DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Modelul romanilor, cultural, moral, educational, altele

Mache
post 3 Jan 2006, 14:36
Post #1

Chibiț autorizat

Group: Members
From: Bucuresti

Frati romani! Cetateni! Conationali! In urma celor citite pe forum, a celor vazute si traite, la televizor si in societate, va intreb si eu care este, in viziunea voastra, modelul romanilor?

Ca eu, sincer, nu prea mai stiu ce sa cred.

Declarativ, suntem mai harnici decat nemtii, mai iubareti decat italienii, mai poeti decat francezii, mai pragmatici decat americanii, mai inventivi decat englezii, mai petrecareti decat grecii...

In realitate, ne place lenea, lehamitea si sictirul. Ne iubim propria persoana si mizeria personala in asa hal incat nu ne mai deranjeaza lăturile vecinului, aruncate pe hainele nostre bune.

Sărim in ajutorul celor aflați la nevoie numai dacă ne iese și nouă ceva.

Dacă vecinul a reușit să-și ia ceva nou, pe care ni-l dorim și noi, primul lucru pe care il facem e să ne activăm glanda criminală și să salivăm, acoperindu-ne de bale, la gandul că poate i se strică. Nicidecum nu ne gândim la cum putem face să avem și noi unul, prin munca nostră sau a familiei.

Mizeria, pe care o tot criticăm, ne-a intrat pe sub piele si in suflete, incat mă întreb dacă vom mai reuși să o scoatem vreodată. A devenit parte componentă a vieții nostre, ne-a asimilat.

Ne batem cu caramizile peste piept mai tare decat Tarzan în jungla, ca suntem urmașii lui Brâncuși și Eliade, dar nu suntem în stare să ne aruncăm pachetul de țigări la coș, după ce s-a terminat.

Ne raportam la traditii pe care nu le cunoaștem, dar le invocăm de fiecare dată când trebuie sa ne asumam răspunderea.

Și ar mai fi de zis. Dar mă opresc, momentan, aici.

Voi ce părere aveți?

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maddan
post 3 Jan 2006, 14:49
Post #2

Speedy Gonzales

Nu.

Parerea mea...!

alcoholic.gif

*prea profunde intrebarile tale pentru 3 ianuarie... 04.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
andu911
post 3 Jan 2006, 14:53
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(maddan @ 3 Jan 2006, 14:49)
Nu.

Parerea mea...!

alcoholic.gif

*prea profunde intrebarile tale pentru 3 ianuarie... 04.gif
*

E bine ca ne intrebam pe 3 ianuarie 2006 si nu pe 3 ianuarie 2007 cool.gif

This post has been edited by andu911: 3 Jan 2006, 14:53

--------------------
- - -
+
ghc
post 3 Jan 2006, 14:55
Post #4

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Aoleuuu, aici se va lasa cu dizertatii ample...
Romanii n-au un model, ei se trag din Decebal si Traian, nu ca restul gloatei din Adam si Eva.
La intrarea in tara ar trebui pusa o pancarta "Sa moara si capra vecinului".
Chestia cu harnicia si bogatia se trage din manualele de istorie de pe vremea lui Ceasca...

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
Devils
post 3 Jan 2006, 14:57
Post #5

Membru autentic

From: Targu-Mures

QUOTE(andu911 @ 3 Jan 2006, 17:53)
E bine ca ne intrebam pe 3 ianuarie 2006 si nu pe 3 ianuarie 2007  cool.gif
*

Nici o problema, aceiasi intrebare e valabila si pentru data respectiva.....raspunsul..sunt sigur ca nu va fi diferit.

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
florindu
post 3 Jan 2006, 15:01
Post #6

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

Inclin sa cred ca tot pe meleagurile astea (frumoase, dar pacat ca sunt locuite) s-au nascut si vorbele de duh "capul plecat, sabia nu-l taie", "decat sa planga mama, mai bine sa planga mata".

