Problema vitezometru, stie cineva de la ce ??
![]() ![]() ![]() |
Problema vitezometru, stie cineva de la ce ??
Alecs_TGA |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|||
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
O masa imperfecta pe undeva (pe la bord, pe la motor).
|
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
sau senzorul de viteza de pe cutie este defect . "injectorul" ala infipt in cutia de viteze . Ar fii bun unul de proba de pe alta masina sa sti sigur daca el e vinovatul sau nu.
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Bornele de pe baterie slabe!
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
ioonell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 15 February 09 From: bucuresti ![]() |
este din cauza senzorului de viteza vezi pozitia 250 in foto incearca sa scoti mufa si sa o pui la loc daca face tot asa schimba-l
Attached thumbnail(s) descrieresenzoridepemot.jpg ( Size: 116.93k ) Number of downloads: 2415 |
--------------------
dacia
logan
2007 preferance
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
va multumesc pentru raspunsuri...... o sa incerc azi sa curat senzorul de pe cutie si contactele de pe acolo, o sa mai verific ca stiu ca in spate la casetofon e un fir buclucas care daca se intrerupe tot asa am inteles ca face probleme
29 Oct 2011, 16:52: cred ca a murit de tot............ dupa ce am umblat la mufa a mers 10 min dupa care a decedat definitv mai ies maine cu masina sa vad daca isi mai revine daca nu ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi zica cum se schimba mai exact cum se desface pentru al ilocui si un pret?? This post has been edited by Alecs_TGA: 29 Oct 2011, 16:52 |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
am schimbat senzorul si surpriza nedorita s-a intamplat............ tot nu merge kilometrajul............. altceva ce ar putea fi? am facut testul la bord si ceasul pare sa mearga........
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Firul intrerup intre bord si senzorul din cutie. Se masoara continuitatea firelor.
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
pffff sper sa nu fie o sa incerc si asta....... de masurat am masurat si am 12 pe un fir (nu mai retin ce culoare era)
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu merge vitezometrul, kilometrajul creste? Adica inregistreaza km?
Pune un alt tablou de bord, apoi pune alt senzor de viteza. Daca tot face, inseamna ca e vreun fir ros |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
man......... e mort si kilometrajul si vitezometrul............ o sa ma duc cu ea maine la meridian mi-am facut o programare........ am schimbat si senzorul de viteza (cel pozitionat pe cutia de viteze) si nu s-a intamplat nimic (tot nu merge) o sa revin cu ce s-a intamplat la service
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ai umblat pe la mufa ISO a instalației audio?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
DR.M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 14 August 10 ![]() |
La Loganul tatalui meu au fost probleme asemanatoare. Dupa multe ore de lucru si nervi la Service-ul Dacia s-a descoperit ca un fir a fost partial sectionat cand s-a montat CD playerul (nu a fost montat in service Dacia). S-a remediat si de atunci n-au mai fost probleme.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2005/1.4MPI
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
nu este firul de la casetofon ......... a fost primu care l-am verificat....... am fost la service si au facut o proba cu un alt bord si totul e ok deci e de vina ceasul............ nu mai ajunge pana la ac comanda ......... am dus bordul la un amic electronist si nu a reusit nimic........ cred ca ma asteapta un nou panou sa cumpar
![]() a mai patit cineva? se poate repara la altcineva mai dibaci? ![]() This post has been edited by Alecs_TGA: 6 Dec 2011, 13:28 |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
kommodore_ss |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 26 July 17 ![]() |
Si mie mi cam pica vitezometrul din cand in cand la 0, nu inregistreaza nici KM. La ce sa ma uit prima data?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Am luat de pe autokarma senzorul potrivit modelului și anului mașinii. Am ales pe cel făcut de Dacia.
Înlocuirea durează 2-3 minute. A fost cam 120 lei. This post has been edited by rue: 11 Jan 2021, 23:16 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
kommodore_ss |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 26 July 17 ![]() |
Senzor viteza ala cu numarul 250 de mai sus?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Da, pozitia 250 este senzorul de viteza, dar pot fi si conexiunile, legaturile, releul injectie, etc (o diagnoza ar fi binevenita). Atasez cateva capturi si cum se masoara acest senzor (rezistenta mai mica de 1 ohm) plus fisierele pdf cu schema electrica, locatia, lista componentelor si legaturilor injectiei pentru L90 1.4MPi (poate sunt de folos si altor colegi cu alte probleme).
