Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
![]() ![]() ![]() |
Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
paul_damian |
![]()
|
||
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(paul_damian @ 10 Aug 2023, 07:53) Banuiesc ca ai facut trimitere la expresia "ce are Sula cu Prefectura". Fara nicio legatura cu subiectul in discutie, suntem la cafenea, se permite, expresia cu pricina isi are originea dintr-o intamplare reala. Citeam, ca Sula ar fi fost un boier fanariot, din zona Brailei, renumit pentru chefurile sale, era un mancau care devora cantitati imense de mancaruri, un betivan inrait, consuma cantitati imense de vin, isi traia viata dintr-un chef in altul. Acest Sula, desi nu a ceut-o, s-a trezit peste noapte numit prefect. El avea treaba cu chefurile sale, nu avea nimic in comun cu sarcinile administrative pe care le presupunea munca de prefect. Tot la fel, se pare ca si expresia "a trage ca Berila" isi origini din viata reala. Berila a fost personaj real, tot din zona Brailei, un om deosebit de puternic, un obsedat psihic, omora brutari pe banda rulanta. Se angaja ajutor de brutat pe la brutarii si dupa scurt timp isi ucidea patronii. Criminal in serie. A fost arestat, condamnat la inchisoare pe viata. Fiind iesit din comun de puternic si agresiv, gardienii l-au supus la un regim de munca fortata foarte grea sa-l oboseasca fizic. Regimul de munca fortata i-a adus sfarsitul in scurta vreme. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Toate led-urile din comert cu "can-bus" au un rezistor(sau mai multi, fct de putere) pus pe alimentare exact in paralel. In teorie ar trebui sa fie plug and play si sa nu produca efecte de clipocit rapid.
Problema e ca acea caldura degajata ajunge in led-uri si le ucide in scurt timp, dar asta e alt aspect Mai exista situatii cand acei rezistori nu sunt dimensionati corect si pusca -> nu mai exista "can-bus" Probabil ledurile de pe aripa nu sunt cu rezistor si de acolo pleaca problema, in acest caz se urmareste puterea becului de pe aripa, daca e de 3W ai nevoie de un rezistor de ~70 ohm. Nu are rost sa pui de 50W rezistor ca nu va disipa decat max 3W aprins continuu |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Am scos ledurile de pe aripa si au ramas doar cele de semnalizare din far si din stopuri, au intrat iar in hyperflash. Nu imediat, doar dupa o functionare de vreo 2 minute.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Inseamna ca alea din far ori nu au "can-bus" ori il au prost dimensionat
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Chiar, ia sa le scot p-alea din far si sa le pun p-alea de pe aripa, sa vedem ce zice.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Donez o lampa cu carbid de la o trasura de grof. Nu consuma curent de loc.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
alfabit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 26 September 09 ![]() |
Măi pretenii mei, voi nu ați înțeles în nici măcar în anul de grație 2023, LED-urile la auto se aprind pwm,
Nu ai ce căuta cu rezistori acolo decât dacă vrei să faci căldură și să iei foc, |
--------------------
Dacia
patru cilindri
201x
|
|
psychoo |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.793 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
PWM, zici? La matrice, la lejii pe faza lunga, la lejii de bord, la ledurile din stopuri, la care? La semnalizări?
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ieri i parcare vaxusi un Ford kuga d asta nou.
Fericit nevoie mare mă bag dedesuptul lui sa mă uit la easapament. Când colo, mbre ceva ce nu m așteptăm în anul de grație 2023. Suspensie de căruțe. [attachmentid=1628151653] Așa ceva doamne ferește. Trebuie să vedeți și voi. Mi ar fi și frica sa merg cu ea. Așa că atenție pe de dați banul. Tot cu ocazia asta trebuie sa îmi cer scuze de la Einstein. Am greșit criticând Dacia. Macar aia au fost de la bun început pe mașini ieftine și corecte, dar ăștia Ford, Volkswagen plus că am citit de curand că și Mazda 3 vine tot cu suspensie din asta deci au ajuns să pună soluții astea ieftine și să vândă mașini scumpe. Să aștepte ei sa cumpăr porcăriile lor. This post has been edited by axabrt: 13 Aug 2023, 06:05 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
psychoo |
![]()
|
Fiind o masina inalta axata pe offroad (
![]() "Strici orzul pe gâște" |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Adică vreau sa spun că decizia unora de a da zeci de mii de euro pe o mașină ar trebui sa fie fundamentată pe niște chestii mai tehnice, nu de genul îmi place caroseria, culoarea și tableta mare din bord. Și uau mai are și ledulete
Din păcate producătorii fac deloc pentru a prezenta potențialului cumpărător ce se afla sub caroserie Am citit de curand de noul.model santa Fe. cu motor de 1.6 benzina. Alta aberație. O fi hibrid dar totusi |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
RDK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 6 March 16 From: București ![]() |
Aceia sunt foarte puțini la număr, majoritatea auto sunt luate pe persoane juridice unde sunt alte considerente decât suspensia.
