Alegere grea
![]() ![]() ![]() |
Alegere grea
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
hari |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 18 August 05 From: Craiova ![]() |
MoneyTalks , crede-ma ca zicala ta nu are sens. Nu e vorba de a da vina pe cineva , eu chiar doream sa vad pareri si pe baza lor si a parerii pe care mi-o fac la test sa aleg una din cele doua variante. Deci toti care au postat aici mi-au fost de folos pentru a-mi face o idee. Luni o sa merg si cu diesel si o sa va zic ce am ales.
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- DJ 00 XGX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 11 Dec 2005, 02:32) 1. Acel calcul e unul utopic, care e destul de departe de realitate. 2. La diesel NU scoti in conditii de iarna in oras cit spune Dacia, indiferent ce faci. 1. Money, poți să arăți cu degetul care date din acel calcul sunt utopice? Sunt și eu curios..., că toate datele de intrare le-am primit de la Dacia/Vocea Clientului! Atâta timp cât consumul la MPI-uri declarat de Dacia este foarte aproape de adevăr (după cum se poate observa și pe acest forum), nu văd de ce consumul declarat de Dacia pentru dCi să nu fie! Dacia nu precizează în ce anotimp și la ce temperatură au fost ele obținute. 2. Să înțeleg că doar un motor diesel consumă mai mult iarna, motoarele pe benzină probabil consumă mai puțin iarna... ![]() ![]() Acel calcul nu este un panaceu care simulează toate situațiile de rulare ale unei mașini, ci doar unul teoretic, bazat pe datele existente furnizate de către fabricant. Firește că în realitate rezultatele pot diferi, dar diferențele dintre cele 3 motorizări se vor păstra, în ideea că toate cele 3 mașini sunt folosite în aceleași condiții. Voi vreți ca în el (calculul) să găsiți numai răspunsul dorit de voi și nu altceva, iar dacă răspunsul diferă nu căutați decât scuze și motive pentru care el nu răspunde dorințelor voastre. QUOTE(ender644 @ 10 Dec 2005, 18:29) Cum poti spune tu ca dCi-ul care face suta in 15,5 secunde (!!!!) e mai iute ca 1.6MPI care face suta in doar 11.5 secunde?? Eu nu m-am referit la câte secunde ajunge un motor la 100Km/h, ci la faptul că dCi-ul este mai iute la accelerări, la reprize, care sunt mult mai importante în oraș. În afară dCi-ul de 65cp este destul de letargic, și nu este genul de motor cu care să faci depășiri în scurt la viteze mari, pentru că cuplul lui scade destul de mult după 2500 rpm, spre deosebire de MPI-uri, la care cuplul este prezent pe o plajă de turații mult mai largă decât la dCi! |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Salut Hari,
Fa teste si cu MPI si cu dCi la dealer si o sa-ti faci singur o parere. Daca nu te deranjeaza prea tare zgomotul in habitaclu atunci ... dCi , retine ca si MPI de la 110 KM/h in sus, este foarte zgomotos - deci gindeste-te cum o sa fie in dCi... In rest sunt calcule pe forum in legatura cu MPI vs dCi .... citeste tot ce s-a scris !!! Sfatul meu : AMBITION |
--------------------
.
.
.
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
Ia-ti clar Ambition. Parerea mea e ca nu amortizezi prea repede diferenta de 1040E intre un dci si un mpi. Dupa calculele mele iti trebuie cam 100.000 de km sa amortizezi diferenta. Asta datorita faptului ca un dci nu consuma chiar atat cat spune producatorul. Reviziile sunt mai scumpe si se fac la 10.000km la dci spre deosebire de 15.000 mpi. As mai observa tendinta de crestere tot mai mare a pretului motorinei fata de cel al benzinei. Rodajul este mai lung la dci. Mai pune si faptul ca Ambition-ul are standard ABS si cauciucuri de calitate (Michelin/Continental).
