Furt pe fata., La curent.
![]() ![]() ![]() |
Furt pe fata., La curent.
Adrian13 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|||
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(SilviuB @ 12 Jan 2006, 10:46) Fantastic ! Iar scriu degetele fara voi. Colegu', daca erai putin mai interesat de bunurile proprii pe care probabil le-ai cumparat din bani munciti de tine, aflai foarte repede ca in Electrica sunt oameni in fiecare sucursala care cerceteaza aceste avarii aparute la consumatori din cauza variatiilor de tensiune. Bineinteles cerceteaza doar daca sunt facute sesizari de catre consumatori, pt ca nimeni nu poate ghici ca tie ti s-a stricat frigiderul sau televizorul. Pt aceste variatii de tensiune Electrica are obligatia sa repare pe cheltuiala proprie toate aparatele defectate la orice consumator din aceasta cauza in termen de 60 de zile maxim (parca, sau 30 ????, nu mai stiu exact). Pt aparatele defectate din cauze naturale cum ar fi fulgere, trasnet, etc., Electrica nu isi asuma responsabilitatea pentru aducerea in starea initiala de functionare a acestora. Cred ca ceea am spus aici se regaseste si in contractul incheiat cu Electrica. Va asigur ca politica Electrica urmeaza intocmai litera legii pt ca domeniul energetic este de interes national si este foarte atent monitorizat. Mai tarziu : La parte cu electricienii aveti in mare parte dreptate. Dar aceasta problema se poate rezolva cu o reclamatie la superiori, chiar direct la cel mai mare sef, adica director de sucursala, ca nu are mila. Chiar va sfatuiesc sa luati atitudine daca semnalati asemenea cazuri. Colegu' Nu stiu de ce aperi atat electrica , probabiul ca esti unul de la ei! Am depus dupa prima prajire a unui aparat( respectiv aparatul video ) plangere la OPC , care s-au dus peste cei de la electrica , dar datorita faptului ca nu am luat nu stiu ce nota de constatare de la atelierul care a reparat aparatul nu am putut fi despagubit ! Mai mult , daca ai citit mai atent postul meu ai fi vazut ca si alti vecini printre care si sora-mea au avut acelasi tip de problema ! Modalitatea de procedare acum , respectiv in momentul in care o sa-mi repare DVD-ul este reclamatie OPC ( deja am fost la ei ) si apoi plata reparatiei de cei de la electrica pe baza facturii ! Si nu e poveste ! Si cum spui tu ca este monitorizat domeniul energetic national la consumatori...basme ...? Despre variatia frecventei ce parere ai ..stii care e limita afara si care e la noi? Ar fi multe de discutat dar nu am timp si nici chef ...de retinut e doar faptul ca la noi s-au aliniat doar la preturile din occident dar nu si la serviciile de acolo. A si inca ceva , stii cat e curentul in Emiratele Arabe Unite ...cam de vre-o 4-5 ori mai ieftin ca la noi ( ala fiind de fapt pretul de productie). This post has been edited by body: 12 Jan 2006, 14:48 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Ok hai sa ne potolim putin cu atacul la adresa Electricii,ca si companie pentru ca nu ea e de vina ci unii angajati.Mai usor cu numele Electrica sa nu aiba nimeni probleme.
This post has been edited by Adrian13: 12 Jan 2006, 10:24 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
@ body :
Ai grija ca de acum te cam iei de persoana mea si nu e prea bine. Ti-am vorbit civilizat, nu cu ,,baiatu "sau alte de acest gen (macara de scriai corect) ![]() ![]() Daca nu lasi ceata sa iti intunece ratiunea ai realiza ca ordinea lucrurilor nu e cea pe care ai urmat-o tu. Mai intai trebuia sa mergi la ELectrica sa prezinti situatia si dupa aceea te duceai la OPC. Vezi in contractul cu Electrica ce scrie. Nu decurg lucrurile cum ai vrea tu sa decurga ci asa cum zice legea. Sper sa ai intelepciunea sa realizezi ca nu ai procedat corect. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Mai usor cu Electrica va rog.
![]() |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
SilviuB are perfecta dreptate!... Body, ai procedat pripit... poti afla cum e corect sa procedezi in viitor de pe pagina web a Electrica (www.electrica.ro) sau a ANRE (autoritate ce reglementeaza relatiile furnizor-consumator)...
