Toyota Prius, De la diesel la hibrid
![]() ![]() |
Toyota Prius, De la diesel la hibrid
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Da, forma aia din spate nu se inghite usor. Dar acum chiar si restul producatorilor au ajuns sa aibe laterale drepte pentru desprinderea aerului. Audi chiar are un aero pack cu niste placi puse in spate.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru e ca toate astea de le-ati mentionat pe aici sunt niste petarde pe langa CX-urile masinilor din formula 1.
Cum, sunt din clase diferite? E, doar nu o sa ne impiedicam noi de amanunte d-astea minore... Argumentul sa iasa bine... Vreun break, vreun van cu CX-ul lui Priuns imi indica si mie cineva? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Daca iti alegi masina in functie de consum nu ai dreptul sa te plangi ca arata ca un kkt apoi.
Aparent sunt unii care tuneaza pentru MPG BoatRebuild15.jpg member-aerohead-albums-pickup images-picture277-aftbody-details-reveal-five-areas-attached-vortex-flow.jpg collage-summary.jpg Tot mai frumoase ca noile masini de la toyota ![]() This post has been edited by 4x4: 11 Oct 2017, 12:18 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Ce face fetele? Vorbește de păpuși? Și eu care, după 8 luni de 730d, mă gândesc la un 745d și la cât impozit aș plăti.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Hai ca te intinzi mai mult decat te duce 4x4
![]() |
--------------------
**
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Asa de dragul discutiilor, un break e pe la 0,3, mai slab ca o limo.
BMW 530d Touring (wagon);0.29 Mercedes C 200 (sedan);0.27; Mercedes C 200 T (wagon);0.30; Daaar nu i-a obligat nimeni de la Partid pe Toyo sa aleaga forma aia. Mie mi se pare urata si cocosata. Consider ca RAV4 Hybrid e mai aproape de ce mi-as dori eu fata de Prius. This post has been edited by dizzy: 11 Oct 2017, 14:16 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 11 Oct 2017, 12:31) Ce face fetele? Vorbește de păpuși? Și eu care, după 8 luni de 730d, mă gândesc la un 745d și la cât impozit aș plăti. ![]() Sincer ala e cel mai prost motor facut de bmw pana acuma (daca vb de generatia E6X), sfatul meu e sa te abtii sau sa iei un benzinar daca te mananca (desi nici alea nu sunt mare branza cu valvetronic pe doua bancuri de cilindri ![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 11 Oct 2017, 11:01) Adevaru e ca toate astea de le-ati mentionat pe aici sunt niste petarde pe langa CX-urile masinilor din formula 1. Normal, eu ce incercam sa spun mai sus.Cum, sunt din clase diferite? E, doar nu o sa ne impiedicam noi de amanunte d-astea minore... Argumentul sa iasa bine... Vreun break, vreun van cu CX-ul lui Priuns imi indica si mie cineva? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(4x4 @ 11 Oct 2017, 15:36) Sincer ala e cel mai prost motor facut de bmw pana acuma (daca vb de generatia E6X), sfatul meu e sa te abtii sau sa iei un benzinar daca te mananca (desi nici alea nu sunt mare branza cu valvetronic pe doua bancuri de cilindri ![]() La benzinar crapa ceva garnitura si picura ulei pe alternator. De aici banuiesti ce se intampla mai departe. ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 11 Oct 2017, 13:01) Adevaru e ca toate astea de le-ati mentionat pe aici sunt niste petarde pe langa CX-urile masinilor din formula 1. Actually, faptul ca e o competitie open wheel conteaza al naibii de mult. Noroc ca-i suprafata frontala mica... https://en.wikipedia.org/wiki/Automobile_dr...ag_coefficients |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
IRONICK |
![]()
|
