DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

206 Pages « < 145 146 147 148 149 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pro sau contra sancțiunilor împotriva Rusiei, o serie de state profită și nu respectă sancțiunile

radian
post 18 Aug 2023, 04:30
Post #4381

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Nu se pune. Si in RO ruleaza multe masini scumpe. Intr-o situatie similara proprietarii aia ar fi primii care ar spala putina. Si ar avea destul bani sa ocupe hotelurile de lux din Vest. N-as zice ca sunt reprezentativi pentru poporul roman. Nu cred ca ti-ar conveni sa fim toti etichetati dupa acest criteriu.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bicicleta galbena
post 18 Aug 2023, 07:01
Post #4382

Sunt nembru, domnule!

From: Bucuresti

Prea romaneasca e o mizerie, cu cateva exceptii care si alea dau gherle din cand in cand, dar National e undeva intre 'lowest of the low' si praful Baraganului. Cine are timp de pierdut cu 'articolele' lor... o merita.
Mie mi-ar fi jena sa-i citez, efectiv.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
sorin1983
post 18 Aug 2023, 07:21
Post #4383

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

daca te jenezi asa usor de unde ai putea sa citezi mai exact? ca toti sunt vanduti cui plateste mai bine. cine mai e independent?
conteaza ca citez din fituica de la wc-ul din fundul satului sau din the news herald?
e adevarat ca dam 4 miliarde pe avioane sau nu? e adevarat ca dam bani desi inca multa lume nu are apa curenta? vorbim pe subiect sau doar o dam din fanta-n cola.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
marksman
post 18 Aug 2023, 07:49
Post #4384

Post mortem nihil est

From: sat

Mai bine ne apărăm cu MiG-urile alea bune, modernizate de israelieni... oh wait...

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
einstein1984
post 18 Aug 2023, 08:16
Post #4385

fan Dacia

QUOTE(sorin1983 @ 18 Aug 2023, 07:21)
daca te jenezi asa usor de unde ai putea sa citezi mai exact? ca toti sunt vanduti cui plateste mai bine. cine mai e independent?
conteaza ca citez din fituica de la wc-ul din fundul satului sau din the news herald?
e adevarat ca dam 4 miliarde pe avioane sau nu? e adevarat ca dam bani desi inca multa lume nu are apa curenta? vorbim pe subiect sau doar o dam din fanta-n cola.
*

nici in rusia nu au apa curenta prea multi dar ia uite ce armata au! vrei sa vina la tine acasa sa stea in casa ta cu apa curenta?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Bicicleta galbena
post 18 Aug 2023, 08:37
Post #4386

Sunt nembru, domnule!

Sorinaccio, sigur ca conteaza cine spune. Notiunea de credibilitate iti zice ceva?? Eu unul nu imi pierd timpul cu astfel de 'publicatii'.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
RDK
post 18 Aug 2023, 10:17
Post #4387

Membru incepator

From: București

Apropo de credibilitate, ce citeam noi în decembrie 2022:

Defensive lines built by Russia recently follow traditional military plans for entrenchment, "largely unchanged since the Second World War," the U.K. ministry said in its daily intelligence update on the war in Ukraine.
The defense ministry said such constructions haven't been used by the majority of Western armies in decades, and are likely to be vulnerable to modern, precision indirect strikes from Ukraine.

--------------------
Dacia Duster 2014
+
einstein1984
post 18 Aug 2023, 10:50
Post #4388

fan Dacia

pai vine o drona si iti scapa o grenada in transeu. Transeul fiind in zig zag, face pilaf doar pe aia din setcorul respectiv drept, aia de dupa colt scapa?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
RDK
post 18 Aug 2023, 10:55
Post #4389

Membru incepator

Nu știu, eu mă informez doar din surse oficiale, care azi zic așa:

The U.S. intelligence community assesses that Ukraine’s counteroffensive will fail to reach the key southeastern city of Melitopol, people familiar with the classified forecast told The Washington Post, a finding that, should it prove correct, would mean Kyiv won’t fulfill its principal objective of severing Russia’s land bridge to Crimea in this year’s push.

Ăsta e adevărul zig zag

--------------------
Dacia Duster 2014
+
maho
post 18 Aug 2023, 15:14
Post #4390

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Din decembrie 2022 pana acu' au mai plantat cateva (milioane de) mine. Or fi terminat si din rezervele de vodca...