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
miki
post 3 Jan 2006, 15:02
Post #7

#Hırsızlargibigeceniniçine

A nu se uita si de Miorita..... radmasa.gif

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
tatabobu
post 3 Jan 2006, 15:05
Post #8

membru

Modelul (pentru turma majoritara de romani) este meseriasu' cu gagica bengoasa si masina castoaca, e ala caruia i se rupe-n paispe de ceilalti si se distreaza de banii lui atat de bine incat musai tre' sa afle si prostii din jur ca el se simte bine, e ala de n'are frica de dujmani (e scris intentionat asa!!!) ca are pile mari si stie ca da-n cap si scapa....
Modelul e ala care, cand ajunge intre oameni civilizati se mira "cat de prosti e aia din ***, ca isi aduna rahatul cainelui de pe strada". Inlocuiti voi *** cu ce tara civilizata va trece prin cap.
Din pacate, puterea turmei e data taman de lehamitea asta atotprezenta care-i face pe multi sa cosidere anormale, dar totusi acceptabile toate apucaturile troglodite de care nu vrei sa amintesti.

Peseu: Maddan are dreptate, e prea devreme....

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
andu911
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

QUOTE(florindu @ 3 Jan 2006, 15:01)
Inclin sa cred ca tot pe meleagurile astea (frumoase, dar pacat ca sunt locuite) s-au nascut si vorbele de duh "capul plecat, sabia nu-l taie", "decat sa planga mama, mai bine sa planga mata".
*

Da...apropos...avem un imn national foarte stupid. Ne caracterizeaza. In afara de asta, imi aduc aminte de balada Miorita...in care te invata sa iti faci testamentu daca cineva vrea sa te omoare...nu sa te aperi... biggrin.gif ...Ca si in viata reala...guvernanti ne fura de nu mai avem ce sa mancam iar noi acceptam situatia.

--------------------
- - -
+
driverx
Post #10

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(miki @ 3 Jan 2006, 15:02)
A nu se uita si de Miorita..... radmasa.gif
*

Ar trebui sa uitam. Si te gandesti ca din frageda pruncie am fost tampiti cu asemenea ... "opere". Eram mic si prost atunci cand ni s-a predat asta, dar m-am intrebat si ras-intrebat de ce dracu nu face ceva prostu ala de cioban. De la nimeni nu am primit nici un raspuns. Ba mai mult, profesoara de limba romaneasca incepea sa o dea in balarii rau de tot chinuindu-se sa dea un sens la toata tampenia aia.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
tatabobu
post 3 Jan 2006, 15:08
Post #11

membru

Driverx, eu am luat 3 la romana ca am sustinut "aberatia" ca ciobanul isi face testamentul doar in eventualitatea cenzurat, ca pentru aparare avea caine si bata biggrin.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Mache
post 3 Jan 2006, 15:09
Post #12

Chibiț autorizat

Nu cred ca intrebarea e pusa prea devreme. Ca in ultimele 7 zile, la televizor, numai de "modele" am avut parte!

This post has been edited by Mache: 3 Jan 2006, 15:09

--------------------
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
driverx
post 3 Jan 2006, 15:12
Post #13

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(tatabobu @ 3 Jan 2006, 15:08)
Driverx, eu am luat 3 la romana ca am sustinut "aberatia" ca ciobanul isi face testamentul doar in eventualitatea cenzurat, ca pentru aparare avea caine si bata biggrin.gif
*

251.gif down.gif post-336-1110552439.gif

Pentru profesor/profesoara ta 166.gif
Pentru profesoara mea de romana, d-na Dragos: 166.gif

P.S. Noroc, ca macar pe o parte din noi nu prea au reusit sa ne tampeasca....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
apunake
post 3 Jan 2006, 15:13
Post #14

Membru incepator

Modelele sunt cele prezentate de televziune. Apari pe sticla, esti. Nu apari pe sticla, nu esti.
Ca atare, modelele se schimba de la o luna la alta, in functie de timpii de antena. Totusi, pe undeva, cumva, indiferent de numele indivizilor exista un anumit aer de familie al modelelor in societatea romaneasca care indeamna la plecare din tara.

Totusi, cred ca m-am fortat prea mult. Mda...

--------------------
+
florindu
post 3 Jan 2006, 15:17
Post #15

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

Miorita?
Vax! Ciobanul roman se distra "bagand destul in dosul altui cioban" si vazandu-l p'asta cum topaie!

