Ford Focus mk 3 facelift, cu benzina
![]() ![]() |
Ford Focus mk 3 facelift, cu benzina
psychoo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@axxa Cred ca aia ti-au zgariat si jantele....
@psychoo, valorea sentimentala sau aia de despagubire rca conform audatex? This post has been edited by einstein1984: 11 Apr 2025, 11:27 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Aia cu dauna economica poate fi dezbatuta in instanta (ce se va si intampla daca se va ajunge acolo).
Legat de piese care exista pe stocuri si se pot inlocui, doar pe original si doar conform procedurilor de reprezentanta? Discutia nu e de valoare sentimentala, ci de o valoare a unui produs. Ma lasa rece interesele asiguratorilor |
--------------------
Ford
Focus
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
QUOTE(axabrt @ 11 Apr 2025, 12:06) Rh mi a distrus fordul din 2016. La anul face zece ani deja...nu mai contează Aaa daca era că scoasă din showroom, poate dar nici atunci nu conta Fiindcă indiferent de stare o mașină de 10 ani costa nu știu 30% din valoarea de noua. Indiferent de cat de impecabila ar fi O masina duce 20-30 de ani, deci mai are viata lunga. Poate nu la tine. Dar daca n-ai grija de ea o sa ajungi maxim s-o dai la vreun samsar care o sa-si bata bordura de tine, in loc sa o dai mai departe unui om care chiar are nevoie de o masina ingrijita, da’ mai veche. |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu mi-am propus să țin Mazda minim 10 ani, ca să justific banul dat.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.962 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(medelin @ 11 Apr 2025, 12:57) O masina duce 20-30 de ani, deci mai are viata lunga. Poate nu la tine. Dar daca n-ai grija de ea o sa ajungi maxim s-o dai la vreun samsar care o sa-si bata bordura de tine, in loc sa o dai mai departe unui om care chiar are nevoie de o masina ingrijita, da’ mai veche. Deci nu s de acord cu ce zici deși oarecum ai dreptate. Adică eu iau mașina sa mă folosesc de ea, gen fundul meu sa tocească scaunele, de ce as pune eu huse pe scaun sa le păstrez că noi pentru următorul proprietar, sau sa iau 200 de euro mai mult când o vând... De exemplu cu opelul , cu toate că aveam huse, și încă d alea scumpe fsucte la comandă buretele ăla din scaun începuse să se farame de căldură sau îmbătrânise și cădea sub forma de praf pe sub scaune. Așa țesătură scaunelor arată că noua scoasă din showroom dar flutura cam suspect pe dedesupt fiind lipsa de burete mă înțelegi tu. Adică mașină veche tot veche. Cat despre psichoo o mașină dacă vrei sa o vinzi relativ repede o dai la prețul pieței. Daca pui că muttley și ceri 10 mii de euro pe o Dacie o sa vezi va nu prea o poti vinde deși pentru tine mașină aia atâta face. Pentru ăialalți care ai bani face maxim 2500. Asta e. O dai pe 2500 sau ramai cu ea și cu impresia că face 10 mii și e unicat |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
Acum, trebuie sa mai punem la socoteala ca daca vorbim de tinut o masina peste 10 ani, exista inca marci care au probleme cu rugina in anul de gratie 2025.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.962 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Deci eu sau altul își rupe de la gură și ia o Dacia bivster noua nouță.
Pe care o ține 3 ani in cel mai bun mod cu putință, revizii la timp, garaj, huse pe scaune După 3 ani sunt nevoit sa o vinzi la urgenta din nu știu ce motiv și vine stellshock sau sterlockkk care are Tico și îți dă bani de Tico pe ea, că atâția bani are el. La cum merg treburile global peste 3 ani cam asta va fi situația. stellrock asta e fericit că și a luat blister nou cu 50 de mii de km la juma de preț , tu ești fericit că ai 15 mii de euro să ți rezolvi belelele și tot așa. Tocmai ce vrem noi sa subliniem pe topicul ălălalt și nimeni nu ne înțelege e că nu e tocmai momentul propice sa dai 30 de mii pe o Dacie sau alta mașină. Cu 30 de mii cash ești boier azi. Și ... Întrebarea e Poți să iei o Astra f cu motor de ăla 1.7 isuzu și să mergi ieftin și economic , mai o repari, da nu te lasă tanti Ursula. Dai 1000 pe mașină și rămâi cu 29 de mii. Boier cu Astra F ești Sau dai 30 de mii pe un bivster dintre care 6 mii ia statul român. muncitorul de la Dacia ia și el un salariu de 1 mie de euro de la care statul român mai ia 40% taxe la salariu adică încă 400. De data asta este boier ciolacul Tu ramai cu dusterul și zero euro în buzunar și vine criza economica și rămâi șomer Trebuie sa vinzi dusterul că să trăiești dar în jurul tau alți șomeri care nici ei nu au bani. Vei primi pe bipser bani de semințe. This post has been edited by axabrt: 12 Apr 2025, 05:37 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.341 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Nu trebuie sa iti iei bigster, merge si loganul, sandero sau jogger pt spatiu. In plus ramai si cu mai mult de 10k euro fata de duster sau bigster (ma refer 4*4 altfel nu vad rostul unui suv).
