De la antipozi, nu chiar Dacie, da pe-aproape
![]() ![]() ![]() |
De la antipozi, nu chiar Dacie, da pe-aproape
Gheorghedracu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) R12_3.jpg ( Size: 186.62k ) Number of downloads: 432 R12_1.jpg ( Size: 176.41k ) Number of downloads: 399 R12_5.jpg ( Size: 60.13k ) Number of downloads: 361 R12_6.jpg ( Size: 66.85k ) Number of downloads: 377 R12_7.jpg ( Size: 58.31k ) Number of downloads: 296 |
||
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() dupa o revopsire ar arata bine ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si bordul e misto.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Succes si multi km fara probleme! De mult timp va urmaresc postarile si va admir ff mult ceea ce faceti pentru aceste masini.....
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
frumoasa!!! vreau si eu....
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Foarte frumoasa, felicitari pentru "achizitie" .
Dupa bord si carburatorul dublu corp pare a fi copia Renaultului 12 TS phase 1 de la francezi. Ce particularitati mai are ? Vad ca nu are tampoane, asa veneau ? |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Volan pe dreapta, stergatoare invers... Dar chiar trebuia sa se schimbe locurile intre vasul de expansiune si pompa de frana?
![]() Felicitari! Imi plac mult jantele. |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
pai banuiesc ca trebuiau sa schimbe locul intre pompa de frana si vasul de expansiune datorita relocarii pedalelor. frana e pe dreapta, sistemul de franare la fel. gresesc cu ceva?
![]() LE: felicitari pentru achizitie, de cand visez si eu la un renault 12 ![]() This post has been edited by DBCooper: 29 Apr 2008, 20:34 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Absolut deloc.
Buna afacere si frumoasa masina. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Mda... Eu n-aveam cum sa gandesc atata... Mersi, DBCooper.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
uitati inca unu...
Attached thumbnail(s) bord.JPG ( Size: 93.15k ) Number of downloads: 206 det._usa.JPG ( Size: 63.73k ) Number of downloads: 155 det_decor.JPG ( Size: 58.31k ) Number of downloads: 99 fata.JPG ( Size: 111.84k ) Number of downloads: 128 interior.JPG ( Size: 80.41k ) Number of downloads: 172 lateral.JPG ( Size: 104.59k ) Number of downloads: 121 portbagaj.JPG ( Size: 89.2k ) Number of downloads: 180 portiera_spate.JPG ( Size: 85.36k ) Number of downloads: 140 racursi.JPG ( Size: 112.9k ) Number of downloads: 121 spate.JPG ( Size: 89.71k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Interiorul este lucrat foaaaarte frumos ,in special portbagajul !!!
![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si indicatoarele de la bord, sunt modele noi.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Masina maro e un Virage, model specific Australian, motor de 1400cmc (1397), volanta mai mare si ambreiaj de 180mm diametru. Similar cu unele modele de la voi. Masina din poza a fost de vinzare pe ebay parca de curind. Din pacate e in Victoria daca imi aduc eu bine aminte. Bordul e caracteristic pentru Virage. Scaunele modelul ala sunt preferatele mele, dar e cam greu sa gasesti un set asa de bun.
Masina mea (a lu fi-meu) a avut tampoane mari (tampoanele mici sunt o inventie romaneasca, n-au existat in alta parte) dar nu le-am primit cu masina, asa ca nu stiu pe unde or fi. Virage au avut modelul celelalt de bara cum au aparut la noi la Daciile mai noi si cele patru faruri dupa cum vedeti. Am impresia ca la noi masinile s-au numit 1310 cind au inceput sa vina cu noua infatisare, dar motorul de 1397 nu stiu daca a aparut in aceeasi generatie de masini. |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
tzepesch |
![]()
|
nup, si a mea chiar daca e trecuta 1310, configuratia e exact cea de 1300.
chiar ma gandeam sa-i fac un downgrade de facelift la 1300, model 4 faruri sau chiar cele 2 ovale. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
arata f bine;)
VIRAGE-ce nume;) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Frumoasa achizitie. Sa o stapaneasca sanatos juniorul si fara probleme. Ce planuri sunt referitoare la aceasta masina? Refacere, sau mentinerea pe o linie de plutire, pentru a putea fi utilizata? Si o rugaminte: se pot face niste poze mai clare, ca sa ne incantam privirea cu adevarat?