|
--------------------
Dacia
Duster
2014
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(axabrt @ 13 Aug 2023, 10:20) .... decizia unora de a da zeci de mii de euro pe o mașină ar trebui sa fie fundamentată pe niște chestii mai tehnice, nu de genul îmi place caroseria, culoarea și tableta mare din bord. Și uau mai are și ledulete ...Yeah, right... doar ca nu. Am mai zis pe undeva, noi aici pe forum suntem intr-o mica bula - ne mai intrebam de o marca de anvelope, de un bec mai bun, un ulei etc. De fapt multa lume nu e deloc interesata de asa ceva, de aia vezi Macan cu anvelope Linglong - sunt acolo, e bine. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
RDK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 6 March 16 From: București ![]() |
Apropo de ulei, avem 2 Dustere recolta 2017 care au văzut prima revizie la 1 an dar pe la 40-50 mii km (durere-n cot pe toată linia), nu au nicio problemă.
|
--------------------
Dacia
Duster
2014
|
|
psychoo |
![]()
|
Daca este cerere producatorii se reorienteaza.
Nu vedeti ca si einstein zice ca dacia e buna pt ca se vinde? Nici o legatura cu alte aspecte gen confort, fiabilitate sau bun simt Trendul e clar: sa fie roz, din fies (majoritatea) ai cu luminite Daca pana si ferrari si lamborghini fac hidosenii dinastea... @RDK imi permit sa adaug ca nici una din masinile alea nu trebuie sa tina mai mult de 5 ani, normal sa nu le pese si sa reduca toate costurile posibile |
--------------------
Ford
Focus
|
|
axabrt |
![]()
|
Totuși ce cost poți să reduci la cinci ani.
Sa zicem că o revizie e 300 de euro, in cinci ani faci 3 revizii deci 1000 de euro. Asta face cam 5% din prețul mașinii. Mare economie. Daca crapă.motorul ce faci? Eu pun Castrol d ăla de butoi din reprezentanța până acum n a crăpat, dar a început să consume. Cred că ajunge la 1 litru pe an acuma, dar se apropie de sută de mii |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
da' nu e Dacia, e FixOrRepairDaily
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 13 Aug 2023, 15:16) Daca este cerere producatorii se reorienteaza. Nu vedeti ca si einstein zice ca dacia e buna pt ca se vinde? Nici o legatura cu alte aspecte gen confort, fiabilitate sau bun simt Trendul e clar: sa fie roz, din fies (majoritatea) ai cu luminite Daca pana si ferrari si lamborghini fac hidosenii dinastea... @RDK imi permit sa adaug ca nici una din masinile alea nu trebuie sa tina mai mult de 5 ani, normal sa nu le pese si sa reduca toate costurile posibile Se vinde pentru ca de banii pe care ii cere ofera mai multa fiabilitate, confort si spatiu decat altii( sau cel putina sta cred eu, ii poti intreba pe dfa sau rue de ce si-au luat de exemplu inainte sa ii faci prosti ca nu si-au luat un sh cu 200k km) Nu a zis nimeni ca e mai fiabila decat un camion Volvo si mai confortabila ca un rolls royce. This post has been edited by einstein1984: 15 Aug 2023, 15:18 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
cappture.jpg ( Size: 99.9k )
Number of downloads: 152
Initial am crezut ca Hunedorenii sunt mari fani mercedes, ca in centru fiecare bloc avea una din asta, apoi am vazut ca ar fi o antena, ca avea fire. Ce anume prinzi in High definition cu asa ceva? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Astazi eventual niste ciori. Acum 40 de ani erau bune pentru progamele TV bulgaresti si sarbesti. Pe atunci nu se inventase HD...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Antenele tip Yagi, directionale cu mustati stiu ca sunt de TV am avut si eu, eu zic de cercul ala cu sarma pe el, ala e de radio pe unde scurte oare? ca TV nu cred ca prinde.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Daca intre cele 2 cercuri sint trase fire este o antena de US de banda larga.
Utilizatori sint radioamatorii dar si cei care se folosesc transmisiuni radio profesionale. Daca era doar un cerc era antena de la receptie colectiva UUS. This post has been edited by Agrig: 17 Aug 2023, 08:58 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
Multumesc, era doar un cerc cu sarma in jurul sau, repetata pe fiecare bloc, deci era colectiva de UUS . Cred ca aveam asa ceva si la bucuresti (tin minte ca aveam priza de radio si TV pt colectiva), dar nu era cerc, banui ca era in lungul catargului de antena.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Da, erau si verticale pentru UUS.
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Antena colectivă de UUS.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:25 |