PARLAMENTUL TREBUIE curățat de penali la alegeri, chiar trebuie să alegem penali? Nu avem nicio vari
![]() ![]() ![]() |
PARLAMENTUL TREBUIE curățat de penali la alegeri, chiar trebuie să alegem penali? Nu avem nicio vari
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
1. N-am înjurat pe nimeni.
2. Emisiunile lui anriromânești sunt argumentele mele. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Antiromanesti???
De "antiromanism" poti sa-l acuzi le Laszlo Tokes, dar nu pe un ziarist roman 100% care incearca sa atraga atentia asupra diferitelor derapaje. Da, intradevar, abordarea lui difera semnificativ fata de cum se da ora exacta pe faleza Dambovitei, dar, omul isi da si el cu parerea. Si nu putini considera ca o face bine ... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
radiane, Sabin Gherman exagereaza in aproape toate articolele lui. Mi-am temperat aprecierile vizavi de ideile lui cand a scris odata ca granita ar trebui pusa pe Carpati. Nu asta e solutia.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Măi Radieme, eu am înțeles de mult că, probabil originilor tale multinaționale, orice căcat antiromânesc ți se pare dulceață de trandafiri. Da' să știi că nu-i așa.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Da mai, tu ai un sistem de valori, rigid, batut in cuie, orice tentativa de a le pune in discutie inseamna o provocare greu de digerat.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Dec 2016, 23:46) Este dreptul tau inalienabil sa comentezi doar ce doresti. Dar, articolul lui Sabin Gherman contine vreo minciuna? Pai prima propozitie e o minciuna. Ca nu aveam ce sarbatori la 1 Dec. Daca vrei, iti caut maine legea cu ziua nationala. Mai departe n-are rost sa cites. Incepe cu o jignire la 22 milioane de romani. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
DragosP |
![]()
|
-2: el și Radian.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Neumann, asta ai inteles tu din articol. Ti-ai format o idee fixa pe care o tot repeti. Te simti patruns de vreun har divin de-ti permiti sa te consideri purtatorul de cuvant al 22 de milioane de oameni?
Mai DragosP, decat sa tot vanturi pe aici basinile tale nationaliste expirate mai bine basti la troaca ta cu delir mistic si traieste-ti acolo fericirea. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
Dragul meu, citești ce n-am scris. Apologia celor care urăsc organic România, TU o faci. Nu eu mă băs cu iz naționalist. Miroși altceva, să știi.
![]() This post has been edited by DragosP: 5 Dec 2016, 07:48 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Dragos, din articolul invocat de mine, semnat de Sabin Gherman, citeaza-mi, te rog, textele pe care le interpretezi tu ca fiind antiromanesti. Cu linuta si de la capat.
Daca ar promova "antiromanismul", sunt convins de mult ar fi fost condamnat si i s-ar fi interzis sa mai publice in Romania. Prin serviciile secrete sunt destui care iti impartassesc teoriile nationaliste, stau cu ochii pe el si abia asteapta sa-l prinda in ofsaid. Gherman "ataca" centralismul si promoveaza autonomia regionala. Care-s crimele? Si Basescu a inititat un proiect de regionalizare a Romaniei, proiect in prezent intrat in stand by. In stilul sau caracteristic, Gherman propune o alternativa la festivismul de parada si inevitabila pomana ridicata la rang de simbol national, fasolea cu carnati. Mai exact o trecere in revista a ceea ce s-a intamplat dupa Unire. O buna cunoastere a istoriei reale si o analiza a celor intamplate poate ajuta in evitarea repetarii greselilor... Pentru tine Sabin Gherman este un "antiroman". Istoricii Ioan Hategan, de exemplu sau Constantin Daicoviciu sau sociologul Dimitrie Gusti au fost tot "antiromani" ? http://adevarul.ro/locale/timisoara/razbun...ae0e/index.html This post has been edited by radian: 5 Dec 2016, 08:44 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(radian @ 5 Dec 2016, 08:24) Neumann, asta ai inteles tu din articol. Ti-ai format o idee fixa pe care o tot repeti. Te simti patruns de vreun har divin de-ti permiti sa te consideri purtatorul de cuvant al 22 de milioane de oameni? Mai DragosP, decat sa tot vanturi pe aici basinile tale nationaliste expirate mai bine basti la troaca ta cu delir mistic si traieste-ti acolo fericirea. Daca nu ai nimic de sarbatorit la 1 decembrie, fii barbat pana la capat si renunta la pasaportul romanesc. |
--------------------
...
