DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Predare permis suspendat.

radian
post 11 Nov 2018, 10:01
Post #271

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

QUOTE(DragosP @ 10 Nov 2018, 12:30)
Nu, sper doar ca voi, cei gen "simț de răspundere" și "manevre evazive" să nu luați, Doamne ferește, pe altcineva cu voi. În rest, banii voștri, permisele voastre...
*

IPS Semaforie daca nu ne face putina morala nu se simte el bine. Ia zi mai, cu mana pe inima, ca ai destui ani de soferie in spate, ca tu n-ai depasit in viata ta limita de viteza sau ca n-ai dat niciodata spaga la un politist de la rutiera. Acum e complicat s-o rezolvi cu spaga dar acum 10, 15 ani era practica uzuala. Ieseau baietii la produs la greu. Sau morala ta trebuie s-o intelegem in spiritul crestin-ortodox: fa ce spune popa nu ce face popa...

Din punctul meu de vedere cei mai responsabili coparticipanti la trafic (bine, acum nu-i cazul meu... sad.gif ) sunt camionagii si in special tiristii. Exista destule contraexemple precum maimutoiul ala care topaia la volan cu muzica data la maxim, dar, zic eu, majoritatea lor sunt responsabili la volan. Eu, intotdeauna ii respect. Niciodata nu fortez depasirea lor doar ca sa-mi arat muschii ca pot s-o fac. Si mai ales, daca e drum in rampa cu banda pentru vehicule lente, daca prind un camion la capatul de sus al rampei, fortez sa ajung inaintea camionului doar daca sunt convins ca nu-l oblig sa franeze, daca nu, mai bine incetinesc eu si-l las pe camionagiu sa revina pe banda principala. Pentru ala, daca-si pierde demarajul e mai greu sa revina la mersul de croaziera. Si in plus ala cu siguranta este in contracronometru sa respecte un grafic de livrare. Pe de alta parte, daca stau in spatele tirului fara sa-l tot stresez pe ala cu iesiri peste axul drumului sa vad daca-l pot depasi, cand e drumul liber, camionagiul sigur imi semnalizeaza stanga ca-l pot depasi in siguranta. Nici lor ne le face mare placere sa aiba "coada".

La cauzele cele mai frecvente care genereaza accidente, precizate de Vallixx as adauga oboseala "semiprofesionistilor". Cei de pe masinile de distributie si cei de pe dubele de pasageri. Masini sub 3,5 tone care nu necesita tahograf, timpi de odihna verificabil daca au fost sau nu respectati. Pe astia, de obicei, ii birjaresc patronii pana la epuizare. Mie de dubari imi este cel mai frica pe sosea.

Uitati-va, cand si cand mai apar la TV accidente pe autostrazile din HU la masinile care vin spre casa, cu o gramada de morti. Cine nu a avut de-a face cu asta nu-si poate imagina ce regim de lucru, impus de patroni, evident, au soferii care duc - aduc lucratori in Austria, Cehia, Slovacia, etc. Deplasari de 1500 - 2000 km in care au doua pauze de cate 1 - 2 ore, si au de facut cate trei astfel de drumuri saptamanal. Adorm soferii la volan si omoara oameni nevinovati la greu.

Am un amic, sofer profesionist. Are toate gradele si atestatele posibile si peste 30 de ani de practica. Dupa multi ani de lucru pe tir pe comunitate a vrut omul sa vina acasa, sa doarma si el noaptea in patul lui. Asta vara s-a angajat pe duba de pasageri care ducea turisti pe litoral. Petrosani - Constanta = 600 km plus turul litoralului, dus - intros cca. 1400 km. Pe litoral avea pauza o ora pentru masa si alimentare, trebuia sa faca drumul in cca. 20 de ore, o zi libera apoi de la capat. Dupa cca. o saptamana a renuntat si s-a intors pe tir. Sofer cu experienta, zicea ca nu vrea sa moara la volan de oboseala si mai ales sa mai omoare si oameni nevinovati.

This post has been edited by radian: 11 Nov 2018, 10:08

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 11 Nov 2018, 11:15
Post #272

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(radian @ 11 Nov 2018, 10:01)
Din punctul meu de vedere cei mai iresponsabili coparticipanti la trafic (bine, acum nu-i cazul meu...  sad.gif ) sunt camionagii si in special tiristii. Exista destule contraexemple precum maimutoiul ala care topaia la volan cu muzica data la maxim, dar, zic eu, majoritatea lor sunt iresponsabili la volan.