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Cred ca pur si simplu au pus acolo un nume frantuzesc care suna bine. Oricum orice e frantuzesc li se pare interesant.
Cit despre pozele mai clare, mi-e teama ca se vede toata rugina din masina daca le fac si va stricati impresia. Aripa dreapta fata e destul de rau afectata, si culmea e ca odata cu masina a venit o aripa nou-nouta de dreapta fata dar ma intreb daca merita sa pun o aripa noua la o masina la care e rugina peste tot (superficiala, dar este, si se vede pe vopsea). Aproape ca ma gindesc ca ii strica aspectul "de epoca", "patina" timpului. Mai vedem. Oricum n-am ce face cu aripa, poate dor sa i-o dau cuiva care are o masina mai buna si vrea sa o refaca. Eu nu planuiesc sa refac masina, ar costa inscuzabil de mult. Sper sa gasesc o caroserie mai buna la un moment dat, sau cine stie? Cred ca o sa o pastram pentru "experimente" mecanice. Daca fi-meu invata macar sa aiba grija cit de cit de o masina exersind pe asta, si sa identifice mici probleme care pot sa te imobilizeze daca esti total afon, atunci sunt multumit. Daca masina mai exista si functioneaza cind s-o decide (si o putea) el sa-si ia alta, atunci probabil o sa continui sa o conduc eu, iar daca n-am nevoie de ea, probabil ca o sa sun fostul propietar sa-l intreb daca vrea sa i-o dau inapoi, caci eu o consider un fel de imprumut pe termen nedeterminat. Cel care mi-a dat-o are si el un pustiulica care era foarte indragostit de masina, asa ca s-ar putea sa le vina la fix. E un fel de "car-sharing" ca tot se preconizeaza ca asta e solutia viitorului. Ba chiar ar fi minunat din punctul meu de vedere sa vedem R12 peste tot si sa iei una cind ai nevoie, te duci unde vrei si o lasi acolo s-o ia mai departe altcineva pina unde are el treaba si tot asa. Cam ca in Elvetia sau Japonia numai ca doar cu R12, nu alte masini. Ca in Ro pe vremea lui ceasca! This post has been edited by Gheorghedracu: 5 May 2008, 06:30 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Buna afacere, ma intreb ce se intampla in Romania la un anunt cu ceva gratis...si acolo a luat-o..un roman
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
De fapt cind m-am dus prima oara la el sa o iau ambreiajul inca nu murise. Am condus-o un pic si mi-a placut foarte mult dupa care l-am intrebat de ce vrea sa o dea. A zis ca nu mai are sperante sa o refaca pina la capat ca aintrat rugina in ea prea mult. M-am uitat inca o data pe la masina si am gasit doar un punct in care intr-adevar e cam dificil sa repari rugina, la una din balamalele usii de la portbagaj. In rest rugina e doar superficiala si nu arata chiar rau. Mai e rugina destul de grea in usi, dfar alea se arunca cu totul si nu e greu de gasit usi, capote, etc. Asa ca i-am spus, pai asta nu e mai rea decit o masina pe care o am eu si am dat o gramada de bani pe ea (aveam o problema cu una din aripi pe spate care nu e demontabila la R17). S-a uitat si el din nou si a zis, da dom'le uite ai dreptate. Am vazut ca ii parea rau ca venisem sa iau masina asa ca i-am spus ca daca vrea sa se mai gindeasca daca o da sau nu, eu n-am nimic impotriva si ca poate sa imi dea el un telefon m ai tirziu cind se mai gindeste. A parut foarte usurat ca i-am spus ca nu ma deranjeaza sa mai astept si mi-a zis bine, o sa ma mai gindesc. Am plecat si pe seara m-a sunat, si-a cerut scuze si m-a rugat sa nu ma supar dar ar preferea sa pastreze masina. i-am zis ca nici o problema. Mi-a spus insa ca daca o va da vreodata ma suna pe mine primul. Dupa cam o saptamina m-a sunat si mi-a zis ca i-a cazut ambreiajul si ca daca vreau sa vin sa o iau de data asta e a mea. M-am dus imediat, si restul il stiti. Masina merge foarte frumos, ar fi si pacat sa nu o conduca cineva, si mie mai ales imi place asa ca nu vad nici o problema.
