Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
![]() ![]() ![]() |
Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
spooky51 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|||
little sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 3 January 06 ![]() |
|
--------------------
logan
preferance
- CT-62-SMA Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Chiar asa, zi-ne domne unde si ce lucrezi ca ne facusi curiosi. Care-i jobul ala pe care doar tu poti sa-l ocupi?
P.S.: Stiai ca cimitirele sunt pline cu oameni de neinlocuit? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(spooky51 @ 5 May 2006, 15:01) Deci soferii de la patron care alearga 7 zile din 7 si primec 4 milioane nu muncesc, aia care stau la statia de incarcare butelii GPL freaca menta, aia care se catara pe stalpiii de inalta tensiune la -20 de grade freaca menta, baiatul care pentru 3 milioane pe luna mi-a instalat cablul de net si care pe cancerul de afara de-abia sertiza cablul la intrarea in switch si care a refuzat aia 50 de mii de o bere nu munceste deloc nici ala de la vulcanizare care de banii astia munceste cu 2 sube pe el. Dar cum sa spun... fiecare cu pasarica lui, nu poti scoate unor oameni ideile din cap, mai nasol e ca astia conduc tara si duc totul de rapa deoarece considera ca toti trebuie sa aiba creierul si fixismele lor. nu e suficient sa lucrezi ca boul 24 din 24 de ore ca sa ai un salariu mai mare decat media. Trebuie ca munca ta sa aduca o plusvaloare suficient de mare astfel incat sa meriti acei bani.Si acea plusvaloare se obtine de obicei atunci cand ai cunostinte superioare despre anumite lucruri intr-un mediu sanatos , care produce lucruri competitive. Ca sa nu mai zic de plusvaloarea obtinuta prin multa inteligenta in domenii de varf (ca it-ul ) unde salarii de start de 300-400 de euro nu sunt o rara avis. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
spooky51 |
![]()
|
Teorie de ASE anul 2 care l-a citit pe Toffler. Plusvaloare.. asta e gluma. Daca acel loc de munca exista, atunci exista cu scopul de a aduce profit. Si ala de conecteaza 5 clienti pe zi la net, 100 pe luna, aduce profit de... Nu cred ca e cazul de intrat in discutii despre centre de cost si alte rahaturi, cert este ca un om trebuie platit decent, nu neaparat dac amunceste fizic sau nu sau daca el ca persoana aduce valoare. Poti cuantifica munca aluia de la cablu in procente cu cat participa el fizic pentru ca adminul de retea sa isi poata faca munca lui care este de facura intelectuala? Nu poti, sint alti factori de luat in seama, pe care o teorie de management de genul celei predate la ASE nu ii spune.
Anumite pareri sunt puerile si tin de varsta. Cand eram student si eu credeam ca e bine sa concediezi mineri si sa inchizi minele profitabile si sa moara minerii de foame, ca de, daca erau inteligenti lucrau in IT pe Valea Jiului. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(spooky51 @ 6 May 2006, 12:12) ...Cand eram student si eu credeam ca e bine sa concediezi mineri si sa inchizi minele profitabile si sa moara minerii de foame, ca de, daca erau inteligenti lucrau in IT pe Valea Jiului. Nu cumva ai fost la guvernare atunci cand ai fost student??? Mine profitabile nu au prea fost nicaieri in RO, dar in schimb fosti mineri care azi sunt vai de mama lor (a se citi muritori de foame) sunt o gramda in Valea Jiului (Jalea Viului). |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
spooky51 |
![]()
|
Daca stai sa iei in calcul exportul, somajul si shpagile, atunci minele erau profitabile. in plus orice tara tine la protectia sociala, dar in ro multe s epot face. Congo.
|
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
@ Vlad georgescu
"De ce este o eroare darea afara a chiriasilor? [...] Nu cred ca contractele alea de inchiriere facute pe vremea comunismului spun ca proprietarul va inchiria casele for ever, pe toata durata vietii chiriasului!" Citi din chiriasii aia i-ai vazut afara? Si ma refeream la o situatie stricta: Daca proprietarului nu-i lua casa, nu-i dadeau apartament ci poate ar fi ajuns unii din chiriasi in el. Deci proprietarul de casa a ajuns chirias de apartament conjunctural. El deja fiind chirias, prin '90-92 cind se vindeau apartamentele cu chirie, avea prioritate la cumparare, OK? Acuma vrea si casa, de acord, dar pe urma acelei confiscari el beneficiaza SI de un apartament. Asta spuneam cind afirmam ca acel proprietar caruia dintr-un abuz, eroare, cum vrei i s-a luat casa, in urma aceluiasi abuz, eroare i s-a dat apartamentul.. Apoi, vad pe aici "esti liber sa mergi la munca DINCOLO, pe bani mai multi.. Pai asta arata numai ca DINCOLO e mai bine ca aici... AICI e RAU. Sau e bine pentru 1-2 %.. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Pentru toți cei care plâng/deplâng regimul de pe vremea abuziv împușcatului: băgați voi repede o "Internațională" că doar azi e ziua Partidului care era în tot și-n toate...