..
|
|
radian |
![]()
|
Multumesc, stai jos.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE Mai DragosP, decat sa tot vanturi pe aici basinile tale nationaliste expirate mai bine basti la troaca ta cu delir mistic si traieste-ti acolo fericirea. vezi tu, savin pipi ala, care nu e deloc mistic cu basini nationaliste, dar se pare de partea corecta, dar si cu tine aveti libertate de exprimare. Pentru ca Romania e o tara democratica. Pe cand daca ati face voi legile, probabil DragosP n-ar avea voie sa se exprime. Ca n-are idei "corecte", are decat basini nationaliste expirate. |
--------------------
...
..
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Dec 2016, 18:20) Adica la asta te referi? România a intrat în vrie imediat după 1918. Brătianu dărâma o parte a Cetății Alba Iulia ca să facă loc unei catedrale ortodoxe, Iorga confisca automobile de lux în Banat, enervat de prosperitatea timișorenilor, Anghelescu de la Educație planta trei mii de familii de moldoveni în Secuime să demonstreze cine-s șefii în noua patrie; și cu asta și-a bătut joc și de secui, și de moldoveni, dezrădăcinându-i pe toți. http://www.romanialibera.ro/opinii/comenta...--opinie-434473 QUOTE(radian @ 3 Dec 2016, 22:46) Este dreptul tau inalienabil sa comentezi doar ce doresti. Dar, articolul lui Sabin Gherman contine vreo minciuna? Cand Gherman ala, in loc sa spuna ca Iorga, in calitate de ministru, a confiscat un automobil achizitionat de o unitate administrativa a statului, spune "Iorga confisca automobile de lux în Banat, enervat de prosperitatea timișorenilor" mi se pare ca nu e numai mincinos, ci si canalie. Sabin asta intai sa afle ca Baraganul nu e in Moldova. Canalul Siret-Baragan ar fi avut rolul sa scoata din seceta in primul rand Baraganul. Sa urci apa pe dealurile din Moldova e foarte greu chiar si cand ai cel mai mare rau din tara (Siretul) la doi pasi. Dar ma rog, cand esti chitit sa vezi numai raul, te legi de orice. Bineinteles ca de ceva pozitiv nu a auzit. Ce sa spun ![]() A daramat Bratianu o parte din cetatea Alba Iulia? Ar merita verificata si informatia asta - cum si ce si in ce context - dar ai idee cate biserici ortodoxe au fost daramate in Ardeal de minunata administratie austro-ungara? Daca sustii ideea ca Romania a intrat in vrie dupa 1918, eludand razboiul si efectele lui, cred ca stii si ne poti spune si noua cat era PIB-ul pe cap de locuitor in vechiul regat si cat in regiunile care s-au unit la 1918 ...si cum a evoluat dupa aia. ![]() This post has been edited by Dan73: 5 Dec 2016, 10:28 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Neumann: ... Pe cand daca ati face voi legile, probabil DragosP n-ar avea voie sa se exprime. Ca n-are idei "corecte"...
