Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Dragilor, traffic filmul este mizeria aia super fina, care se da jos doar cu spalare manuala. Mare confuziune cu ce face argila....... Se vede cel mai usor pe geamuri.......
Vopseaua se contamineaza si cu ce se rahatesc copacii pe vopsea, pentru cine are obiceiul sa parcheze sub ei, vara pentru umbra, de cele mai multe ori iese doar la polish 😜 Având in vedere numărul de km rulati saptamanal si starea de curatenie a masinii, in general, cred ca stiu si eu cate ceva. Regula: masina nu se spala doar cu spuma si gata, iese perfect. Exiata spalatorii care au spuma activa neutra, groasa ca smântâna, care sta lejer 10 minute pe caroserie, timp in care o poti rrzolva cu laveta / manusa de microfibra, cu tot cu timpii de clatit, fara probleme. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Spuma aia groasa ca smantana e cea mai naspa pt vopsea. Dar lejeritatea bate calitatea.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Sigur ca da. D-aia arata BMW - ul asa bine dupa 200.000 km de la episodul revopsirii, ca era spuma proasta si eu nu am stiu sa il spal. Aha 😇
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.723 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Bmw ala parca avea stratul de vopsea mai gros decat tabla..
This post has been edited by psychoo: 20 Aug 2020, 16:50 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.584 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 20 Aug 2020, 12:45) daca ajung sa dau pe sealant, argila si sampon mai mult decat pe vopsea (100 de euro pe element).... Pe casco o vopsesti si gratis. Dar nu i vorba de asta, e vorba de ce poate pati o masina in sevice. Zilele viitoare am sa deschid un topic despre niste pofesionisti de reprezentanta Renault. Si trebuie sa duc masina sa mi vopseasca bara spate pe rca ul unui vinovat. Imi e si frica sa o duc, Decat sa ajungi sa o vopsesti, mai bine incerci sa o intretii. Argila trebuie manevata cu grija, tabla bine lubrifiata. Iese fina la atingere, zici ca e fund de domnisoare, wolfine. Incearca This post has been edited by bgdrenault: 20 Aug 2020, 17:08 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.261 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Iar incepeti cu moldoveanca aia cu Mercedes si cand va intreaba omu va faceti ca ploua...
![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.584 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Hai ca ieri am mai dat de una cu un mert negru , cam nout, de statea semaforul pe rosu permanent
This post has been edited by bgdrenault: 20 Aug 2020, 17:09 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.197 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Mă bag și eu în discuție, deci cross-over , deci tratamente vopsea.
Dar pe dedesubt cu ce ai dat. ? Adică pe sub mașina. Mă gândesc că acolo incepe sa ruginească mai întâi și pe la aripi. Am văzut o Mazda mai veche, cred că e făcută pe timpul când era în colaborare cu Ford, ceva platforma de Mondeo. De prin 2005 mașina , foarte rău atacată de rugina |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
N-am dat cu nimic pe dedesubt și nici nu cred că dau.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Bai tot cu pamantu in bluletin. Slugi la masina.Folii creme etc. Tincheaua e in slujba mea nu invers. Revizii si reparatii la timp. Si cat de cat curata. O data la doi ani merge la curata interior. Detailing parca ii ziceti voi.slz arata boboc in interior dupa 17 ani.A beneficiat si de o reparatie mai serioasa la tablarie acu vreo 4 ani. E deja atacata structura, dar a muncit fara probleme 350k km.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.197 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Nenea bion tu ai mașina nemțească , care se stie e mai buna la tabla decât Mazda
Dar ai dreptate , totuși atâția bani investiți. Daca marksmanu e deștept , sa o facă peste câțiva ani și un tratament pe dedesubt. Oricum în halul în care se devalorizează mașinile , nu prea mai contează ce fel de tabla are peste 10 ani. Tot cu 4000 de euro o să ia pe ea. Daca are rugina o da cu 3000. Deci câștigă 1000, dar pe care i a cheltuit acuma. Deci nu câștigă nimic |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Masinile, una cu tabla valaha ailalta mexicana
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Nu ca datorez cuiva vreo explicatie, dar fiecare cu pasiunile lui. Iar o curatare temeinica nu inseamna a fi sclavul masinii. Opelul a fost spalat cand a fost necesar, asta insemnand fie ca avea noroi pana la plafon, fie ca era un gainat pe capota.
Dupa un an de spalari, am constatat ca vopseaua nu mai are luciu si ca e plin de pete de calcar pe capota. Ca si altii de aici, am rezolvat partial in regie proprie, cat am considerat ca pot duce. Cu Mazda nu m-am mai complicat, am marcat banul, am capatat in schimb o hartie lucioasa denumita "certificat de garantie" pentru tratamentul ceramic aplicat. As fi dat bucuros banii aia direct la Mazda pentru un lac mai solid, daca tot platesc cinci ani rate. Asta e, sunt si sclavul bancilor. Reamintesc unora care scriu pe aici ca atunci cand ei bricolau la Logan, pe mine ma lasau indiferent optimizarile aerodinamice si de reducere a zgomotelor, si nu faceam misto de eforturile lor de a acoperi lipsurile unui producator idiot, sau de a-si umple timpul. Imi rezerv dreptul de a sterge orice consider ca depaseste limita bunului simt si orice incepe sa ma plictiseasca pe motiv ca s-a spus de prea multe ori. This post has been edited by marksman: 20 Aug 2020, 23:47 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Trebuie sa ma lasi sa trag o spalare doar cu apa, sa vad ce face "ceramica asta". Pe mine, colegul de generala care are firma de gen, a refuzat sa imi aplice...... Eu merg cu ceara clasica la 6 luni si ceara rapida la fiecare spalare. Ca picanterie, am insomnie si tocmai am venit de la spălat cupeul + interior si geamuri
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Bre, esti stresat. Nu mai faci diferenta intre gluma si mistocareala. Ce crezi ca as avea cu tine sa te iau peste picior?