![]() URAAAAA! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Era mai bine pe vremea lui Ceausescu, insa numai pentru puturosi.
Cunosc o gramada de oameni care se plang ca castiga putin, dar foarte putini si-ar mai lua un al 2-lea job, sau sa lucreze sambata de ex. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
@testike Chiar ai pus punctul pe I !
Cand vad cati vaita aici pe cei care nu au , dar nici nu incearca sa faca mai mult ma apuca sila. Eu de 4 ani nu am mai avut concediu , da' nu-i bai ca asta nu se vede . Se vede doar ce realizezi muncind nu 24 de ore cum zicea un coforumist ci prin calitatea a ceea ce muncesti. Cadeti iar spre idei comuniste cand comparati un sofer care lucreaza cat o lucra cu un ( zic total aiurea) inginer intr-un anumit domeniu . Salariile trebuie diferentiate si in functie de ceea ce face fiecare nu de cantitatea de munca bruta altfel cadem in ridicol. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(body @ 8 May 2006, 09:34) [...] Cind va aud cu "n-am avut concediu de tz ani" ma apuca dracusorii. Cine va opreste? Va da cumva patronul afara daca va cereti drepturile? Daca da, nu-s patroni.. daca nu, nu va plingeti. Aici nu se pune problema de comparatie intre sofer si inginer..ci de o munca platita prost. Nu cere nimeni ca soferul sa ia 1000 euro iar inginerul 300.. dar constanta in a da angajatilor numai salariul minim e strigatoare. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu inebuni ca e pacat !Voluntar mi-am luat concediul si am lucrat afara , deci ca o concluzie concediu am avut dar l-am sarbatorit prin munca .
|
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
angel35 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 8 May 2006, 07:45) @ Vlad georgescu "De ce este o eroare darea afara a chiriasilor? [...] Nu cred ca contractele alea de inchiriere facute pe vremea comunismului spun ca proprietarul va inchiria casele for ever, pe toata durata vietii chiriasului!" Citi din chiriasii aia i-ai vazut afara? Si ma refeream la o situatie stricta: Daca proprietarului nu-i lua casa, nu-i dadeau apartament ci poate ar fi ajuns unii din chiriasi in el. Deci proprietarul de casa a ajuns chirias de apartament conjunctural. El deja fiind chirias, prin '90-92 cind se vindeau apartamentele cu chirie, avea prioritate la cumparare, OK? Acuma vrea si casa, de acord, dar pe urma acelei confiscari el beneficiaza SI de un apartament. Asta spuneam cind afirmam ca acel proprietar caruia dintr-un abuz, eroare, cum vrei i s-a luat casa, in urma aceluiasi abuz, eroare i s-a dat apartamentul.. Apoi, vad pe aici "esti liber sa mergi la munca DINCOLO, pe bani mai multi.. Pai asta arata numai ca DINCOLO e mai bine ca aici... AICI e RAU. Sau e bine pentru 1-2 %.. Eroare...celor carora li s-au confiscat casele nu au primit nimic in schimb, confunzi cu demolarile, numai acolo s-au facut despagubiri. In cazul confiiscarilor propietarul nu a primit nimic decit, si asta in cazul fericit , dreptul de a fi chiriash in propria lui casa.... Este adevarat ca, acesti chiriasi care au fost bagati in casele nationalizate nu au acum poate nici o vina, nu toti, caci unii au cumparat astfel de case cu buna stiinta, dar nici propietarul nu poate sa-i tina acolo o vesnicie....in aceste cazuri cine a confiscat sa plateasca de cite ori o fi nevoie... This post has been edited by angel35: 8 May 2006, 16:54 |
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
QUOTE(testike @ 8 May 2006, 08:57) Era mai bine pe vremea lui Ceausescu, insa numai pentru puturosi. Cunosc o gramada de oameni care se plang ca castiga putin, dar foarte putini si-ar mai lua un al 2-lea job, sau sa lucreze sambata de ex. Sunt destui care si-ar lua al doilea job, asta daca binenteles, le permite programul de munca de le primul job... In orice caz, ma indoiesc ca acest job secundar poate compensa salarizarea proasta si ti-ar putea oferi un stil de viata occidental, decent si firesc... Cat despre sacrificarea concediilor, nu sunt de acord si nu ar trebui sa fie oferit ca exemplu si ca un simbol al omului muncitor si harnic... Nu mi se pare normal ca sa muncesti ca o vita sau ca un sclav, fara sa ai cateva zile de relaxare.. In Occident, oamenii beneficiaza de concedii anuale.. Fara aceste concedii, randamentul muncii angajatului scade simtitor indiferent de cat de ambitios este el si oricata putere de munca ar avea... Nu vreau decat sa am aceeasi viata si protectie sociala reala ca in Occident si cred ca nu cer prea mult. Haideti sa nu mai improscam cu noroi in romanii nostrii, ca ei nu sunt mai rai si nici mai buni ca ceilalti... Puturosi sunt si in Vest, iar moralitatea indoielnica a romanilor poate fi sesizata si la occidentali din momentul in care sunt aselenizati pe plaiurile noastre mioritice, in mediul asta balcanic... Dar ma indoiesc ca voi trai vreodata decent in tara mea... ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
>In orice caz, ma indoiesc ca acest job secundar poate compensa salarizarea proasta si ti-ar putea oferi un stil de viata occidental, decent si firesc...