Asa mai merge... wink.gif

This post has been edited by maho: 11 Nov 2018, 11:15

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
4x4
post 11 Nov 2018, 11:25
Post #273

Übermensch

QUOTE(DannyY @ 11 Nov 2018, 08:41)
Ala nu-i E85? Cu o singura banda pe sens si acostament largit?
Ma bucur ca n-am drumuri pe acolo, am inteles ca e plin de cretini.
*

Corect, si corect. Dar nu vad raspunsul la intrebare tocilar.gif Sau raspunsul este mergi pe alt traseu nedumerire.gif? Nu mam gandit la asta...

QUOTE(Bicicleta galbena @ 11 Nov 2018, 09:40)
Stau calm in  spatele lui pana se elibereaza banda de contrasens, adica cateva minute.
Hai sa nu facem o drama din orice.
Si  E85 l-am facut si eu  de o gramada de ori, nu mi se pare deloc ca ar fi mai plin de idioti decat pe valea oltului, de exemplu.
*

laugh.gif Tehnic posibil, dar posibil sa dureze ceva mai mult decat cateva minute. Personal zona periferica galati si vaslui o consider cea mai periculoasa tinand cont de calitatea soferilor.

QUOTE(MuciX @ 11 Nov 2018, 09:53)
Mdeci Kuga merge cu 110, adica peste limita legala deja.
16, cum trebuie sa procedez sa putem fi prieteni? Presupun ca "reduc pana la viteza legala" e exclus.
*

Prietenia noasta nu poate influenta rezultatul testului si vice versa. De fapt nu exista raspunsuri corecte/gresite, e mai mult un fel de a intelege cum gandesc alti soferi, poate procedaz eu ciudat si exista metode alternative la care nu mam gandit.

Eu sa reduc la viteza legala nu e un raspuns valid, si nici recomandat. Cele mai naspa drumuri erau cele facute cu bmw-ul post conversie la cutie de drift, unde din diverse motive mergeam mai incet ca majoritatea treficului. Sa fii constant depasit, sa iti iei flashuri constant (nu mai functiona partea heliomata a oglinzilor), era foarte stresant si zic eu periculos.

Daca reducea "kuga" nu ar fi schimbat nimic, acolo limita e 100km/h tot nu am sa il depasesc prin dreapta.

radian, fain text, si mod de a condude. Cred totusi ca ai vrut sa spui ca tiristu iti semnaleza dreapta ca sa iti arate ca il poti depasi blush.gif Totusi, cata baza poti pune pe asigurarea altora?
Total adevarat ce zici, am avut un coleg care a lucrat cateva saptamani livrari pe o duba. A zis ca ceva mai obositor si periculos nu a facut in viata lui, sia dat demisia imediat ce a putut.

Dar ce ai face in situatia din test?

This post has been edited by 4x4: 11 Nov 2018, 11:28

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
radian
post 11 Nov 2018, 12:17
Post #274

Banuiesc ca e vorba de E85. Am circulat de multe ori pe acolo. Banda din dreapta este banda de refugiu nu pentru rulare. Cu siguranta n-ai nevoie sa rulezi in cwrul aluia mai mult de cateva minute pana sa-l poti depasi. Cu siguranta nu l-as sicana pe cel din fata. Daca pedaleaza mai incet decat mi-as dori eu o fi avand motivele sale, nu-i cazul sa-l fwt la cap. Pe de alta parte sa fiu eu in fata si sa vina din spate altul mai grabit ca mine, as iesi pe dreapta sa-l lasa sa mearga in treaba lui.

Pe topicul asta am reusit sa devin oaia neagra dar nici pe de parte nu sunt Gica durul la volan. Si credema, pe langa Loganul personal, am condus masini de serviciu bunicele: Audi A4, Mercedes ML320 si acum (vorba vine... ) BMW X1.

--------------------
+
gabize
post 11 Nov 2018, 12:38
Post #275

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Veșnica problemă a șoferului român:
- dacă merg liniștit, zen, ce p.m. vrea ăla din spate, ce se grăbește, dă-l in fasole, un nesimțit.
- dacă mă grăbesc, ce pana me nu se dă ăla din față mai repede, îmi b.p. în zenu' lui.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
dandobre
post 11 Nov 2018, 12:46
Post #276

Membru autentic

From: Ilfov

Răbdarea e ceea ce apreciezi la cel din spatele tău și te enervează la cel din fața ta....

