DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> EV-DO, ZAPP

RIon
post 25 Oct 2004, 21:48
Post #1

pasionat

Group: Members
From: CJ

In data de 27 octombrie 2004, va avea loc lansarea comerciala a serviciului Zapp Internet Express, bazat pe tehnologia EV-DO (HDR).
Abonament de 19$ cu 15 ore incluse, 39$ 100 ore, modem+cablu = 99$
Viteza de download de pana la 2.4 Mb/secunda.
Am vazut un test - download 11Mb in 3 minute. Upload normal CDMA.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 25 Oct 2004, 22:03
Post #2

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Pana nu vede si okiu meu nu cred. Am mai vazut o poveste cu gardu' si leopardu' la Zapp.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
RIon
post 25 Oct 2004, 22:08
Post #3

pasionat

Iti dau dreptate, in 27 du-te la o reprezentanta ZAPP - trebuie sa aiba modem Demo sa poti verifica.

--------------------
www.raresion.ro
+
maxx
post 26 Oct 2004, 13:39
Post #4

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

iti iei internet prin cablu....
in retea 200 MB garantat
metropolitan 100 MB garantat
extern 1 MB garantat

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
RIon
post 26 Oct 2004, 13:45
Post #5

pasionat

maxx, nu poti compara nivelul internetului fix cu cel mobil. Esi de acord?

--------------------
www.raresion.ro
+
maxx
post 26 Oct 2004, 14:07
Post #6

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

corect, dar ma gandesc ca daca ai nevoie de internet de mare viteza si ai bani, cel mai important, te poti rezuma la o solutie prin cablu.

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
RIon
post 26 Oct 2004, 14:09
Post #7

pasionat

Asa e MAXX, dar era o stire, pentru cultura generala si pentru folosul unei anumite mase de utilizatori.

--------------------
www.raresion.ro
+
ghc
post 20 Jan 2006, 11:30
Post #8

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Din mai multe subiecte m-am oprit la asta in scopul aducerii la lumina...

Vreau internet! Si pentru ca: 1) in zona in care stau nu prea am optiuni terestre fiabile; 2) incep sa fac deplasari prin tara (in orase importante), unele chiar mai indelungate, ma gandesc sa ma orientez catre Zapp Internet Express, momentan cel cu 15h incluse (19USD), mai ales ca "e la oferta" acum (modem = 39USD, 24h bonus).

Avantaje:
- satisface pct. 2 dar il pot folosi si acasa
- viteza mare download (teoretic)
- pret bun (parerea mea) pentru o conexiune mobila

Dezavantaje:
- tarifarea pe timp de conectare
- in afara zonelor EV-DO (orasele mari) treci pe CDMA simplu - in principiu nu e un dezavantaj mare pentru mine

La ce vreau sa-l folosesc: conexiuni VPN, browsing, DaciaClub smile.gif , email (POP3, OWA, web), eventual un DC++ sau alte tampenii din astea.

Ce ma sfatuiti? Ce experiente aveti?

PS1: Am vazut zilele trecute un Z010 in functiune si browsingul parea OK.
PS2: Nu ma intereseaza deloc oferta de voce, deci nu-mi recomandati telefoane.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
cosmin_m
post 20 Jan 2006, 11:46
Post #9

Membru autentic

Este o solutie excelenta pentru utilizatorii mobili. Nu o sa ai probleme decat cu DC++ din lista de mai sus, viteza aia de 2Mb e teoretica, uzual e undeva pe la 256-512.
Stai mai prost cu semnalul insa: numai in orasele mari si zonele turistice intens frecventate.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
mih95
post 20 Jan 2006, 12:02
Post #10

Membru

Am vazut asa ceva si mi-a lasat o impresie placuta, in sensul vitezei de acces si al ratei de download. Dar ma aflam in Bucuresti... Din cite stiu acoperirea Zapp nu este satisfacatoare, cel putin in tara, am prieteni (telefonie mobila) care vor sa renunte din acest motiv . Deci trebuie sa afli mai multe de la utilizatori din tara, daca vrei sa te deplasezi cu el, sau eventual zone de acoperire.

--------------------
. . .
+
Ov
post 20 Jan 2006, 16:56
Post #11

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

pe unde lucrez eu am vreo 500 de oameni care folosesc zapp-uri (z010) si nu prea se plang. Ma dau si eu cateodata pe unul si chiar mi se pare bunicel (nu zic ca au fost si momente cand imi venea sa-l arunc pe geam, ca mergea mult mai bine gprs-ul decat el, dar overall e bun).

Oricum, de departe, abonamentul de 39 cu 100 de ore mi se pare cel mai bun.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
ghc
post 20 Jan 2006, 17:31
Post #12

L-am luat deja... smile.gif
Am facut un mic test, dar sunt intr-un subsol si nu-i foarte bun semnalul (tot trece de pe 1x pe EV)... diseara o sa vad ce si cum.

Am optat pentru abonamentul de 15 ore ca oricum mi-au dat ceva bonus si vreau sa vad cat de mult il folosesc. Banuiesc ca daca vreau un upgrade peste 2 luni n-o sa strambe din nas.

