DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Amenda radar pe numele meu pt alta masina, cum se poate asa ceva?!

vv
post 3 Jan 2006, 11:58
Post #31

dilbert.com

Group: Members
From: Bucuresti

costi - nu ai dreptate. Poti trimite plangerea prin posta, recomandata. Dureaza 5 minute - eu asa am facut. Dup-aia, se spala pe cap cu ea aia de la politie, si SUNT OBLIGATI sa o trimita la judecatorie. Iar la judecatorie, pentru o cauza atat de clara, ceri judecarea in lipsa, si primesti decizia acasa.
Concluzia: se poate, si nici nu te costa cine stie cat.

@gunx - pe langa plangerea catre judecatorie, mai poti baga in plicul ala si un memoriu impotriva politistului wink.gif

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GunX
post 3 Jan 2006, 13:41
Post #32

Membru autentic

Eu tot ce vroiam sa stiu este care este procedura (ce fac, unde ma duc, ce scriu, unde trimit) pentru a intra in posesia probei sau a o putea vizualiza.

Esti amendat pentru ca ai parcat nu stiu unde la nu stiu ce ora conform pozei nr. cutare, ai depasit viteza si te-am filmat pe caseta cutarica....ok, ia sa vedem. Care poza, care caseta. Nu asa....sigur sigur ? Pe cuvantul vostru de militieni ?

Poate in proba nu se vede deloc clar ca e vorba de masina mea. Rezolutia de 200 de linii poate parea super clara pe un LCD de 8", dar numarul masinii nu se vede de la mai mult de 5m, mai mult se ghiceste. Eu cand am sesizat un echipaj pe la lasatul serii despre un autoturism implicat intr-o infractiune, mi-au zis ca shhhh, sa nu mai zic la nimeni dar dupa apusul soarelui le e imposibil sa vada numarul unei masini care trece cu mai mult de 50km/h pe langa tine.

La poze ii cred, daca dau cu blitz in masini parcate de la 2m. Dar la camere video, sa nu-mi vanda ei mie castraveti despre cum m-au filmat ei de la juma de km, mergand cu 120km/h. Stiu aparatele din dotare, am vazut ce obiective, ce zoom-uri au, ca raport de semnal/zgomot (purici), ce sistem de inregistrare si trebuie sa ai chiar mare ghinion (vreme perfecta, drum fara denivelari, obiectul super clar in focus) ca sa fie proba 100% clara. Pe deasupra, materialele video daca sunt trase cu CCD-uri innterlaced, au campuri (o linie da, o linie nu) si un scris ca sa fie citet trebuie sa fie ori foarte mare, ori stationar in cadru.

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
klaus
post 3 Jan 2006, 13:48
Post #33

步步

Group: Moderatori

Imi permiteti sa citez din Regulament? Sa zicem, art. 105...

QUOTE(Regulament)
Art. 105.  (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si, dupã caz, a actului prin care s-a dispus una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevãzute la art. 88 alin. (1) se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la sediul unitãtii de
politie din care face parte agentul constatator.
(2) Plângerea suspendã executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare, de la data înregistrãrii acesteia la unitatea de politie din care face parte agentul constatator.
(3) Plângerea, împreunã cu dosarul cauzei, se trimite de îndatã instantei de judecatã pe raza cãreia a fost sãvârsitã fapta.
(4) Instanta investitã cu solutionarea cauzei dispune asupra legalitãtii si sanctiunile contraventionale complementare administrative.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
GunX
post 3 Jan 2006, 13:56
Post #34

Membru autentic

Asta e plangerea, impotriva amenzii, eu ziceam doar ca as vrea sa vad proba. Sau cand depui plangerea, urmatorul pas este sa-ti arate materialul filmat/pozat ? Si asta cum se intampla, ti-o trimite prin posta, te cheama sa o vezi de fata cu ei, te suna si se jura la telefon, pe onoarea lor ? Ti-o comenteaza unu LIVE in timp ce se uita la ea ?

