Reciclarea PET-urilor, Flacoanele de PET sunt o amenintare pt m
![]() ![]() ![]() |
Reciclarea PET-urilor, Flacoanele de PET sunt o amenintare pt m
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
radiatie... te rog frumos...
![]() 9 Oct 2007, 10:25: Pentru cei interesati de problematica managementului deseurilor, poate ar fi util de stiut ca prin fondurile structurale, mai precis Programul Operational Sectorial Mediu, Axa 2 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al desurilor si reabilitarea siturilor contaminate" Romaniei pentru perioada 2007 - 2013 ii este alocata suma de 991051090 EURO (adica un miliard euro...), din care 792840872 EURO de la UE si 198210218 EURO de la buget. Beneficiarii elegibili sunt exclusiv autoritatile publice (municipalitati, consilii locale sau asociatii ale acestora). Inca nu a aparut Ghidul aplicantului pentru aceasta masura asa ca e greu de anticipat cand va avea loc prima licitatie de alocare fonduri pe proiecte de managementul deseurilor. Dar proiecte sunt (mai de voie mai impinse de la spate, cam toate primariile au astfel de proiecte...), bani sunt, ramane de vazut modul de punere in practica si mai ales eficienta masurilor de schimbare a mentalitatii omului in ceea ce priveste modul de a scapa de gunoaiele pe care le produce. This post has been edited by radian: 9 Oct 2007, 10:25 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai eu ma sperii numai de cate PET_uri produc numai eu, ce sa mai zic de cate PET-uri plutesc pe Dambovita sau stau aruncate prin parcuri.
Ce sa mai zic ca 70% din gunoi e format din diverse ambalaje. Adica daca se fac pubele la 3-4 blocuri, ar trebui sa fie maaaarrrriii. Si ar fi bine sa se grabeasca putin, ca se umplu gropile de gunoi cu milioane de PET-uri si diverse ambalaje de plastic. This post has been edited by nh1980ro: 9 Oct 2007, 10:50 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 9 Oct 2007, 11:56) Ma intreb in Bucuresti cand or sa apara spatii de colectat PET-uri si sticla si ....? Pe la blocuri ma refer. In Bucuresti deja sunt o gramda de centre de colectare care primesc pet-uri, hartie si fier vechi. Intr-adevar, nu sunt la blocul fiecaruia, se presupune ca trebuie facut un mic efort, adica sa le duci de acasa pana la centru de colectare. Uitati-va atenti cand mergeti pe strada, ca sunt in multe locuri. Eu de vreo 2 ani nu mai arunc hartia si pet-urile. Le strang si cam odata pe luna le duc la centrul de colectare. Nu le cer bani pe ele. Daca as cere bani, mi-ar da 0.5 lei pe kg de pet si 0,2 lei pe cel de hartie. In plus, pentru consumatorii de bere la cutie, la Billa din Floreasca (Barbu Vacarescu) sunt niste tomberoane speclial amenjate care colecteaza doze de aluminiu. De ceva timp, caut centre care sa primeasca sticle de sticla (ca sa fiu inteles) si ambalaje TetraPak, dar nu am gasit. Asadar, puteti incepe. Daca e cineva interesat: http://www.copaculdehartie.ro/ |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai tocmai aici e problema, ca daca faci un mic efort si duci PET-uri si alte reciclabile cu masina si faci un drum special pentru asta, poluezi pe partea cealalta.(asta in cazul in care
In cazul in care erau diverse spatii de depozitare suficient de aproape de bloc ca sa te poti duce pe jos venea periodic o masina ceva care sa le care pe toate si cred ca era ceva mai ecologic dpdv al transportului. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
gibonu |
![]()
|
Si sa inteleg ca d-aia nu reciclezi tu, ca tie frica ca poluezi mergand la centru de reciclare?
Hai, las-o ca macane!!! Normal ca era mai bine daca era o cutie in spatele blocului, dar in lipsa ei, mergem la centru si ducem ceea ce vrem sa reciclam. Important este sa existe vointa de a face acest lucru si sa nu venim cu scuze ca ale tale. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai ideea e ca centrul de reciclare e cumva in afara drumurilor mele obisnuite si pentru asta ar trebui un drum separat special pentru asta.
Oricum am inceput sa strang materialele reciclabile si o sa le duc pe masura ce se aduna la centrul de colectare. Dar ma gandeam la 'the bigger picture', adica sa aduca containere separate (am vazut intr-un oras din RO, nu mai stiu care, niste cuburi mari de plasa de sarma care aveau cateva gauri de marimea unui PET de 2l si acolo bagai PET-urile - deci niste containere relativ ieftine si usoare) si sa le colecteze tot ei (REBU sau altii au in dotare masini cu platforma, nu din acelea de presat gunoiul), pentru ca e mult mai usor sa convingi pe cineva sa bage PET-ul in cubul din fata blocului decat sa colecteze PETurile si sa le bage in masina si sa le mai duca pe la nu stiu ce centru de colectare. Si toate astea cu un efort financiar si logistic minim (cuburile respective sunt relativ ieftin de confectionat si manipulat, plasticul fiind usor), iar masinile deja exista la firmele de salubrizare. Numai ca tre sa se gaseasca cineva care sa dea banii si sa puna proiectul in miscare. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
gibonu |
![]()
|
Daca ai inceput sa le aduni si apoi sa le duci la centru este foarte bine. Poate se mai molipsesc si altii din cei care intra aici pe forum.