Referitor la acoperire: pe mine ma intereseaza mai mult in orasele mari si doar ocazional pe drum... cand merg cu trenul o sa fie bun si 1x, cand is cu masina nu-mi trebuie internet dry.gif

Va tin la curent (220) cu performantele.

LE: Deocamdata sunt multumit. Speed Meter-ul lor imi arata 500-800 kile pentru download de 4978kb, dar a ajuns si la 1.9 Mb pentru fisiere mai mici. Meter-ul nu e "trucat", l-am testat la servici (intai m-am asigurat ca nu mai foloseste nimeni internetul icon_mrgreen.gif ) si arata constant 1.9 - 2Mbps (banda garantata de provider).

This post has been edited by ghc: 20 Jan 2006, 21:03

--------------------
+
Sclaud
post 21 Jan 2006, 11:10
Post #13

Status: activ

From: Brasov

Si pe mine m-a interesat foarte mult (si o tin sub observatie in continuare) oferta asta deoarece in zona unde locuiesc nu exista nici un alt provider de internet (de nici un fel ... la preturi cat de cat acceptabile ... adica fara abonamente pentru firme, canale garantate sau legaturi prin satelit etc.) ... DAR ... nu o sa achizitionez nimic de la ei decat in momentul in care va exista "ceva cu trafic nelimitat" in limita a 50 $/luna (zic eu ca e de "bun simt") ... m-am interesat si se pare ca baieti de la Zapp au facut niste sondaje de opinie pana acum cu privire la acest "ceva cu trafic nelimitat" si eu cred ca ar avea un succes enorm ... dar sa vedem ... mai asteptam wink.gif ... mie unul nu-mi ajung acele 100 ore ... nici chiar dublu ... pentru ca la mine va merge non-stop.

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
MariusI
post 21 Jan 2006, 21:37
Post #14

Membru autentic

Am avut eu in teste un modem ev-do, ma interesau vitezele pentru traficul de 'afara', nu din 'ro'. Download-ul ok (cca 150 kB/s), timpii de ping ceva mai mari decat la conexiunea mea curenta (romtelecom), dar e de inteles, fiind wireless.
In schimb, rata de upload era jalnica, spre 12 kB/s, si in caz ca aveti nevoie sa faceti upload-uri va sfatuiesc sa verificati chestia asta intai.
Partea frumoasa a fost customer service-ul, a venit un reprezentant de vanzari care stia sa vorbeasca, foarte politicos si informat, si mi-au lasat modemul in teste pentru 2 zile, fara nici o obligatie. O bila alba pentru ei pentru chestia asta .

Edit: am citit intr-un ziar cu 2 saptamani in urma ca se va lansa o evolutie a ev-do, care va permite viteze mai mari de download si de upload. Dupa parerea mea mai merita asteptat pana o sa apara tehnologia asta (am inteles ca anul acesta)

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Hann
post 22 Jan 2006, 10:05
Post #15

Membru incepator

Am EVDO si pot sa va spun ca merge excelent acolo unde merge!..Am atins si viteze de download de 800KB/s (depinde de srverul de unde faci download si cat de aproape esti de antena ZAPP). In alta ordine de idei aveti grija daca nu sunteti din Bucuresti sa verificati mai intai daca merge EVDO in zona/cartierul in care stati. Eu stau in Pitesti si marea magarie e ca EVDO nu merge decat in cateva locuri din oras. Cu toate ca Zapp reclama ca are acoperire in toata "resedinta de judet". Eu am facut reclamatii peste reclamatii dar nu s-a sinchisit nimeni sa solutioneze problama. Consider ca e o mare teapa la banii pe care i-am dat pe modem ($100) si l apretul abonamentului ($40 cu 100 de ore incluse). Aviz amatorilor

--------------------
Dacia Logan - Ambition
+
ghc
post 22 Jan 2006, 10:19
Post #16

So far so good... sunt acoperit acasa. Ce ma mira pe mine e de ce modemul are baterie si incarcator blink.gif
Bateria ar avea o explicatie: pentru cele 5 minute dinaintea instalarii driverelor cand zice sa nu fie conectat la calculator. Dar apoi se incarca prin USB si se poate folosi fara baterie. Chiar este specificat in manual sa nu-l utilizezi indelung cu bateria pusa pentru a evita supraincarcarea...

--------------------
+
Hann
post 26 Jan 2006, 06:54
Post #17

Membru incepator

Daca iti faci un cont ZappMail si selectezi optiunea de a fi notificat pe telefon/modem de venirea unui nou email vei primi headerul mailului pe modem (cine l-a trimis si titlul emailului). De asemenea, poti primi SMS pe modem. Il poti lua deci cu tine independent de computer pt astfel de chestii. Cred ca d'aia are baterie si incarcator.

--------------------
Dacia Logan - Ambition
+
Ov
post 26 Jan 2006, 09:17
Post #18

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

mie mi-au zis aia de la zapp sa nu dau clientilor modem-urile cu bateria instalata, ca in timp o sa bubuie smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:28
Forum Renault