Asta deja-i proces de intentie, las-o balta. Dan73: ... "Iorga confisca automobile de lux în Banat, enervat de prosperitatea timișorenilor" mi se pare ca nu e numai mincinos, ci si canalie. Depinde acum, care jumatate a paharului e mai importanta pentru tine. Cea plina sau cea goala. Ce mie una ce mi-s mai multe, tot abuz se numeste. Despre nemultumirle lui Iorga legate de "propseritatea timisorenilor" de la aceea data vezi si reactiile lui Iorga descrise in ziarul Adevarul (am postat linkul un pic mai sus) ... Baraganul nu e in Moldova... proiect de cale ferata prin Pasul Buzaului... Ideea era ca asemeni zilei de azi, politicienii interbelici erau maestrii in dezvoltarea de proiecte pe hartie. Mai greu cu finalizarea... ...A daramat Bratianu o parte din cetatea Alba Iulia? ... De Ziua nationala am fost la Alba Iulia, printre altele am vizitat cetatea Alba Carolina. Fie vorba intre noi, cei care s-au ocupat de reabilitarea cetatii chiar au facut o chestie formidabila, merita felicitari, iar cetatea merita vizitata. Chiar am retinut spusele ghidului de la Muzeu, cum ca mai multe obiective turistice din zona printre care si Catedrala Reintregirii Neamului au fost construite peste o parte a Castrului romun Apulum, sediul legiunii a XIII-a Gemina. Habar nu am cate biserici ortodoxe ar fi fost demolate de austro-ungari si nici nu ma intereseaza. Stiu cu siguranta, din materiale documentare pe care le-am tradus personal din presa locala a vremii, in jurul anului 1900 se construia prima Biserica ortodoxa din Petrosani (cand zic prima, ma refer la cladire sanatoasa, din zidarie, care functioneaza si azi). La un moment dat comunitatea ortodoxa locala, minoritara, si-a epuizat fondurile si lucrarea risca sa intre in conservare. S-a organizat o "cheta" incepand cu un bal de caritate pentru strangerea de fonduri (erau la mare moda in aceea perioada) unde toti potentatii locali au sarit cu banul si apoi toate celelalte comunitati religioase locale, cea catolica era cea mai bine repezentata, dar si evanghelicii, unitarienii, reformatii si reprezentantii cultului mozaic au pus mana de la mana si au ajutat la finalizarea constructiei. Date exacte legate de PIBul pe cap de locuitor din Ardeal inainte de 1918 si cel din vechiul Regat nu am la indemana si nici nu am timp si chef sa caut, dar sincer, esti primul care sugereaza ca in Ardeal ar fi fost saracia mai mare ca in Regat... L.E. Nu stiu cu ce am gresit cand am citat mesajele voastre, imi cer scuze, nu am timp sa refac, asa ca fragmentele citate le-am marcat cu litere italice pentru a nu exista dubii. This post has been edited by radian: 5 Dec 2016, 11:16 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Dragos macar ai citit tot paragraful din care ai citat prima propozitie?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
"Nu mă interesează". Io-s cu bășinile mele mistice.
This post has been edited by DragosP: 5 Dec 2016, 12:21 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 4 Dec 2016, 08:52) sa-i demontezi argumentele daca ai cu cu ce. Daca in primul razboi mondial armata românã nu intra in Budapesta, la ora asta s-ar fi vorbit ruseste p-acolo. Argumentul asta ar trebui sa fie suficient ca sa inchida orice discutie despre Marea Unire si pareri de rau de genul "ce-am fost si ce-am ajuns, si ce-am mai vrea da' nu se poa'". Unirea face puterea, nu regionalizarea si autonomizarea pe care-o viseaza unii (si rusii, ca sa le fie mai usor cu "divide et impera"). |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(maho @ 5 Dec 2016, 13:32) Daca in primul razboi mondial armata românã nu intra in Budapesta, la ora asta s-ar fi vorbit ruseste p-acolo... Punct ochit, punct lovit. ![]() Da' de ce tocmai rusa si nu coreeana, de exemplu? Vreo 4 decenii mai tarziu au intrat rusii si au stat vreo 50 de ani. Azi se vorbeste rusa la Budapesta? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE(maho @ 5 Dec 2016, 12:32) Daca in primul razboi mondial armata românã nu intra in Budapesta, la ora asta s-ar fi vorbit ruseste p-acolo. ce zice wikipedia: QUOTE După ocupația de patruzeci de zile a Budapestei, armata română s-a retras, iar la 16 noiembrie Horthy, care își avea sediul la Szeged, și-a făcut intrarea în capitala Ungariei. A fost reales regent în primăvara anului următor, la 1 martie 1920. buuuna treaba s-a facut ! |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
neumann |
![]()
|
|
--------------------
...