--------------------
Ford, Suzuki Focus 3 combi, SxCross 2016, 2018
+
4x4
post 11 Nov 2018, 13:10
Post #277

Übermensch

Bun, cred ca am invatat ceva, data viitoare am sa aprind o tigara si am sa incerc sa astept mai mult, asta pare sa fie tendinta generala.
Dar cred ca stiu ce are sa se intample. Am sa imi iau o gramada de flashuri de la colegu mai putin chill din spate care nu intelege ce se intampla. Si tot asa, si am sa ajung din primul la depasire, ultimul intro coloana de agitati blocati de un sofer nepasator.

This post has been edited by 4x4: 11 Nov 2018, 13:11

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
gabize
post 11 Nov 2018, 13:16
Post #278

DECONECTAT

QUOTE(dandobre @ 11 Nov 2018, 12:46)
Răbdarea e ceea ce apreciezi la cel din spatele tău și te enervează la cel din fața ta....
*

up.gif

--------------------
+
DragosP
post 11 Nov 2018, 13:55
Post #279

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Nu Radian, n-am dat în 28 de ani de șoferie șpagă nici macar unui singur polițai. Nici nu cred sa fi fost oprit in trafic de mai mult de 10 ori in tot acest timp. Iar radar am luat doar unul singur, la coborârea unui pod de la ieșirea din Codlea, parcă, pentru 65..66 la oră.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 11 Nov 2018, 14:18
Post #280

Deci tot ai comis-o si tu...

--------------------
+
DragosP
post 11 Nov 2018, 14:22
Post #281

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

doh.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 11 Nov 2018, 14:44
Post #282

Deci tot ai comis-o si tu...

--------------------
+
DannyY
post 11 Nov 2018, 14:59
Post #283

Marele plictisit

Dupa un CO pe un traseu care a inclus si Germania, mi s-a confirmat teoria ca viteza "per se" nu are nici o legatura cu accidentele comise din prostie. Adica mergeam cu 185 pe banda 2 si aveam senzatia ca stau pe loc cand treceau unii de mine pe banda 3 (acolo unde era). N-am vazut si n-am dat nici un flash. Aveai banda din dreapta libera, te dadeai pe ea. Nu era libera, toti asteptau cuminti in spate.

Cu ce deranjeaza viteza mea de 150 km/h pe E70 (de exemplu), daca sunt singur pe drum si atunci cand intalnesc prima testoasa reduc si am rabdare pana o pot depasi? Placa asta cu "viteza ucide" e fumata de multa vreme. Nu, nu viteza ucide, ci prostia.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
axabrt
post 11 Nov 2018, 16:38
Post #284

Membru autentic

From: Ploiesti

Pai dac tu ai 150 si ti iese brusc in fata un caine iti dai seama ca l omori.
Deci viteza ucide

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
radian
post 11 Nov 2018, 17:14
Post #285

La 65 - 70 km/h, in caz de impact frontal (perfect perpendicular) sansele de supravietuire sunt zero pe motiv de deccelerare. Sunt destule locuri in care poti circula, perfect legal, in localitati cu 70 km/h.

--------------------
+
gabize
post 11 Nov 2018, 17:43
Post #286

DECONECTAT

Depinde și de conservă. Unele preiau o parte importantă din șoc.

--------------------
+
axabrt
post 11 Nov 2018, 18:41
Post #287

Membru autentic

Radian are dreptate. Impact frontal rezultă decelerare aproape instantanee si deci forte G peste ce e proiectat corpul uman sa reziste. Plus ca energia creste cu patratul vitezei deci ceva coaste rupte de la centura tot poti sa ai de la 70 kmh.

--------------------
+
radian
post 11 Nov 2018, 18:57
Post #288

Cu ani in urma am vazut un documentar TV. Ziceau ca indiferent de masina, la impact perfect perpendicular (putin probabil, dar nu imposibil) deccelerarea este peste ce poate suporta corpul uman.

--------------------
+
bion
post 11 Nov 2018, 22:48
Post #289

Membru autentic

From: TM

Hai ca e absurd. A ajuns 16 sa dea extemporale pe teme de conducere.
Io zic sa se inchida topucul. Adi a comis-o a incercat o ghidusie consiliat de bibliofili, nu a mers. Asta este.