Dusterul meu are 15 ani (~285k km), in familie mai am un doblo de 19 ani (muncita la greu de aprox. 360k km), dar am incredere in ambele sa plec la drum lung (ambele au fost cumparate noi). Deci da, poti tine o masina mult daca ai grija de ea si o repari cand e nevoie. Si nu am nevoie de nu stiu ce masina ca sa imi arat statutul. This post has been edited by cristic1982: 12 Apr 2025, 19:03 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am luat masini de 3 si respectiv 4 ani la jumatate din pretul de factura, aia e devalorizarea. Nu-ti place, ori nu iti iei noua, ori o tii mai mult.
Apoi nu stiu ce matematica folosești tu ca inginer, dar angajatul dacia ia de la 1000 de euro in sus in mana, taxele platite sunt mai mult de 400 de euro. <span class='edit'>14 Apr 2025, 07:19:</span> QUOTE(psychoo @ 11 Apr 2025, 11:59) Aia cu dauna economica poate fi dezbatuta in instanta (ce se va si intampla daca se va ajunge acolo). Legat de piese care exista pe stocuri si se pot inlocui, doar pe original si doar conform procedurilor de reprezentanta? Discutia nu e de valoare sentimentala, ci de o valoare a unui produs. Ma lasa rece interesele asiguratorilor si pe ei sentimentele si investitiile tale ![]() This post has been edited by einstein1984: 14 Apr 2025, 09:08 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
ti-au zis ei?
RCA este obligatoriu, se refera la acoperirea daunelor materiale. Ii va interesa si pe ei si pe cel care imi produce dauna. Acolo pe polita se lauda cu niste milioane de euro pt despagubiri, fara steluta, piese exista, lipseste vointa. Legat de clauze ascunse, ala e alt proces probabil. Costa prea mult? Ghinion, dar nu al meu ca si parte pagubita. Din nou, daca va fi cazul, exista tribunale care vor decide daca am dreptate sau nu |
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@psychoo: oricât aș vrea să îți dau dreptate, pentru că și eu îmi întrețin mașinile, asigurările te vor despăgubi la valoarea de piață a mașinii și vor avea câștig de cauză la tribunal. Focusul mk1.5 pe care l-am avut și căruia i s-a declanșat airbagul lateral în acroșajul de pe DN, când m-am trezit față în față cu idiotul care depășea în curbă pe linie continuă, abia l-am cârpit cu piese SH, mi-au dat 1000 de lei despăgubiri, în condițiile în care doar calculatorul de airbag era 3000, airbagul vreo 1500, oglinda 500, vopsirea 500. “Are 17 ani mașina, nu puteți să pretindeți piese noi pe costurile noastre.” Le-am replicat că dacă nu ne înțelegem amiabil, ne putem înțelege și la tribunal. Au zis că legea prevede despăgubiri la valoarea de piață a mașinii și dacă vreau proces, ei au experți și tehnici și contabili, și avocați, și că ies în pierdere dacă vreau să joc cartea asta, și o să stau și cu mașina nereparată până la finalizarea procesului, adică vreo câțiva ani.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Tu poti sa visezi, e gratis. Dar sa-ti imaginezi ca-ti da judecatorul 18000 pe un focus cu 300k km si 10 ani e fix asta, vis. Exista regulamente pentru calculul valorilor de despagubire, nu tine de bunavointa judecatorului sau inspectorului de daune.
Milioanele sunt pentru daune coporale. This post has been edited by einstein1984: 14 Apr 2025, 09:47 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Nu trebuie sa imi dea bani, trebuie sa imi repare acel focus nu altul. Daca imi trebuia alta masina imi luam eu, nu trebuie sa astept sa imi trozneasca cineva bunul aflat in proprietate.