Despre "the bigger picture" sunt si eu de acord cu tine, dar pana o sa fie alea, o sa poluez mediul mergand cu masina sa duc pet-uri la centrul de reciclare. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Problema e rezolvata : http://www.sorteazadeseuri.ro/
Mai trebuie sa ne schimbam noi ! |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
De 2 saptamani de cand m-am intors in regie tot tot aud la radio reclame cum ca daca te "prind" nush ce oameni ca arunci pet-urile in containerele de pet-uri samd. te premiaza pe loc (in sensul bun al cuvantului). Problema e alta, eu inca nu am vazut containerele alea niciunde in regie. Deci.... reciclati daca puteti.
![]() |
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
In sectorul 3 au aparut containere pt hartie si plastic, partea buna e ca nu prea poti baga altceva in ele. Cele pt PET-uri au o gaura rotunda acoperita cu cauciuc gros prin care nu prea poti baga mana, in timp ce containerele pt hartie au o fanta. Doamne'ajuta sa se folosesca.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Inca o chestie.
Eu deja am inceput sa intreb unde lucrez cum se poate recicla mai mult (avem sucuri gratuite, la PET bineinteles si hartie etc.). Ar fi bine sa incercati sa-i convingeti pe cei la care lucrati sa recicleze si ei daca n-o fac deja. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Diac
Zi-ne si noua exact unde sunt acele containere in sectorul 3. Off-topic: o candida oare Negoita la Primaria Bucuresti la anu? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(radian @ 9 Oct 2007, 11:11) BiGutza DiGutza, cine-mi esti tu... Ce te pricepi tu s-o dai cotita dupa cum bate vantul... P.S. Astept replica cu alcoolul... Poate am aruncat 3 cotoare de mar, ce legatura are asta cu PET-urile ? ![]() QUOTE(argon @ 9 Oct 2007, 11:20) Exact ! This post has been edited by big2003: 12 Oct 2007, 01:17 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Daca gasesc in spatele blocului o pubela doar pt. "sticle de plastic" langa cele de gunoi menajer, eu o s-o folosesc.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Pacat ca containerele existente n-au pe ele inscriptii de genul: "Calcati pe pet ca sa incapa cat mai mult".
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Asa le calc eu ca sa incapa mai multe in balcon ..
![]() In felul asta le duc mai rar la colectare. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
http://www.ecoromambalaje.ro/
La "Valorificatori" mai sunt cateva firme care accepta ambalaje reciclabile si pentru alte orase decat Bucuresti (Brasov, Oltenita, Buzau, etc.) Poate n-ar fi rau sa mai puneti pe aici daca aflati de diverse centre de reciclare. This post has been edited by nh1980ro: 3 Feb 2008, 14:13 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Comerciantilor,pana nu le pune statul sula in coaste,nu vor lua masuri!Daca se va pune o taxa de 50bani/pet,indiferent de capacitatea petului,nu vom mai vedea pet-uri aruncate.Clientul,cumpara sticla,plateste 50bani,o duce inapoi goala,recupereaza banii.Comerciantul si cu producatorul pet-urilor sa se ocupe de colectare,depozitare iar cui ii trebuie pet-urile sa vina la comerciant sa isi ia marfa contra cost,bani care sa se imparta intre comerciant/producator.
|
--------------------
a
b
c
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Cam asa e in Germania (25eurocenti/PET). Si functioneaza.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Acolo am vazut si eu cum functioneaza si am relatat aici.N-aveam eu cum sa inventez apa calda!Dar ministerul mediului sigur va face un studiu de la 0 ca sa iasa ceva autohton&indigen 100%.
|
--------------------
a
b
c
|
|
gibonu |
![]()
|
@ bulan
Sincer nu cred ca va tine faza cu 50 bani primiti pe un pet la magazin. Doar uita-te la acele magazine, unde trebuie sa bagi 50 de bani ca sa-ti iei un carucior. Asta inseamana ca nu mai vezi nici carucior lasat aiurea prin parcare. Adica, aia care sunt necivilizati si nici macar nu duc caruciorul la locul special de carucioare din pacare, crezi tu va vor duce pet-urile la reciclat? Acum, in alta ordine de idei pentru cei care vor sa faca reciclare: - hartie + plastic, in tot sectorul 3, in cutiile speciale de reciclare, puse de Rosal - sticla: in fata magazinului Bucur Obor a aparut un tomberon metalic, pus de Supercom, in care se pot pune "Deseuri de sticla" (mai exista si de hartie+plastic) - cutii de bere, exita niste tomberoane la Billa din Floreasca, la intrarea in magazin. Astept cu interes sa apara si niste tomberoane de fier vechi si ambalaj Tetrapak. De cei de la centrele de recilclat m-am saturat, pentru ca majoritatea sunt niste jegosi. Adica, ma duceam la ei si le dadeam gratis hartie+plastic, iar ei au dedus din asta ca imi fac mie un mare serviciu ca mi le primesc si de fiecare data cand apaream imi ziceau cu lehamite "Hai, bine, da-le-ncoa". |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar nu trebuie neaparat ca cel care le cumpara sa le duca inapoi. Homlesii se vor specializa foarte bine in adunatul de sticle.
|
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 23:08 |