Jurnal de Pilif (sau Filip), Un jurnal despre travel car and expierience.
![]() ![]() |
Jurnal de Pilif (sau Filip), Un jurnal despre travel car and expierience.
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.864 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.117 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Un parkside pro nu este ieftin
|
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.311 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ideea era sa aiba o masina utila pentru businessu' asta pe care poate sa-l creasca, daca tot are scule si asa mai departe. Ceva in care sa ii intre toate balariile. Ceva mai modern si care nu este in prag de a se dezintegra. Nu e o rusine ca se dezintegreaza, cam atat duc masinile.
Lasa-ma cu mersul lui pe curbe de 3 ori pe an. Eu cred ca masina trebuie aleasa in primul rand vizavi de nevoile reale pe care le ai. Eu am luat o buburuza tocmai pentru ca nu am nevoie de ceva mai mare. Si eu visam sa-mi iau ceva gen Panda 4x4 pentru 2-3 drumuri din astea mai complicate pe an. Am ajuns la concluzia ca n-are sens. Bine, nu mai vorbim de oamenii care vor/au masini doar ca sa arate nu stiu ce status, ci de oameni sanatosi la cap. This post has been edited by Merced: 29 Jul 2025, 07:48 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.117 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
De multe ori...prin ceea ce facem sau zicem ...proiectam anumite sentimente ( prefer cuvantul asta si nu gen frustrari latente...nemultumiri social_umane etc).
Filipe problema fiarelor e veche ...parca si mutley te lua in furci...e ciclic |
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.453 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
Ce rezolvi daca urci bordura si apoi pe rastorni?
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.311 Joined: 24 June 07 ![]() |
Jimny ăla nou arată tare fain, dar și prețul este pe măsură.
https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/su...t-ID7HEjLE.html This post has been edited by Merced: 29 Jul 2025, 11:28 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
wolfin |
![]()
|
Faptul ca are 5 locuri il face fain.
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.236 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Chichineata aia are 5 locuri??
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.804 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
aro
Nu stiu ce vede lumea fain la patratoasele astea...sa nu mai zic de g classe, hidosenie la pret pe masura |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.297 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
wolfin |
![]()
|
A avut...mai corect exprimat
|
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.864 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Merced @ 29 Jul 2025, 07:47) Ideea era sa aiba o masina utila pentru businessu' asta pe care poate sa-l creasca, daca tot are scule si asa mai departe. Ceva in care sa ii intre toate balariile. Ceva mai modern si care nu este in prag de a se dezintegra. Nu e o rusine ca se dezintegreaza, cam atat duc masinile. Lasa-ma cu mersul lui pe curbe de 3 ori pe an. Eu cred ca masina trebuie aleasa in primul rand vizavi de nevoile reale pe care le ai. Eu am luat o buburuza tocmai pentru ca nu am nevoie de ceva mai mare. Si eu visam sa-mi iau ceva gen Panda 4x4 pentru 2-3 drumuri din astea mai complicate pe an. Am ajuns la concluzia ca n-are sens. Bine, nu mai vorbim de oamenii care vor/au masini doar ca sa arate nu stiu ce status, ci de oameni sanatosi la cap. deci si tu zici ca ii trebuie logan MVC? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
Daca isi ia ducati poate infiinta servicii rapide...cu taxa de urgenta
Attached thumbnail(s) africa_middle_east_egypt_egyptian_luxor_men_riding_on_a_motorcycle_C3NHK2.jpg ( Size: 126.32k ) Number of downloads: 241 |
--------------------
pegas
3120
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.413 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.453 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Jimmi ăla începuse de la 17mii
Atunci eram divorțat, puteam sa mi iau vreo 2 dar s a oripilat maica mea că ce sa facem cu aia Așa că m am ales cu fordul na. pasta o stiti 5 locuri https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/su...t-ID7HzWCU.html clujj e un mini G classe. Io n as mai sta pe ganduri. du te si vezi - o ! This post has been edited by axabrt: 29 Jul 2025, 14:28 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
wolfin |
![]()
|
unu sta in picioare ..ca are loc.
masina pentru pitici. incap 7 daca vor This post has been edited by wolfin: 29 Jul 2025, 14:31 |
--------------------
pegas
3120
|
|
axabrt |
![]()
|
Alba că zăpada unde e? La volan
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.792 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(axabrt @ 29 Jul 2025, 14:23) pasta o stiti 5 locuri https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/su...t-ID7HzWCU.html clujj e un mini G classe. Io n as mai sta pe ganduri. du te si vezi - o ! Există o firmă care face un kit de tuning care transformă Jimny-ul de generația asta într-un mini G-Klasse. “Baby G”. E mișto, dar costă cât nu face, inclusiv mașina. Acum vreo 5 ani, când apăruse o încurcătură cu Mazda, mă gândeam să le cer banii înapoi și să iau un Jimny din ăsta din stoc, că atunci erau. Bine că n-am făcut-o. |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
Crossland X / CX-30 / SLK200
2019 / 2020 / 2002 Discipline equals freedom
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.413 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.101 Joined: 23 July 09 ![]() |
Laguna mea inca nu e gata, nu au venit inca bieletele antiruliu, a fost asamblata - montate arcuri amortizoare bascule - ca sa poata sa iasa din rampa, arata interesant, mai inalta de fatza decat era inainte, cam ca o dacie 1300 de pe vremuri. Mai inalta pe fata mai lasata pe spate.
