Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
![]() ![]() ![]() |
Gaze si electricitate - drumul catre liberalizare, preturi si contracte
Fratzica |
![]()
|
||
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|||
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
N-are nicio treabă cu ce zic ăia acolo. Hidroelectrica a comunicat că fac operațiuni de mentenanță la site și nu merge nimic (contractare, transmitere index, facturi etc.), că-și migrează bazele de date nu-știu-ce. Inițial au zis că până în 10.11, apoi au prelungit până în 15.11 și au zis că termenul e orientativ și ne anunță ei
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Mentenanta o fac la facturare, nu la contractare.
Comunicatul ala era acolo si acum 2 luni cand am mutat contractul socrilor la ei. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.936 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
https://www.national.ro/social/presiunile-m...ici-780572.html
Praf in ochi ..sau e pe bune. ![]() This post has been edited by wolfin: 17 Nov 2022, 08:39 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.376 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
asa ca nu ai citit cateva posturi mai sus si apoi urmatoarele posturi despre ce se discuta?
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.936 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
ce ii adevarat e adevarat
![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.634 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Nu mai e profitabil sa vinzi curent la consumatorii casnici:
https://m.ziare.com/furnizori-energie-scapa...nstanta-1772307 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pleaca Enel din Romania, din categoria gand la gand cu bucurie: link.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 445 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
" Am „saturat” spațiul pentru investiții în rețele " !!!Asta e dus cu capul? Care pifda masii de investitii? Pica retelele in draci !!!!!!Sa se duca ....la "putina"!!!! O sa vada in urss ce posibilitati de crestere vor avea.... poate pica si asta de la vreun geam........
ups....mea culpa, au facut investitii: mi-au schimbat contoarul cu unul "d-ala" cu citire de la distanta! |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.717 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Faci confuzie intre enel si e-distributie
Sunt societati separate de cand cu liberalizarea pacii |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.577 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_...-apartament.htm las asta aici pentru aia care se intreaba de ce nu isi pun bucurestenii cetrale individuale.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.376 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
pai ce s-ar intampla .. nu ar mai sta in frig si fara apa calda .. restul bullshit sa nu cumva sa le vina la oameni idei .. dar ma rog .. cand o tara intreaga plateste sa se incalzeasca bucurestiul nu este nevoie ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Acum... cred că mai bine de 25 de ani, spre 30, Dejul (și presupun că nu doar el) era în situația capitalei: picau centralele (avea mai multe, de cartier), ba erau în revizie, ba le pica nu'ș ce, ba x, ba y, iar apa caldă și căldura erau o loterie. Așa că au început oamenii să-și pună centrale proprii. Treptat cererea de debranșare a fost tot mai mare, așa s-au schimbat branșamente, țevăraie și ce mai trebuia la rețeaua de gaze. Dar asta în timp. Lung. Nu de azi, pe mâine.
De cel puțin 10-15 ani nu mai există apă caldă/căldură centralizat. Dar, repet, totul s-a petrecut treptat, în așa fel încât infrastructura de gaze să poată face față. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.215 Joined: 13 October 06 ![]() |
QUOTE În București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale - undeva la 2.200.000 l/h în 2020. Agentie de Mediu a statului, zeci de ONG-uri care cauta poluarea-n ... aer, si totusi nimeni nu se sesizeaza cum peste 2 milioane de litri de apa tehnologica sunt deversati in fiecare ora de Termoenergetica. @gabize, primul paragraf din articolul la care faci trimitere: QUOTE Sistemul centralizat de termoficare din București a avut în 2021 pierderi de căldură de circa 37%, potrivit bilanțului energetic publicat de Primăria Capitalei Presiune pe sistemul de distributie al gazelor ? Punctual, probabil ca da. Per ansamblu cred ca reducerea de consum in Bucuresti ar fi semnificativ mai mare de 37%... |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.577 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Gabize, dejul ae 33 000 de locuitori (cat comuna floresti)... bucurestiul are 1 milion de locuitori care au incalzire centralizata. te las sa faci inmultirea .
@czh, o tara intreaga plateste si pentru cluj, iasi, timisoaraetc (i-am demonstart lui radian), la bucuresti de vreo 2 ani inteleg ca 0 fonduri de la guvern, doar de la primarie. Asa ca poti canta la alta masa ca vorbesti in necunostita de cauza (ca de obicei). This post has been edited by einstein1984: 24 Nov 2022, 12:22 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.215 Joined: 13 October 06 ![]() |
Indiferent cine plateste, dincolo de risipa si poluarea pe care le face, e dementa pura sa subventionezi un astfel de sistem de tocat banii.
|
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
cj98czh |
![]()
|
Serios?
