LUNETA SPARTĂ, fara nici un motiv s-a spart
![]() ![]() ![]() |
LUNETA SPARTĂ, fara nici un motiv s-a spart
ovidiusoft |
![]()
|
||
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|||
CosminM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 24 January 05 From: Sibiu ![]() |
Mie mi-au schimbat parbrizul pe garantie. Miercuri am fost la revizie, au facut constatarea si vineri mi l-au schimbat. Am avut o fisura in partea dreapta jos. S-a uitat tipul de la service, a sters (cauta un semn de lovitura de piatra) iar s-a uitat si in final a facut poze si le-a trimis la Pitesti. NU a avut ce comenta. Eu cred ca in acel loc a intrat apa sub cheder si s-a format tensiune si la vibratiii a crapat. Un singur lucru le pot reprosa - mi-au lasat masina cam murdara in interior dupa ce au pus parbrizul nou.
Inca o chestie- mi-a spus tipul de la constatari ca trebuie sa ma duc sa schimbe parbrizul cat mai repede sa nu primesc o piatra in el ca-i nasoala treba atunci. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- SB....... În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
La parbriz este mai usor de stabilit decat la luneta daca a fost o problema de montaj sau o lovitura.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Titirca |
![]()
|
![]() Membru dezmembrat mintal Group: Members Posts: 35 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la spargerea lunetei am aflat, din vorba in vorba, cu cei de la Service Logan. ca de vina ar fi acel platband cu ranforsari care se observa foarte bine daca se deschide portbagajul. Am facut o captura chiar din cartea tehnica a masinii pentru ca nu am poze din portbagaj si am incercuit cu rosu acel platband. Este prins cu suruburi, cu piulitele la vedere in portbagaj, in zona unde am punctat cu alb. Pentru ca in manual nu apare tot portbagajul se intelege ca platbandul este prins in ambele extremitati ale caroseriei. Explicatia celor de la service este ca daca acele suruburi se slabesc din cauza socurilor, variatiilor de temperatura sau platbandul nu este corect centrat inainte de strangere aceasta produce spargerea lunetei. Nu imi puneti alte intrebari pentru ca mai multe explicatii nu am primit ceea ce v-am relatat mai sus fiind raspunsul la intrebarea mea referitoare la ce foloseste acel platband din portbagaj.
|
--------------------
Dacia by Renault
Logan 1.6 Ambition + Laguna II 1.9 dci
(2005+2003)
- B - 20 - RTA [B]Pentru fericire trebuiesc doua conditii: sa fii idiot si sa ai scaun la timp ![SIZE=7]
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Bine,bine,am inteles ca nu ai primit prea multe lamuriri,dar eu tot nu inteleg ce legatura are ala cu luneta??????? ![]() |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Pai ala asigura rigidizarea caroseriei. Daca se slabeste nu isi mai face treaba, la denivelari caroseria se torsioneaza, luneta are prostul obicei sa nu se indoaie odata cu restul tarabei si poc...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
exact ce a spus si Codrin...elementul ala e acolo pentru a nu permite patrunderea bagajelor in habitaclu! Nu e acolo ca element de rezistenta.
S-a si discutat pe tema asta, de-aia e insurubat si nu sudat pentru ca e demontabil, in caz ca vrei sa cari cu masina ceva care ar incapea in masina cu bancheta scoasa si traversa aia demontata ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
crisstian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 25 January 05 From: Bistrita ![]() |
Am parbrizul (nu luneta) ciobit.