Singurul lucru care imi place la dci este ca se infinge mult mai bine la deal. Parerea mea. |
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
pe www.dacia.ro
-dacia logan ambition 1.6mpi - 8750 euro -dacia logan laureate 1.5dci - 8670 euro discutam pe aceste modelele pt ca dintre ele o sa isi aleaga Hari asa ca unde e diferenta de 1040 euro de care vorbeai si care se amortizeaza in 100.000 km ???? de unde stii ca dieselul consuma mai mult decat in "carte"?am mai auzit parerile astea pe aici....chiar sunt interesat sa aflu..... bafta multa la toti !! This post has been edited by LUYgescu: 11 Dec 2005, 22:44 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
A fost o comparatie intre Logan dci si 1.4 MPI in revista Auto-Motor si Sport de lun asta. Orice masina consuma in general decat consumul anuntat (acela e facut dupa ciclul urban/extraurban/mixt standard al ECE, care e modelat dupa un traseu condus in Los Angeles parca). Taximetristii merg cu MPI (si GPL e drepr dar totusi MPI)
MoneyTalks, un link ar ajuta. Sa inteleg ca esti de acord cu mine? This post has been edited by einstein1984: 11 Dec 2005, 20:34 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce preferi sa ai ABS (cam la asta se reduce diferenta intre Ambition si Laureat)sau sa conduci cu 190.000ROL la suta de km? (asta in oras)
P.S. Poti conduce si cu 120.000ROL \100km daca ai cunostinte... |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(LUYgescu @ 11 Dec 2005, 20:18) pe www.dacia.ro -dacia logan ambiance 1.6mpi - 8750 euro -dacia logan laureate 1.5dci - 8670 euro discutam pe aceste modelele pt ca dintre ele o sa isi aleaga Hari asa ca unde e diferenta de 1040 euro de care vorbeai si care se amortizeaza in 100.000 km ???? Compara dotari IDENTICE la masina, pentru ca altfel discuti doar de dragul de a discuta. Adica degeaba. Calculele cu costurile la masina au fost facute pentru dotari identice, singura diferenta fiind motorul (diesel vs benzina). Iar faptul ca masina nu consuma ca in carte, practica o va demonstra, daca vei avea curajul sa recunosti dupa ce conduci macar 100,000 km cu ea... |
--------------------
Lexus
ES300H
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 11 Dec 2005, 21:50) Compara dotari IDENTICE la masina, pentru ca altfel discuti doar de dragul de a discuta. Adica degeaba. Calculele cu costurile la masina au fost facute pentru dotari identice, singura diferenta fiind motorul (diesel vs benzina). Iar faptul ca masina nu consuma ca in carte, practica o va demonstra, daca vei avea curajul sa recunosti dupa ce conduci macar 100,000 km cu ea... cred ca nu mai inteles....eu ii raspundeam lui kodrix.... nu e nici o comparatie e doar o afirmatie mai precis pretul autoturismelor... aici se discuta de alegerea pe care o sa o faca hari...ambition mpi sau laureat dci... multa bafta This post has been edited by LUYgescu: 11 Dec 2005, 22:43 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
ABS e un lucru foarte important la masina. La fel ca si aerul conditionat. Alegerea e clara >> cea care are ABS. Daca ambele au ABS, atunci e o chestie de gust daca alegi dci sau mpi.
|
--------------------
Lexus
ES300H
|
kostyq |
![]()
|
![]() President Group: Members Posts: 45 Joined: 22 April 05 ![]() |
QUOTE(LUYgescu @ 11 Dec 2005, 22:11) cred ca nu mai inteles....eu ii raspundeam lui kodrix.... nu e nici o comparatie e doar o afirmatie mai precis pretul autoturismelor... aici se discuta de alegerea pe care o sa o faca hari...ambiance mpi sau laureat dci... multa bafta Parca isi dorea ambition 1.6 mpi sau laureate 1.5 dci saracu` hari..... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
LUYgescu |
![]()
|
scuze...am gresit atunci cand am scris...am modificat intre timp postul gresit..
|
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
hari |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 18 August 05 From: Craiova ![]() |
Mai baieti voi pierdeti din vedere faptul ca eu aleg dintre 1.6MPI Ambition si 1.5DCI Laureate . Fac asta si datorita pretului de cumparare apropiat. Nu stiu cum e pe la voi dar daca ar exista 1.5DCI cu ABS probabil nu as avea diferenta, asa ca achizitia se bazeaza si pe buget. O iau cu banii cash dar nu pot sa sar mai mult de atat.Avand in vedere faptul ca nu am mai avut diesel si daca masina cu 1.5DCI n-o sa-mi placa la test maine cred ca o sa iau 1.6MPI.De fapt de aici am priceput ca la numarul de km pe care cred ca o sa-i fac eu nu merita sa ma bag la diesel.Ce sa zic? Habar n-am mai rau ca inainte !