Legislatia aplicabila: http://www.anre.ro/NC_detail.htm (Regulamentul de furnizare aprobat prin HG1007/2004) ...vezi art. 186-190 Pentru procedura despagubiri: http://www.electrica.ro/content.asp?id=34... atentie!... am ceva dubii asupra faptului ca cele scrise pe site-ul Electrica sunt in acord perfect cu procedura aprobata de ANRE conform art. 189 din Regulament... trebuie si ai dreptul sa ceri sa vezi textul procedurii respective! Ii mai dau dreptate lui SilviuB si in privinta sesizarii (in scris!) la Electrica a cazurilor de abuz din partea angajatilor ce reprezinta Electrica (fie ca sunt angajatii lor, fie ca actioneaza doar in numele lor... vezi cazul cititorilor-incasatori care sunt ai altei firme detinute de sindicatele din energetica... cadou PSD facut sindicatelor). Electrica isi are si ea pacatele ei si e inca departe de calitatea furnizorilor din alte tari... insa si calitatea si responsabilitatea consumatorilor de la noi e tot la fel de departe! Cat despre prostii de genul "variatia frecventei nu-i la noi ca in west" si alte asemenea, chiar ca nu e cazul sa discutam.. sa-si vada fiecare de domeniul lui! Monitorizarea furnizorilor si distribuitorilor si mai ale penalizarea lor (prin tarife) pentru nerespectarea standardelor de performanta/calitate e un proces lent dar aliniat la practicile europene... va da rezultate in timp si in RO... in paralel, abuzurile si problemele create utilizatorilor sunt investigate si solutionate potrivit reglementarilor, dupa principiul "intai reclami la furnizor/partenerul contractual si numai daca el nu rezolva, atunci te adresezi altor institutii". |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
@al Pai sa stii ca intr-adevar variatia frecventei exista si nu ne o aberatie .Sa zicem ca domeniul meu de activitate e tangential oarecum cu electrica .
In alta ordine de idei , am depus reclamatia la OPC dupa ce de la Electrica Ploiesti mi s-a raspuns ca eu nu pot demonstra ca exista variatii de tensiune in retea fara ca macar domnii respectivi sa se deranjeze macar sa vada despre ce e vorba . Intr-adevar nu am putut demonstra , ideea e ca in cateva luni la noi la firma se va cumpara un data logger care printre altele poate masura ( de la 4-5 la 15 citiri pe secunda tensiunea ) , bine noi il cumparam pt masurarea potentialului electric al conductelor protejate catodic , dar respectiva jucarie stie sa faca multe chestii. Precizez ca noi suntem autorizati de catre fostul MLPTL ca Laborator De Protectie Catodica , care poate executa si masuratori electrice. In momentul in care vom lua aparatul o sa ajunga sa-l conectez la priza 24 ore iar apoi cu graficul citirilor o sa fiu tare curios cum vor reactiona cei de la Electirca ! This post has been edited by body: 12 Jan 2006, 12:29 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
deci ai procedat corect.... din cele scrise mai sus reiesea altceva... oricum, aparatul de care vorbesti nu-l vei putea folosi ca dovada... pentru ca electrica nu va tine cont de masuratorile tale... ii poti reclama la ANRE, in plus fata de OPC...
in legatura cu frecventa eu nu ziceam ca nu sunt variatii, ci ca nu sunt altfel decat in alte tari, cum ziceai tu mai sus... te poti lega de orice in privinta calitatii energiei electrice dar de frecventa nu, pentru ca este parametrul cel mai puternic controlat deoarece reflecta modul in care cererea de energie electrica este acoperita de productie in fiecare moment.... si totul e reglat automat in functie de frecventa de consemn de 50 Hz.... excursii accidentale ale frecventei poty sa apara in situatii tranzitorii, dar si atunci sunt prevazute valori limita acceptabile pentru o anumita durata de timp... de cand Romania este racordata la sistemul unificat european (www.ucte.org), te asigur ca nu mai sunt probleme... alea erau pe vremea lu nea nicu sau in anii '90... acum sunt legende! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Pot sa confirm ca in Electrica exista birou special care se numeste Masurare, calitatea si gestiunea energiei (ceva de genul asta). Pt ca energia sa se incadreze cat de cat in parametrii se fac eforturi considerabile, de asta la un aviz de racordare la reteaua de energie electrica se cere clientului puterea pe care o doreste la racord.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
body |
![]()
|
Stiu Costi , din 97 2-3 luni pe an haladuiesc prin zona aia ( doar lucrez in petrol)!