..
|
|
radian |
![]()
|
Las ca a invatat din propria-i greseala. La razboiul urmator a ocupat Odessa si acolo a facut treaba...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
@ radian..deci ramane ca Iorga (miticul) confisca de-a valma automobilele de lux ale instaritilor banateni asa cum spune Gherman ala
![]() Eu nu am sustinut nimic, insa tu ai preluat ideea ca economia a intrat in vrie dupa unire avand ca si cauzalitate acest fapt. Te-am invitat sa dai si date concrete. Eu nu exclud o administratie mai proasta, pe sistem balcanic, dar tu eludezi razboiul si implicatiile lui. Eu iti spun ca Transilvania era si sub administratia austro-ungara una din cele mai sarace regiuni din imperiu. ![]() vezi tabelul 5 la pag. 28 Ar fi interesanta distribuirea acestei bogatii pe nationalitati ![]() ![]() In rest...no comment, daca nu te intereseaza decat a generalizarea pe baza unui caz (biserica ortodoxa din Petrosani) de lauda de altfel, dar poate altii nu vor sa uite ca de ex. au fost foarte multe manastiri si biserici ortodoxe daramate cu tunul de generalul Buccow, multe de zidarie trainica, sanatoasa ![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 5 Dec 2016, 13:41) Da' de ce tocmai rusa si nu coreeana, de exemplu? Bela Kun era bolsevic (d-ala veritabil), nu... cum plm le zice la comunistii coreeni. QUOTE(Cosstel @ 5 Dec 2016, 13:53) Mai mult nu s-a facut niciodata, ca noi n-am fost (si nu vom fi, ca n-avem in adn asta) natiune expansionista. Ne-am facut treaba (prin Budapesta, m-tii Tatra, si alte locuri din afara) si ne-am intors. QUOTE(Dan73 @ 5 Dec 2016, 14:02) Eu iti spun ca Transilvania era si sub administratia austro-ungara una din cele mai sarace regiuni din imperiu. Relativ la imperiu da, dar raportat la celelalte provincii... sa recunoastem totusi ca românii au luat o gramada de lucruri bune (odata cu Ardealul ![]() @radian: ca sa-i dai dreptate unui individ cu state vechi de secesionism, ca gherman, e ca si cum i-ai da dreptate unui puscarias (fost), care vorbeste despre justitie, si despre cum sarbatoreste el la 1 decembrie, ziua pros-tv-ului. This post has been edited by maho: 5 Dec 2016, 14:30 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
|
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
radian |
![]()
|
Stai bre nitel. Eu am pus in discutie magariile facute de administratia supercentralizata de la Bucuresti in zona Ardealului dupa Unire. Nici un moment nu am pus in discutie Unirea in sine. Am prezentat un articol publicat de Sabin Gherman, in a carui viziune este mai util cu ocazia sarbatoririi acestui eveniment sa se faca o trecere in revista a ce si cum a fost decat sa idealizezi istoria si sa crapi matul cu fasole moca. Este un punct de vedere.
Pentru tine, faptul ca un Prim-ministru a abuzat de puterea sa si a confiscat o masina de lux apartinand comunitatii locale timisorene este un fapt nesemnificativ raportat la faptul ca subiectul a fost pus in discutie de un personaj care iti este tie antipatic si care a exagerat ca orice ziarist si in loc de singular a folosit pluralul. E punctul tau de vede. Ar fi fost interesanta discutia daca veneai cu exemple de lucruri bune pe care administratia de la Bucuresti l-a facut Ardealului de-a lungul timpului, perioada interbelica, post belica, post comunista. Dar ai preferat sa deviezi discutia spre perioada anterioara Unirii care-i o cu totul alta mancare de peste. Nu am facut nicio generalizare cu privire la relatia dintre administratia austro-ungara si BOR. Din contra, am precizat ca nu ma intereseaza subiectul. Am prezentat un exemplu pe care am avut ocazia sa-l studiez personal si din care rezulta ca persecutarea BOR nu era o prioritate pentru austro-ungari. Or fi fost cazuri de biserici demolate, habar nu am. Acuma, ca sa lucram pe materialul clientului ![]() Acum tu ai postat documentul. Tu cum interpretezi cifrele de acolo? As aprecia daca ai face comentarii strict pe documentul prezentat de tine, fara comentarii de genul celui folosit de neumann, daca nu-mi convine n-am decat sa-mi depun pasaportul. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 21:34 |