![]() ![]() ![]() Oricum lasand gluma la o parte toti ati fost de folos si sper sa va ajut si eu pe voi in viitor. Eu utilizez internetul de ani si ani si sunt inregistrat pe o multime de forumuri , in special de IT dar aici remarc amabilitatea userilor ca fiind iesita din comun. ![]() Maine va zic ce am ales. |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- DJ 00 XGX
|
|
Vip3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 24 July 05 ![]() |
QUOTE(hari @ 10 Dec 2005, 15:40) ...binisor atat doar ca mi s-a parut cam slabuta la reprize. Eu am avut un Opel Vectra de 2.0l full option si deci stiu cum e cu ABS. Asta avea ABS si in mare masina merge bine.... Toate ca toate , dar de la 2.0 full option la 1.5dci nu e regres ?Cel putin in viziunea mea motorul spune tot ... Si avand in vedere ca ai avut 2.0l o sa iti para rau dupa ce o sa iei dci ul .Gandeste-te bine , chiar daca nu esti vitezoman... |
--------------------
una noua
Fast ...
- B-763987 Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
|
|
hari |
![]()
|
Crezi tu ca e un regres de la o masina second hand cu 180.000 km , de 2l dar 110CP? Pai tu poate ai crezut ca am avut Vectra C! Nu mai . Daca aveam vreo supermasina nu luam una mai slaba si daca aveam buget mai mare luam alta noua. Si mai e ceva , asta ca raspuns pentru cei care considera ca in banii astia iti iei una din afara rulata.Iei o masina fara garantie si duminica trebuie sa te abonezi la un mecanic. Ca la o masina de 8 mii si ceva nu iei una prea noua, iei ceva cu peste 100 de mii la care sigur se mai strica o toba de esapament sau alta chestie.
Si vitezoman nu mai sunt ca am permis de 14 ani adica din 1991.Mi-a trecut sindromul NFS. This post has been edited by hari: 12 Dec 2005, 00:40 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- DJ 00 XGX
|
|
LUYgescu |
![]()
|
hari, pe langa banii pentru masina o sa mai ai nevoie de inca,cel putin, 15 milioane pentru:
- inmatriculare,nu mai stiu suma exacta, in jur de 2.5-3 mil,nu e obligatoriu sa o faci acum, o poti face in maxim 30 zile de la ridicarea masinii - rovigneta(e in jur de 600mii pt motoare euro3), nu e obligatorie dc mergi decat in oras, - asigurare obligatorie(RCA)..(2,3 milioane,parca),trebuie facuta la ridicarea masinii - asigurare casco(in jur de 4 % din valoarea masinii,in jur de 12 milioane), nu e obligatorie tinand cont de faptul ca platesti masina cu "banii jos", dar eu te sfatuiesc sa o faci - un plin de benzina/motorina peste 1.5 milioane....nu e obligatoriu - impozit...chiar nu stiu cat e dar nu cred ca e prea mult daca platesti masina asa cum ai spus,incearca sa obtii unele "cadouri" de la dealer...covorase,huse,etc(acest lucru l-am aflat aici pe forum si am facut ca atare si sper ca maine cand ridic masina dealerul sa se tina de promisiune si sa-mi ofere ceva)... sa ne spui ce ai ales...si motivele care te-au facut sa faci alegerea respectiva, eu unul sunt curios pt ca impresii/pareri legate de masina nu gasesc decat aici pe forum ...in rest aud doar ce a auzit unul de la un prieten care a auzit de la altcineva care are logan... bafta multa si orice ai alege,parerea mea este ca nu o sa regreti... |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(hari @ 12 Dec 2005, 00:41) De fapt de aici am priceput ca la numarul de km pe care cred ca o sa-i fac eu nu merita sa ma bag la diesel. Eu zic că se merită dCi-ul dacă faci 20K Km/an..., o să simți la buzunar consumul mic al dCi-ului, cu un plin faci mulți mai mulți Km decât cu un MPI, mai ales dacă îl folosești mai mult prin oraș. În oraș se cunoaște cel mai bine economia făcută de dCi. Mai ales dacă mergi liniștit și nu te înfigi tot timpul în ea.. Asta dacă banul pe care îl dai pe combustibil contează. Dacă nu prea contează, atunci merită din plin 1.6MPI Ambition! |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
hari |
![]()
|
Am rezolvat problema alegerii. Am ales Logan 1.5DCI Laureate cu garantie extinsa ,culoare rosu passion. Masina are termen de livrare 13-15 februarie 2006. Azi am mers cu dieselul si chiar mi-a placut cum merge, problema zgomotului o consider minora pentru ca nu mi s-a parut atat de zgomotoasa pe cat credeam.Franele reprezinta un minus , in sensul ca franarea este eficienta dar nu se compara cu cele dotate cu ABS.Am trecut peste asta avand in vedere faptul ca ABS intra in functiune doar la franare violenta.Ce mai, am ales DIESEL !
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
- DJ 00 XGX
|
|
DFA |
![]()
|
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari! S-o stapanesti sanatos si sa stii ca ai facut bine luand dci-ul peste mpi.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Bun....
Atunci aici se cam inchide. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 02:21 |