Altfel cum ar fi, ai fost filmat in timp ce omorai pe cineva, treci la puscarie. Pai stati asa, si caseta ? A, pai pe caseta am tras desene animate dupa aia, ce ne trebuie noua caseta, nu e suficient ca ti-am zis ca ai fost filmat ?

--------------------
+
vv
post 3 Jan 2006, 14:43
Post #35

dilbert.com

gunx - tu in plangere, iti expui 'probele' tale. Ei citesc plangerea, adauga probele lor si comentarii la probele tale, si o trimit la judecatorie. Acolo - tu te poti duce sa ceri dosarul, si sa studiezi probele (recte - caseta video). Poti si sa aduci probe noi - poate chiar e mai bine sa le aduci ulterior, fiindca de obicei juristul politiei nu se mai prezinta la tribunal si deci nu le mai poate comenta smile.gif
Citeste www.amenda.ro daca esti chiar interesat

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
cryo
post 3 Jan 2006, 16:08
Post #36

Membru incepator

From: Iasi

in momentul in care sunt prins de radar, am dreptul sa cer sa vad inregistrarea?

--------------------
Honda Accord 2.0i LS 2005
+
GunX
post 3 Jan 2006, 16:11
Post #37

Membru autentic

QUOTE(vv @ 3 Jan 2006, 14:43)
gunx - tu in plangere, iti expui 'probele' tale.
am citit amenda.ro si tocmai asta e. eu nu vreau sa fac plangere. eu vreau doar sa vad proba. nu neg nimic, nu am nici o contra-proba (contra la ce?). doresc doar sa stiu cum pot proba ce declara ei. ca doar orice declaratie care doar mentioneaza o dovada pe care nu o poate prezenta, e ca si cand nu este...

poate chiar am parcat gresit, poate chiar am depasit viteza. POATE. proba e certitudinea. ca altfel, amenda cum imi vine ? ca POATE sa o platesc ?

>in momentul in care sunt prins de radar, am dreptul sa cer sa vad inregistrarea?

absolut, de aia aveau pana acum nevoie de semnatura (recunoasterea faptei de catre tine) pe procesul verbal. nu trebuie sa fii impoliticos, le spui efectiv "nu-mi vine sa cred, va rog sa-mi aratati, ca eu pot sa jur ca nu rulam cu viteza peste limita legala. nu o luati in nume de rau, dar eu tocmai de aia nu sunt nici prea religios, nu cred in OZN-uri etc : pana nu vad, nu cred".

This post has been edited by GunX: 3 Jan 2006, 16:16

--------------------
+
costi
post 3 Jan 2006, 16:14
Post #38

Membru autentic

pai la depasirea vitezei legale exista poza facuta de radar
in toate celelalte cazuri (parcare interzisa, neacordare prioritate, calcarea liniei continue) este acuza politistului contra semnaturii tale pe PV.
Nu ai semnat=nu ai recunoscut si te duci in instanta cu martori. Aici sa te vad.

--------------------
DSN/SLZ
+
cryo
post 3 Jan 2006, 16:18
Post #39

Membru incepator

From: Iasi

mersi de raspuns.... off-topic: tocmai ma agatase ieri radarul afara din localitate. Ei au spus ca m-au prins la 162, cum am scazut pana la 148. Daca nu ma stiam cu musca pe caciula, as fi cerut sa vad inregistrare etc, si poate mai faceam gat ca nu se vede numarul etc. Dar cand stiam ca sunt la un pas de a ramane fara carnet, am fost mielusel, am incercat timid sa-i zic ca probabil aveam doar 130-140, sau ca depasisem ceva etc...

