Problema cu WinXP Professional la Networking, file sharing si permisii
![]() ![]() ![]() |
Problema cu WinXP Professional la Networking, file sharing si permisii
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
Oxygen |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 23 April 05 ![]() |
eu am ceva asemanator, numai ca in loc de laptop e tot un desktop.
din mai multe cauze eu am recurs la sher-uirea full a tuturor partiilor de pe ambele pc-uri (creeand map network drive). Sa nu poata fi accesate din reteaua mare trebuie sa debifezi de la pc-u server(desktop la tine) File and Print sharing din conexiunea cu reteaua mare (ex:Local Area Network) si astfel poti face schimb de fisiere dupa ambele pc-uri fara ca ceilalti sa stie ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
- ro
2005 1.6 MPI
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Sharing la director, firewall activat pentru interfata conectata la reteaua de cartier, pentru a nu permite conectarea la sharing.
|
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
- B-77-BLD
2003 Full Options Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
In primul rand, poti sa pui la numele share-ului un "$" in coada. Asta il va ascunde, nu apare la un browse normal, se acceseaza doar prin calea UNC: \\desktop.domeniu(?).ro\temp$ sau, mai sigur, \\192.168.0.2\temp$
Daca ai NTFS pe desktop poti lasa permisiunile pe share pe full access si setezi permisiunile pe NTFS: user-ul local si cel care va accesa share-ul cu full access si atat. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Scuze de interventie, am si eu nevoie de o chestie asemanatoare, numai ca in functie de parola...Nu ma reusit sa gasesc setarea similara cu cea din win98, adica sa fie sharing, dar sa solicite un pass la accesare
![]() |
--------------------
Tucson
JM
- .
2007 Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(ghc @ 3 Jan 2006, 09:39) Daca ai NTFS pe desktop poti lasa permisiunile pe share pe full access si setezi permisiunile pe NTFS: user-ul local si cel care va accesa share-ul cu full access si atat. Am NTFS, si se pare ca toate HDDurile sunt sharuite "administrativ" (nu am inteles de ce, si nu pot sa opresc chestia asta ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Cam greu de realizat asa ceva cu un XP Home Edition, asta are partea de network amputata. Si intr-o retea cu autentificare in domeniu face fite darmite asa. Cred ca singura optiune e un share "ascuns" cu $ in fata si o mapare, altfel nimic nu-i impiedica pe ceilalti sa intre pe folderul tau.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
- MS
2007 OPC line
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Firewall pe interfata externa si lasi deschise doar porturile care iti trebuie.
Share-ul administrativ, c$ e pentru IPC (inter process communication). Upgrade 2 professional si poti folosi facilitatile ntfs-ului. Daca ai facut user nou pe un calc si n-ai dat drepturi pe folder ptr userul nou, normal ca nu-l poti accesa, asta e si ideea, afara de cazul in care folosesti grupul Everyone, in care toata lumea e membru, by default. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Valentine |
![]()
|
Pe Desktop este Professional. Am facut un user si are drepturi administrative. In mod ciudat acuma merge (am restartat calculatorul - inainte bagam username-ul si parola si imi dadea din nou dialogul ala de introduceti username si parola).
Pe placa de retea (aia care ma conectaza cu reteaua de cartier) este scos File Sharing and Printer protocol. Cred ca e suficient ca sa nu poata sa se conecteze nu? This post has been edited by Valentine: 3 Jan 2006, 14:11 |
--------------------
Ford
Focus
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Valentine @ 3 Jan 2006, 12:16) Am NTFS, si se pare ca toate HDDurile sunt sharuite "administrativ" (nu am inteles de ce, si nu pot sa opresc chestia asta ![]() "Asa face ele" dar nu-i o problema, numai administratorii locali se pot conecta. Ca o regula, cand te conectezi la share-ul unui alt calculator, nu esti in acelasi domeniu si userul este local pe acel calculator, cand te intreaba de parole trebuie sa pui in loc de "username" -> "x.x.x.x\username", altfel va incerca sa faca autentificarea local. Se poate folosi si numele (UNC) calculatorului in loc de IP. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
- CJ-01-GHC
1907 toamna
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(altisone @ 3 Jan 2006, 09:48) Scuze de interventie, am si eu nevoie de o chestie asemanatoare, numai ca in functie de parola...Nu ma reusit sa gasesc setarea similara cu cea din win98, adica sa fie sharing, dar sa solicite un pass la accesare ![]() Pui un user cu parola pe WinXP, dar sa nu ai "simple file sharing" activat. Calculatoarele mai trebuie sa fie in acelasi workgroup sau domeniu. Parola nu trebuie sa fie vida, deoarece nu te poti conecta remote. QUOTE(Valentine @ 3 Jan 2006, 13:10) Pe placa de retea (aia care ma conectaza cu reteaua de cartier) este scos File Sharing and Printer protocol. Cred ca e suficient ca sa nu poata sa se conecteze nu? Da si nu. Daca cineva stie un user/parola cu drepturi de administrator de pe calculatorul tau, se poate conecta la el... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th September 2025 - 17:45 |