Set Motor Dacia 1400, Cat ma costa? Si manopera? Aproximativ
![]() ![]() ![]() |
Set Motor Dacia 1400, Cat ma costa? Si manopera? Aproximativ
Sir_Alex |
![]()
|
||
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|||
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
sal. asta vara cand am facut motoru la berlina am dat 2 mil manopera, 3,5 mil set motor cu tot cu segmenti, 1.3 mil ax cu came + cuzineti, rectificat arbore cotit, ulei+filtru si alte maruntisuri. in total aproximativ 8,5 mil .
![]() This post has been edited by gattoman: 13 Feb 2005, 14:08 |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Merci gattoman. Imi face probleme si vreau sa il schimb cu totul. Imi poti spune si mie unde l-ai montat? Ti l-a montat bine?
AC...nu am chef de caterinca. Da, caut si un set motor sh....ceva nefolosit de mult timp...am eu cateva chestii de facut pe el. Acum mi-am dat seama ca daca il schimb pe cel actual, o sa imi pot face treaba cu el. ![]() Gattoman, in banii astia ai schimbat si chiulasa? Deci vreau sa schimb totul in privinta motorului. Merci...sunt mai nepriceput la mecanica ![]() Fratilor, ajutati-ma va rog cu un sfat. Eu vreau sa schimb setul motor ca imi nenoroceste un set de bujii pe zi. De asemenea pierde ulei. |
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
In nici un caz nu am schimbat si chiuloasa, se poate repara, am schimabt axu cu scame.Eu mis din iasi si am mecanic un prieten de-al tatalui meu, nu am tupeu sa merg in service ca nu poti fi sigur de calitatea muncii.Se poate sa gasesti un set sh mai bun.Eu am schimbat setul ca am luat unul produs in germania.La celalalt set trebuie niste segmenti de calitate si e bun, ca doar e de origine.
![]() This post has been edited by gattoman: 14 Feb 2005, 01:05 |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
recomand setrulie produse de uzina cam 4,5 mil pt motorul 1400 si daca nu gasesti ia ceva Unguresc sau daca gasesti(ff putin probabil) unul made in germany!segmentii de preferabil sa fie goetze sau perfect circle!chiuloasa se poate plana rectifica ,deci nu are nici un rost sa o schimbi(acu 2 luni era 7 mil).
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Chiuloasa sh la 1,5 bulioane,inspectata de mine mm cu mm sa vaad daca nu are crapaturi,deformari etc.Asta anul trecut cand cautam o chiuloasa cu raport de compresie 8,5 pt turbo.(a mea era deja rabotata)
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
Vipi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 17 February 05 ![]() |
Nu cred ca exista set motor facut in Germania ci set motor facut in .Ro (la Bv mi se pare) cu segmenti nemtesti (cel putin asa se lauda ei
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
- BH 06 VUI
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Set nemtesc: Kolbenshmidt 4 mil.
Frantuzesc: Perfect Circle 4 mil. Dacia Pitesti: 4.5 mil. Prems: 2.5 mil. Setcar: 2.5 mil. Parerea mea: Kolbenshmidt e cel mai bun. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
gattoman |
![]()
|
Problema a seturile motor astea staine e sa le gasesti de care iti trebe.Eu de axemplu am camasile cu garnituri din cupru (motor 1.4) si am gasit mai greu un astfel de set strain, dar am gasit.Cele perfect circle din cate stiu se fac numai pentru 1.3 , sau asa mi-a spus vanzatoru.
![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Sigur ai fost la Autocenter?
La et 1, erau pe alese. ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
paulp |
![]()
|
La Autocenter au si de 1.3 si de 1.4 Perfect Circle. Costa fix 3.999.900 lei.
Kolbenschimdt nu mai au decit pistoane. Din pacate. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
gattoman |
![]()
|
Problema e ca nu prea se gasesc seturi de 1.4 cu inele de cupru.Erau de 1.4 si de 1.3 dar cu inele de cauciul si de hartie parca.Pana la urma am gasit tot ceva nemtesc la autocenter si sunt foarte multumit de el(am spus mai sus ce firma).La mine a ajuns manopera cam 2 mil:curatat motor, montat totul la loc si apoi la puntea fata am curatat si uns totul cu vaselina.Am facut toata treaba la un prieten de-al tatalui meu caci nu am incredere in service-uri.