1. Pot sa-l schimb pe garantie (nu casco). Masina e inca in garantie. 2. As vrea sa-l repar daca pot. Stiti vreo denumire de pasta/solutie care se foloseste la umplerea golului din parbriz? Eu am mai fost anul trecut (la un atelier pentru reparatii parbrize) si pentru o gaurica si am platit vreo 35ronl. Daca as gasi eu pasta mi-as rezolva singur problema. |
--------------------
Logan
Ambition 1.6l
noiembrie 2004
|
|
CosminM |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 24 January 05 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(crisstian @ 28 Feb 2006, 07:42) Am parbrizul (nu luneta) ciobit. 1. Pot sa-l schimb pe garantie (nu casco). Masina e inca in garantie. 2. As vrea sa-l repar daca pot. Stiti vreo denumire de pasta/solutie care se foloseste la umplerea golului din parbriz? Eu am mai fost anul trecut (la un atelier pentru reparatii parbrize) si pentru o gaurica si am platit vreo 35ronl. Daca as gasi eu pasta mi-as rezolva singur problema. Daca este ciobit presupun ca ai luat pietre si in acest caz nu ti-l schimba pe garantie. Al meu s-a crapat de la tensiuni (presupun) aparute in cheder si mi l-au schimbat pe garantie. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- SB....... În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Daca s-a ciobit din cauza unei pietre, parbrizul nu se schimba pe garantie,la schimbat un prieten al meu pe casco( a luat o piatra) si costa cu tot cu manopera 9 mil, plus ca trebuie sa lasi masina o zi la ei.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
crisstian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 25 January 05 From: Bistrita ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri.
De reparat cum se pot repara micile gauri din parbriz provocate de pietre. A incercat cineva? |
--------------------
Logan
Ambition 1.6l
noiembrie 2004
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
platbandul acela din portbagaj nu are nici cea mai mica legatura cu spargerea lunetei.
in primul rand nu poate fi element de ranforsare din moment ce este prins in suruburi de plastic. este pt a sustie spatarul banchetei si pt a preveni bagajele sa loveasca bancheta la deccelerare puternica. de exemplu, la mine am montat un panou cu difuzoare in spatele banchetei, si l-am rigidizat cu surub chiar de aceasta traversa, fiind acum tinuta in tensiune (mecanica); deci daca asta ar influenta luneta, eu trebuia sa o am facuta praf demult. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
ICET |
![]()
|
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Platbandul ala este prins in suruburi de metal. Sigur (ca l-am scos eu)
De asemenea, are ca scop doar impiedicarea bagajelor sa loveasca in bancheta (altfel trebuia un spatar rigid la bancheta, spatar care evident era mai ... scump. Cum vorbim de logan, "design to cost" ... Va asigur ca nu are rol de rigidizare pe spate. Eu merg fara el bine mersi e un an de zile, si nu am avut probleme, si nici nu mi s-a parut ca se torsioneaza masina. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
QUASAR78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 27 December 05 ![]() |
Cine are urechi sa auda si sa spuna mai departe "marea " problema a lunetei de logan !
Aseara am mers cu masina o perioada scurta de timp , dar suficient pentru a se dezgheta gheata de pe cupola si sa patrunda apa intre luneta si tabla . Pe seara cand am plecat iarasi cu masina surpriza ...... ce scrisnet , ce pocnituri de gheta pisata si de geam sgariat , au , de mi se face si acum pielea de gaiana , noroc ca nu am mers mult pana la destinatie ![]() Intrebare oare este normal asa ceva ? De cate ori apa ajunge intre luneta si caroserie si ingheata sa stau cu sufletul la gura ca - mi crapa luneta????? Rusinica mare !!!! ![]() ![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- IS 00 CDY
|
|
spawn1st |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma, ati aflat de ce crapa luneta? NU de alta, dar astazi a crapat si a mea.
Am venit bine merci din parc, am deschis portbagajul sa bag caruciorul copilului inauntru si in timp ce faceam asta, am auzit o pocnitura. Am lasat jos portbagajul si am ramas socat sa vad luneta cum se "transforma'. Afara era destul de cald, cam 5 grade, masina era curata, fara pic de gheata. Care ar fi explicatia? Suprapresiune in interior? Chiar asa de etansa sa fie? Mi-e greu sa cred acest lucru. |
--------------------
Dacia Logan
Ambition 1.6
2004
- B93UWG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:38 |