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
axabrt
post 18 Aug 2023, 15:22
Post #4391

Membru autentic

From: Ploiesti

M am plimbat prin concediu prin țara noastră și am văzut câteva mașini de Ucraina. Toate noi și toate scumpe.
Daca ar fi sa judec după asta, parcul auto românesc e tocmai bun de casat

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
User is online!Galerie FotoPM
+
radian
post 18 Aug 2023, 15:59
Post #4392

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Axa, nu judeca un popor ntreg dupa niste pitiponci chivernisiti din trafc de droguri, de masini, alte cele.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
maho
post 18 Aug 2023, 15:59
Post #4393

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Zilele astea, ca tot m-am intors de la neamurile din Moldova, am vazut doar cateva masini de UA, vechituri, nimic deosebit. In schimb, plin de "italieni", "nemti", etc., veniti in concediu acasa.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
bion
post 18 Aug 2023, 18:27
Post #4394

Membru autentic

From: TM

Si unu din BV.

Pacientii refugiati din ua is plini de fite, pretentii, obraznici multi dintre ei, gata sa reclame orice. Se considera mai cu drepturi decat romanii. Refugiatii din asia africa care stau temporar in RO sunt muuult mai cu bun simt. Si vin din niste locuri si conditii de nedescris. Nu ai crede ca au avut unde sa invete niste reguli de civilizatie.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
RDK
post 18 Aug 2023, 19:20
Post #4395

Membru incepator

Daaaa, eroii pandemiei wub.gif

--------------------
Dacia Duster 2014
+
sorin1983
post 18 Aug 2023, 21:06
Post #4396

Membru autentic

QUOTE(marksman @ 18 Aug 2023, 08:49)
Mai bine ne apărăm cu MiG-urile alea bune, modernizate de israelieni... oh wait...
*

de cine ne aparam de fapt? noi am pierdut mai multi soldati si utilaje in aplicatii si demonstratii decat in conflicte reale. nu ca ar conta ca ar avea sukhoi 35, mig 35 sau f35.

QUOTE(einstein1984 @ 18 Aug 2023, 09:16)
nici in rusia nu au apa curenta prea multi dar ia uite ce armata au! vrei sa vina la tine acasa sa stea in casa ta cu apa curenta?
*

crezi ca se va ajunge la asta curand? stai linistit ca nu din cauza ca e ucraina nu trec rusii incoace.

QUOTE(Bicicleta galbena @ 18 Aug 2023, 09:37)
Sorinaccio, sigur ca conteaza cine spune. Notiunea de credibilitate iti zice ceva?? Eu unul nu imi pierd timpul cu astfel de 'publicatii'.
*

eu ma refeream strict la sume. e adevarat sau nu? dam 4 sau 8 miliarde? avem 4 sau 8 miliarde in plus?

QUOTE(radian @ 18 Aug 2023, 16:59)
Axa, nu judeca un popor ntreg dupa niste pitiponci chivernisiti din trafc de droguri, de masini, alte cele.
*

tocmai dar si viceversa ar trebui sa fie la fel... daca 10 romani au facut niste combinatii nu suntem toti hoti. cum teoretic nu suntem toti tigani desi asa suntem vazuti pe afara.

--------------------
+
marksman
post 18 Aug 2023, 21:32
Post #4397

Post mortem nihil est

QUOTE(sorin1983 @ 18 Aug 2023, 21:06)
de cine ne aparam de fapt? noi am pierdut mai multi soldati si utilaje in aplicatii si demonstratii decat in conflicte reale. nu ca ar conta ca ar avea sukhoi 35, mig 35 sau f35.

Exact. Am pierdut MiG-uri 21 prin prăbușire, de bune ce erau, concepție anii '50. Sicrie zburătoare, pe care chiar și Ceaușescu se pregătea să le înlocuiască în 1989 cu MiG-29. N-a mai apucat, adusese doar vreo 3-4. Nici atunci nu aveau toți apă curentă, cu mâncarea mai răruț, pwla citybreak-uri, nici măcar spre est, salariul mediu lunar vreo 30 de dolari... mai spun?
După '89 s-a dat liber la furat, prioritățile s-au dus după împușcatul, în 30+ ani s-au irosit bani pe sicrie modernizate și salarii la o armată supradimensionată și ineficientă (războiul electronic din decembrie '89, posibil pentru că radiolocatoarele erau modele sovietice scoase din uz la ei în anii '60).
Chițăie unii că am luat F-16 second hand, păi n-am fost în stare 30 de ani să ne punem pe o listă de așteptare la americani pentru avioane noi? Sau la suedezi, cu Saab, care veneau cu offset tehnologic. Doar că nu s-a putut discuta cât să fie șpaga, suedezii probabil au râs, americanii probabil au vrut să negocieze, dar nu se săturau ai noștri, erau sumele prea mici.