--------------------
Honda Accord 2.0i LS 2005
+
GunX
post 3 Jan 2006, 16:22
Post #40

Membru autentic

eu pana nu vad, nu cred. asta e, defect personal. am studii, mi-a placut mate-fizica, sunt prea pragmatic sa cred in premonitii, in ghicitul in cafea, in aplicat legile dupa ureche, pe baza unor juraminte pe rosu sau tinand doua degete incrucisate la spate.

la o amenda fara proba atat as vrea sa pot raspunde "SA MORI TU ?"

zii sa bei coropisnite daca minti. sa-ti putrezeasca ochiisorii in soare daca nu e asa cum zici tu. sa faci cocoasa cu baba de la 4. sa-ti viziteti copii la puscarie. sa mori de cancer la oo.
ufff...mai nene, tu tu pari de treaba, scoala-te din genunchi, nu mai plange....te inteleg, dar uite ca mie parca tot nu imi vine sa te cred!

This post has been edited by GunX: 3 Jan 2006, 16:31

--------------------
+
costi
post 3 Jan 2006, 16:28
Post #41

Membru autentic

Pai si care-i problema ta ? te duci la masina si te uiti la film; oricum stii cu cit ai mers pe acolo !
Sau te referi la faza cind te-a luat radarul, nu te-a oprit si tia- venit amenda acasa ?
Daca la asta te-ai gindit atunci nu ai decit sa procedezi conform amenda.ro adica te duci in instanta unde politia trebuie sa vina cu proba

--------------------
DSN/SLZ
+
GunX
post 3 Jan 2006, 16:38
Post #42

Membru autentic

Vorbesc de amenda venita prin posta acasa, in care gasesti doar amenintarea ca exista undeva o filmare cu depasitul vitezei legale in care ti se vede numarul. Vroiam sa stiu cum fac sa o vad, fara sa contest amenda, fara sa trebuiasca sa aduc contra-probe (poate chiar nu mai stiu unde eram, cu cat mergeam), dar vreau sa vad ca altfel nu ii cred. Nu e normal ?

--------------------
+
costi
post 3 Jan 2006, 16:40
Post #43

Membru autentic

pai nu poti; o contesti si o vezi in instanta

--------------------
DSN/SLZ
+
vv
post 3 Jan 2006, 16:46
Post #44

dilbert.com

exact. Spui in plangere "eu am mers legal, si nu cred ca exista proba". Dupa care, poti sa o vezi.

--------------------
+
Xplode
post 3 Jan 2006, 20:06
Post #45

Membru autentic

Ce mi s-a intamplat mie acum 2 ani. Am primit acasa maneda ca in data de autot. cu nr B-26-xxx a circulat la ora 04:30 pe strada x cu viteza de 67km/h. Eu la ora aceea eram plecat din Bucuresti, dar trecusem pe la 19:00 prin zona aceea, dar nu pe strada cu pricina. Bazandu-ma pe martorii pe care ii aveam am facut contestatie, cum ca nu sunt eu cel filmat pe caseta xxx. Am depus contestatie la Candiano Popescu la seful BPR la ora 7 (primesc contestatii in fiecare zi intre 7 si 8 dimineata!!!) si am asteptat. Mi-a venit citatie, dar pe care se mentiona ca se poate judecat si in lipsa mea. Buuuuun. Nu m-am dus ca nu aveam timp. Dupa o sapt imi vine decizie judecatoreasca, cum ca pe caseta era filmat auto TICO cu nr B-27-xxx si ca procesul verbal a fost anulat si nu sunt pasibil de nici o amenda. Cacanarii de Cap de Creta. Au pe masini echipamente de sute de euro poate mii si ei nu sunt in stare sa faca niste poze. Si tot ei trimit acasa procesele verbale. Mentionez ca in contestatie am spus ca mi-a fost trimis procesul verbal prin posta nu ca recomandata si sa se ia masuri impotriva celor care procedeaza in acest fel. Asa ca dati-i in judecata ori de cate ori aveti ocazia!!!

