economizor benzina
![]() ![]() ![]() |
economizor benzina
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Da, dar mi se pare mai simplu sa tai putin din tabla elicai decat sa confectionezi un turbonator.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mersi de idee
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
aly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 7 January 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ssilvviu @ 14 May 2007, 12:37) Am incercat si eu treaba asta dar mi se pare ca obtureaza enorm. E ca si cum ai merge cu socu tras la jumatate. Sau poate tu ai mai facut ceva. Incearca sa pui o poza sa ne elucidam. |
--------------------
Dacia
1310 tlx
- is-xx-yy
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Exact, obtureaza. Degeaba or fi facut aia gaura superioara a carburatorului asa mare?
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
argon |
![]()
|
doar nu va gandirati ca se pune elica pur si simplu, prelucrand marginile...se mai prelucreaza, prin pilire, pentru ca gaura elicai sa fie cat gaura din carburator.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu doar am taiat-o cat sa intre perfect in carburator. Se poate sa obtureze aerul, rezultand o depresiune mai mare si un consum sporit de benzina. Deocamdata nu pot sa ma pronunt asupra consumului. La mers nu am observat nici o modificare, dar cu eventuale prelucrari in sensul reducerii numarului de pale ma gandesc ca ar putea fi un turbonator reloaded.
Maine o sa fac si niste poze, sa vedeti cum sta treaba. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
argon |
![]()
|
Imi scuzati talentul inascut la desen. dar asa m-am gandit eu..zonele hasurate se pilesc, apoi se taie in forma potrivita sa intre fix in carburator. Ce ziceti?
Attached thumbnail(s) IMG_2248.jpg ( Size: 126.26k ) Number of downloads: 816 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Pun si niste poze.
Executia lasa de dorit. Nu am avut decat un patent la indemana, dar ideea e interesanta, zic eu. Attached thumbnail(s) DSC01275.JPG ( Size: 19.18k ) Number of downloads: 788 DSC01276.JPG ( Size: 24.24k ) Number of downloads: 720 DSC01277.JPG ( Size: 22.03k ) Number of downloads: 659 DSC01278.JPG ( Size: 25.38k ) Number of downloads: 653 DSC01279.JPG ( Size: 44.31k ) Number of downloads: 419 DSC01280.JPG ( Size: 46.15k ) Number of downloads: 474 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
argon |
![]()
|
obtureaza enorm, mai mult pierzi decat castigi, dar daca nu sari de 2000 rpm e OK
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
aly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 7 January 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(argon @ 14 May 2007, 18:22) Imi scuzati talentul inascut la desen. dar asa m-am gandit eu..zonele hasurate se pilesc, apoi se taie in forma potrivita sa intre fix in carburator. Ce ziceti? Eu nu am pilit marginile alea hasurate ci am taiat si apoi am indoit marginile ramase incercand sa prelungesc palele si in spatiu ramas dar rezultatul nu e satisfacator deloc nici ca design nici ca utilitate. In momentul cand largesti spatiile alea dintre pale dupa parerea mea efectul acestora scade drastic daca nu cumva tinde spre zero. In concluzie, dupa ce am facut ambele "lucrari"(modificat elica+construit turbonator), cred ca "turbonatorul" este si mai eficient si mai usor de facut daca exista uneltele necesare. |
--------------------
Dacia
1310 tlx
- is-xx-yy
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
sal
imi cer scuze ca nu am citit tot topicul dar mi-a dat cineva niste pastile de alea "din America" de economizare a consumului si sunt curios daca sunt bune de ceva. Poate ati dezbatut tema-in cazul asta imi cer scuze - iar daca nu-ce parere aveti? numai bine |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
sunt foarte bune...la luat banii de pe fraieri, dar atat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
aly |
![]()
|
QUOTE(Lostboy @ 15 May 2007, 08:26) sal imi cer scuze ca nu am citit tot topicul dar mi-a dat cineva niste pastile de alea "din America" de economizare a consumului si sunt curios daca sunt bune de ceva. Poate ati dezbatut tema-in cazul asta imi cer scuze - iar daca nu-ce parere aveti? numai bine Sunt foarte bune dar atentie dau dependenta. Trebuie doar una pe zi, dimineata pe stomacul gol. ![]() Sper sa nu te superi mai glumim si noi. E marketing frate, au acelesi efect ca si magnetii si alte prostii pe care ni le baga astia pe gat. |
--------------------
Dacia
1310 tlx
- is-xx-yy
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
pai tocmai de aia v-am intrebat pe voi...
aveam ceva reticente si eram curios.... ms PS: oricum eu nu as fi pus la mine ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
fklco |
![]()
|
![]() Domnu' Group: Members Posts: 84 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 8 May 2007, 11:33) Elica nemodificata presupune o strangulare a galeriei caz in care e posibil sa suga benzina mai multa, de aia merge mai bine la rece-se imbogateste amestecul (joaca rol de clapeta de soc). Elica se manifesta la turatii medii-inalte, efectul ei la relanti e insesizabil, pentru ca si viteza gazelor prin ea e mica. Elica se pune sub difuzor din cite stiu io, apai cum sa consume mai mult daca strangularea se face sub difuzorul carbelitorului si cum sa joace rol de clapeta de soc ![]() |
--------------------
Sachs MaddAss125
MaddAss125
2008
- B-ELEA
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
daca nu chinuiai limba romana incercand sa vb "moldovineste" poate te faceai mai bine inteles
![]() Oricum, in prima parte a mesajului iti dau dreptate. Nu stiu daca elica o fi buna, dar ca si clapeta de soc nu are cum sa actioneze SUB carburator (decat daca legi din greseala furtunul de benzina la stutul din galerie ![]() PS: mi se pare mai multa munca sa modifici elica decat sa faci turbonator. pt turbonator iti trebuie doar o cutie de tabla (mi-am pregatit una de cola de 0.33, sper sa nu fie tabla prea subtire pt depresiunea din carb), un foarfec sanatos, un ciocan de lipit (sau poxipol, dar nu m-as risca) si un patent. poate imi fac si eu unul zilele astea. elica nu-mi pun. This post has been edited by bertro: 16 May 2007, 11:38 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, corect. Nu actioneaza ca soc. Elica nu are diametrul mai mic decit al carburatorului, e tot 32 mm. Sectiunea e mai mica, de acord. Si gindul imi statea nu chiar la Coanda ci la un "venturi" in miniatura.