Nu vorbesc de cazul in care e acordeon (desi se poate inlocui inclusiv caroseria si sa nu ajungi la limitele scrise pe polita) ci despre "dauna totala economica" pentru 2 faruri si parbriz QUOTE(einstein1984 @ 14 Apr 2025, 10:09) Nu stiu ce scrie pe polita ta, dar pe a mea scrie ce vezi in poza atasata This post has been edited by psychoo: 14 Apr 2025, 10:42 Attached thumbnail(s) 59036ffd16ac2cb3252099d7856443a7a011bf112ab4c3f07062fd9e95e811b8_1.jpg ( Size: 65.94k ) Number of downloads: 314 Capture.JPG ( Size: 28.79k ) Number of downloads: 273 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
O să ți-l repare, cu piese sh.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
psychoo |
![]()
|
Eu zic ca vom vedea daca va fi cazul atunci, in acest moment discutam ipoteze.
Poate in 6 luni va fi interzis cu forduri prin EU ca e brand americanesc 14 Apr 2025, 10:59: QUOTE(marksman @ 14 Apr 2025, 10:09) @psychoo: oricât aș vrea să îți dau dreptate, pentru că și eu îmi întrețin mașinile, asigurările te vor despăgubi la valoarea de piață a mașinii și vor avea câștig de cauză la tribunal. Focusul mk1.5 pe care l-am avut și căruia i s-a declanșat airbagul lateral în acroșajul de pe DN, când m-am trezit față în față cu idiotul care depășea în curbă pe linie continuă, abia l-am cârpit cu piese SH, mi-au dat 1000 de lei despăgubiri, în condițiile în care doar calculatorul de airbag era 3000, airbagul vreo 1500, oglinda 500, vopsirea 500. “Are 17 ani mașina, nu puteți să pretindeți piese noi pe costurile noastre.” Le-am replicat că dacă nu ne înțelegem amiabil, ne putem înțelege și la tribunal. Au zis că legea prevede despăgubiri la valoarea de piață a mașinii și dacă vreau proces, ei au experți și tehnici și contabili, și avocați, și că ies în pierdere dacă vreau să joc cartea asta, și o să stau și cu mașina nereparată până la finalizarea procesului, adică vreo câțiva ani. Nu vazusem reply-ul tau Te-au intimidat si le-a mers. Eu le-as fi zis ca ii rog frumos sa puna in miscare acei experti tehnici ca sa evaluam starea masinii reala nu a cazanelor de pe piata, ca nu poti pune egal intre un cotet neintretinut si unul intretinut. In urma expertizei tehnice reale, nu platite de ei, vom avea probele in instanta pe baza carora vom stabili ce urmeaza. Intre timp imi platesc eu toate reperele si o voi repara singur, urmand sa cer plata pieselor si a manoperei de reprezentanta. Ca pe sigla scrie ford nu ghitza & ion srl Si uite asa nu merge nici amenintarea cu expertii nici constrangerea cu blocarea masinii. Vorba unui "intelept": alta intrebare! This post has been edited by psychoo: 14 Apr 2025, 09:59 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
Ei au insinuat și că airbagul ar fi fost sărit înainte de accident și că dintr-un acroșaj daunele ar fi fost mai mari, dacă n-aș fi avut poza cu mașina lovită pe DN. Au zis că aia e lovitură în parcare și că de la aia nu avea cum să sară airbagul. Când le-am dat poza au zis că totuși e posibil, apoi a început discuția despre piese. Că eu vreau să îmi fac mașina nouă pe banii lor dar legea spune că trebuie să repare mașina ca să ajungă la starea dinainte de accident, adică airbagul, calculatorul de airbag și oglinda aveau 17 ani. Deci merge și airbag SH, calculatorul de airbag se resetează sau se înlocuiește cu unul “recondiționat”, oglinda aftermarket, polish pe ușă, revopsire aripă spate parțial.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
psychoo |
![]()
|
Si nu le-ai zis ca nu tu i-ai cautat sa iti faci masina noua? Nu le-ai spus ca timpul tau si deranjul cine le achita?