Am reusit sa gasesc si o fulie noua, asa ca pe sfirsitul de saptamina o schimbam si p-aia si sa speram ca nu mai avem nici o problema cu uleiul care mai se pierde pe acolo. Intre timp mi-a sosit si a doua pompa de benzina din Italia, dar asa cum spuneam si asta e nedemontabila. Prima pe care am luat-o de aici (sia iaa noua) merge brici, nici o problema dar ma enerveaza chestia asta cu nedemontabilele. O masina mai ales ca R12 este foarte buna pentru ca practic totul se repara, nu se inlocuieste si se arunca. Cu piesele astea aruncabile, oadata ce nu se mai fac esti la mila internetului. Apropo de pompe, stie cineva pompa de benzina care e pe Dacii, cea cu coada la care se poate pompa cu mina, dupa ce model e facuta (parca memoria mea cetoasa spune SEV Marchal, dar nu sunt sigur)? Aici n-am reusit sa o gasesc desi pe listele lor apar trei modele (nu toate disponibile). Si mai e un mic detaliu legat de functionarea acestor pompe pe care le aveti voi acolo. Din cite imi aduc eu aminte, membrana era simpla, si corpul pompei nu avea nici o deschidere in atmosfera sub membrana, de aia se ducea benzina in ulei cind se rupea membrana. Pompele de aici (si cele reparabile, si astea noi, nereparabile) au o a doua membrana mica, care etanseaza camera de sub membrana principala (care pompeaza benzina), creind astfel o a doua camera, care e deschisa prin doua orificii in aer, ca sa nu se creeze depresiune in aceasta camera care ar stinjeni functionarea memebranei pompei in regim normal. Foarte frumos, dar daca a doua membrana se rupe (ceea ce s-a intimplat la amindoua pompele pe care le-am primit cu masina) iese uleiul din motor prin gaurelele alea de egalizare a presiunii din camera de sub membrana principala. Asta era problema mea cind am luat masina. nu mai stiu exact care sunt detaliile constructive ale pompei de Dacie, dar parca aceasta camera nu avea nici un fel de orificii si sub membrana (in partea opusa camerei prin care trece benzina) era o camera care era deschisa inspre carter si gata! Gresesc oare? |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La pompa stas de Dacie, intre membrane(ca sunt 2, nu am vazut doar cu una niciodata) este un distantier de plastic, cu gaura, daca se sparge doar membrana de sus, da pe afara, se schimba, se sparge doar membrana de jos, nu se intampla nimic, daca se sparg amandoua, ajunge benzina in ulei. Trebuie o doza foarte mare de nepricepere si ignoranta sa se ajunga la aceasta situatie. Personal la 2 schimburi de ulei verific membrana cum se prezinta. Trei am schimbat in 10 ani, nu ca s-au spart, ci preventiv.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Ai cumva o poza cu membranele, ca sa-mi reimprospatez memoria?
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
frumoasa rau masina. ai vreo idee cat ar costa asa un set de jante + transportul pana in ro?
![]() ![]() in plus masina merita reparata...si cred ca nu e chiar dracu-n picioare suma. adica o poti face tu in mare parte...ca R12-le e dacie pana la urma ![]() eu zic sa o decapezi chimic (poti si in curte) si sa vezi exact ce e sub vopsea. dupa care iei ceva gen fertan (tanat de fier) care transforma rugina in metal curat. si la urma un pic de chit...iar de vopsit e indicat sa o duci la cineva care se pricepe. oricum, bafta celui "mic" cu masina...sper sa o respecte si sa o iubeasca macar cat o respectam si iubim noi ![]() |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
1977/1996 SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Daca as repara un R12 vreodata l-as repara sa il fac intr-o replica 12G. Asta inseamna ca trebuie sa gasesc o caroserie de R12 automat altfel nu incape cutia in 5 viteze (podeaua difera). Altminteri, o masina facuta ca lumea sare de 50k $. Cu muncitul in curte nu e ca in Ro. Eu stau in chirie momentan, n-am voie nici sa las pete de ulei pe aleea casei.
De altfel cu curatarea chimica trebuie sa ai atelier altminteri e ilegal sa dai pe canal deseurile dupa spalare, te ard astia cu o amenda de regreti ca nu ti-ai luat un Mercedes. This post has been edited by Gheorghedracu: 7 May 2008, 18:04 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:33 |