Dar curentul se produce pe acolo la centrale alimentate cu gaz ( si asa nu prea au ce sa faca cu gazul)! Ideea e alta ...pretul curentului raportat la costuri si la intretinerea sistemelor in Romanaia e mult prea mare. @ al Aparatul respectiv va fi verificat metrologic iar noi suntem abilitati , dupa cum am scris , de MLPT in a emite buletine de verificare inclusiv pe partea electrica ...deci , de ce nu ar tine seama electrica? |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
AL |
![]()
|
QUOTE(body @ 12 Jan 2006, 14:48) @ al Aparatul respectiv va fi verificat metrologic iar noi suntem abilitati , dupa cum am scris , de MLPT in a emite buletine de verificare inclusiv pe partea electrica ...deci , de ce nu ar tine seama electrica? pentru ca nu o obliga nici o legislatie sa faca asta!... pentru ca voi sunteti o firma atestata sa faca ceva intr-un anumit domeniu... in domeniul electric NU! ...deci nu oricine detine o scula omologata si atestari pentru un domeniu poate folosi acea scula in orice domeniu, chiar daca tehnic e posibil... deci ei vor zice: "ok, ai masurat, dar ai matale competenta sa masori?... ca persoana fizica ma refer... aaaa, nu esti persoana fizica, ci firma, arata in ce temei ai facut asta pentru x-ulica?... si ca firma ai atestare in domeniul electric?... de la ANRE?... nu ai, pardon, baga-ti undeva masuratorile ca pentru noi nu au valoare juridica deci nu ne temem de ele."... cam asta ar fi opinia Electricii.... P.S. hai sa ne oprim aici... ca suntem offtopic rau de tot... stricam topicul initiatorului cu divagatii inutile... cred ca s-a inteles ce era de inteles... asa ca bafta la recuperat ce mai poti si data viitoare daca mai ai probleme fa imediat reclamatie la Electrica insotita de o constatare de la un atelier de reparat electrocasnice in care sa se mentioneze ca defectul e cauzat de supratensiune... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
pt cine spunea ca tensiunea la retea e 220v - masoara si vezi ca nu e
eu stiu ca de ceva timp (cativa ani) tensiunea la retea in romania trebuie sa fie prin lege 230v +/- nustiucat % |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
nu zau
![]() Redevenind serios daca nu are 220 V, e un accident la statia de transformare a cartierului, in Ro tensiunea tre sa aiba 22O si 50 Hz...toti avem deviceuri care merg la tensiunea si frecventa asta...cand nu o mai fi in parametri...o sa bagati in mod sigur de seama ![]() |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
SilviuB |
![]()
|
Romtelecom ???!?!!!!
Revenind la Electrica, la partea cu supratensiunea; sa va mai dau niste lamuriri poate va vor ajuta la nevoie. Daca, cumva, vi se defecteaza un aparat in casa si banuiti ca de la o supratensiune intrebati si vecinii daca li s-a stricat ceva, dupa care mergeti la Electrica faceti sesizarea, se fac cercetari sa se vada daca intr-adevar a fost o supratensiune in retea in perioada indicata de voi in sesizare. Aceste supratensiuni pot fi detectate cu aparatele care le are Electrica. Si mai departe cum am mai zis; daca intr-adevar se dovedeste supratensiunea, nu o dovediti voi la Electrica ci invers, si ei va vor lua aparatele, le vor duce la atelier pt reparatii in caz ca se poate repara (reparatia se va realiza in termen de x zile), iar daca nu va despagubesc. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
body |
![]()
|
@ al MLPTL desi nu stiu daca acum mai are acelasi nume , este minister iar ANRE este subordonata ministerului deci buletinele noastre sunt valabile.
