Predare permis suspendat.
![]() ![]() ![]() |
Predare permis suspendat.
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Nov 2018, 10:01) Din punctul meu de vedere cei mai iresponsabili coparticipanti la trafic (bine, acum nu-i cazul meu... ![]() Asa mai merge... ![]() This post has been edited by maho: 11 Nov 2018, 11:15 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(DannyY @ 11 Nov 2018, 08:41) Ala nu-i E85? Cu o singura banda pe sens si acostament largit? Ma bucur ca n-am drumuri pe acolo, am inteles ca e plin de cretini. Corect, si corect. Dar nu vad raspunsul la intrebare ![]() ![]() QUOTE(Bicicleta galbena @ 11 Nov 2018, 09:40) Stau calm in spatele lui pana se elibereaza banda de contrasens, adica cateva minute. Hai sa nu facem o drama din orice. Si E85 l-am facut si eu de o gramada de ori, nu mi se pare deloc ca ar fi mai plin de idioti decat pe valea oltului, de exemplu. ![]() QUOTE(MuciX @ 11 Nov 2018, 09:53) Mdeci Kuga merge cu 110, adica peste limita legala deja. 16, cum trebuie sa procedez sa putem fi prieteni? Presupun ca "reduc pana la viteza legala" e exclus. Prietenia noasta nu poate influenta rezultatul testului si vice versa. De fapt nu exista raspunsuri corecte/gresite, e mai mult un fel de a intelege cum gandesc alti soferi, poate procedaz eu ciudat si exista metode alternative la care nu mam gandit. Eu sa reduc la viteza legala nu e un raspuns valid, si nici recomandat. Cele mai naspa drumuri erau cele facute cu bmw-ul post conversie la cutie de drift, unde din diverse motive mergeam mai incet ca majoritatea treficului. Sa fii constant depasit, sa iti iei flashuri constant (nu mai functiona partea heliomata a oglinzilor), era foarte stresant si zic eu periculos. Daca reducea "kuga" nu ar fi schimbat nimic, acolo limita e 100km/h tot nu am sa il depasesc prin dreapta. radian, fain text, si mod de a condude. Cred totusi ca ai vrut sa spui ca tiristu iti semnaleza dreapta ca sa iti arate ca il poti depasi ![]() Total adevarat ce zici, am avut un coleg care a lucrat cateva saptamani livrari pe o duba. A zis ca ceva mai obositor si periculos nu a facut in viata lui, sia dat demisia imediat ce a putut. Dar ce ai face in situatia din test? This post has been edited by 4x4: 11 Nov 2018, 11:28 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Banuiesc ca e vorba de E85. Am circulat de multe ori pe acolo. Banda din dreapta este banda de refugiu nu pentru rulare. Cu siguranta n-ai nevoie sa rulezi in cwrul aluia mai mult de cateva minute pana sa-l poti depasi. Cu siguranta nu l-as sicana pe cel din fata. Daca pedaleaza mai incet decat mi-as dori eu o fi avand motivele sale, nu-i cazul sa-l fwt la cap. Pe de alta parte sa fiu eu in fata si sa vina din spate altul mai grabit ca mine, as iesi pe dreapta sa-l lasa sa mearga in treaba lui.
Pe topicul asta am reusit sa devin oaia neagra dar nici pe de parte nu sunt Gica durul la volan. Si credema, pe langa Loganul personal, am condus masini de serviciu bunicele: Audi A4, Mercedes ML320 si acum (vorba vine... ) BMW X1. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Veșnica problemă a șoferului român:
- dacă merg liniștit, zen, ce p.m. vrea ăla din spate, ce se grăbește, dă-l in fasole, un nesimțit. - dacă mă grăbesc, ce pana me nu se dă ăla din față mai repede, îmi b.p. în zenu' lui. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.258 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Răbdarea e ceea ce apreciezi la cel din spatele tău și te enervează la cel din fața ta....
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Bun, cred ca am invatat ceva, data viitoare am sa aprind o tigara si am sa incerc sa astept mai mult, asta pare sa fie tendinta generala.
Dar cred ca stiu ce are sa se intample. Am sa imi iau o gramada de flashuri de la colegu mai putin chill din spate care nu intelege ce se intampla. Si tot asa, si am sa ajung din primul la depasire, ultimul intro coloana de agitati blocati de un sofer nepasator. This post has been edited by 4x4: 11 Nov 2018, 13:11 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu Radian, n-am dat în 28 de ani de șoferie șpagă nici macar unui singur polițai. Nici nu cred sa fi fost oprit in trafic de mai mult de 10 ori in tot acest timp. Iar radar am luat doar unul singur, la coborârea unui pod de la ieșirea din Codlea, parcă, pentru 65..66 la oră.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Deci tot ai comis-o si tu...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Deci tot ai comis-o si tu...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dupa un CO pe un traseu care a inclus si Germania, mi s-a confirmat teoria ca viteza "per se" nu are nici o legatura cu accidentele comise din prostie. Adica mergeam cu 185 pe banda 2 si aveam senzatia ca stau pe loc cand treceau unii de mine pe banda 3 (acolo unde era). N-am vazut si n-am dat nici un flash. Aveai banda din dreapta libera, te dadeai pe ea. Nu era libera, toti asteptau cuminti in spate.