This post has been edited by IRONICK: 21 Aug 2020, 08:25 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.946 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
idem
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.261 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Axa e vinovat, că a dat-o in bălării...
![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 21 Aug 2020, 00:43) Reamintesc unora care scriu pe aici ca atunci cand ei bricolau la Logan, pe mine ma lasau indiferent optimizarile aerodinamice si de reducere a zgomotelor, si nu faceam misto de eforturile lor de a acoperi lipsurile unui producator idiot, sau de a-si umple timpul. Stai linistit ca inca o fac nu e ca si cum s-ar fi terminat epoca asta. De la ceara si alte chestii pt protejarea caroseriei pana la opritori de usi si alte nimicuri inca se mai fac. Sanchi (ca sa citez un clasic al forumului) alea "e" normale, faptul ca iti speli masina cum trebuie e moft. Pff, te ia capul. Ma gandesc ca si de asta sunt masini mai murdare ca sosetele. marksman edit: Se incadreaza la ce am scris mai jos. Ramane ca exemplu. Iar de protejarea caroseriei se vorbeste si la Mazda si la Suzuki si in alte parti. Ba chiar si de insonorizare. Am inteles argumentele fiecarei parti. Vrei sa o speli la spalatorie cand abia mai vezi prin parbriz? Ok, am facut si eu asa. Vrei sa te apleci mai mult asupra detaliilor? Ok, banii tai, timpul tau. This post has been edited by marksman: 21 Aug 2020, 09:33 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.211 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 20 Aug 2020, 18:22) QUOTE(marksman @ 20 Aug 2020, 18:24) Poate ca nu-i o idee rea, e zona mai expusa la rugina. La cum e tabla masinilor de azi, in doi-trei ani apare rugina (de suprafata, dar tot e enervant la o masina noua). |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
marksman |
![]()
|
Da, sunt stresat. Doar ca o gluma repetata isi pierde farmecul, chiar cu adaugiri si revizuiri. Nu e vorba c-as avea ceva cu vreunul de pe aici. Dupa cum ati vazut cu totii, am lasat libertate de offtopicareala, mistocareli si alte asemenea. Dar se transforma topicul intr-un camp de lupta, si asta nu vreau. Daca v-a disparut postarea sau v-a fost editata, inseamna ca am considerat ca duce discutia spre un mic razboi.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu ma deranjeaza deloc ca stergi posturile. Este aria ta, poti sa faci ce consideri tu. In schimb ma 'deranjeaza' ca ai inceput sa pui la suflet chestii cu care ne mai animam intre noi. Forumul a luat-o razna, mai avem putin si ajungem si noi la politically correct.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Masina perfecta nu exista, unele sunt prea galagioase, altele au Dubla volanta si se strica, altele huruie ca o conserva cu piulite agitata de un barman, mereu ai ceva de facut la ele. Important e sa nu iti manince tot timpul cu reparatul, amelioratul, spalatul etc.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
@IRONICK: nu-i, bre, vorba de nicio corectitudine politica, dimpotriva. Ai mai dat duma cu curatatul excesiv din punctul tau de vedere de vreo doua ori inainte. Am ras, am lasat-o, dar tu si ursul va razboiti pe aci, si zau ca asta nu-mi place, oricine ar face-o.
Cu vreo pagina in urma am zis ca unul dintre motivele pentru care m-am apucat de un pic mai mult frecat la masina e ca ma relaxeaza (da, sunt stresat). |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Bre eu nu ma razboiesc cu nimeni, altii se simt atacati ca nu ma incadrez in limitele acceptate de ei. Am mai zis ca fiecare e liber sa faca ce vrea cu timpul si banii lui. Dar cred ca din schimbul asta se replici se mai afla cate ceva nou si poate mai si invatam cate ceva, fiecare dintre noi. Sunteti prea stresati fratilor, le luati mult prea personal. Si pe topicurile proprii am lasat oamenii sa-si expuna oful liber, spun prostii ok, spun ceva destept iarasi e ok.
De asta e jurnal, unii te injura altii accepta decizia ta samd. Parca aveti actiuni la marcile pe care le detineti. This post has been edited by ursul_bipolar: 21 Aug 2020, 09:56 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ursule, am ceva cu tine?
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Nu-mi amintesc.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.946 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 21 Aug 2020, 09:38) Cu vreo pagina in urma am zis ca unul dintre motivele pentru care m-am apucat de un pic mai mult frecat la masina e ca ma relaxeaza (da, sunt stresat). chiar vroiam sa zic asta..exact cum pe timpuri ma relaxa si pe mine. apai dupa relaxare (adica frecat 3 - 4 ore)...venea reversul medaliei ...si ma apucau spumele cand gaseam urma de conversi pe usi scaune..mancare servetele etc. asa ma rezum sa nu o mai spal si ma destresez cand le zic porcil@r cocina in spate etc ![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 17:28 |