DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tije de inchidere usi de la Logan pentru SLZ, Ca sa scapam de zgomotul de conserva

pastia
post 3 Jul 2006, 15:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Stiu ca s-a vorbit mult pe tema asta aici, si am vazut tot felul de sugestii referitoare la diverse materiale cu care sa acoperim acele tija ca sa scapam de zgomotul enervant de conserva pe care-l fac usile la inchidere.
Eu am folosit nishte banda izolatoare banala si sunt foarte multumit, doar ca trebuie schimbata des.
Recent am vazut la un prieten la Logan ca are exact aceleasi tije doar ca au montate o camasa de plastic deasupra, si m-am gandit sa achizitionez si eu 4 astfel de tije si sa le inlocuiesc pe ale mele. Ce parere aveti ? A mai incercat cineva asa ceva ?

--------------------
Renault Megane 2.2 1.6 16v 2007 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 3 Jul 2006, 16:06
Post #2

步步

Group: Moderatori

As avea eu o parere legata de diferenta de diametru intre cuiul percutor de SLZ si cel de LGN...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Marty
post 3 Jul 2006, 16:07
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pai schimba si incuietorile! 04.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
pastia
post 3 Jul 2006, 17:27
Post #4

Membru incepator

pai e sau nu e diferenta de diametru ? am vazut ca pot pune destul de multa banda izolatoare fara sa afecteze inchiderea (ma rog, pana intr-o limita) Eu pot masura diametru la SLZ, daca imi poate spune cineva cat are la logan, ar fi excelent.

--------------------
+
david79
post 4 Jul 2006, 00:32
Post #5

Membru autentic

io am pus termofit, de vre-o 5 oril la usile din fata si de 2-3 ori la alea din spate. Evectul nu e deloc placebo. Problema e ca dupa 1-2 saptamani termofitul acela se distruge si tot atinge metal pe metal. Ma gandesc ca data viitoare cand pun termofit sa il "manjesc" cu o subtire pelicula de poxipol. Poate tine mai mult

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
B-53-SDP
post 4 Jul 2006, 10:21
Post #6

1.6 16v E5 + GPL

In legatura ca acele tije de logan pe langa ca au ele un fel de plastic din cate am vazut eu nu m-am uitat cu atentie asa ca nu radeti dar mi s-a parut ca si incuietoare are ceva tot un fel de plastic posibil sa ma insel.

Am mai vazut la cineva care a pus banda adeziva pentru pansamente si mi-a zis ca tine destul de bine o sa incerc si eu sa vad efectul.

--------------------
Dacia Logan Laureat
1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
+
pastia
post 4 Jul 2006, 11:05
Post #7

Membru incepator

Despre termofit si banda adeziva s-a tot vorbit, si pot confirma si eu ca efectul este cat se poate de real, insa as vrea o solutie permanenta, trebuie sa masor diametrele alea...

--------------------
+
klaus
post 4 Jul 2006, 11:31
Post #8

步步

A existat odata un lot de 100 de solenze care aveau din fabrica cuiul ala percutor cu manson de plastic. Si nu fac bancuri deloc...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
CristianH
post 4 Jul 2006, 11:55
Post #9

Membru

From: Sighisoara

M-a framantat si pe mine la inceput problema zgomotului la inchiderea portierelor dar am observat ca la Logan pe langa tubul de plastc de pe cui, sunt acoperite de tabla portierelor si incuietorile asta reducand mult "clantanitul" la inchidere. Si la SLZ se poate face o "imbracare" a incuietorilor cu tabla sau fibra de sticla (in stalp este loc) dar am considerat ca nu merita efortul si am ramas la termofit.
Am auzit si eu de acel lot scurt de SLZ cu plastic pe cuie dar n-am vazut asa ceva pentru a le lua modelul.

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
celebris
post 5 Jul 2006, 09:01
Post #10

Membru

Sunt posesorul unei solenza cu plastic pe cuiul de inchidere. Mentionez ca este printre ultimele loturi de solenza (17 februarie 2005). Teoretic ar trebui sa se gaseasca fie in service, fie la magazine de piese auto.

--------------------
dacia solenza - B42CTH
+
CristianH
post 5 Jul 2006, 09:08
Post #11

Membru

Stie cineva un cod de la un astfel de cui invelit in plastic pentru SLZ ? Poate Klaus ?

This post has been edited by CristianH: 5 Jul 2006, 09:09

--------------------
+
free_fiber
post 5 Jul 2006, 12:12
Post #12

Membru autentic

Si eu am solenza cu plastic pe respectivul cui. E o prostie, tot face ca o conserva. Acum nu prea se mai aude a conserva datorita materialului fonoizolant din usi, dar tot nu se aude ca la logan smile.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
pastia
post 6 Jul 2006, 16:32
Post #13

Membru incepator

nu stii tu cum face fara plasticu ala smile.gif la mine patru inconjurari are cuiului percutor cu banda izolatoare absolut banala, si s-a redus mult zgomotul la trantirea usilor (mai ales alea din spate sunt si usoare si le trantea toata lumea fara sa vrea, de ziceam ca se rup)

doar ca acum s-a mancat deja banda respectiva, de aceea ma gandeam la acele cuie cu plastic. Daca stie cineva codul, cred ca ar folosi multora de pe aici smile.gif

Inca o intrebare, eu nu stiu ce e termofitul, insa daca sa zicem ca am gasi acele cuie cu plastic pe ele, care dintre cele doua ar fi mai bune ? (intreb asta apropo de ceea ce a zis CristianH)

--------------------
+
CristianH
post 7 Jul 2006, 06:17
Post #14

Membru

S-a tot discutat acum ceva timp despre sunetul portierelor la inchidere.
Incearca pe aici http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=5906&hl=termofit

--------------------
+
marius80_eugen
post 11 Jul 2006, 14:54
Post #15

Membru autentic

Isonorizati usile , puneti cheder la capota , imbracati hayon-ul + cheder si ... veti simti diferentele !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
dragOn
post 11 Jul 2006, 15:00
Post #16

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Și eu am cui invelit.... tot conserva...