Cu ce deranjeaza viteza mea de 150 km/h pe E70 (de exemplu), daca sunt singur pe drum si atunci cand intalnesc prima testoasa reduc si am rabdare pana o pot depasi? Placa asta cu "viteza ucide" e fumata de multa vreme. Nu, nu viteza ucide, ci prostia. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.156 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai dac tu ai 150 si ti iese brusc in fata un caine iti dai seama ca l omori.
Deci viteza ucide |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
radian |
![]()
|
La 65 - 70 km/h, in caz de impact frontal (perfect perpendicular) sansele de supravietuire sunt zero pe motiv de deccelerare. Sunt destule locuri in care poti circula, perfect legal, in localitati cu 70 km/h.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
Depinde și de conservă. Unele preiau o parte importantă din șoc.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.156 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Radian are dreptate. Impact frontal rezultă decelerare aproape instantanee si deci forte G peste ce e proiectat corpul uman sa reziste. Plus ca energia creste cu patratul vitezei deci ceva coaste rupte de la centura tot poti sa ai de la 70 kmh.
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
radian |
![]()
|
Cu ani in urma am vazut un documentar TV. Ziceau ca indiferent de masina, la impact perfect perpendicular (putin probabil, dar nu imposibil) deccelerarea este peste ce poate suporta corpul uman.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Hai ca e absurd. A ajuns 16 sa dea extemporale pe teme de conducere.
Io zic sa se inchida topucul. Adi a comis-o a incercat o ghidusie consiliat de bibliofili, nu a mers. Asta este. This post has been edited by bion: 11 Nov 2018, 22:49 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.595 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Nov 2018, 19:57) Cu ani in urma am vazut un documentar TV. Ziceau ca indiferent de masina, la impact perfect perpendicular (putin probabil, dar nu imposibil) deccelerarea este peste ce poate suporta corpul uman. cu un zid da (desi daca intri in zid la 60 la ora e strict vina ta, nu a infrastructurii). Daca te lovesti totusi de o masina cu masa comparabila cu masa masinii tale, deci nu tir, mai scapi. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Daca te lovesti de o masina care vine din sens opus, s-au dus dracu' aia 60-70/h, cu mult.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(4x4 @ 11 Nov 2018, 12:10) Dar cred ca stiu ce are sa se intample. Am sa imi iau o gramada de flashuri de la colegu mai putin chill din spate care nu intelege ce se intampla. Si tot asa, si am sa ajung din primul la depasire, ultimul intro coloana de agitati blocati de un sofer nepasator. Si daca iei flash-uri de la niste tampiti cum te afecteaza? Sau ai nevoie de validarea lor ca esti un sofer bun? Legat de ultima afirmatie, mai ales pe drumuri periculoase, cu putina vizibilitate, am invatat ca e mai bine sa ii lasi pe cei din fata ta sa depaseasca primii, tu practic castigi teren pe gazul si riscul lor. Cand si-au facut toti damblaua te poti bucura si tu. O alta chestie pe care o patesc des atunci cand ma agit inutil (ca doar nu credeai ca sunt eu perfect...), dar cu mai putina legatura aici, este ca de obicei urmeaza o portine cu vizibilitate fix dupa ce m-am omorat eu sa depasesc mai riscant, sau mai enervant, face ala vreo dreapta, fix dupa ce l-am depasit eu. Este foarte greu sa invingi media orara de pe un segment de drum, e ca si cum te-ai pișaa contra vantului; cand o sa inveti sa te impaci cu asta, o sa imbatranesti intr-un ritm mai lent. @Radian: Esti atent da? Ca sa stii cum predai permisul data viitoare. ![]() This post has been edited by MuciX: 12 Nov 2018, 10:47 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cu media orara cam asa e. Ultima data am facut un exercitiu, mers mai riscant (dpdv amenda si/sau permis) cu factor de stres in plus, consum cu 2l peste ce iese normal si am castigat 30 minute la un drum de 230km.