Off topic: Stiti cum gaseste un cioban (mioritic, evident) o oaie noapteaa? Hmm, satisfacatoare!

In zona in care stau socrii mei, sunt foarte multi plecati la munca in Italia. Povestesc foarte admirativ despre civilizatia (atata cata este in mediul lor) de acolo, pe care trebuie sa o respecte, dar odata ajunsi aici isi arunca gunoaiele din masina in parcare, pe jos, evident.
Adica acolo se poate, aci e o rusine sa fii civilizat!

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
Mache
post 3 Jan 2006, 15:18
Post #16

Chibiț autorizat

Apropos de proverbele citate mai sus, se zice ca un profesor de limba romana a fost intrebat de un cercetator strain, care tocmai citise zicerile cu sabia si capul si cel cu puntea si 243.gif -ul: "Si demnitatea voastra nationala unde e?"

--------------------
+
maddan
post 3 Jan 2006, 15:21
Post #17

Speedy Gonzales

mache, pai pe threadul cu rusii care taie gazele, s-au gasit vreo doi care sa planga ca de ce nu ne ducem dupa rusi, asa ca io ce sa mai zic??!

Nu e prea devreme, io zic ca e prea tarziu sa ne mai punem intrebarea asta.

Politic, modelul romanilor seamana din ce in ce mai mult cu Putin. Satui si incapabili sa inteleaga si sa-si exercite democratia, romanii se orienteaza tot mai mult spre autocrati, spre barbati cu cojones, si sunt dispusi sa treaca cu vederea excesele numai sa fie 'ordine' sau macar un simulacru de ordine in tarisoara lor. Rusificarea si putinizarea Romaniei este mai aproape decat credem, cu inalta binecuvantare americana pe deasupra!

Cultural, modelul romanului de rand se numeste Guta de Maimuta, Vijelie sau Minune de Vito. Vacanta Mare deja cere un efort de gandire, Divertis sunt prea intelectuali iar carcotasii ar putea foarte bine sa dispara si sa ramana doar bebelusele, care sunt prea imbracate! E de bon ton sa fii 'citit', un Coelho acolo, draga, si un Cartarescu (saracu', ce destin are si el!! sa placa la mase doar ca asa e la moda!). Teatrul cel mai premiat este acela in care Maria Magdalena ii face o felatie lui Isus iar filmele romanesti sunt pline de violuri si urlete neandertaliene, atunci cand nu sunt niste incremeniri in timp nicolaesciene.

Economic, modelul majoritatii este cel al descurcaretului, al celui care mai impusca ici un leu, fura colo altul si pana la urma il grabeste pe Dorelul care munceste caci se-nchide la non stop. Din fericire, aici mijeste o raza de lumina, caci multi dintre noi, chiar si daca mai scriem pe aici prin pauze in loc de o tigara, muncesc de le sar capacele.

Social, modelul este dat de stelutele afone ale momentului, de vedetele teve revarsate ca o mare de laturi peste ochii si urechile spectatorilor. Virtutea este o prostie, rahatul este o minune iar prostitutia - fie ea muzicala, culturala, politica, educationala, sociala - este ceva de dorit.

As avea de dedicat o melodie unei anumite parti a populatiei (au francezii un cuvant greu de tradus in romana: populace) din acest spatiu geografic. Este o melodie de Parazitii, data uneori de carcotasi. Incepe cu "da-te-n... "

Astea ne sunt modelele. Astia suntem.

Poate ca in urmatorii 20 de ani ne vom schimba. In mod sigur ne vom schimba. Au si manelele, si becalii, si gibonii comunisti o limita istorica. Publicul rade, aplauda si da din maini doar pentru un timp. Dupa care vine ora socotelilor si vechile masti sunt luate de pe scena si chemate altele.

Sper eu ca acele masti, venite odata cu intrarea in UE (de fapt la vreo 2-5 ani dupa...), sa fie unele mai apropiate de cuvantul "om", decat de cuvantul "neom".