Iar buletinele sunt ale firmei nu ale mele ( ca persoana fizica) . A si inca o binefacere a Renelului ! Un amic a patit-o ieri rau de tot ..e topograf ( firma privata a lui ) si computerul de la variatiile de tensiune din retea "a facut poc" saracul pierzand tot ceea ce a lucrat pe luna decembrie.Pentru conformitate se poate contacta asesoft ploiesti ( unde a fost dus calculatorul). Sa va aud.. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(SilviuB @ 13 Jan 2006, 08:07) Romtelecom ???!?!!!! Revenind la Electrica, la partea cu supratensiunea; sa va mai dau niste lamuriri poate va vor ajuta la nevoie. Daca, cumva, vi se defecteaza un aparat in casa si banuiti ca de la o supratensiune intrebati si vecinii daca li s-a stricat ceva, dupa care mergeti la Electrica faceti sesizarea, se fac cercetari sa se vada daca intr-adevar a fost o supratensiune in retea in perioada indicata de voi in sesizare. Aceste supratensiuni pot fi detectate cu aparatele care le are Electrica. Si mai departe cum am mai zis; daca intr-adevar se dovedeste supratensiunea, nu o dovediti voi la Electrica ci invers, si ei va vor lua aparatele, le vor duce la atelier pt reparatii in caz ca se poate repara (reparatia se va realiza in termen de x zile), iar daca nu va despagubesc. Draga SilviuB, hai sa-ti dau si alte detalii, ca sunt patit. Mi-am bulit calculatorul din fluctuatii de curent si am aflat cu surprindere ca, pentru a beneficia de despagubiri trebuie ca: 1. Sa am factura cu care am cumparat calculatorul (ca sa dovedesc ca e al meu si nu al amicului din cealalta parte de oras). 2. Sa pot demonstra ca s-a "dus" din fluctuatii de curent si nu din alta cauza. Ambele puncte par logice si corecte. Numai ca, majoritatea romanilor nu prea cer facturi cand cumpara ceva pentru ca, considera ca nu le trebuie (am luat un hard si nici nu mi-a dat factura, doar bonul de casa). Mai mult, foarte multi cumpara componente SH pentru ca sunt mai ieftine (mama lor de bani) asa ca nu am factura la calculator, televizor etc. pentru ca sunt la mana a doua. In plus, chestia cu doveditul faptului ca s-a ars din fluctuatii de tensiune este foarte relativa. Vezi tu, la mine nu s-a ars dintr-o supratensiune ci din fluctuatii foarte rapide intre 0 si 220 V. Astfel, nu am piese "prajite" pe care sa le arat la baieti. Siguranta de la sursa nici macar nu s-a ars dar placa de baza da. Cum pot eu dovedi ca am avut daude din cauza tensiunii de alimentare daca nici macar su s-a ars siguranta de la sursa calculatorului ? (Asa e la surse noname, siguranta se arde ultima.) Chestia ca Electrica imi dovedeste mie ca a avut fluctuatii de tensiune si mi-a produs daune o iau ca pe o gluma. Asa cum te respectam noi pe tine, te rog sa ne respecti si tu pe noi si sa nu ne jicnesti inteligenta spunandu-ne ca Electrica ar avea un interes sa cheltuie aiurea banii reparand sau schimband aparatura defecta. Nu este valabil doar pentru Electrica, fenomenul este generalizat din pacate (se vede foarte bine cand te duci cu un produs la garantie). Sincer, dupa ce mi s-a ars calculatorul n-am vazut pe nimeni de la Electrica la usa mea care sa spuna "stiti am avut probleme cu reteaua, vi s-a stricat ceva prin casa ?". Pot sa-ti spun si faptul ca, de cand a aparut o fabricuta prin cartier, cel putin o data pe saptamana am fluctuatii sau intreruperi foarte scurte de tensiune iar in sezonul rece, cam o data pe luna se ia lumina intre 30 si 90 de minute. Nimeni de la Electrica nu a catadicsit sa-si ceara scuze pentru aceste intreruperi, nici macar formal. Mai mult, cand se ia lumina, la numarul de urgente de la Electrica nu raspunde nimeni. Asa ca, recomand tuturor celor care au probleme sa faca ca mine: sa isi ia un UPS (o sursa neinteruptibila de energie). Pe langa functia de baza (protectia calculatorului) UPS-ul se dovedeste si un indicator foarte bun al micilor fluctuatii de tensiune pe care televizorul nici macar nu le sesizeaza. In ceea ce priveste furtul de energie electrica prin contor, mi se pare mai putin credibila situatia deoarece se poate verifica usor de catre beneficiar. Ai nevoie de un aparat de masura de 10 RON si de un consumator si poti vedea foarte simplu daca e OK. Sincer si mie mi s-a schimbat contorul (unul mecanic tot cu unul mecanic) si platesc cam tot la fel. Nu cred ca Electrica isi permite un astfel de scandal. Mult mai plauzibil mi se pare furtul acolo unde nu vezi contorul si nu poti verifica. Daca Electrica ar vrea sa fure eficient, ar ascunde contoarele sa nu le vedem, ca la telefonia fixa. (Apropo de asta, am auzit ca firma nationala de telefonie fixa taxeaza mai nou si bipurile. Nu sunt abonat la ei, oare o fi adevarat ?) This post has been edited by Petea: 13 Jan 2006, 09:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
SilviuB |
![]()
|
Ma retrag de aici, stau spectator sa rad de acum!