This post has been edited by gattoman: 17 Feb 2005, 23:37 |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
gattoman |
![]()
|
Stii care e problema.......pe acele seturi exista adrese ale firmelor producatoare ....si cand ai si un prieten prin germania care poate verifica existenta firmei si poate vedea cu ce se ocupa e alta treaba.Si intradevar stiu ei mecanicii ce spun cand recomanda asemenea seturi si nu cele de fabrica
![]() ![]() ![]() This post has been edited by gattoman: 19 Feb 2005, 01:39 |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
vlad_dragos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 30 October 04 ![]() |
dar set motor de 1.6 cam cat ar fi ?
|
--------------------
renault
megane
coupe 1996
- TL-02-swi
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
Set Motor Dacia 1600 Universal Cupru....din cate stiu eu vreo 4.500.000
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
paulp |
![]()
|
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Eu am schimbat setul motor anul trecut. Operatiunile au fost
Set motor nou Pitesti 4,7mil schimbat pompa de ulei schimbat culbutori si tacheti rectificat arbore rectificat chiuloasa ferodat ambreiaj Totul inclusiv manopera a costat 12milioane |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
nik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 2 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce set motor de 1.6 tine mai bine la turatii mari???
|
--------------------
Dacia
Nova R 523
1997 No one needs you to be smart, I need you to be smarter. altFEL
|
|
paulp |
![]()
|
Ce inseamna turatii mari? Vrei s-o tii in 7000 mai mult de 0.5 secunde?
Atunci ia-ti Ferarri. Daca vrei pentru Nova, ar trebui sa te gindesti la alt motor. Nu uita niste lucruri esentiale. Pentru turatii mari nu iti trebuie doar set foarte bun ci si restul la fel de bune (axa cu came, tije de la came, supape, curea de distributie in loc de lant, pompa de benzina electrica, alta pompa de ulei, delco electromagnetic...) Sint multe chestii la o masina de turatii mari, inafara doar de set ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
nik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 2 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa ma duc la curse cu ea,adica nu vreau modificari asa mari,vreau doar un set care sa tina mai mult,cu masina nu trec de 6500rot/min,poate foarte rar.Masina este 80% de familie,este coxata rar.
|
--------------------
Dacia
Nova R 523
1997 No one needs you to be smart, I need you to be smarter. altFEL
|
|
paulp |
![]()
|
Atunci ia unu de uzina si gata. E 5 mil.
Set de 1.6 nu prea ai multe optiuni. Straine nu sint ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sir_Alex pune semeringuri pe supape si nu iti mai afuma bujiile. Daca nu-ti mananca prea mult ulei si ai compresie, mai merge...nu face setu. Ai motor ca al meu, de 1,4 si cand am cumparat masina...la fel facea...dar i-am pus un set de semeringuri goetze( e vreo 250.000) si nu mai imi innegreste bujiile...acum au o culoare brun-roscata...
N-am inteles si nici n-o sa inteleg vreodata de ce astia in serviceuri nu pun semeringuri...probabil ca sa se mai duca lumea pe la ei, sau din nestiinta...Dacia in principiu nu e o masina cu probleme in afara de tabla( ma refer la cele de dupa 90) , de vina sunt mecanicii care se ocupa de ele... |
--------------------
-
-
-
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
Masina se comporta oricum bine de cand i-am curatat carburatorul si i-am schimbat racordurile alea de cauciuc. I-am luat si filtre ca sa le schimb si pe alea, dar astept o zi mai insorita si mai calduroasa sa le montez.
Motorul insa are un comportament putin ciudat, deci imi da de banuit ca e ceva in neregula si cu el. Haideti sa va zic o chestie extrem de interesanta: Imi pierdea ulei in draci. Eu credeam ca il consuma: bagam un litru de ulei la 1 luna. Cred ca uleiul curgea pe la bujii si pe la pompa de ulei. Mai noi, de cand am schimbat bujiile si le-am insurubat cu mana mea nu am mai pierdut ulei. La pompa de ulei nu am umblat, sub masina nu e nici o picatura. |
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
andu cauza era f simpla carb dereglat!
o supapa de admisie de la cilindrul 2 avea talerul deformat |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Lacaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 20 August 04 From: Brasov ![]() |
Am si eu o intrebare? Cat ar costa un set motor pentru 1310? Ca am vazut niste oferte de preturi si un set era vreo 4 mil si alt set era pana intr-un milion.
Un set motor cam ce contine, camasa cilindrului si pistonul cu segmenti? |
-------------------- |
|
paulp |
![]()
|
Un set de 1300 e intre 1.5 mil unu de SRL si 4.5 mil de uzina sau strain in functie de unde e.
Pentru Novisti sau cei cu motoare de 1.6 am vazut ieri la Autocenter in Iasi, set de 1.6 MAHLE (Germania). Costa 4.2 mil. Daca nu voiam sa vind Nova, mi-as fi luat unu ca apar destul de rar astea straine ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
ydaniel |
![]()
|
paul da mahle pt 1,4 se gaseste??
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
gattoman |
![]()
|
se gaseste si pentru 1.4
![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
cristi_21us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 5 March 04 From: Brasov ![]() |
pana la urmapt un motor de 1.4 care e cel mai bun set.eu auzisem ca Gotzer.
|
--------------------
Fiat
Albea
2006
|
|
[Gusti] |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 6 December 04 ![]() |
eu (adik tata) am facut setul motor acu o luna de zile ...cand eram in vacanta ... si ma costat in jur de vreo 5 milioane dera nu am schimbat axul cu came si nici virochenul... manopera e in jur la 2 mil ... depinde cine il face ...
|
--------------------
Dacia
Logan 1,5 DCI. Preference
2007
- ab 03 yab viata e complexa ...fiti optimisti!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:13 |