https://www.g4media.ro/nicusor-dan-subventi...energetica.html si de ce cere ajutor la guvern atunci? Geniule tie ti se pare chier eco sa fie sistem centralizat asa cum este cel din Bucuresti nu? ![]() ![]() si la CJ mai este dar cred ca au mai ramas cam 10% din ce era o data .. pe aceleasi motive ca la capitala .. frig, lipsa apa calda .. pene, dese si preturi mari .. This post has been edited by cj98czh: 24 Nov 2022, 12:51 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 24 Nov 2022, 12:46) Serios? https://www.g4media.ro/nicusor-dan-subventi...energetica.html si de ce cere ajutor la guvern atunci? Geniule tie ti se pare chier eco sa fie sistem centralizat asa cum este cel din Bucuresti nu? ![]() ![]() si la CJ mai este dar cred ca au mai ramas cam 10% din ce era o data .. pe aceleasi motive ca la capitala .. frig, lipsa apa calda .. pene, dese si preturi mari .. Pai cere pentru ca nu are, cum au aia de la cluj. Nu am zis ca nu are nevoie. Dar de ceva vreme nu a mai folosit banii altora, ba chiar clujenii i-au folosit pe ai bucurestenilor. This post has been edited by einstein1984: 24 Nov 2022, 13:15 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 24 Nov 2022, 12:21) Gabize, dejul ae 33 000 de locuitori (cat comuna floresti)... bucurestiul are 1 milion de locuitori care au incalzire centralizata. te las sa faci inmultirea Absolut și evident, eu nu comparam capitala cu Dejul. Dar se discuta despre faptul că infrastructura furnizorilor de gaze nu ar face față. Iar eu spuneam că o astfel de infrastructură (sau de orice fel) se dezvoltă în timp. Îndelungat. Acum, că soluția pentru București ar fi centrale de apartament, de scară, de bloc, de stradă... nu-s io cu astea. DAR, repet, o infrastructură se construiește în timp. Nu stai pe ceva putred cu anii, fără să faci nimic, că uite ce se întâmplă. Apoi, am mai discutat și eu cu bucureștinizați de-ai mei: tare le-o convenit să plătească mărunțiș pe căldură și apă caldă, că era puternic subvenționată kalorica. Nu renta să-și pună centrală, acum mai mulți ani, că noi, provincialii, plăteam cam mult. Adică TOT ce consumam. No, amu nu se mai poate pune... Sau se poate, dar complicat... Și scump. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
cj98czh |
![]()
|
sunt convins ... ti-0am aratat o data .. la fiecare 100 euro trimisi la bucuresti se intorc vreo 30-40 ... deci da .. restul trebuie sa tina votantii multi si prosti si care nu au chef de lucru din judetele sarace .. mama ei de autonomie ..
![]() This post has been edited by cj98czh: 24 Nov 2022, 12:56 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.138 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Foarte frumos explicat cluj, dar pune te in pielea lor. De ce ar avea cineva chef de lucru în Romania, când salariul minim este aproape cat pensia minimă pe caz de boala?
Sa facă salariu minim ca in Luxemburg și pun pariu cu tine că se vor angaja toți asistatii |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 24 Nov 2022, 12:55) sunt convins ... ti-0am aratat o data .. la fiecare 100 euro trimisi la bucuresti se intorc vreo 30-40 ... deci da .. restul trebuie sa tina votantii multi si prosti si care nu au chef de lucru din judetele sarace .. mama ei de autonomie .. ![]() frustrari ardelenesti tipice, asta nu schimba faptul ca mai devreme erai in eroare. Ca poti zice ca de la cluj se subventioneaza incalzirea la timisoara, Brad (tot in ardeal) sau iasi, deocamadata nu la capitala. Si daca capitala ar prim bani de la guvern, tot din ce au cotizat ei este, ca la bucuresti dintr-un leu cotizat la stat se intorc 6 bani...... This post has been edited by einstein1984: 24 Nov 2022, 13:18 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Sa zic clujene? Ca poate jignesc ardeenii de treaba?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
Tu spune cum vrei, important e ce înțeleg eu...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Io-s curios câți bani se întorc la București din câți trimite Bucureștiul la București
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cj98czh |
![]()
|
pai si atunci ... nu mai bine o autonomie prin transilvania .. toata lumea fericita ..
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
Ar fi mai bine.
Esti fericit acum. Putem depasi momentul. |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Mno, daca in 1917-1918 va bateati si voi cu ungurii in loc sa asteptati sa treaca batalioanele romane carpatii puteati emite pretentii.
This post has been edited by einstein1984: 24 Nov 2022, 14:35 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Einsteine, m-ai convins. Daca fac rost de o masina a timpului, ma duc sa-i lamuresc pe ardeleni ca unirea aia nu-i ce trăbă
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Strict despre furnizori, contracte si preturi. Nu e Cafenea, deci fara politica si off topic.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 19:18 |