This post has been edited by marksman: 18 Aug 2023, 22:55

--------------------
Nick Ușor
+
sorin1983
post 18 Aug 2023, 21:58
Post #4398

Membru autentic

tot cu gunoaie ne place... asta e. masini vechi, utilaje vechi, armament vechi.
cand am avut ocazia sa cumparam gripen(cum ai zis) am mers tot pe mana altor vechituri.
noi sa fim sanatosi si sa traim pana dupa 2030 sa vedem si f35. numai sa nu le vedem ca autostrada lu' bechtel.
p.s. pentru asa zisul razboi electronic sau mai exact perioada decembrie 1989 ianuarie 1990 ar trebui scos din groapa si resuscitat ca sa raspunda generalul militaru.
in acelasi timp mai e unul viu care nu moare nici de-al dreaq si care nu a fost deranjat nici macar cu o floare.

This post has been edited by sorin1983: 18 Aug 2023, 22:05

--------------------
+
wolfin
post 18 Aug 2023, 22:29
Post #4399

Haha

Si in caz de razboi iti dadeau swe la mumu pt piese....ca ei erau neutrii.

Ex e munitia pt ghepard facuta in swiss.

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
marksman
post 18 Aug 2023, 22:45
Post #4400

Post mortem nihil est

QUOTE(sorin1983 @ 18 Aug 2023, 21:58)
cand am avut ocazia sa cumparam gripen(cum ai zis) am mers tot pe mana altor vechituri.
noi sa fim sanatosi si sa traim pana dupa 2030 sa vedem si f35. numai sa nu le vedem ca autostrada lu' bechtel.

*

Spre deosebire de MiG-21, F-16 se fabrică și azi, poate fi cumpărat nou dacă se dorește, iar versiunile vechi sunt modernizabile și utilizabile într-un conflict real sau într-o acțiune de poliție aeriană, pe care tot aliații din NATO o prestează alături de ai noștri, care până de curând tot cu sicriele se chinuiau. Probabil se distrau rușii când îi vedeau cu MiG-urile 21: smatri kakoi exponat muzeu. Îmi imaginez că se plătește pentru ajutorul aerian (dacă în 30 de ani n-am fost în stare să avem două escadrile complete pentru patrule aeriene), dar dacă nu ar fi așa, ar tropăi avioanele rusești în spațiul nostru aerian ca la ei în unitate. Deci un pic mai ușor cu naționalismele ieftine pe scări, că pute a propagandă rusească.

This post has been edited by marksman: 18 Aug 2023, 22:52

--------------------
Nick Ușor
+
sorin1983
post 18 Aug 2023, 22:53
Post #4401

Membru autentic

nationalism? ma doare fix la 2 metri....
ma deranjeaza cand ma costa pe mine personal orice se intampla unde nu ma intereseaza.

--------------------
+
marksman
post 18 Aug 2023, 23:00
Post #4402

Post mortem nihil est

Dacă se dau 4 mld pe avioane noi nu e bine, că nu au toți apă curentă. Dacă se dau câteva sute de milioane pe avioane utilizate, dar net mai bune față de alea concepție 1955 și resuscitate prin 2000, nu e bine, că luăm "gunoaie", suntem colonie, bla bla bla...

--------------------
Nick Ușor
+
wolfin
post 18 Aug 2023, 23:11
Post #4403

Haha

Orice tehnica am lua important este sa putem local sa o intretinem...updata...etc.
Vad ca blamati mig urile. Dar 50 ani au dus greul ca interceptor. Daca nu se termina resursa de zbor si acum erau folosite. Avionica era de generatia 4 (anumite componente).

Acu ceva ani circula ideea sa inchiriem saab uri. In caz de conflict ramaneai fix cu poola in mana.

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
marksman
post 19 Aug 2023, 08:29
Post #4404

Post mortem nihil est

MiG-urile 21 aveau resursa de zbor consumată de mult, avionica depășită în ciuda upgrade-urilor. Ceaușescu avea în plan înlocuirea lor cu MiG-uri 29, chiar adusese vreo 3-4 până în '89. Dup-aia nu s-a mai făcut nimic. Polonezii au luat MiG-uri 29 de peste tot de unde se putea, au avut până de curând. 29-le era conceput cu 20 de ani mai târziu față de 21, era net superior, avea resursă de zbor superioară. Noi am tras de 21 până nu s-a mai putut: ore de zbor de antrenament sub minim (cu resursele de zbor pe terminate nu mai poți antrena piloții), întreținere maxim posibilă, bani dați pentru a menține în viață niște avioane depășite, în care piloții se urcau dar nu știau dacă mai coboară.

--------------------
Nick Ușor
+
wolfin
post 19 Aug 2023, 09:09
Post #4405

Haha

20 bucati pana in 89 si apoi inca 2..3 luate dupa 90. 1 luat de la basarabeni ... compensatie ajutor razboi transnistria.
Polonezii luau de peste tot pt canibalizare..mai ales motoare care nu aveau o viata lunga.