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
klaus
post 11 Jul 2006, 21:42
Post #17

步步

Informativ, poate vreti sa stiti cat este un cui percutor de logan: 45 lei ROn (adicalea 450 mii lei vechi).
Nu-i asa ca la pretul asta ati lua repede-repejor vreo 10-15?

--------------------
+
toto
post 13 Jul 2006, 11:14
Post #18

Destul de fost membru

lol

nu se gaseste cui de slz invelit nici la magazin dacia nici in targ...so...sad.gif

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
marius80_eugen
post 25 Jul 2006, 22:27
Post #19

Membru autentic

Cred ca trebuie sa vorbiti cu Pepelea sa va dea cuiul lui ! radmasa.gif Mai oameni buni voi nu aveti probleme cu adevarat se pare ! Eu am isonorizat-o si am pus muzica si am scapat de greierasi si ma doare undeva de "zgomotul de Logan" . La ei cand inchizi usile pe spate zici ca-ti crapa aripa spate cu totul si orice ai pune in portbagaj tot asa face ! Probabil ca si cei cu Logan vor sa aiba zgomot de VW la inchiderea usilor ... Usile noastre sunt mai subtiri si cu mai putine materiale pe ele . Daca ne apucam sa o facem si mai isonorizata ca Loganul atunci ajungem la aceeasi greutate cu el si atunci care-i jmecheria ?

P.S. Daca voi va referiti aici la tijele din interior si la cea prin care se face legatura de la deschizator la butuc atunci va spun ca se poate baga tija printr-un tub subtirel prin care pui si putina vaselina si nu mai atinge absolut deloc de tabla de interior a usii . Asta daca nu ai facut isonorizare , altfel , pui un material care aluneca exact pe tabla si tija nu va mai zornai de tabla . De vre-o 3 luni am usile isonorizate si nu mai am probleme cu zgomote in masina din usi , portbagaj , motor sau diferite " cuie " ! Bafta si voua !

--------------------
+
grafitscala
post 19 Dec 2006, 16:04
Post #20

Solenza = prima iubire

From: Bihor

Sincer sa va spun eu am uns incuietorile si cuiul foarte bine cu ulei ceva mai gros de temperatura dar cred ca e bun si ulei de diesel cel putin 20W50.
Inainte foloseam si eu banda izolatoare pt cuie si nu s-a simtit o diferenta asa de mare cum se simte cu ele unse acum , banda izolatoare ce a ramas nu am dat-o jos. Bineinteles daca sunt reglate foarte bine cuiele si usa se inchide bine nici macar nu trebuie trantita deloc. Diferenta este foarte mare. Incercati sa vedeti !!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
ionelpopa83
post 19 Dec 2006, 16:45
Post #21

dea

am si eu cui din ala invelit da nu este absolut nici o diferenta sau prea putin sad.gif

--------------------
dacia solenza 2005 confort - dea
+
grafitscala
post 19 Dec 2006, 19:28
Post #22

Solenza = prima iubire

From: Bihor

Incearca solutia mea pls chiar daca ai cui invelit

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala
+
george_slz
post 19 Dec 2006, 23:31
Post #23

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Zilele trecute am facut experiementul cu imbracatuul cuielor. Pentru vro 2 zile a functionat, in sensul ca sunetul era chiar estompat la inchidere, se simtea si mai bine la inchidere cand trebuia un pic de forta in plus(asa cum se face, cand vrei sa inchizi o o usa de masina mai rasarita).
Am imbracat cuiul cu cauciuc de garou(ca cel din trusa RAR), dar a rezistat putin deoarece era presat tare intre incuietoare si cui. O alta solutie e imbracarea cu furtun siliconic (da exista, e transparent si foarte flexibil) care e un picut cam gros. Asa ca nu imi ramane decat, sa pun mana pe un cui, un flex si sa reglez grosimea, astfel incat sa nu mai cedeze asa de repede cauciucul.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
klaus
post 19 Dec 2006, 23:37
Post #24

步步

Incercati sa mai puneti si un al doilea rand de "cheder" pe unde se poate. O sa ajute la sunet.

--------------------
+
marius80_eugen
post 20 Dec 2006, 16:18
Post #25

Membru autentic

Off topic : pai da si tu o poza ceva si exemple !!! Si de care cheder ???

--------------------
+
Reed
post 20 Dec 2006, 17:37
Post #26

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Eu nu am vazut la masinile mai "rasarite" sa se imbrace cuiul ala in ceva pt ca nu ar fi fiabil. Zgomotul este dat de mecanismul de inchidere (acea "limba") si este amplificat de cutia de rezonanta a usii. Asa ca scaderea zgomotului se poate face prin antifonarea mai buna a usilor (captusire cu aluband- subiect dezbatut) si printr-o scadere mai buna a reverberatiilor- acea verificare - ranforsare a chederului usilor.
Parerea mea.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 15:43
Forum Renault