Imi omor degeaba neuronii pe aici ! |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
AL |
![]()
|
Eu mai dau un raspuns, apoi devin si eu spectator... pana la urma am dat mai sus modul de rezolvare a oricarei plangeri, pe etape... cine chiar are o problema va sti cum sa procedeze...
@Body... vezi ca faci confuzii .... MLPTL (actualul minister al transporturilor) nu are nici o legatura cu ANRE-ul, care este o autoritate in subordinea Primului Ministru si, cel mult, in coordonarea MEC (Min. Economiei si Comertului)... oricum, conform legilor, atestatele si autorizatiile mai multor autorizati distincte trebuie sa existe cumulativ... adica nu se exclud unele pe altele... oricum, eu nu am zis ca nu ar fi valabile buletinele voastre...dar sunt valabile pentru strict un anumit scop/domeniu!... @Petea... siguranta nu se arde atorita supratensiunilor sau variatiilor de tensiune... siguranta se arde datorita curentilor, protejand aparatura si instalatiile impotriva scurtcircuitelor sau a suprasarcinilor... computerul tau s-a ars datorita variatiilor de tensiune si e normal ca nu s-a ars siguranta... pentru viitor iti recomand sa folosti un UPS care contine, de regula, si un stabilizator de tensiune... astfel socurile vor fi preluate de UPS si nu vei avea probleme cu aparatele alimentate din acesta (computer, centrala termica de apartament etc.) |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Adrian13 |
![]()
|
QUOTE qoute Petea Deci repet.Eu nu am dat vina pe Electrica ca fura ci pe cei care instaleaza contoarele si le sigileaza prost, probabil sa-i chemi din nou sa-ti ceara bani.De aia am vrut sa spun ca te fura.Nu sunt chiar atat de idiot sa acuz fara dovezi o societate de stat. In ceea ce priveste furtul de energie electrica prin contor, mi se pare mai putin credibila situatia deoarece se poate verifica usor de catre beneficiar. Ai nevoie de un aparat de masura de 10 RON si de un consumator si poti vedea foarte simplu daca e OK. Sincer si mie mi s-a schimbat contorul (unul mecanic tot cu unul mecanic) si platesc cam tot la fel. Nu cred ca Electrica isi permite un astfel de scandal. |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Domnilor , un contoar functioneaza tot timpul.Uzura creste cu timpul, la vechile contoare lagarele erau metal pe metal ceeace inducea ca urmare a uzurii o eroare mai mare la inregistrarea consumului, era in avantajul consumatoruluiUn nou contoar va masura mai multa energie electrica dar nu mai mult decat este cel real
Sa auzim numai de bine |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
![]() Scuza-ma ca ma iau de tine dar chiar a trebuit sa citesc de 3 ori ce ai scris ca sa inteleg ce ai vrut sa scpui. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O fi si greu sa verifici contoarul. Opresti tot ce ai in casa cu exceptia unui bec de 100w de exemplu si il lasi sa mearga 1 ora.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
BlaueCorsa |
![]() ![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Mentionez din start ca nu lucrez pentru e.On.