A fost o confirmare pentru mine ca nu merita |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 14:22) Eu as merge chiar pe ilegal. Cand doi soferi pun simultan semnal stanga, cel din spate are prioritate, pentru ca atunci cand esti depasit legea spune ca trebuie sa mergi constant, pe banda ta, nu sa vezi daca mai poti castiga o pozitie. Rili? Legea nu spune si ca nu te angajezi in depasire daca vehiculul din fata depaseste? QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 23:02) [attachmentid=1628096151] Extemporal: Se da urmatoarea situatie, papucu trece pe langa break. Apoi el nu revine pe dreapta, ci continua fara motive sa circule tot asa. Sensul celalat e ocupat complet si nu permite o depasire cu intrarea intregii masinii pe contrasens si deseori mai vin si cate doua masini in paralel. Tu ai pus semnal stanga si astepti deja sa se schimbe ceva de cateva minute. (iar pentru a fi mai aproape de situatia descrisa de mine, papucul e un suv gen kuga q5, si e offsetat exat invers, adica mai spre stanga benzii, practic cu oglinda soferului deasupra marcajului discontinuu, viteza lui fiind ~110km/h, adica chiar daca ai o masina ingusta si ai fi de acord sa il depasesti prin dreapta, tot ar fi cam riscant) Cum procedezi? (optiunea merg in in spatele lui pana la bucuresti, sau pana ajunge el acasa fiind exclusa) Astepti sa poti depasi prin stanga. Ai linie discontinua intre sensuri, iar aia din dreapta nu e banda de circulatie. Daca ala se trage spre dreapta spui saru'mana si treci, daca nu - e dreptul lui. QUOTE(DannyY @ 11 Nov 2018, 14:59) Cu ce deranjeaza viteza mea de 150 km/h pe E70 (de exemplu), daca sunt singur pe drum si atunci cand intalnesc prima testoasa reduc si am rabdare pana o pot depasi? Placa asta cu "viteza ucide" e fumata de multa vreme. Nu, nu viteza ucide, ci prostia. Decelerarea brusca ucide, nu viteza in sine. Vreo 42 de metri pe secunda inseamna destul de mult, tu nu vezi suficient de bine 5 secunde in fata ca sa stii sigur ca esti singur pe drum. Cel care sta la intersectie si se asigura se asigura dupa masini care circula cu viteza aproximativ legala, nu o data si jumatate viteza legala. Aceeasi discutie a fost de multe ori pe forumul motociclistilor, oamenii pur si simplu nu intelegeau cum de le-a intors duba/ taxiul/ conservarul nemerbnic in fata, dar uitau ca aveau 100 in zona de 50. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.595 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
true, la motorete fiind un singur far sau 2 la 10 cm intre ele e muult mai greu de perceput viteza de apropiere fata de o masina. Dovada ca si la 60 iti iese lumea in fata.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 15:22) Eu as merge chiar pe ilegal. Cand doi soferi pun simultan semnal stanga, cel din spate are prioritate, pentru ca atunci cand esti depasit legea spune ca trebuie sa mergi constant, pe banda ta, nu sa vezi daca mai poti castiga o pozitie. Ce vorbesti, Franz? Adica sta o coloana dupa o testoasa si pemfeu' de la curu' coloanei are prioritate sa depaseasca doar pentru ca a beculit din semnalizare? Pai asa, ala cu Logan din spatele testoasei nu va mai putea sa depaseasca in veci. Corect si cinstit e ca toti sa-si astepte randul la depasire. Vorbim de coloane compacte care merg cu viteza mica si toti asteapta sa o calce. Treaba se schimba cand dai de un sir de masini rarefiate care merg constant cu 90-110 km/h. Acolo ai loc mai mult si nici nu deranjezi pe nimeni daca depasesti doi, poate chiar trei dintr-un foc. QUOTE(tatabobu @ 12 Nov 2018, 11:56) Decelerarea brusca ucide, nu viteza in sine. Vreo 42 de metri pe secunda inseamna destul de mult, tu nu vezi suficient de bine 5 secunde in fata ca sa stii sigur ca esti singur pe drum. De asta ma asigur ca nu e nevoie sa decelerez brusc, asa ca imi respect procedura: - in orice moment trebuie sa pot opri pana in limita de vizibilitate - cum apare ceva la orizont, iau piciorul de pe pedala, indiferent in ce sens merge ala. - cand depasesc, nu vin ca racheta din spate, ci intai imi aliniez viteza cu a "victimei". - prin intersectii trec cu grija, sa nu ma trezesc cu vreun girofar venind din lateral. - noaptea sunt foarte cuminte ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi, exact asta e problema
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
axabrt |
![]()
|
Aham si acu ajungem la subiectul cum stii ca te ai asigurat bine ?
Eu ma uit la ala de pe contrasens. Daca l vad nemiscat, desi el se misca ma bag in depasire. Pana acu a functionat. Noaptea ma bag la depasiri daca nu vad faruri pe contrasens. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 17:46 |