DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema cu WinXP Professional la Networking, file sharing si permisii

Valentine
post 3 Jan 2006, 03:40
Post #1

Old Timer

Group: Members
From: California

OK, am o problema, si am google-uit, am incercat, si n-am reusit sa ii dau de cap, asa ca apelez la cei care lucreaza mai des cu astea.

Se da un calculator intr-o retea de cartier, sa zicem Desktop cu Win XP Professional SP2 pe el. Reteaua are DHCP, cu ip-uri externe.

Boon, se da apoi un alt calculator, sa zicem Laptop, conectat prin Wi-Fi (192.168.0.1,2) cu Desktop. Pe Laptop avem Win XP Home SP2.

Cum se poate face ca un anumit director (sa zicem Temp) de pe Desktop sa poata sa fie accesat (si schimbat fisiere, etc. tot tacamu') numai de pe Laptop (deci deloc de pe restul calculatoarelor din retea)?

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Oxygen
post 3 Jan 2006, 03:52
Post #2

Membru incepator

eu am ceva asemanator, numai ca in loc de laptop e tot un desktop.
din mai multe cauze eu am recurs la sher-uirea full a tuturor partiilor de pe ambele pc-uri (creeand map network drive).
Sa nu poata fi accesate din reteaua mare trebuie sa debifezi de la pc-u server(desktop la tine) File and Print sharing din conexiunea cu reteaua mare (ex:Local Area Network) si astfel poti face schimb de fisiere dupa ambele pc-uri fara ca ceilalti sa stie
icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate - ro 2005 1.6 MPI
+
zamolxes
post 3 Jan 2006, 09:32
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

Sharing la director, firewall activat pentru interfata conectata la reteaua de cartier, pentru a nu permite conectarea la sharing.

--------------------
Ford Mondeo Ghia 2L - B-77-BLD 2003 Full Options
Si uite asa se duc noptile..albe
+
ghc
post 3 Jan 2006, 09:39
Post #4

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

In primul rand, poti sa pui la numele share-ului un "$" in coada. Asta il va ascunde, nu apare la un browse normal, se acceseaza doar prin calea UNC: \\desktop.domeniu(?).ro\temp$ sau, mai sigur, \\192.168.0.2\temp$
Daca ai NTFS pe desktop poti lasa permisiunile pe share pe full access si setezi permisiunile pe NTFS: user-ul local si cel care va accesa share-ul cu full access si atat.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 - CJ-01-GHC 1907 toamna
+
Altis
post 3 Jan 2006, 10:48
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Scuze de interventie, am si eu nevoie de o chestie asemanatoare, numai ca in functie de parola...Nu ma reusit sa gasesc setarea similara cu cea din win98, adica sa fie sharing, dar sa solicite un pass la accesare sad.gif

--------------------
Tucson JM - . 2007
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Valentine
post 3 Jan 2006, 12:16
Post #6

Old Timer

QUOTE(ghc @ 3 Jan 2006, 09:39)
Daca ai NTFS pe desktop poti lasa permisiunile pe share pe full access si setezi permisiunile pe NTFS: user-ul local si cel care va accesa share-ul cu full access si atat.
*

Am NTFS, si se pare ca toate HDDurile sunt sharuite "administrativ" (nu am inteles de ce, si nu pot sa opresc chestia asta 256.gif). Anyway am facut un alt acount pe calc si nu pot sa ma conectez. Imi apare chestia aia cu parola si nu mere ...

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
BAC
post 3 Jan 2006, 12:30
Post #7

Membru autentic

From: Reghin

Cam greu de realizat asa ceva cu un XP Home Edition, asta are partea de network amputata. Si intr-o retea cu autentificare in domeniu face fite darmite asa. Cred ca singura optiune e un share "ascuns" cu $ in fata si o mapare, altfel nimic nu-i impiedica pe ceilalti sa intre pe folderul tau.

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C - MS 2007 OPC line
+
neumann
post 3 Jan 2006, 13:10
Post #8

Membru autentic

From: Spermezeu

Firewall pe interfata externa si lasi deschise doar porturile care iti trebuie.
Share-ul administrativ, c$ e pentru IPC (inter process communication).
Upgrade 2 professional si poti folosi facilitatile ntfs-ului.
Daca ai facut user nou pe un calc si n-ai dat drepturi pe folder ptr userul nou, normal ca nu-l poti accesa, asta e si ideea, afara de cazul in care folosesti grupul Everyone, in care toata lumea e membru, by default.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Valentine
post 3 Jan 2006, 14:10
Post #9

Old Timer

Pe Desktop este Professional. Am facut un user si are drepturi administrative. In mod ciudat acuma merge (am restartat calculatorul - inainte bagam username-ul si parola si imi dadea din nou dialogul ala de introduceti username si parola).

Pe placa de retea (aia care ma conectaza cu reteaua de cartier) este scos File Sharing and Printer protocol. Cred ca e suficient ca sa nu poata sa se conecteze nu?

This post has been edited by Valentine: 3 Jan 2006, 14:11

--------------------
Ford Focus 2009

+
ghc
post 3 Jan 2006, 14:38
Post #10

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Valentine @ 3 Jan 2006, 12:16)
Am NTFS, si se pare ca toate HDDurile sunt sharuite "administrativ" (nu am inteles de ce, si nu pot sa opresc chestia asta 256.gif). Anyway am facut un alt acount pe calc si nu pot sa ma conectez. Imi apare chestia aia cu parola si nu mere ...
*

"Asa face ele" dar nu-i o problema, numai administratorii locali se pot conecta. Ca o regula, cand te conectezi la share-ul unui alt calculator, nu esti in acelasi domeniu si userul este local pe acel calculator, cand te intreaba de parole trebuie sa pui in loc de "username" -> "x.x.x.x\username", altfel va incerca sa faca autentificarea local. Se poate folosi si numele (UNC) calculatorului in loc de IP.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 - CJ-01-GHC 1907 toamna
+
neumann
post 3 Jan 2006, 15:44
Post #11

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Valentine @ 3 Jan 2006, 16:10)
Pe placa de retea (aia care ma conectaza cu reteaua de cartier) este scos File Sharing and Printer protocol. Cred ca e suficient ca sa nu poata sa se conecteze nu?
*

In mod normal, da. Dar paza buna (firewall)...

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
MoneyTalks
post 3 Jan 2006, 19:46
Post #12

-

From: Ireland

QUOTE(altisone @ 3 Jan 2006, 09:48)
Scuze de interventie, am si eu nevoie de o chestie asemanatoare, numai ca in functie de parola...Nu ma reusit sa gasesc setarea similara cu cea din win98, adica sa fie sharing, dar sa solicite un pass la accesare sad.gif
*

Pui un user cu parola pe WinXP, dar sa nu ai "simple file sharing" activat. Calculatoarele mai trebuie sa fie in acelasi workgroup sau domeniu. Parola nu trebuie sa fie vida, deoarece nu te poti conecta remote.

QUOTE(Valentine @ 3 Jan 2006, 13:10)
*

Da si nu. Daca cineva stie un user/parola cu drepturi de administrator de pe calculatorul tau, se poate conecta la el...

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th September 2025 - 17:45
Forum Renault