Na, ca m-ai starnit! Io ma intorc la trebile mele alcoholic.gif (as vrea eu, aiurea, sunt la serviciu! biggrin.gif)

--------------------
+
Laurentziu83
post 3 Jan 2006, 15:24
Post #18

Membru autentic

Chiar. Dar daca in loc de comentariu in teza la romana ma apucam si scriam; da nu-mi place dom'le Miorita, nu-mi plac poeziile, etc, daca voiam sa cuceresc o fata ii cer numarul de telefon si o scot in oras, nu ma apuc ca boul sa-i recit din eminescu. Asta mergea acu 100 de ani, dar s-au mai schimbat vremurile.
Dar daca scriam asta in teza nu e nevoie sa ma gandesc ce nota primeam.
Despre roman am o parere foarte proasta in general, e exact ce a zis autorul topic-ului. romanul prefera mai degraba sa fie vazut cu masina bengoasa, ta**a si mai bengoasa langa el si celular ultimu' tip, dar in rest nu-i curge apa calda la robinet acasa sau sta cu 2 plapumi pe el ca s-a debransat. Pentru el nu conteaza asta, conteaza "sa dea bine". S-a luat cineva de mine odata ca de ce umblu cu 3310 vechi de 4 ani (in schimb functioneaza perfect si tine o sapt, de ce sa-l schimb?), ca el n-ar umbla cu asa caramida (el avea o panarama de E t230 la care tinea cu degetu' difuzoru' ca sa se auda), ca el are ecran color, polifonice, etc. Era sa pocnesc de ras, nu alta. I-am zis frumos: crezi ca nu mi-as permite sa am telefon bengos, toale de firma luate de la kenvelo sau mai stiu eu de unde? Ba da, dar decat sa bag banii intr-un kkt de telefon (tot de vorbit il folosesti), prefer mai degraba sa "bag" banii aia intr-o excursie la munte cu vreo fata (am fost de vreo 3 ori in ultima jumatate de an), sa mananc mai bine, nu mustar pe paine, sau sa-mi iau cauciucuri de iarna la masina ca sa nu stau cu lopata-n mana la prima zapada. si toalele din depozit/idm sunt foarte bune, care-i problema?
Oare chiar sunt eu tampit de vreau sa ma distrez de bani decat sa stau in casa sa ma uit ce celular cu camera am eu si sa n-am bani de un suc in oras? Multi se iau de mine ca de ce umblu cu antichitati radmasa.gif Chiar nu se merita sa dai 3-4 milioane pentru un telefon cand n-ai nevoie de transmisii de date, etc.
Am vazut suficienti oameni cu bani care nu se mai spargeau in figuri atata, care aveau telefoane care costau cat castigau ei intr-o ora dar pe care nu-i interesau amanuntele astea minore, aveau alte prioritati.
Cum imi zicea cineva: romanul ar lua de bunavoie un S-Classe, ar merge cu el ca sa-l vada lumea si cand s-ar strica s-ar duce la mecanicul de la colt sa-i puna bucsi de nova.

This post has been edited by Laurentziu83: 3 Jan 2006, 15:28

--------------------
. . .
+
CosminM
post 3 Jan 2006, 15:25
Post #19

Membru

From: Sibiu

Mass-media (in special televiziunea) ne creeaza diferite modele de pe urma carora se scot bani multi. Parerea mea este ca fiecare zona a tarii isi are modelele ei. De exemplu "manelistii"... eu zic ca au priza mare in sud. Oamenii cu bani si cu masini "bengose" ...in special in capitala (e valabil si pentru restul tarii dar cred ca in proportie mult mai mica).

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - SB.......
În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
+
kukuruz
post 3 Jan 2006, 15:34
Post #20

Membru

QUOTE(florindu @ 3 Jan 2006, 16:17)
[...] aci e o rusine sa fii civilizat!

Magistral spus, bravo florin!