This post has been edited by bion: 11 Nov 2018, 22:49

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
einstein1984
post 12 Nov 2018, 08:17
Post #290

fan Dacia

From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 11 Nov 2018, 19:57)
Cu ani in urma am vazut un documentar TV. Ziceau ca indiferent de masina, la impact perfect perpendicular (putin probabil, dar nu imposibil) deccelerarea este peste ce poate suporta corpul uman.
*

cu un zid da (desi daca intri in zid la 60 la ora e strict vina ta, nu a infrastructurii). Daca te lovesti totusi de o masina cu masa comparabila cu masa masinii tale, deci nu tir, mai scapi.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
maho
post 12 Nov 2018, 10:35
Post #291

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Daca te lovesti de o masina care vine din sens opus, s-au dus dracu' aia 60-70/h, cu mult.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
MuciX
post 12 Nov 2018, 10:46
Post #292

sunt un om bun

From: când în când

QUOTE(4x4 @ 11 Nov 2018, 12:10)
Dar cred ca stiu ce are sa se intample. Am sa imi iau o gramada de flashuri de la colegu mai putin chill din spate care nu intelege ce se intampla. Si tot asa, si am sa ajung din primul la depasire, ultimul intro coloana de agitati blocati de un sofer nepasator.
*

Si daca iei flash-uri de la niste tampiti cum te afecteaza? Sau ai nevoie de validarea lor ca esti un sofer bun?

Legat de ultima afirmatie, mai ales pe drumuri periculoase, cu putina vizibilitate, am invatat ca e mai bine sa ii lasi pe cei din fata ta sa depaseasca primii, tu practic castigi teren pe gazul si riscul lor. Cand si-au facut toti damblaua te poti bucura si tu.

O alta chestie pe care o patesc des atunci cand ma agit inutil (ca doar nu credeai ca sunt eu perfect...), dar cu mai putina legatura aici, este ca de obicei urmeaza o portine cu vizibilitate fix dupa ce m-am omorat eu sa depasesc mai riscant, sau mai enervant, face ala vreo dreapta, fix dupa ce l-am depasit eu.

Este foarte greu sa invingi media orara de pe un segment de drum, e ca si cum te-ai pișaa contra vantului; cand o sa inveti sa te impaci cu asta, o sa imbatranesti intr-un ritm mai lent.

@Radian: Esti atent da? Ca sa stii cum predai permisul data viitoare. imbratisare.gif

This post has been edited by MuciX: 12 Nov 2018, 10:47

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
psychoo
post 12 Nov 2018, 10:52
Post #293

Membru

From: Timisoara

Cu media orara cam asa e. Ultima data am facut un exercitiu, mers mai riscant (dpdv amenda si/sau permis) cu factor de stres in plus, consum cu 2l peste ce iese normal si am castigat 30 minute la un drum de 230km.
A fost o confirmare pentru mine ca nu merita

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
tatabobu
post 12 Nov 2018, 10:56
Post #294

membru

QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 14:22)
Eu as merge chiar pe ilegal. Cand doi soferi pun simultan semnal stanga, cel din spate are prioritate, pentru ca atunci cand esti depasit legea spune ca trebuie sa mergi constant, pe banda ta, nu sa vezi daca mai poti castiga o pozitie.
*

Rili? Legea nu spune si ca nu te angajezi in depasire daca vehiculul din fata depaseste?

QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 23:02)
[attachmentid=1628096151]

Extemporal:

Se da urmatoarea situatie, papucu trece pe langa break. Apoi el nu revine pe dreapta, ci continua fara motive sa circule tot asa. Sensul celalat e ocupat complet si nu permite o depasire cu intrarea intregii masinii pe contrasens si deseori mai vin si cate doua masini in paralel.

Tu ai pus semnal stanga si astepti deja sa se schimbe ceva de cateva minute.

(iar pentru a fi mai aproape de situatia descrisa de mine, papucul e un suv gen kuga q5, si e offsetat exat invers, adica mai spre stanga benzii, practic cu oglinda soferului deasupra marcajului discontinuu, viteza lui fiind ~110km/h, adica chiar daca ai o masina ingusta si ai fi de acord sa il depasesti prin dreapta, tot ar fi cam riscant)

Cum procedezi?
(optiunea merg in in spatele lui pana la bucuresti, sau pana ajunge el acasa fiind exclusa)
*

Astepti sa poti depasi prin stanga. Ai linie discontinua intre sensuri, iar aia din dreapta nu e banda de circulatie. Daca ala se trage spre dreapta spui saru'mana si treci, daca nu - e dreptul lui.

