Mitza neagra / Dragostea recuperata, Am baut apa dupa Pilif
![]() ![]() |
Mitza neagra / Dragostea recuperata, Am baut apa dupa Pilif
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Vara. Eventual in alt oraș...
Altfel poți să încerci cu fas-fas de carpetin sau similare, dar nu iese suficient de bine. Sau o iei pe calea rădăcina, scoți husele și le bagi cu forța în mașină de spălat. