Vw Touareg - The Battleship, si cateva Logan-uri din dotare
![]() ![]() |
Vw Touareg - The Battleship, si cateva Logan-uri din dotare
b06fcn |
![]()
|
||
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.856 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
|
||
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.068 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Am patit la Nissan Terrano II asaceva insa era arcul de revenire a pedalei rupt.
Metoda a fost aceeasi, piciorul sub pedala si apoi schimbat arcul. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am verificat un pic, viizual. Cilindrul si pompa nici nu le-am vazut...
![]() Lichidul de frana n-a scazut, este peste linia ambreiajului. Acum, la rece, pedala merge corect, deci trag concluzia ca s-a incins cilindrul receptor si a dat un fail. Oricum schimb tot, sa ma mai lamuresc cu niste oring-uri de la imbinarea tevii. Pana da caldura, sa pot lucra, mai tine. Daca tot am deschis capota m-am uitat si la bidonul catch can-ului. Desi iarna asta n-a mers prea mult, e aproape plin, jumatate este apa, se vede diferenta de culoare. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Mai e ceva neschimbat pe masina poporului?
Excell zice ca ai depasit valoarea uneia noi. ![]() Pe bune, cati km are si cati ai facut talica? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai sunt multe neschimbate pe masina...
![]() Ti se pare chiar asa de rau sa schimb un cilindru receptor de ambreiaj? Masina a ajuns pe la 180k si ceva, am luat-o pe la 140, in intervalul asta am schimbat ca piese, fara consumabile, doar cateva chestii: Motor - pompa tandem, clapeta cut-off, termostat, membrana cooler. Caroserie - arcuri, amortizoare spate si 2 brate spate, bucsi bara antiruliu fata-spate, amortizoare hayon, scrumiera spate. Daca vrei sa pui si consumabile - cauciucuri, baterie, uleiuri si fluide (toate), filtre, bujii, saboti de frana de parcare. Va urma vara asta, ca sa fii pregatit, pompa apa, fulii si cuple alternator si AC, brate fata (sau bucse functie de ce constat) amortizoare fata. Pentru pompa de apa si fulii se vor achizitiona si SDV-urile necesare, care fac cam 10% din pretul manoperei normale de service. La bratele fata poate fac o aroganta si le pun pe alea de Q7, din aluminiu. Si Logan-ul va primi cateva chestii - reconstructie alternator, discuri si placute fata, schimbare aripa spate. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Si eu am bagat vreo 3000 de euro in reparatii in ultimii 4 ani de la 90 la 130 de mii de km. Dar daca vrei sa poti pleca la drum cu o masina care sa nu se descompuna pe autostrada la 130 la ora, asta e.
|
--------------------
.
.
.
|
|
YRX |
![]()
|
Mentenanta preventiva...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Trebuie motorul scos afara pentru pompa de apa? Mi-am luat si eu o jucaria ca a ta si vreau sa stiu ce ma asteapta...imi place ca e super lejer accesul pe langa motor, nu ar trebui sa fie o filozofie nici sa il scoti afara
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
YRX |
![]()
|
Sa-l stapanesti sanatos!
Nu. Cu presa speciala se poate lucra cu motorul pe masina. Se da jos DPF-ul sa ai loc. Nici pentru pompa tandem nu e nevoie, e cam greu, dar se poate. Motorul se poate scoate in fata, ca la masinile vechi, cu macara, dupa ce dai jos radiatoarele si calandrul fata. 2.5-ul e cel mai mic motor si permite mai multe operatii in situ. De la 3.0 in sus e motor jos si pentru senzorul de turatie. This post has been edited by YRX: 8 Mar 2021, 06:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Vand vw. Vad ca e scumpe la intretinere
![]() Eu 80k in 3 ani. Avea tot atat cand am luat-o .In iunie face 5 ani. Cea mai scumpa a fost revizia la 130k: pompa apa, curele, distributie. Oloiuri filtre.La reprezentanta au cerut 1k euroi, la ciclop am iesit ( tot cu piese ca la vw) cu 2300 leutzi. Cutia de aduna oloiul si cilindrul receptor de ambreiaj ![]() Un set de gume de vara si unul de iarna. In rest reviziile dupa carte. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
YRX |
![]()
|
Aha, schimbasi cilindrul receptor. La Jetta e normal, la Touareg nu...
![]() Ce-i aia "cutia de aduna oloiul"? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bion |
![]()
|
Separator sau cum pm ii zice.Transpira pe la lipitura si aparea umed filtru de oloi. De trei ori au strans filtrul pana cand unu s-a uitat mai sus.Au zis ca trebuie lipit din nou dar ca merita sa pun unul nou.Vad ca ti-ai pus tu un borcan de iaurt.
Eu am enumerat ce piese defecte am avut pana acu.Nu am zis ca e normal.Compar doar.. This post has been edited by bion: 8 Mar 2021, 12:44 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Mai conteaza si vechimea in ani, dupa 8 ani incolo incep sa pice diverse.
|
--------------------
.
.
.
|
|
bion |
![]()
|
Stai sa vezi dupa 65
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(YRX @ 8 Mar 2021, 06:33) Sa-l stapanesti sanatos! Nu. Cu presa speciala se poate lucra cu motorul pe masina. Se da jos DPF-ul sa ai loc. Nici pentru pompa tandem nu e nevoie, e cam greu, dar se poate. Motorul se poate scoate in fata, ca la masinile vechi, cu macara, dupa ce dai jos radiatoarele si calandrul fata. 2.5-ul e cel mai mic motor si permite mai multe operatii in situ. De la 3.0 in sus e motor jos si pentru senzorul de turatie. Multumesc! Al meu nu are dpf, doar catalizator, pe care l-am si demontat de doua ori deja ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
YRX |
![]()
|
Ssssttt! Ca te aude Bion...
![]() Cum sa reconditionezi electromotorul, la VAG e nemuritor. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bion |
![]()
|
Bre voi aveti Dacia 1300 . Ati lipit sigla de tuareg pe ele si ziceti ca aveti masini.Surubariti juma de an. Bagati bani ca la nunta si faceti 4k de km.
Turbine . pompe, electromotoare injectii footoote. Directii suspensii muci.Astea sunt schrott deja. Vorba aia din schrott s-au nascut in schrott se intorc. ![]() De banii investiti schimbi cazanul tot la 2 ani cu altul. Pentru hobby luati Trabant. O zi demontezi ,o zi repari, o zi montezi, 4 te plimbi.Ciclul se repeta perpetuu. ![]() SBP Nici la slz nu s-a reparat atat in 18 ani.Io am nevoie de masina zilnic. Altfel pleaca. This post has been edited by bion: 8 Mar 2021, 20:44 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.549 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(bion @ 8 Mar 2021, 21:39) Da-da, sigur cazanul nou e impecabil si nu necesita nici un ban, vine si cu roti iarna-vara, nu trebuie sa mai cumperi tu. Si inmatricularea e gratis si se face singura, cat esti tu la servici. D-aia prefer sa bag bani in cazanul existent in loc sa repar de doua ori acelasi lucru pe cazane diferite. |
--------------------
.
.
.
|
|
BN64FLO |
![]()
|
QUOTE(bion @ 8 Mar 2021, 20:39) Neeee, eu am 1310, dar de aia nu mai am timp ca mi-am luat tractor...la propriu tractor...are carlig, platforma il asteapta daca e nevoie...surubaritul asta nu e o povara, cel putin pentru mine, lucrez in atelier auto, am toate sdv-urile necesare, singura parte urata e ca trebuie sa lucrez la masinile mele dupa program ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
bion |
![]()
|
Io ziceam de userul laic nu de cei cu surubelnita in CV.
![]() Dp meu dv slz si mexicana au corespuns pana acu. Zilnic m-au dus la job si innapoi. Defectiunile nu au impus stop joc. Unele au fost remediate cat eram la munca altele p. m. In situatii mai complexe am putut sa fac cu programare in fctie de job. Si ffff important au fost rare si nu f. costisitoare. Scuzats. Continuati. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
YRX |
![]()
|
Ironickule, tu faci multi km ca ai service-ul unde te duci departe de casa...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bion |
![]()
|
Aceste cuvinte il doare.Ce limou volaneste mnealui?
This post has been edited by bion: 9 Mar 2021, 10:19 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.081 Joined: 11 February 04 ![]() |
dup atitudine, sigur nu Renault Dacia Nixan.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
IRONICK |
![]()
|
Logan forevar!!! Si sper ca nu te joci cu primejdia sa spui cu ce.
This post has been edited by IRONICK: 9 Mar 2021, 11:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Tot Preference?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
bion |
![]()
|
Luat la pila ii face cx de avion.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
IRONICK |
![]()
|
AUReate
This post has been edited by IRONICK: 9 Mar 2021, 12:11 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.468 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
Si eu am avut 1300,24 de anisori,Cu jale m-am lepadat de ea dar nu se mai putea. Ce bun era locasul sub cioara de pe volan( pentru prezervativ)
9 Mar 2021, 14:00: Care aveti benzinar? Cand pun contactul se aude un bazait ca de bondar in spate de la pompa de benzina. Dupa 5` tace. La dacia stiam zgomotul. Aici parca pana acu nu l-am observat. This post has been edited by bion: 9 Mar 2021, 13:00 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 20:51 |