Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
![]() ![]() ![]() |
Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Apare marcaj de genul DN15-1/2'', asta inseamna diametrul nominal al tevii 15mm si filet gaz 1/2''.
Filetul de 1/2'' are exteriorul de 21mm. This post has been edited by Agrig: 19 Dec 2023, 23:01 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Nu cred că merge etanșat pe filet cu șnur și bandă teflon, fiind o îmbinare de tip olandez, etanșează pe garnitură cu buza țevii de cupru. Piulița aia nenorocită se desface cu cheie 17, dacă asta aduce puțină lumină asupra filetului interior. Care, repet, nu se pupă cu reducția de 1/4. Se întâlnesc filetele dar nu cât să strângă.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Da..stiu..pe oring sau direct pe nuca.
Era o paranteza ce am zis..de stiut. Nasol ca n ai in sat targ de sanitare sh/noi gen obor... ![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Stringe pe teflon, sa fie filetul bine bandajat si vine piulita pe el.
Daca picura, un gogoloi de Bizon si tine, pe verificat! ![]() Tot o reparatie de azi pe miine care a durat cred ca un an sau ma bine! |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Apropo de centrale uite ce culoare avea flacăra de gaz [attachmentid=1628154940]
De ce o fi așa roșie habar n am sa sperăm că nu pun ăștia ceva in ea |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai umblat cu sare pe-aproape? Umiditate mare in bucatarie?
Eu pateam asa cand ii faceam lu' fi-miu aerosoli cu nebulizatorul. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Aer
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(axabrt @ 20 Dec 2023, 08:56) Apropo de centrale uite ce culoare avea flacăra de gaz [attachmentid=1628154940] De ce o fi așa roșie habar n am sa sperăm că nu pun ăștia ceva in ea Numa' axa putea sa isi gaseasca probleme demne de DDDTV. E... QUOTE(marksman @ 20 Dec 2023, 09:14) pompat pe motive de presiune. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai eu plătesc că trec gaze prin contoar, nu aer
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Agrig |
![]()
|
In fapt e prea putin aer...
![]() Flacara carburanta nu neutra sau oxidanta. Nu-i atit gaz incit sa inegreasca oala dar e un pic prea mult. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Exact. Mai aerisește. Si flacăra era răcită bine de oala aia transpirată.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiind ca avem multi colegi cu experienta si cunostinte in electrotehnica, cer si eu o lamurire sau indicatie unde sa caut.
Stiu ca masinile electrice verifica sa aiba impamantare pe cablul de alimentare inainte sa accepte incarcarea. Vad prin tarile cu apa calda exista servicii de depanare care vin cu un generator cu statie de incarcare la fata locului daca ramai fara baterie si iti dau 30 minute curent ca sa ajungi la o borna. Cum naiba fac aia sa sara peste partea cu impamantarea? Generatorul e in duba, nu cred ca baga priza de pamant in parcare. Alde google nu a reusit sa-mi arate nilic in directia asta. Multumesc! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Împământarea e la carcasa dubei.
QUOTE(Wiring unlimited by Victron) A mobile installation is an installation that operates independently from the grid. When it connects to AC power it usually connects to the grid at different locations and/or generators. For example, like boats, vehicles or mobile back-up power systems. In this chapter a boat installation is used, however, this information can be used for any mobile installation. A mobile system does not have an earth stake. So, something else in its place is needed to create a central earth potential. All touchable metal parts of the boat or vehicle must be connected to each other to create a local earth. Examples of metal parts in a boat or vehicle are: chassis, hull, metal fluid pipes, railing, engine, power point earth contacts, lightning conductors and the earth plate (if present). This post has been edited by marksman: 22 Jan 2024, 10:17 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vorbim de tensiune joasa si panouri solare +baterie 12-24V da, asta stiu si eu. Dar merge la fel la 220V AC?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Ai citit ce-am citat eu?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am citit, dar ce cautam eu e mai degraba asta de mai jos desi nu vad cum pacalesti detectorul de impantare al masinii care primeste . Mi-ar parea ciudat sa impamentezi generatorul la sasiul dubei si apoi cablul de incarcare la fel. Barca e in apa in exemplul lor, duba e izolata fata de sol de 4 anvelope de cauciuc.