A si mai e si alta belea, am cerut verificare ulei in cutie, ca am avut problema cu burduful spart la planetara stanga si curgea ulei din cutie, vechiul mecanic a incercat cu burduf nou, apoi rulment apoi o alta planetara cu totul - si cred ca s-a lasat pagubas ca ieri, la noul service mi s-a zis ca am pe minim ulei in cutie si curge tot cand ajunge nivelul de ulei la planetara. Deci am mers un an si ceva cu cutia seaca aproape. Si astazi o sa vada ce se poate face, trebuie scoasa planetara vazut ce e gresit acolo, e belea mare oricum cine stie ce uzura am in cutia de viteze, am mers un an si ceva asa... poate trebe alta cutie. Dar la mine mergea ok masina nu fluierau treptele, intra in toate treptele fara sa caraie in fine... e belea mare. Dar nu o las asa vreau totul sa fie reparat. Oricum saga continua, cine stie ce belele mai apar pana iese din service, inca nu e gata. ![]() This post has been edited by Filip: 30 Jul 2025, 07:09 Attached thumbnail(s) 32e24fdc_1cb6_4570_83eb_c8b4fc0ab54b.jpg ( Size: 368.94k ) Number of downloads: 159 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.299 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
In medicină există o regulă și anume că bolnavii în fază terminală nu se resuscitează.
Acum e prea tărziu, că deja ai băgat o grămadă de bani, dar cam așa pare cazul mașinii tale... |
--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai
Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric
2016, 2018, 2025
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.236 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
N-ai fost atent...
QUOTE(Filip @ 28 Jul 2025, 23:26) Laguna e top de top. Are un motor care trage dumnezeieste. Am masina de 5 ani, si inca ma surprinde placut motorul si cum sta pe viraje si cat de previzibila si usor de corectat e cand subvireaza. Nu te faci de rusine cu ea in traficul din 2025. Ca dinamica ma refer. Ca aspect - stiu e din secolul si din mileniul trecut. https://www.youtube.com/watch?v=AGtp0foWMuI&t=3004s |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.411 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
Chiar ce ti s'a pus pata pe masina asta? Ok e laguna 1 , ma dar daca era ceva mai special un interior mai aparte ( initiale, baccara) ,o culoare mai speciala , un motor mai rar ( 1.8, 2.0 ,v6), macar sa fie Nevada, o janta rara, dar tu ai o laguna 1 verde, RTE, 1.6 ruginita. Ceva nu pupa.
This post has been edited by tomageorgian: 30 Jul 2025, 08:01 |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
Filip |
![]()
|
I-am platit RCA-u are pana in Iulie 2026, itp nou, Rovinieta pana in septembrie nu am cum sa nu o repar. Pai ajung sa merg cu STB-u daca nu o repar. Sunt prea investit in masina sa mai dau inapoi. Am si eu nevoie de un cotet cu care sa ma deplasez pana strang bani de Logan 2 MCV 0.9 TCE.
@Tomageorgian - nu am janta rara, dar am capac de plastic (prins cu sorieci) pentru janta. Nu e rar, e generic chinezesc dar are sigla Renault. ![]() This post has been edited by Filip: 30 Jul 2025, 08:09 |
--------------------
Renault
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.804 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Daca s-a modificat garda la sol dupa ce ai inlocuit piese de suspensie, ori ai pus piese neconforme (arc), ori a strans suruburile bratelor cu masina pe elevator si o mentine ridicata de bot pana se rupe cauciucul bucselor.
Masina trebuie sa stea pe roti cand se strang acele suruburi... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Filip |
![]()
|
O fi de la arcuri, intreb azi, masina a fost lucrata pe rampa nu pe elevator... Tind sa cred ca abia acum e inaltimea normala pe fata si e mai lasata pe spate, inainte era mai lasata si pe fata.
Acum fata arata ca in poza asta aproximativ. Si asta e o poza de prezentare de cand era masina noua *non facelift. Daca totul e montat corect si in specificatii pe mine nu ma deranjeaza spatiul ala intre roata si aripa, ba chiar ma bucura ca e mai inalta. Dar cred ca inseamna ca trebuie sa ma ocup si de spate, am amortizoarele un pic curse si pe spate. ![]() Am uitat sa mentionez, aveam un arc rupt pe dreapta fata, era rupt la baza (in partea care se aseaza pe taler sau cum se numeste partea aia de jos). This post has been edited by Filip: 30 Jul 2025, 09:14 Attached thumbnail(s) laguna_1_.jpg ( Size: 113.42k ) Number of downloads: 111 |
--------------------
Renault
|
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(Filip @ 30 Jul 2025, 10:02) No apai de aia. Amortizoarele nu sustin greutatea masinii, nu din cauza aia e mai lasata. Verifica sa nu ai arc rupt si pe spate. Arcul sustine masa masinii, amortizorul se opune balansului generat de arc in momentul in care acesta se comprima sau destinde pentru a mentine contactul permanent cu solul. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
are arcurile obosite si pe spate daca sint originale. Sau direct ruginite deci rupte.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th September 2025 - 11:42 |