Acum 2 saptamani am patit o chestie foarte urata (ars sursa+MB+DVD-RW) din motive absolut independente de furnizor. Prima idee a fost, evident, ca e vina e.On. Am sunat la ei, cu mult tupeu si draci in doza tripla. Oamenii mi-au explicat procedura, foarte binevoitori, si mi-au spus sa trec pe la ei sa depun sesizare, cerandu-mi detalii si oferindu-se sa trimita o echipa pentru verificari. Dupa ce am promis sa revin, am verificat si mi-am dat seama ca nu aveau absolut nici o vina (televizorul, DVD-playerul si home theater-ul, care erau conectate la acelasi prelungitor - cu protectie la supratensiune - erau intacte, ca si prelungitorul). Deci nu era supratensiunea de vina. Intrucat sursa a facut "poc" la pornire, se exclud si fluctuatiile rapide. Nu dati vina din prima pe furnizor... e mai bine sa verificati ce s-a intamplat... PS(off-topic): CONTOÁR s.n. 1. Birou de comerț, mai ales birou al unui bancher. ♦ Agenție comercială într-un stat străin (mai ales într-o țară comercială). 2. Masă, mobilă, loc unde se fac plățile în casele mari de comerț sau de bancă. [Var. (1) contuar, comptuar s.n. / < fr. comptoir]. CONTÓR, contoare, s.n. Aparat de măsurat cantitatea consumată de apă, de energie electrică, de gaze etc. într-un anumit timp; ceas (3). – Din fr. comptoir, germ. Kontor. This post has been edited by vyrus: 21 Mar 2006, 20:51 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
Adrian13 |
![]()
|
La mine a fost si altceva si ma bucur ca s-a readus topicul in atentie.Problema e urmatoarea,un vecin binevoitor se legase de un fir de pe coloana din peretele dintre mine si el.Dupa cred vreo luna in care am consumat si 300KW pe luna i-am chemat pe cei de Ideb.Dupa ce au verificat instalatia si-au dat seama ca e ceva putred.Deci cu alte cuvinte nu am fost nebun.
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Pai faza aste e destul de groasa, ce sa zic.
Nu l-au luat pe vecinul ala la niste intrebari putin mai incomode? Cred ca il pot da in judecata pentru furt calificat. Sau poate nu il dau ei in judecata? Ei iti trimit frumos factura, si te lasa pe tine sa te judeci cu vecinu`? |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Ei o sa-l purice acum.Adica i-au verificat contorul.Nu stiu cum o sa calculeze avand in vedere ca eu am descoperit cand mi-au schimbat contorul acum 2 luni.El zice ca nu si-a dat seama.Cica i s-a ars un fir pe coloana la priza si s-a legat din greseala de noi.
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
SilviuB |
![]()
|
Si greseala din prostie sau intentionata costa.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mil @ 13 Jan 2006, 02:50) nu zau ![]() Redevenind serios daca nu are 220 V, e un accident la statia de transformare a cartierului, in Ro tensiunea tre sa aiba 22O si 50 Hz...toti avem deviceuri care merg la tensiunea si frecventa asta...cand nu o mai fi in parametri...o sa bagati in mod sigur de seama ![]() Sincer nu stiu pe ce-ti bazezi afirmatiile legate de valoarea tensiunii 220V Daca nu stii informeaza-te si o sa afli cu surprindere ca "noul" standard este de 230V monofazat si 0.4KV trifazat. Si asta de pe cand eram si eu student ... la facultatea de Energetica Bucuresti. Daca te intereseaza procesul tehnologic prin care s-a ajuns la 230V respectiv 0.4kV ... intreaba ... sau search google |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(crintea1949 @ 19 Mar 2006, 11:10) Domnilor , un contoar functioneaza tot timpul.Uzura creste cu timpul, la vechile contoare lagarele erau metal pe metal ceeace inducea ca urmare a uzurii o eroare mai mare la inregistrarea consumului, era in avantajul consumatoruluiUn nou contoar va masura mai multa energie electrica dar nu mai mult decat este cel real Sa auzim numai de bine Nu sunt foarte sigur de asta. Si eu cred ca este o problema cu acele contoare noi, "electronice". La parinti, le-au schimbat ( din initiativa societatii de distributie, nu a parintilor mei ) contorul acum vreo 6 luni, inlocuind contorul vechi, cu unul nou, electronic. Imediat, factura la energie a crescut, crescand si nr de kilowati/ora inregistrat, cu aproape 30% fata de media de pana atunci. Dupa doar trei luni, din motive de schimbare titular contract ( incheiere succesiune ), au schimbat din nou contorul, punand, de aceasta data, un contor absolut nou ( si ndex si aspect ) dar de tipul clasic, cu "rotor". Consumul a revenit brusc la "normal". Deci nu se pune problema de "uzura lagare la un contor vechi". |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 08:21 |