QUOTE(DannyY @ 11 Nov 2018, 14:59)
Cu ce deranjeaza viteza mea de 150 km/h pe E70 (de exemplu), daca sunt singur pe drum si atunci cand intalnesc prima testoasa reduc si am rabdare pana o pot depasi? Placa asta cu "viteza ucide" e fumata de multa vreme. Nu, nu viteza ucide, ci prostia.
*

Decelerarea brusca ucide, nu viteza in sine. Vreo 42 de metri pe secunda inseamna destul de mult, tu nu vezi suficient de bine 5 secunde in fata ca sa stii sigur ca esti singur pe drum. Cel care sta la intersectie si se asigura se asigura dupa masini care circula cu viteza aproximativ legala, nu o data si jumatate viteza legala. Aceeasi discutie a fost de multe ori pe forumul motociclistilor, oamenii pur si simplu nu intelegeau cum de le-a intors duba/ taxiul/ conservarul nemerbnic in fata, dar uitau ca aveau 100 in zona de 50.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
einstein1984
post 12 Nov 2018, 11:13
Post #295

fan Dacia

true, la motorete fiind un singur far sau 2 la 10 cm intre ele e muult mai greu de perceput viteza de apropiere fata de o masina. Dovada ca si la 60 iti iese lumea in fata.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
DannyY
post 12 Nov 2018, 13:03
Post #296

Marele plictisit

QUOTE(4x4 @ 10 Nov 2018, 15:22)
Eu as merge chiar pe ilegal. Cand doi soferi pun simultan semnal stanga, cel din spate are prioritate, pentru ca atunci cand esti depasit legea spune ca trebuie sa mergi constant, pe banda ta, nu sa vezi daca mai poti castiga o pozitie.
*

Ce vorbesti, Franz? Adica sta o coloana dupa o testoasa si pemfeu' de la curu' coloanei are prioritate sa depaseasca doar pentru ca a beculit din semnalizare? Pai asa, ala cu Logan din spatele testoasei nu va mai putea sa depaseasca in veci. Corect si cinstit e ca toti sa-si astepte randul la depasire. Vorbim de coloane compacte care merg cu viteza mica si toti asteapta sa o calce. Treaba se schimba cand dai de un sir de masini rarefiate care merg constant cu 90-110 km/h. Acolo ai loc mai mult si nici nu deranjezi pe nimeni daca depasesti doi, poate chiar trei dintr-un foc.

QUOTE(tatabobu @ 12 Nov 2018, 11:56)
Decelerarea brusca ucide, nu viteza in sine. Vreo 42 de metri pe secunda inseamna destul de mult, tu nu vezi suficient de bine 5 secunde in fata ca sa stii sigur ca esti singur pe drum.
*

De asta ma asigur ca nu e nevoie sa decelerez brusc, asa ca imi respect procedura:
- in orice moment trebuie sa pot opri pana in limita de vizibilitate
- cum apare ceva la orizont, iau piciorul de pe pedala, indiferent in ce sens merge ala.
- cand depasesc, nu vin ca racheta din spate, ci intai imi aliniez viteza cu a "victimei".
- prin intersectii trec cu grija, sa nu ma trezesc cu vreun girofar venind din lateral.
- noaptea sunt foarte cuminte biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
tatabobu
post 12 Nov 2018, 14:36
Post #297

membru

Vezi, exact asta e problema 04.gif Una e sa zici ca mergi cu 150 la ora pe un drum, si altul e scrisu' mic. Cand bagam si limitarile e deja alta treaba.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
axabrt
post 12 Nov 2018, 14:48
Post #298

Membru autentic

Aham si acu ajungem la subiectul cum stii ca te ai asigurat bine ?
Eu ma uit la ala de pe contrasens. Daca l vad nemiscat, desi el se misca ma bag in depasire.
Pana acu a functionat.

Noaptea ma bag la depasiri daca nu vad faruri pe contrasens.

--------------------
+
gabize
post 12 Nov 2018, 14:51
Post #299

DECONECTAT

QUOTE(axabrt @ 12 Nov 2018, 14:48)
Aham si acu ajungem la  subiectul cum stii ca te ai asigurat bine?
*

HINT:
Când ești la volan și-ți trece prin minte întrebarea asta, reintră pe banda ta și așteaptă momentul în care e prea evident că poți face depășirea și n-are sens să-ți pui întrebări. tongue.gif wink.gif

--------------------
+
ady77
post 12 Nov 2018, 15:08
Post #300

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(axabrt @ 12 Nov 2018, 14:48)
Aham si acu ajungem la  subiectul cum stii ca te ai asigurat bine ?
*

Daca mai postezi pe daciaclub inseamna ca te-ai asigurat bine.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
15 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 17:46
Forum Renault