Nu le-ai zis ca ei au responsabilitate fata de detinatorul politei si nu fata de tine? Nu le-ai zis ca tu ca parte PAGUBITA nu ai venit la mila ci vrei sa ti se repare DAUNA? Airbagul are 17 ani? A sarit, nu? Sunt experti tehnici sa stie valabilitatea componentelor electrice si cum au fost proiectate si cat timp sunt functionale? Exista masini si mai vechi decat a ta care la impact au avut airbagurile detonate? Garanteaza ei pentru piesa second ca nu a fost masluita de vechiul proprietar? Si daca garanteaza ei, ce ii face a creada ca eu vreau sa imi risc viata pentru pariul lor? Dar cel mai important: le-ai cerut sa dea in scris absolut tot ce au de comunicat? Ei incearca marea cu sarea ca au interes sa plateasca cat mai putin sau deloc, iar in cazul tau au reusit Discutia e mult mai complicata si poate merge in directii diferite, dar niciodata discutiile astea nu trebuie sa existe fara o dovada in scris. Absolut fiecare tentativa a lor de a te fraieri va fi evidenta in instanta si iti va spori sansele de castig. Ajuta sa faci pe naivul, ca atunci te vor subestima si pe dulcele stil romanesc vor sari agresivi sa "il facem pe fraier" This post has been edited by psychoo: 14 Apr 2025, 11:58 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
Ai dreptate și tu, dar la momentul ăla tocmai eram mutați la sat și aveam nevoie mare de mașină, așa că am acceptat mizeria aia de despăgubire. A mai durat un pic și am luat Opelul.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE Eu le-as fi zis ca ii rog frumos sa puna in miscare acei experti tehnici ca sa evaluam starea masinii reala nu a cazanelor de pe piata, ca nu poti pune egal intre un cotet neintretinut si unul intretinut. In urma expertizei tehnice reale, nu platite de ei, vom avea probele in instanta pe baza carora vom stabili ce urmeaza. Expertul tehnic nu e samsar sa faca pretul masinii din ce stiu (am avut vreo 2 colegi care au facut si meseria asta dar poate ma insel), dar din ce stiu poti cere judecatorului sa desemneze un expert si sa-l platesti tu. Problema e sa nu iasa din expertiza aluia ca toate piesele inlocuite de tine in curte nu prezinta siguranta sua garantie nefiind montate in service autorizat si deci valoarea sa fie mai mica.... This post has been edited by einstein1984: 14 Apr 2025, 13:59 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Daca este expert tehnic poate sa evalueze piesa daca este originala sau nu precum si cuplul de strangere pentru acuratetea montarii.
Sa nu deschidem subiectul manoperei din service autorizat, cu furtunuri si cabluri lasate sa atarne langa ELV sau contact pe esapament, fire rasucite cu banda de izolat si urme de ciocan in elementele suspensiei...daca isi face treaba pe bune si nu sponsorizat va gasi exact ceea ce exista la fata locului: conformitate |
--------------------
Ford
Focus
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Evident ca montarea piesei trebuie dovedita cu factura de montaj, nu cu factura de piese
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ai o incredere similara cu a lui IE cand imi cerea sa fie browserul meu principal.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Iaca, discutia asta m-a facut sa schimb semnatura. Din pacate este definitorie pt populatia de azi...
Presimt ca urmeaza aia cu "capul plecat sabia nu-l taie" Sper totusi sa nu fie cazul prea curand |
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.791 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
asta e motto pentru casnicie
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Faptul ca tu nu tolerezi idea ca pamantul e rotund ci plat nu insemna ca se schimba realitatea dupa ce crezi tu....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
Am inteles, incepi sa te repeti. Doar ca eu nunt de acord cu viziunea ta.
Vezi tu, sa te impaci cu ideea de a fi victima pentru ca asa merg treburile azi nu este in asentiment cu mine, din contra, consider ca merita luptat pentru a achimba aceasta mentalitate. Daca va fi cazul voi relata pas cu pas tot ce se intampla si voi incerca sa nu ies pagubit ca asa doresc firmele de asigurari. Probabil voi si mediatiza cazul daca o sa fie material cu potential. Masina o voi avea pe aia pe care o vreau eu, cu ce costuri, va ramane de vazut. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 14 Apr 2025, 16:00) I have a dream: Daca va fi cazul voi relata pas cu pas tot ce se intampla si voi incerca sa nu ies pagubit ca asa doresc firmele de asigurari. Probabil voi si mediatiza cazul daca o sa fie material cu potential. Masina o voi avea pe aia pe care o vreau eu, cu ce costuri, va ramane de vazut. asa era mai de efect |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
axabrt |
![]()
|
De notat la jurnal
Am găsit soluția la problema de mă chiuie de ani de zile IMG_20250416_081102.jpg ( Size: 5.31mb ) Number of downloads: 100 Acuma urmează partea de documentare |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 11:06 |