Toate cele bune! This post has been edited by Gil26: 12 Jan 2021, 06:24 Attached thumbnail(s) SenzorViteza_1_.png ( Size: 623.42k ) Number of downloads: 432 SenzorViteza_2_.png ( Size: 225.36k ) Number of downloads: 415 SenzorViteza_3_.png ( Size: 156.11k ) Number of downloads: 406 SenzorViteza_4_.png ( Size: 109.88k ) Number of downloads: 407 SenzorViteza_5_.png ( Size: 109.64k ) Number of downloads: 66 SenzorViteza_6_.png ( Size: 41.67k ) Number of downloads: 51 SenzorViteza_7_.png ( Size: 125.43k ) Number of downloads: 53 SenzorViteza_8_.png ( Size: 106.46k ) Number of downloads: 48 Attached File(s) ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu am trecut prin zbaterile respective.
Te îndrumă să îl iei și să îl schimbi. Mă saturasem sa nu mai vad viteza și alte detalii cu care eram obișnuit. Din 2006...deci a ținut ceva. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
1. VSS nu se măsoară că nu ai ce, în 98% se duce una din lipituri (vezi poza din link).
2. 1ohm sau mai puțin trebuie să aibă firele între VSS și injecție, nu VSS (senzorul de viteză) https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=4876136 |
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
- B-xxx-xxx Există două feluri de oameni:
1 - Cei care pot extrapola din date incomplete |
|
Gil26 |
![]()
|
Am incercat sa raspund la intrebarea colegului kommodore_ss daca senzorul viteza este acela cu numarul 250 (de mai sus).
....2. Multumesc pentru corectare, asa este, din graba am scris gresit (dar din capturile VESA plus MR cred ca este destul de clar). In postul#18 corect este: "...si cum se masoara conectivitatea intre acest senzor si unitatea de control (rezistenta mai mica de 1 ohm)..." This post has been edited by Gil26: 12 Jan 2021, 21:12 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
De curiozitate, de unde ai facut printscreen-urile?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Gil26 |
![]()
|
Capturile sunt din schemele VISU (NT8321), un program service si manualul de reparatii pentru L90.
|
--------------------
Dacia
2017
|
|
Roger34 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 13 July 19 ![]() |
Salutare, cum se scoate mufa electrica cea cu 3 fire din capatul senzorului de viteza, are un clips dar nu am reusit sa o scot. Clipsul se trage in sus sau mai precis cum se scoate. Multumesc.
This post has been edited by Roger34: 5 Jun 2021, 13:58 |
--------------------
Dacia
Solenza benzina
2005 cu aer conditionat
|
|
elm |
![]()
|
![]() Biciclist de cursa lunga Group: Members Posts: 208 Joined: 30 July 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan II
2018, Prestige
|
|
marius_sv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 18 January 08 ![]() |
Problema cu vitezometrul și kilometrajul a apărut și la mine. A apărut imediat după ce am reparat ECU (refăcut lipiturile reci). Am schimbat traductorul de viteză dar tot nu merge. Nu-mi ajunge semnal nici la ECU nici la UCH (verificat în mers). Ce poate fi?
This post has been edited by marius_sv: 4 Nov 2021, 20:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Conectorul, firul ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marius_sv |
![]()
|
Nu am eroare de check engine. Care din fire: ecu, uch, radio?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Conectorul/firul de la traductorul de viteza.
Daca nu iti ajunge la ECU/UCH/TdB/Radio. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marius_sv |
![]()
|
Am găsit cauza. Nu este niciun fir intrerupt. Conectorul este bun. Senzorul de viteză nu se alimentează. L-am pus pe direct, cu mufele de la ECU scoase (alimentat extern) si vitezometrul merge. Problema este în ECU. Firul verde îmi dă masă.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:49 |