--------------------
+
ache2
post 3 Jan 2006, 15:37
Post #21

Membru autentic

From: Berceni, PH

baieti, mai domol, va rog !
citi dintre voi va comportati DE FIECARE DATA asa cum spuneti ca ar trebui sa se comporte "turma" ?
aud ?
va rog mult, nu va mai extrageti din "turma" ca astia suntem cam cu totii !
cit despre civilizatie, ieri cind veneam de la munte dintr-un Touareg cu numere de corp diplomatic / Belgia se aruncau mizerii pe geam, asa cum se aruncau din masini mai mult sau mai putin bengoase de CT, B, PH, s.a.m.d ...

zau, pe forumul asa sunt numai "superiori" sau e ultimul loc de refugiu al marilor spirite ale acestei tari de cenzurat ?

ok, n-ati inteles Miorita ! asta inseamna ca e de kkt ? n-as zice !

vad ca e o moda si e de bon ton sa spui ca "avem o tara de rahat", "romanii sunt timpiti", etc in mod automat cel ce afirma astea extragindu-se din turma !
mai nene, daca toti cei care spun asta ar fi macar pe jumatate asa de corecti pe cit se cred Romania ar fi raiul pe pamint

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
ionutctn
post 3 Jan 2006, 15:42
Post #22

Membru cu TDI

Voi incepe prin a arata nu modelul/modelele romanilor ci ceea ce ii este caracteristic romanului.....si anume portretul ILIE NASTASE. De ce? Simplu. Talent cu carul dar puturosenie, lene, totul tratat cu superficialitate. "Cel mai talentat jucator de tenis din toate timpurile", aceasta titulatura a fost data de straini (am vazut pe la stiri); nu e cu putinta ca un asemenea talent si avem destui sa nu te antrenezi suficient, sa iei viata ca pe o joaca. Asemenea sportiv ar fi trebuit sa castige multe wimblendon-uri, la fel roland garros-uri etc etc. Lumea are impresia ca un om ca Federer face minunatiile alea asa fara sa dea pe la antrenamente. NU; se antreneaza non-stop a recunoscut-o chiar el. Intrebat fiind de ziaristi cum de nu are absolut nici o reactie in timpul jocului (e atat de calm) a raspuns: sa ma vedeti la antrenamente cum fac (urlete si nervi) cand nu imi iese ce imi propun. Urletele si ridicarile din umeri si injuraturile trebuie sa fie la antrenamente nu pe teren cum fac fotbalistii nostrii dragi. In arena trebuie sa iasa ca la carte.

Cat despre modelele romanilor as putea spune ca politician - Corneliu Coposu; ca model cultural contemporan - Horia Roman Patapievici; ca actor - Stefan Iordache; ca si artist(a) - Angela Similea (aici imi e greu nu mai imi amintesc toate numele mari); ca sportiv - as opta pentru Octavian Belu si Mariana Bitang....peste 250 de medalii oplimpice si mondiale; Gabi Szabo....si aici sunt multi.
La modele culturale sunt cei mai multi......... sad.gif

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Mache
post 3 Jan 2006, 15:45
Post #23

Chibiț autorizat

@Ache2

Propozitiile de tip "avem o tara de rahat", "romanii sunt timpiti" sunt niste constatari. Problema e alta: Ce putem face pentru a le schimba?

Identificam problemele, luam atitudine si incercam, dupa puterile noastre, sa modificam ceva in bine.

--------------------
+
ionutctn
post 3 Jan 2006, 15:58
Post #24

Membru cu TDI

Ba nu; are dreptate; trebuie inlaturate cauzele, iar nu efectele. Asta face parte din categoria: SA SE FACA REFORMA DAR SA NU SE INCEAPA CU NOI.....sau cum era pe vremuri SA SE REVIZUIASCA PRIMESC, DAR SA NU SE SCHIMBE NIMIC. De ce mereu ne excludem pe noi insine. De ce nu zicem niciodata DA DOMNULE SA SE INCEAPA CU NOI REFORMA, CURATIREA SOCIETATII.
Cel mai greu exercitiu de sinceritate al unui om este intalnirea cu sinele. Tu cu tine insuti intr-o camera cu usa inchisa fara nimeni pe o raza de cateva camere; vb cu eul tau si vei vedea ca esti altfel decat credeai; incecati acest exercitiu de sinceritate pentru juma' de ora sa zicem; patrundeti acolo inauntru si veti ramane uimiti de efecte; nu sunteti asa cum va stiti zi de zi. Abia apoi veti descoperi dom'le sunt un animal, sunt needucat sunt.....ce am facut in cutare situatie, cum am vb altadata despre X; ce ganditi cu adevarat despre anumite persoane, despre ce se intampla in jurul vostru....