Pentru turbonator: Nu e prea subtire cea de Cola daca faci lipitura pe toata lungimea palei; pericolul cel mare apare de la faptul ca e mai taioasa ![]() This post has been edited by diaconuliviu: 16 May 2007, 12:42 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
venturi=difuzor eu asa stiam.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
"Venturi"= tub Venturi= ajutaj convergent-divergent. In sens fizic incepe de la o simpla diafragma (ajutaj de lungime zero) pina la un cilindru(lungime infinita). Cind am spus "venturi in miniatura" gindeam exact la o minidiafragma, ma rog, putin fortata comparatia.
This post has been edited by diaconuliviu: 16 May 2007, 12:46 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
merci, Liviu. Am pe acasa o cutie de ness din aia mare. Initial, ma gandeam sa nu fie prea groasa tabla si sa-mi stric foarfecul (desi am mai taiat cu el table si a rezistat), dar o sa incerc. Sper sa tina si lipiturile cu fludor, sa nu ma trezesc cu palele in carb pe la vreo groapa mai mare.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
|
|
KidTx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 19 July 06 From: Buc ![]() |
salut
am luat si io astazi 2 elicii dar nu am avut timp pt. montaj ...problema este ca masina este pe GPL credeti ca va avea acelasi randament sau apare vro inbunatatire ??? ma gandesc ca montata sub carb chiar sub teava aceia pe unde intra gazul.......si totusi ...gazul intra cu presiune mai mare decat banzina....credeti ca i-si va face treaba?? |
--------------------
Dacia
1310
1995
- B 05 MKM Repar obiecte pierdute
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Am si eu gpl si dupa ce am pus elica, nemodificata, sub carb s-a simtit o oarecare modificare la relanti, in sensul ca era mai stabil. Oricum, pt 2 lei cat dai pe ea se merita, dar sa nu te astepti la vre-o minune.
In ceea ce priveste gazul, el nu este suflat in carburator, ci tras de depresiunea creata. Intr-adevar, la relanti este suflat, debitul fiind reglat de un surub special pt relanti. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
care stie de unde iau si eu o elica din brasov?
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(bertro @ 16 May 2007, 15:04) [...]Initial, ma gandeam sa nu fie prea groasa tabla si sa-mi stric foarfecul (desi am mai taiat cu el table si a rezistat), dar o sa incerc. Sper sa tina si lipiturile cu fludor, sa nu ma trezesc cu palele in carb pe la vreo groapa mai mare. Foarfecul ala se poate reascuti; oricum nu e prea groasa. Lipiturile sa le faci dupa curatare, decapant iti recomand SACIZ, si preferabil intii sa cositoresti atit palele cit si "urmele" lor pe tabla cadru, dupa care sa le lipesti impreuna incalzind simultan pala si cadrul. Dupa, mai poti "intari" lipitura cu putin fludor, mai ales la capete, sa nu aiba "amorsa" de dezlipire. Atentie, a intari nu inseamna a turna fludor cu sacul. ![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
bertro |
![]()
|
am inteles, Liviu. Merci de instructiuni. Aseara am taiat deja cutia de ness si mi-am facut o "foaie" de tabla. Foarfecul a supravietuit cu brio. Am si sacaz si tot ce trebuie. Daca am timp, in seara asta ma apuc de constructie.
|
--------------------
DACIA
Nova GT
|
|
aly |
![]()
|
Se poate folosi si un spray (fixativ) gol (ca sa nu intrati in conflict cu sotia sau prietena).
|
--------------------
Dacia
1310 tlx
- is-xx-yy
|
|
cd_i |
![]()
|
participant la trafic Group: Members Posts: 123 Joined: 21 June 06 ![]() |
Atentie la ce table folositi, dozele de suc/bere sunt facute din aluminiu care se cositoreste foarte foarte greu. Folositi cutii de alune/ness deoarece sunt facute din tabla cositorita => se pot cositori foarte simplu cu un pistol de lipit iar tabla e suficient de groasa pentru a rezista solicitarilor mecanice din carburator (curentii de aer).
|
--------------------
Dacia
1310L
'94
- CS-01-GBE
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Nu toate dozele is din Al, majoritatea da. Problema e ca tabla lor e mai subtire, pericolul de taiere in ea e mai mare. Eu o evit pe cit se poate.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
AutoVic |
![]()
|
![]() Amator de "NOU" Group: Members Posts: 282 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Peste carburator?
Sau peste pata calda? |
--------------------
DACIA 1310 L / 1998
DACIA LOGAN Prestige
2007
- B 16 KNM Dai un claxon, ii arati ca e bou... insisti, si tu esti un bou!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 16:39 |