DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Network Connection problem

AND
post 18 Dec 2005, 21:13
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

IAR EU?!! mad.gif ..sper sa apuc sa scriu pana nu pica din nou!

Long story short : Acum cateva ore pica reteaua ..chestie care nu e neobisnuita insa observ ca jos la Local Area Connection inca se trimit si se primesc pachete , adica totul e OK , insa serverul nu raspunde..fapt care duce la no retea si no internet.
Cand incercam sa deschid un site , se incarca instantaneu imaginea cu eroare nu sunt conectat bla bla. Faza asta n-am mai intalnit-o decat odata ..tot la mine unde atunci era de vina un troian. Am dat repede scan la Windows System 32 si Documents & Settings ..unde se baga viermii cel mai des , si am gasit 2 pe care i-am sters repede. Apoi m-am dus in regedit si am sters o chestie suspicioasa din HKEY_Local_Device_Microsoft_Windows_CurrentVersion_Run ..unde se baga cei care iti fac figuri. Apoi am sters doua chestii suspicioase cu msconfing de la startup! Next step a fost in control panel la network connections , am descoperit un PROTOCOL care pana atunci nu exista. Ceva de genul TCP/IP Protocol 6/ huh.gif ..POC l-am sters imediat. Am deschis run-ul , am dat ping la server si ...TOT NU MERGEA! Am dat ..fara speranta un click dreapta si repair la local connection si OPA ..imediat am primit un reply de la server! ohmy.gif ..apoi din nou request timed out request timed out request timed out , am dat iar repair , si iarasi a raspuns serverul! mellow.gif ...deja ma enerveaza! Exasperat si in pana de idei , am rescris IP-ul / DNS-ul , gateway-ul si subnet mask insa nu asa cum erau inainte ci le-am inlocuit cu cele virtuale pe care le foloseam sapt trecuta. Sapt trecuta cele virtuale au fost inlocuite cu unele externe ..IP extern etc. Cand am revenit pe IP-ul virtual ..zbang! totul mergea brici! Serverul raspundea fara sa dau eu repair la local connection ..doar ca probabil IP-ul era inchis din server si nu-mi deschidea nici o pagina. Resemnat..trec inapoi la IP-ul si setarile externe , si deodata incepe sa-mi dea mai multe reply-uri serverul! Netul a inceput sa mearga 30 sec ..apoi iar request timed out. Ah sa nu credeti ca n-am fost macar destul de bright sa dau un telefon la niste vecini sa-i intreb daca lor le merge ..si mi-au zis ca DA..deci clar e de la mine. Momentan vad ca merge ..sunt conectat de vreo 5-6 minute , insa nu mi-as tine respiratia ca ar merge fara sa inceapa sa dea request timed out din nou si sa pice totul. Sunt dazzled ... singura chestie care o mai concep este sa-i dau windows-ului show hidden files & folders , toate alea , iar apoi un full computer scan cu Kaspersky ..adica nu numai system32 si documents & settings , pt ca ar mai putea fii alti troieni ascunsi care se joaca cu conexiunea mea. Iar daca e vorba de acei troieni care ataca alte IP-uri prin retea .. serverul automat imi opreste netul , so that would be an explination . tongue.gif

Ok , voi ce credeti ca e? Still working

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DRE
post 18 Dec 2005, 21:51
Post #2

Pimp inside

Incearca un update de driver al placii de retea. Mie mi-a facut placa mea de retea o figura si mai tare... Mergea perfect, pana cand am instalat ca sistem alternativ un SUSE 9.3... Apoi, in Windows XP imi dadea "Network Cable Unplugged". Am sunat la firma de internet, ei mi-au zis ca e de la mine. Noroc ca am intrat in SUSE si am vazut ca acolo am net. wacko.gif Doua zile am "sapat" dupa rezolvarea problemei, am pus pe jar toti prietenii, carora li s-a intamplat la fel (au instalat SUSE 9.3 de dragul meu wub.gif ) si pana la urma am descoperit ca luand ultimul driver de placa de retea, e vorba de un Marvell Yukon, a mers. Ca prin minune, nu mi-a mai zis de Network Cable Unplugged. Acum, nu zic ca asta ar putea fi solutia si in cazul tau, dar merita sa incerci.

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
anamana
post 18 Dec 2005, 22:10
Post #3

Membru

AND:
Ai incercat sa dai disable si imediat enable la Local Area Connection?
Si eu am de vreo doua zile problema asta, si prin procedeul de mai sus se reface repede conexiunea.
Nu ca am vreo idee care ar fi solutia, dar poate te ajuta sa nu stai pana isi 'revine singura' conexiunea.

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
zamolxes
post 18 Dec 2005, 23:07
Post #4

Membru incepator

Banuiala mea este ca ai in continuare un troian instalat.
IPv6 ma indoiesc ca e folosit in reteaua voastra, ceea ce ar putea insemna ca troianul pe care il ai isi instaleaza propria metoda de comunicare cu exteriorul. Singura varianta pe care o ai este sa incerci sa scapi de el cu diverse "scule" software (antivirus, eventual spyware remover).

Ca sa verifici daca ai legatura de retea activa dar esti blocat din server: Start->Run->cmd apoi 'arp -a' si ar trebui sa iti afiseze ip-ul server-ului cu adresa MAC corespunzatoare. Daca nu apare in lista:

arp -d *
ping IP_SERVER
arp -a

Daca iti apare in lista MAC-ul serverului atunci probabil esti blocat din server dar ai in continuare comunicare in retea. Daca apare 00-00-00-00-00-00 (Invalid) atunci inseamna ca sunt probleme la conexiune (cablu, switch).

Ca sa iti verifici setarile existente fie mergi pe metoda Network Settings fie 'ipconfig /all' in prompt. Iti va lista toate setarile existente pe toate conexiunile active in momentul respectiv. Verifica datele tale sa fie corecte. De asemenea daca ai un proxy verifica si setarile pentru acesta. Eventual ca sa fii sigur obtine de undeva o versiune de linux live (Knoppix, Suse Live sau ce mai gasesti) in care sa iti bagi setarile de retea si sa verifici daca problema este de la server sau daca este de la windows. Daca este de la windows, dupa mine: fie incerci o curatare cat mai riguroasa, fie un reinstall.

PS: Nu stiu cum este configurat server-ul la voi, dar unii il configureaza sa nu raspunda la ping, indiferent daca este incercat din afara sau din interior. Metoda valabila este cea cu verificarea adresei MAC din tabela ARP.

PS2: Din cate stiu eu (si s-ar putea sa gresesc), Repair connection face doar cateva chestii:
-curata cache-ul DNS
-curata tabela ARP
-in caz de DHCP reinnoieste lease-ul.
Asa ca daca nu esti pe DHCP sunt mici sanse sa iti ajute. O varianta de "reinnoire" ar putea fi si disable-enable pe interfata de retea respectiva.

Oricum, bafta, si anunta-ne ce ai reusit.

--------------------
Ford Mondeo Ghia 2L 2003 Full Options - B-77-BLD
Si uite asa se duc noptile..albe
+
AND
post 18 Dec 2005, 23:10
Post #5

Membru autentic

Mersi pentru sfaturi zamolxes ; si eu cred ca mai am un troian pe undeva . unsure.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Valentine
post 19 Dec 2005, 10:56
Post #6

Old Timer

From: California

QUOTE(AND @ 18 Dec 2005, 21:13)
IAR EU?!!  mad.gif 
*

Sarbatorile se pare ca au venit mai devreme pentru tine AND biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th June 2025 - 08:24
Forum Renault