--------------------
+
IRONICK
post 19 Aug 2023, 15:48
Post #4406

-

From: Romania

QUOTE(sorin1983 @ 18 Aug 2023, 22:58)
p.s. pentru asa zisul razboi electronic sau mai exact perioada decembrie 1989 ianuarie 1990 ar trebui scos din groapa si resuscitat ca sa raspunda generalul militaru.
in acelasi timp mai e unul viu care nu moare nici de-al dreaq si care nu a fost deranjat nici macar cu o floare.
*

vuvuzela1_4ab4fd3dd6317b80dc8ce6c02d9ade5e7b9d6798.jpg ( Size: 174.24k ) Number of downloads: 203

19 Aug 2023, 16:50:
QUOTE(axabrt @ 18 Aug 2023, 16:22)
M am plimbat prin concediu prin țara noastră și am văzut câteva mașini de Ucraina. Toate noi și toate scumpe.
Daca ar fi sa judec după asta, parcul auto românesc e tocmai bun de casat
*

Nu, mah. Nu au voie sa aibe bani.

19 Aug 2023, 16:53:
QUOTE(sorin1983 @ 16 Aug 2023, 23:06)
eu zic ca inamicul nr. 1 e SUA. dar e mai putin importanta parerea mea.
*

Asta ai demonstrat de multe ori, faci umbra degeaba pe aici.

19 Aug 2023, 16:57:
QUOTE(cristic1982 @ 17 Aug 2023, 09:05)
Sorinache de Rahova e decât troll. Pe vremuri o ardea cu PSD, acum aruncă fitile auriste. Chiar nu ați înțeles că scopul lui este să dea ce-i cere șeful?
*

Zici ca-i troll? De obicei un troll vaneaza stiri si stie sa scoata in evidenta anumite nuante.
El este natural, copiaza ce vede la televizor, nu are un vocabular vast.

This post has been edited by IRONICK: 19 Aug 2023, 15:57

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
marksman
post 19 Aug 2023, 22:48
Post #4407

Post mortem nihil est

QUOTE(wolfin @ 19 Aug 2023, 09:09)
20 bucati pana in 89 si apoi inca 2..3 luate dupa 90. 1 luat de la basarabeni ... compensatie ajutor razboi transnistria.
Polonezii luau de peste tot pt canibalizare..mai ales motoare care nu aveau o viata lunga.
*

Ce știu eu e că până în decembrie '89 se aduseseră 3-4 MiG-uri 29 și ideea era să se renunțe la MiG-urile 21. Restul până la 22-23, doar dacă or fi ajuns după Revoluție. Știam că existau câteva, nu știu câte, pe Kogălniceanu, am presupus că ar fi alea 3-4, dar dacă au ajuns mai multe, tot n-a ieșit de două escadrile. Oricum, dacă am avut 20+ MiG-uri 29 și am preferat să modernizăm MiG-urile 21, propuse spre înlocuire din vremea lui Ceaușescu, proastă alegere am făcut. Polonezii, chiar dacă au luat 29 de pe unde au putut, le-au menținut în serviciu până de curând. Dacă nu mă înșel, vor primi F35.

--------------------
Nick Ușor
+
sorin1983
post 20 Aug 2023, 07:51
Post #4408

Membru autentic

@ironick: ma si miram ca n-ai aparut. util ca de obicei.

@marksman: vad ca inca n-au gasit solutia sa le vanda radmasa.gif
https://www.defenseromania.ro/romania-ar-de...ele_615661.html

--------------------
+
wolfin
post 20 Aug 2023, 08:24
Post #4409

Haha

„Avioanele MiG-29 românești sunt avioane care au fost conservate și sunt cu resursă intactă” - Viorel Manole, director Patromil

tongue.gif

Un troll

@marks atata timp cat depindeai de urss/csi sa repari motoarele (calcaiul lu'Ahile la acest avion - putine ore de functionare ) decizia de modernizare mig 21 a fost o decizie logica si buna.

Cele mai elocvente:
1 ro avea licenta pt servisare
2. Numar suficient
3. Kit ul isr facea avionul gen 4 nivel nato. Fara gluma, exceptie manevrabilitatea 21 romanesc era superior unui mig 29 sau unui su 27 rusesc.(exceptie poate cele modernizate de nemti)

Tu le zici costiug zburstor....dar de fapt era o racheta cu aripi. Era o vorba..intre piloti..cine poate zbura cu un mig 21 poate zbura cu orice avion.

Ca o concluzie revitalizarea continua a acestor avioane in detrimentul cumpararii de altele noi a fost o eroare ...care s a soldat cu pierderi omenesti.

This post has been edited by wolfin: 20 Aug 2023, 08:49

--------------------
+
IRONICK
post 20 Aug 2023, 17:12
Post #4410

-

From: Romania

img_1_1692544271153.jpg ( Size: 39.88k ) Number of downloads: 126

Inca o operatiune speciala reusita.

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
206 Pages « < 145 146 147 148 149 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 18:40
Forum Renault