This post has been edited by ionutctn: 3 Jan 2006, 16:00

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
ache2
post 3 Jan 2006, 15:59
Post #25

Membru autentic

From: Berceni, PH

QUOTE(Mache @ 3 Jan 2006, 17:45)
@Ache2

Propozitiile de tip  "avem o tara de rahat", "romanii sunt timpiti" sunt niste constatari. Problema e alta: Ce putem face pentru a le schimba?

Identificam problemele, luam atitudine si incercam, dupa puterile noastre, sa modificam ceva in bine.
*

constatarile pot fi si ele trunchiate !
ce putem face pt a schimba ce, constatarile sau realitatile ? pt. ca realitatile nu le putem schimba, ele doar exista !
in topicul asta in afara de atitudinea "superioara" nu gasesc nici un punct de vedere constructiv !
nu este decit inca un motiv sa se zica "noi sintem romani dar d'aia bunii, de export" !

inca o data, nu zic ca nu-i oarece adevar, pe ici pe colo ... deranjanta e senzatia de impersonal, de "toti ceilati, in afara de mine si gagica mea" !

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
Mache
post 3 Jan 2006, 16:06
Post #26

Chibiț autorizat

@Ache

Zic si eu ca si Creanga, "nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc" de cate ori ma cert cu nevasta cand isi arunca chistoacele de la tigara pe geam, imi vine sa fug in tarile alea unde e curatenie. Dar nu o fac.

Eu nu ma exclud din "turma". Traiesc in ea si cu ea. Incerc, dupa puterile mele, sa o influentez, astfel incat sa evolueze. Tu nu vrei acelasi lucru?

--------------------
+
ionutctn
post 3 Jan 2006, 16:09
Post #27

Membru cu TDI

Sau face parte din ciclul:
STIU CA SUNT PROST DAR CAND MA UIT IN JURUL MEU INCEP SA PRIND CURAJ.
E bine asa nu? Lasa ca sunt altii mai prosti si needucati ca mine si rad de ei.....ca oricum sunt peste media pe tara smile.gif

This post has been edited by ionutctn: 3 Jan 2006, 16:10

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
kukuruz
post 3 Jan 2006, 16:16
Post #28

Membru

O incercare de raspuns la intrebarile lui mache (atat la nivel constatari cat si la nivel sfat (parintesc) din partea aceluiasi (pentru ca a mai fost citat astazi pe forum) O. Paler. Textul observa paradoxurile vremurilor de azi, omniprezente, nu neaparat cele ale societatii romanesti, dar, evident, le cuprinde si pe acestea.
Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem:
cladiri mai mari, dar suflete mai mici;
autostrazi mai largi, dar minti mai inguste.
Cheltuim mai mult, dar avem mai putin;
cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.
Avem case mai mari, dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp;
avem mai multe functii, dar mai putina minte,
mai multe cunostinte, dar mai putina judecata;
mai multi experti si totusi mai multe probleme,
mai multa medicina, dar mai putina sanatate.
Bem prea mult, fumam prea mult,
Cheltuim prea nesabuit,
Radem prea putin,
Conducem prea repede,
Ne enervam prea tare,
Ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi,
Citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.
Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.
Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata,
Am adaugat ani vietii si nu viata anilor.
Am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior.
Am facut lucruri mai mari, dar nu si mai bune.
Am curatat aerul, dar am poluat solul.
Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult, dar invatam mai putin.
Planuim mai multe, dar realizam mai putine.
Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam.
Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce оn ce mai putin.
Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei incete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilor rapide si relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile in care avem doua venituri, dar mai multe divorturi,
Case mai frumoase, dar camine destramate.
Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare, de la bucurie, la liniste si la moarte.
Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior.
Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi aceste randuri.
Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite, pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate.
Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te veneraza, pentru ca acel copil va creste curand si va pleca de langa tine.
Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.
Aminteste-ti sa spui "TE IUBESC" partenerului si persoanelor pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima.
O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cand sunt sincere.
Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mana si sa pretuiesti acel moment pentru ca intr-o zi acea persoana nu va mai fi langa tine.
Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai.