La F1 conteaza mai mult apasarea, nu rezistenta la inaintare.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 10 Oct 2017, 15:59) Da, dar vezi tu, din cauza multora care se inchina la cum arata pe afara, cei care apreciaza eficienta au de suferit in lipsa alternativei. Iar majoritatea astora care-s indragostiti de design baga benzina de 50lei, plang ca s-a scumpit combustibilul si ii gasesti pe autostrada la 90km/h. QUOTE(klaus @ 11 Oct 2017, 09:32) Prius cred ca este una din cele mai aerodinamice masini din gama masinilor "produse in masa". Nu frumusetea a stat la baza designului ei. Mie Hyundai Ioniq mi se pare ok ca design si nu putem spune ca nu este eficienta. La Priusul nou forma generala mi sr pare chiar ok. Eu am si variante cu jante pe 17 si n.arata rau ca si linie generala, dar forma frontala si dorsala (mai pe direct forma farurilor si a stopurilor si zona adiacenta) strica tot in opinia mea. Nu sunt chiat snob, de exemplu Prius Prime mi se pare mai reusit ca design. Revenind la masina am apucat sa merg un pic pe autostrada si cat am putut sa.mi dau seama consumul este intre 50 si 60 mpg (4,7 - 5,7 l/100km). Sincer din nou ca si la generatia anterioara mi se pare cam mult pentru ca vorbim de mers constant cu 70 mph (112,7 km/h). Am uitat sa mentionez data trecuta inca o chestie negativa la masina respectiv frana sau mai bine spus dozajul pedalei. Practic pui piciorul pe frana nu face mai nimic, mai apes un pic si incepe sa tina si automat din inertie si logica mai calci inca un pic pentru a frana mai consistent. Problema este ca acea mica ultima parte de apasare a pedalei este aproape suficienta pentru a te da cu capul de parbriz. 12 Oct 2017, 13:54: QUOTE(IRONICK @ 10 Oct 2017, 15:59) Da, dar vezi tu, din cauza multora care se inchina la cum arata pe afara, cei care apreciaza eficienta au de suferit in lipsa alternativei. Iar majoritatea astora care-s indragostiti de design baga benzina de 50lei, plang ca s-a scumpit combustibilul si ii gasesti pe autostrada la 90km/h. QUOTE(klaus @ 11 Oct 2017, 09:32) Prius cred ca este una din cele mai aerodinamice masini din gama masinilor "produse in masa". Nu frumusetea a stat la baza designului ei. Mie Hyundai Ioniq mi se pare ok ca design si nu putem spune ca nu este eficienta. La Priusul nou forma generala mi sr pare chiar ok. Eu am si variante cu jante pe 17 si n.arata rau ca si linie generala, dar forma frontala si dorsala (mai pe direct forma farurilor si a stopurilor si zona adiacenta) strica tot in opinia mea. Nu sunt chiat snob, de exemplu Prius Prime mi se pare mai reusit ca design. Revenind la masina am apucat sa merg un pic pe autostrada si cat am putut sa.mi dau seama consumul este intre 50 si 60 mpg (4,7 - 5,7 l/100km). Sincer din nou ca si la generatia anterioara mi se pare cam mult pentru ca vorbim de mers constant cu 70 mph (112,7 km/h). Am uitat sa mentionez data trecuta inca o chestie negativa la masina respectiv frana sau mai bine spus dozajul pedalei. Practic pui piciorul pe frana nu face mai nimic, mai apes un pic si incepe sa tina si automat din inertie si logica mai calci inca un pic pentru a frana mai consistent. Problema este ca acea mica ultima parte de apasare a pedalei este aproape suficienta pentru a te da cu capul de parbriz. This post has been edited by slider2: 12 Oct 2017, 13:54 Attached thumbnail(s) Prius_Hybrid_vs_Prius_Prime_L.png ( Size: 963k ) Number of downloads: 139 Prius_Hybrid_vs_Prius_Prime_L.png ( Size: 963k ) Number of downloads: 152 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Daca o luam dupa design, nici mie nu imi place. Generatia 2 mi se pare cea mai frumoasa.
Ioniq este mai digerabil, dar daca te uiti la el o sa vezi ca foloseste solutii asemanatoare. Hyundai de cand a inceput sa proiecteze in Germania marjeaza mult pe design ca sa intre pe piata. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
Eu imi mentin parerae ca la prius nu designul exterior a contat ci eficienta aerodinamica, ca sa arate si Toyota niste lucruri
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:41 |