Martor lichid spalare parbriz, sau mai bine zis lipsa lichidului...
![]() ![]() ![]() |
Martor lichid spalare parbriz, sau mai bine zis lipsa lichidului...
ddf |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 10 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Break
- ILxxDDF
|
|||
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
"Zgarietura" facuta de mine are peste 2 mm, iar toata chestia am testat-o (e pusa pe balcon si din cand in cand scot senzorul din apa, simulind scaderea nivelului) si dupa 2 zile inca nu da alarma falsa. Referitor la coroziune am acoperit placa cu cositor si acum astept sa vad in timp ce se intimpla ("apa" e de fapt solutie de spalat geamuri adica apa, alcool, dergent, coloranti and Co ....). Toata treaba am sa o montez abia spre vara (garantia Dacia .....) asa ca am timp sa vad cum se comporta in timp.
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
A trecut o vara si apoi inca una si in sfirsit vin cu un rezultat. Fiindca schema incercata (v. mai sus) nu a mers cum ma asteptam, am mai facut sapaturi si am ajuns la schemele lui niq_ro. De aici am preluat si modificat o schema care aprinde un led la scaderea nivelului, care la teste (aprox 1 luna) s-a comportat impecabil, prin urmare am montat-o pe masina. Singura hiba e ca e prea sensibila detectind si apa care umezeste peretii vasului intre senzori, indicind tot timpul plin, ca urmare am imbracat senzorii (doua sarme de inox de 1mm diametru) cu tuburi termocontractibile lasind libera doar o zona de aprox. 5mm din capetele senzorilor. Senzorii sunt reglati astfel incit ledul din bord (se aprinde, portocaliu, martorul de bujii incandescente / apa in motorina) incepe sa indice (se aprinde din cand in cand) de la o cantitate de aprox 1/2 L de zeama in vas, deci cand ramine aprins e clar ca trebuie adapat animalul.
Atasez schema si cablajul, iar eventualele poze - la cerere (mi-e tare lene, nu le am la indemina, si daca tot nu intereseaza pe cineva.......... ![]() Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:27 |