--------------------
+
Mache
post 3 Jan 2006, 16:19
Post #29

Chibiț autorizat

QUOTE(ionutctn @ 3 Jan 2006, 16:09)
STIU CA SUNT PROST DAR CAND MA UIT IN JURUL MEU INCEP SA PRIND CURAJ.
E bine asa nu? Lasa ca sunt altii mai prosti si needucati ca mine si rad de ei.....ca oricum sunt peste media pe tara smile.gif
*

Eu cred ca tocmai o astfel de gandire trebuie schimbata.

Am intalnit oameni simpli, de la tara, fara prea multa carte, dar care au inteles ca, daca ii iau copilului un computeri ii ofera o sansa sa evolueze si sa aiba o sansa in plus in viata. Ei sunt oameni pe care ii respect!

Si inca un aspect. Mentalitatile, desi se schimba cel mai greu, se schimba totusi! Iar primul pas este modificarea imaginii! wink.gif

This post has been edited by Mache: 3 Jan 2006, 16:28

--------------------
+
maddan
post 3 Jan 2006, 16:27
Post #30

Speedy Gonzales

ache2, sa-ti zic ceva?

Eu NU sunt ca ceilalti. Familia mea NU e ca ceilalti. Familiile prietenilor mei NU sunt ca ceilalti. Adica asa ca gibonii aia despre care vorbesc.

Noi NU aruncam tigari pe jos.
Noi NU aruncam gunoaie - de orice fel - pe jos.
Nu facem pipi pe langa vece si nici nu scriem mascari pe pereti.
NU ne imbrancim in autobuze si nici nu mirosim a transpiratie, chiar si dupa o zi grea la serviciu. Exista apa si deodorante puternice pentru asta.
Noi NU dam cu petarde si nici cu rachete si alte bombe.
Noi NU ascultam manele, ba dimpotriva, avem o greata viscerala cand auzim acest tip de muzica.
Noi NU ne facem ca muncim. Desi nu doar muncim, dar mai si gandim. Pe langa job, mai pun la cale o firma proprie, incerc sa dialoghez cu oamenii care pot schimba ceva in tara asta si cam la fel sunt si prietenii mei. La fel sunt si multi care au fondat acest forum, si care se zbat sa il faca civilizat.
Eu nu-mi las cainele sa faca mizerie pe trotuar si nici nu sparg seminte in fata blocului.
Eu nu invidiez nici pe guta de maimuta, si nici pe cei care mananca un ban nemuncit. Stau la masa uneori cu un multimilionar in euro si vad ca nu ii cade rangul sa manance cu mine si cu colegii mei. Si stii de ce? Pentru ca nici el nu e ca gibonii despre care vorbesc!

Si sa-mi fie cu iertare, dar onor boborul roman, din pacate, nu este alcatuit in majoritate din astfel de oameni. Oameni care muncesc 10-12 ore pe zi si care cand nu muncesc invata si care cand nu invata vor sa simta si ei pentru ce muncesc.

Si ce primesc in schimb? Bombe nucleare pe strazi, zgarieturi cu cheia pe masina in leasing din partea "binevoitorilor", tate isterice la etajul 3, liftul defect pentru ca nea Gheorghe care il repara stie cum sa-l "repare" ca sa aiba si el ce "munci", mirosul mosilor intrati in descompunere de sub noi, manelele razbind de la blocul de vizavi si tupeul si megatupeul celor care conduc si care iau si pielea de pe noi ca sa dea bani la.... tot la aia?!?!

Iarta-ma domnia dvoastra, atunci, daca indraznesc sa nu ma consider ca facand parte din onor boborul despre care facem vorbire.

Nu sunt nici Virginica, dar ma lupt cu mine insumi in fiecare zi (mai ales la volan, unde am probleme cu respectatul legilor) sa NU devin ca cei din jur.

Crezi ce vrei, insa ca mine sunt multi care vin pe acest forum. Si care uneori ne intrebam: oare chiar merita sa mai lupti?

--------------------
+
6 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 10:25
Forum Renault