DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se pot recicla deseurile de sticla?, Unde si in ce conditii?

i96nds
post 5 Jan 2006, 18:00
Post #1

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Uitati cum stau lucrurile: de fiecare data cand beau cate o sticla de vin imi dau seama ca se face o mare risipa in tara asta. Sticlele de vin nu mai sunt returnabile. Imi aduc aminte de pozele alea din vest unde sunt niste containere care au gauri exact cat sticlele ca sa poti sa le arunci acolo.

La noi unde se pot arunca sticlele goale? Mi se pare o mare prostie ca sa le arunc la cos ca doar nu sunt reciclabile. Sticla nu e tot ca plasticul.

La CORA e un sistem misto de returnat sticlele. Insa ti le primeste doar pe cele de bere cumparate de la ei. Asa ca nu pot face nimic cu cele de vin.

Sa nu va inchipuiti acum ca beau sute de litri de vin insa.... cam aceeasi problema e si la PRIGAT sau TEDDY.

Am uitat sa mentionez ca nu vreau nici un ban pe ele, pur si simplu vreau sa le duc undeva unde sa poata fi topite - deci sa fie utilizate in vreun fel.

This post has been edited by i96nds: 5 Jan 2006, 18:01

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Altis
post 5 Jan 2006, 19:30
Post #2

Membru autentic

Group: Members

La fel si pt pungi, pt ziare si asa mai departe...Problemele sunt 2 :
legiuitorii-respectiv edilii ca nu pun containere speciale, si cetatenii, adica noi, ca am vazut, de exemplu in gara de nord containere relativ speciale, adica cu 3 compartimente- plastic, hartie si menaj parca, pline cu orice, numai cu cu ce trebuia nu ...
Mai trebuie sa treaca o perioada , zic eu...sad.gif, pana sa ne civilizam .

--------------------
Tucson JM - . 2007
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Ov
post 5 Jan 2006, 19:32
Post #3

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

sa inteleg ca pe la tine prin zona nu trec "colorati" care urla cat ii tin plamanii STICLEEEEEEEE GOALEEEEEEEE LUUUUUAAAAAAAAAAAAMM !

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
costi
post 5 Jan 2006, 19:55
Post #4

Membru autentic

la noi nu stiu nici o metoda de reciclare; poate dupa integrare;
cit am stat pe afara aveam containere pt gunoi (in puunga); containere pt sticla; si containere pt PET-uri;
dozele de bere le ducea la un automat care le shreduia si compacta; o bere costa 4-10 coroane si luam 0,5 pe o doza. duceam un sac de 20-30 doze si cu bonul pe care mi-l dadea masinaria imi luam de mincare...
Alta lume .....

--------------------
DSN/SLZ
+
alex275
post 5 Jan 2006, 23:25
Post #5

Membru autentic

Group: Banned

QUOTE(costi @ 5 Jan 2006, 19:55)
duceam un sac de 20-30 doze si cu bonul pe care mi-l dadea masinaria imi luam de mincare...
Alta lume .....
*

Da stiu ca beai ceva, ca sa-ti iei de mancare! laugh.gif tongue.gif

La mine striga: sticliiiiiiii murdariiiiiiiii cumpaaaaaaaarrrrr!

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
Smudo
post 5 Jan 2006, 23:27
Post #6

Membru autentic

Daca asta nu o sa fie o super-mare afacere in Romania in urmatorii (cel mult) 5 ani, nu stiu ce sa mai zic. La cit plastic, aluminiu, hirtie, sticla (tot ce inseamna ambalaj intr-un cuvint) se arunca aiurea in Romania fara sa fie reciclat... si cum se sorteaza gunoiul in Germania... e diferenta maaaaaaaaaaaaaaaare rau de tot.
Pina si sticlele (alea de sticla, ca pe alea de plastic le duci mereu inapoi, pentru ca ai platit garantie pe ele) cind le arunci in containerele speciale trebuie sa le sortezi pe culori: maro, verde si incolor (alb). Cred ca se pot scoate bani in prostie din chestia asta, sincer sint surprins ca nu a pus nimeni mina pe afacerea asta. Altfel nu cred ca ar sorta nemtii asa strict si de atitia ani gunoaiele.

EDIT: nu ma referii la sticlele de bere, ci la alea de vin, whisky, borcane, pe care nu platesti garantie.

This post has been edited by Smudo: 5 Jan 2006, 23:28

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
alex275
post 5 Jan 2006, 23:48
Post #7

Membru autentic

Aici nu-ti mai cere nimeni garantie pe sticla de bere. Si apoi, stai linistit, ca daca era superafacere se aruncau repede doi, trei mahari sa faca lipeala cu primaria.

--------------------
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
+
draku
post 6 Jan 2006, 00:00
Post #8

Membru autentic

sunt anumite centre pt materiale reciclabile care primesc si deseuri de sticla (sub orice forma)
pretul cred ca e cam 500 lei/kg

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 - Barkas 1989
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
Smudo
post 6 Jan 2006, 00:31
Post #9

Membru autentic

QUOTE(alex275 @ 5 Jan 2006, 23:48)
Si apoi, stai linistit, ca daca era superafacere se aruncau repede doi, trei mahari sa faca lipeala cu primaria.
*

Pai stai putin, mai intai cred ca trebuie sa apara vreo lege care sa ii oblige pe oameni sa sorteze gunoiul. In caz ca nu e sortat, nu se ridica, iar daca nesortarea asta se intimpla in mod repetat, atunci mi se pare ca se da si amenda.
Eu il sortez pe-al meu, si chestia e destul de practica. Sint saci galbeni (exact asa se numesc si arata) in care se arunca doar plastice si metale, iar in punga din galeata de gunoi se arunca ce stiu eu, restul... inafara de sticle si hirtie. Nu stiu, ma gindesc ca daca nu ar iesi ceva bani din chestia asta, atunci ar arunca si nemtii gunoiul la gramada fara sa il mai sorteze.
De vreo 2 ani au pus "garantie" si pe dozele de bere, 25 centi/doza.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
alex275
post 6 Jan 2006, 01:33
Post #10

Membru autentic

Fratele meu, iti jur ca eu gasesc in fiecare dimineata pe masina oase de peste, resturi de ciorba, kk de caine, vata (da, vata nu tampoane), oase, musaca stricata si toate resturile posibile si imposibile!!!
Tu vrei sa-i pui pe romanii care-mi arunca mie pe masina sa-si recicleze deseurile? radmasa.gif
Tu vorbesti de saci galbeni. Sa presupunem ca romanii ar primi moca, saci de gunoi. Stii ce ar face cu ei? I-ar vinde in Obor!!!
Din pacate n-o sa ne civilizam curand! D-aia spun eu ca trebuie sa ne educam bine copiii!!!

--------------------
+
Smudo
post 6 Jan 2006, 02:09
Post #11

Membru autentic

Stai mai alex ca sint niste saci din aia vai steaua lor, cred ca nu tin nici macar 3 kg, sint facuti mai mult pentru "gunoaie" voluminoase, decit pentru cele grele. Si da, aia sint gratis din partea statului, cam o data pe an vine cineva si pune citeva topuri la fiecare casa, si fiecare isi ia de acolo cit crede ca ii trebuie pe tot anul. Probabil te gindesti (cum ma gindeam si eu la inceput) daca nu ii fura cineva, pina ajungi tu acasa sa ii iei de la usa. Cine dracu' sa-i fure, cind nu mi-au furat nici telefonul mobil + dvd player si boxe, toate impachetate intr-o cutie mare si lasate in fata casei, la intrare. Asta e, probabil tot educatie se numeste si chestia asta.

--------------------
x x - X
+
alex275
post 6 Jan 2006, 02:17
Post #12

Membru autentic

Mama, mama, de cand n-ai mai fost prin tara? Mie mi-au furat mobilul din sertarul propriului meu magazin!!!
Daca vrei, da-mi PM si-ti dau msg-ul unui prieten care sta in Munchen. Vezi ca-i place iarba! Tu unde stai, de-a dat civilizatia peste voi asa de tare?

--------------------
+
CIPTUNING
post 6 Jan 2006, 02:21
Post #13

Membru autentic

Asa ar fi ideal sa se intample asa: sortare( si ii ajutam si pe reciclatorii scormonitori cu sacu-n spate) si reciclare totala. Tot noua ne facem servicii: intretinem natura asta ce se tot razbuna pe noi si poate ne amintim ca si unele resurse sunt epuizabile. Acum ceva timp vedeam un documentar de prin vest unde reciclau total (sau aproape) masinile: parbrizele se prefaceau in sticle de lapte, nu aruncau nimic, totul se transforma. Si la noi se recicleaza PET-uri se toaca si se fac fire ce ajung in Italia, anvelopele sunt combustibil intr-o instalatie ecologica la o fabrica de ciment..Romanii trebuiesc educati si despre asta Parazitii au un vers:Cand omul n-are ce pune-n farfurie/ Il doare il doare-n fix in "****" unde arunca o hartie".

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
alex275
post 6 Jan 2006, 02:31
Post #14

Membru autentic

QUOTE(CIPTUNING @ 6 Jan 2006, 02:21)
anvelopele sunt combustibil intr-o instalatie ecologica la o fabrica de ciment..
*

N-am nici cea mai vaga idee, de-aia te-ntreb, cum mama dracului sa fie anvelopele combustibil intr-o instalatie ecologica?

--------------------
+
CIPTUNING
post 6 Jan 2006, 03:19
Post #15

Membru autentic

Am vazut la tv cum mergeau pe banda transportoare unul cate unul si intrau in cuptor banuiesc, nu cunosc procesul tehnologic. Ideea era ca nu iesea pic de fum din proces si era laudat pt asta. La Carpatcement parca era instalatia, e ceva timp de atunci.
Cu siguranta din cauciuc nu rezulta ciment -> nu e chiar reciclare treaba asta..

This post has been edited by CIPTUNING: 6 Jan 2006, 03:23

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
i96nds
post 9 Jan 2006, 16:38
Post #16

Stefan

Pe la mine printre blocuri nu trec decat cei ce cauta fiare vechi. De cei care colecteaza sticle nu am auzit.....

Voi ce faceti pana la urma cu sticlele astea? Deja mi-e jena sa le arunc la cos. Chestia e ca deja am inceput sa evit sa cumpar Cappy la sticla mica si Teddy tot asa la sticla. Nu mai zic ca am colectionat si o sticla de Coca-Cola de 250 ml. Imi aduc aminte ca mai demult astea se returnau.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 18:10
Forum Renault