--------------------
Dacia Logan Laureat - B-77-xxx
Logan=Renult vs Logan=Dacia
+
simon
post 3 Jan 2006, 21:45
Post #46

Membru autentic

Eu cred ca acum, cu exemplele date, este limpede. Primesc plicul cu placinta, scriu contestatie, mai gasesc ceva chichite, mai adaug ceva comentarii contra si expediez prin posta plicul catre Politia de unde mi-a venit placinta (daca au catadicsit sa puna adresa pe plic). Apoi stau si astept linistit sa vina rezultatul de la Judecatoria unde au fost obligati sa trimita contestatia mea.
Nu este greu si pare simpatic. Deci Politia vrea sa ma amendeze si tot ei sint obligati sa inregistreze plingerea mea la Judecatorie wacko.gif Este un sistem timpit dar pare in favoarea noastra. icon_mrgreen.gif Dar daca nu o mai trimite la Judecatorie, ce facem? Am imbulinat-o huh.gif

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
vv
post 4 Jan 2006, 11:17
Post #47

dilbert.com

O trimiti recomandata. Semneaza de primire, si daca nu o trimit la judecatorie, au imbulinat-o ei rau de tot. Da' nu se intampla, stai linistit - juristii politiei nu sunt tot una cu capetele de creta care dau amenda pe strada.

--------------------
+
simon
post 4 Jan 2006, 15:43
Post #48

Membru autentic

Recomandata si nu pierdem chitanta rolleyes.gif

This post has been edited by simon: 4 Jan 2006, 15:43

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
RIon
post 4 Jan 2006, 16:26
Post #49

pasionat

From: CJ

Fa ceva, daca nu ai fost tu acela... de ce sa ai o pata la dosar????

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
bassfreak
post 4 Jan 2006, 19:16
Post #50

Membru autentic

poate am fost chiar eu, dar au gresit completarea procesului verbal.. si atunci lupt doar pt completarea incorecta a pv..

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
vv
post 5 Jan 2006, 11:45
Post #51

dilbert.com

completarea gresita a unui PV atrage dupa sine nulitatea PV (adica - scapi de amenda/suspendare permis/whatever).

--------------------
+
romulus
post 5 Jan 2006, 14:39
Post #52

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Vin si eu cu o intrebare. Primesc procesul verbal ca am fost filmat cu 65 la ora. Contest procesul si urmez calea povestita mai sus. Daca in instanta se constata ca am fost vinovat si ca intr-adevar eu sunt ala si am mers cu cat scrie acolo, ce se intampla?

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
costi
post 5 Jan 2006, 14:43
Post #53

Membru autentic

platesti suma totala (nu 1/2)

--------------------
DSN/SLZ
+
vv
post 5 Jan 2006, 15:28
Post #54

dilbert.com

Sau daca ai platit deja 1/2 - gata, nu se intampla nimic. (1/2 poti plati doar primele zile dupa ce ai primit amenda, si procesele se judeca de obicei un pic mai lent).
A, da, poti sa faci recurs. Si mai dureaza o bucata. Si in timpul asta, nimeni nu te poate obliga sa platesti amenda. Da' mai nu nu renteaza asa de mult, ca a scazut inflatia smile.gif

--------------------
+
Danco
post 5 Jan 2006, 16:15
Post #55

Membru

Off topic scriu si eu, dar ca o evitare a amenzii:
La iesirea din Focsani spre Bucuresti acum vreo 3 ani, cu o dacie amarata si vreo 5 insi in ea+bagaje cat cuprinde, depasesc pe linia continua, putin in vale, un camion, doar ca sa nu pierd bunatate de demaraj castigat su greu. Mai incolo putin, in deal,
-Garcea. Ma opreste, o dam la vorbe, el cu actele mele in mana, zice hai inauntru in birou (era chiar in fata postului de politie). Inauntru doar eu cu el, incepe sa scrie, eu zic hai nene sa ne intelegem, oameni suntem, tre sa mancam cu totii o paine. Tipu- ok, iti scriu doar avertisment, il semnez, iau actele, ma ridic, zic multumesc, la revedere si plec. Tipu buimac iese dupa mine, se uita cum urc im masina si plec facandu-i cu mana. Cred ca se uita si acum, poate ma intorc sa-i dau si spaga promisa!

--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:10
Forum Renault