac mari sperante. Faza nasoala e ca la aceste stopuri aftermarket, surubul de fixare (M5) se infileteaza in acel "cilindru turnat" al stopului care este din plastic (ordinar fara nicio bucsa cum este la cel original). Imi este teama ca daca strang tare, filteul va ceda si voi fi nevoit sa bag un surub mai mare (M6), care posibil imi va despica acel cilindru de palstic. L-am starns mai cu moderatie. Si asa la cel de pe partea stanga, am senzatia ca surubul are un usor joc, din cauza filetului, mai ales ca l-am tot scos de vreo 2-3 ori si infiletat din nou. AM pus o saiba cu cauciuc pe una din parti, pentru o fixare mai ferma, dar nu stiu cat de fix sta acel surub, daca nu am infiletat tare acel surub de fixare al stopului. Pana la urma, asta e..., sper sa nu pierd stopul pe drum,. De fapt il mai retine si acel mamnunchi de fire... ![]() Multuemsc pentru pont, voi vedea. |
--------------------
Dacia
Solenza
|
catalinski |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 9 July 12 From: Turnu Magurele,Teleorman ![]() |
Poti incerca sa largesti gaurile mai spre exterior astfel incat sa te dai putin cu stopul spre exterior.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 /clima
- numar fara sot
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(catalinski @ 13 Sep 2016, 14:26) Poti incerca sa largesti gaurile mai spre exterior astfel incat sa te dai putin cu stopul spre exterior. Da, este o idee. Numai ca daca scot mai il lateral stopul (spre exterior) s-ar putea sa nu se mai alinieze cu aripa spate., stopul sa fie iesit "peste aripa", la o privire din spate. De asemenea, cum spuneam mai deunazi, nu pot starnge "barbateste"acel surub in stop. Filetul este in plastic, nimic mai mult, nu bucsa, nu vreo piulita. Daca strang tare, sigur se ”olărește” gaura cu filetul. Asa ca ... ![]() Oricum ideea este buna, de luat in seama, numai ca ...tehnica nu ma prea ajuta. This post has been edited by danygaro: 16 Sep 2016, 20:35 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Cred ca daca desfiletezi tmponul de pe dreapta apoi il infiletezipe cel din stanga cu un numar egal de ture ,remediezi o parte a problemei.De asemenea cred ca ar trebui mutat suportul cuiului doi trei milimetrii mai in stanga.Nu o sa se observe aliniamentul haionului cu aripile dar maresti un pic luftul la tripla din dreapta.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(neacsugabrie @ 19 Sep 2016, 10:16) Cred ca daca desfiletezi tmponul de pe dreapta apoi il infiletezipe cel din stanga cu un numar egal de ture ,remediezi o parte a problemei.De asemenea cred ca ar trebui mutat suportul cuiului doi trei milimetrii mai in stanga.Nu o sa se observe aliniamentul haionului cu aripile dar maresti un pic luftul la tripla din dreapta. Multuemsc de sfat, de avut in vedere. Totusi voiam un sfat concret, a unui user care s-a confruntat si a remediat problema. Asa ...raman doar supozitii ...cred ! Multuemsc oricum ! |
--------------------
Dacia
Solenza
|
i96nds |
![]()
|
danygaro, pana la urma ai reusit sa mai mesteresti la lufturi ca sa iasa mai aproape de ceea ce iti doresti ?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
danygaro |
![]()
|
QUOTE(i96nds @ 4 Oct 2016, 10:53) danygaro, pana la urma ai reusit sa mai mesteresti la lufturi ca sa iasa mai aproape de ceea ce iti doresti ? Nu. din pacate nu. L-am lasat asa, mai ales ca unii dintre colegii de pe forum "m-au consolat", ca la masinile lor ..este si mai rau. Cum nu am gasit o metoda verificata, si nici in manual nu scrie, si cum a mers 13 ani, o mai merge si de acum incolo. |
--------------------
Dacia
Solenza
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:06 |