Merci pentru indicatie Capture.JPG ( Size: 74.18k ) Number of downloads: 199 Capture2.JPG ( Size: 78.29k ) Number of downloads: 185 This post has been edited by einstein1984: 22 Jan 2024, 10:54 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Ce ai pus tu acolo e rețea IT, nu are împământare. Pentru situația echipamentelor mobile împământarea se face cum am zis.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Incep sa inteleg, masina electrica vrea sa vada 220V intre faza si impamantare, problema e ca generatorul face 220 intre faza si nul (tensiune flotanta). Solutia americana: un strap intre nul si pinul de impamantare cautat de masina o face sa incarce, dar in caz de defect de izolatie al instalatiei la sasiul gneratorului nu e bine. Ca ambele ar putea fi legate la sasiul dubei e pasul 2, dar parca as vrea generatorul izolat fata de duba.
This post has been edited by einstein1984: 22 Jan 2024, 11:09 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu.... Tensiunea de ieșire a generatorului are nulul diferit de masa. Masa (împământarea) generatorului e pe carcasa, nulul e pe firul X și faza pe firul Y.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca il folosesti acasa da, ar trebui sa duci carcasa la un tarus de impamantare (care prin firul de incarcare duce impamantare si la masina electrica de incarcat). Ca sa incarci masina electrica fara priza de impamantare (din duba), se pare ca legi nulul cu faza ca sa mearga.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 22 Jan 2024, 16:48) Daca il folosesti acasa da, ar trebui sa duci carcasa la un tarus de impamantare (care prin firul de incarcare duce impamantare si la masina electrica de incarcat). Ca sa incarci masina electrica fara priza de impamantare (din duba), se pare ca legi nulul cu faza ca sa mearga. ha? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Nu asta face orice circuit electric? leaga nulul de faza in tot felul de moduri?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Da mai, da' prin CeCePeuri și componente active, nu cu sârmă.
This post has been edited by tatabobu: 22 Jan 2024, 16:59 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
nulul cu impamantarea, scuzati, asta trebuia sa zic mai sus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 22 Jan 2024, 10:23) Daca vorbim de tensiune joasa si panouri solare +baterie 12-24V da, asta stiu si eu. Dar merge la fel la 220V AC? Masina electrica este pe roti deci singurul mod in care poate verifica impamintarea este continuitatea intre N si PE. La generator este simplu, genertorul monofazic nu are N si L doarece este un sistem foltant, are L1 si L2 care n-au legatura cu PE, pamintarea la priza, electrodul dedicat, laterelele alea 2. Cum il faci sa mearga? simlulezi un N prin legarea L1 sau L2 la PE deci ai asa N si PE care au continuitate intre ele. Aici aveti schema electrica a unu generator: https://media.rotek.at/a000/003/698/0000036..._00_RT_A_de.pdf El este marcat L si N insa este doar conventie, N n-are nici o conexiune spre PE. This post has been edited by Agrig: 22 Jan 2024, 17:39 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Domnilor, am un grava rau!
Mi s-a-ntamplat de vreo 2 ori in decurs de un an, un an jumate, sa raman fara frane. NU de tot, dar sa ma trezesc ca aplicand aceeasi presiune pe pedala, sa nu obtin franarea la care ma asteptam. Mai mult, pare ca indiferent cat de tare apas pe pedala, obtin acelasi efect. Isi revine treptat, in cca o secunda, presiunea crescand exponential intr-o perioada scurta de timp. Franele nu erau incinse, eram in oras, ba chiar prima data tocmai iesisem dimineata din garaj. Pedala de frana tine la fel, nu mai sus, nu mai jos. Ce mama ma-sii poa' sa fie? P.S.: Ma gandeam sa fie de la servofrana, dar aia stiu ca da belele tot timpul, nu din cand in cand. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Axa, ai gresit topicul... e celalalt.
Marty, in secunda aia pedala se intareste? Si dupa aia se elibereaza? Servofrana poate da probleme si intermitent, ramane supapa blocata. Erori pe ABS? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
NU am niciun fel de eroare, pe niciun sistem. Nu stiu daca se-ntareste pedala in momentul ala, pentru ca-s foarte ocupat sa ma opresc si sa tin kktu-n mine. Parca am observat ca ar avea 2 niveluri de functionare pedala. PARCA!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 02:26 |