Pai nu zice nimeni ca poti trai ca in Occident, eu ziceam doar ca poti trai mai bine decat pe vremea lui Ceausescu. Pe de alta parte, tot stau zilele astea si ma mir cum se vand aici in Cluj o gramada de apartamente (>40.000 EUR un apt cu 2 camere), si aproape tot pamantul pe o raza de 10 km este parcelat, si se vinde cu 10-20.000 lotul... Se pare ca totusi destul de multe persoane au bani. ![]() This post has been edited by testike: 9 May 2006, 07:14 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Comunismul a diferit de la o tara la alta ca de la cer la pamant si in cazul aceleiasi tari de la un conducator la altul ca de la pamant la cer.In cazul nostru concret sistemul+conducatorii fara noi poporul{cu calitatile si defectele noastre} nu ar fi putut sa inchida cercul vicios din care nu am scapat nici azi.
|
--------------------
a
b
c
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 10 May 2006, 08:26) Ori is din cei ce au facut rost de bani AFARA, ori din cei pe care o sa-i vezi si in Sinaia, si in alte statiuni, si in casa poporului sau pe alte scaune. Cred ca te inseli. Sint si dintre cei enumerati de tine dar majoritatea sint familii tinere 25-35 care lucreaza in RO si si-au achizitionat apartamentele prin credite de la banca. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
spooky51 |
![]()
|
QUOTE(testike @ 8 May 2006, 08:57) Era mai bine pe vremea lui Ceausescu, insa numai pentru puturosi. Cunosc o gramada de oameni care se plang ca castiga putin, dar foarte putini si-ar mai lua un al 2-lea job, sau sa lucreze sambata de ex. Laser, traiasca munca! Bine au fost unii indoctrinati. Personal vreau sa muncesc 8 ore pe zi (as dori 6 dar asta e...) 5 zile pe saptamana, concedii si tot tacamul. Din banii astia nu imi doresc decat un apartament micut cu 2 camere, o masina veche de 10 ani, o munca lejera, si sa ma uit la cei care au 2 servicii cum se realizeaza cu bani multi, neveste grase, copii repetenti la 8 ani si nebunie graduala ![]() |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
spooky51 |
![]()
|
Lazy days, un parc, o bere si un pachet de tigari, cinematograf sau un film pe un old Pentium 3, schimbat uleiul la rabla, plaja, soare, bere, fotbal, baschet, inot, sa fii la 45 de ani in forma pe care unii nu o au nici la 25, fara rate, fara viloi, cu o bere in mana pe balcon seara, vara. Familie, copii care nu cer mobil cu camera web, doar minge de fotbal si bicicleta. Pantaloni scurti, manile in buzunare si compatimire la adresa carieristilor imbracati la costum.
Nu cred ca pentru unii de pe alte meleaguri e prea greu de atins telul asta. Pentru noi... cam greu. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
""Laser, traiasca munca! Bine au fost unii indoctrinati.
Personal vreau sa muncesc 8 ore pe zi (as dori 6 dar asta e...) 5 zile pe saptamana, concedii si tot tacamul. Din banii astia nu imi doresc decat un apartament micut cu 2 camere, o masina veche de 10 ani, o munca lejera, si sa ma uit la cei care au 2 servicii cum se realizeaza cu bani multi, neveste grase, copii repetenti la 8 ani si nebunie graduala . Vorba aia, am bani si imi intretin familia pe care o vad duminica la pranz si cina. Nice life."" Domnu spooky51! ADEVAR graieste gura matale!M-a uns pe suflet si pe mine dar mai ales pe nevasta mea.Credeam ca suntem noi maniaci ca gandim asa.Pentru ca toata suflarea care ne cunoaste ne indeamna sa ne apucam de afaceri ca cica n-ar fi timpul pierdut sa ajungem in top 100 din romania la averi.O sa scot la imprimanta cele doua mesaje ale tale si cand ma mai inoportuneaza consilierii mei o sa le dau sa citeasca.Sanatate multa i-i doresc matusii duneavoastra DOAMNA TAMARA cat si dumneavoastra personal impreuna cu familia in conditiile MIRIFICE descrise mai sus.Acum plec in CONGO sa-le destainui celor pe care-i intalnesc secretul fericirii pe pamant!bulan |
--------------------
a
b
c
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 00:07 |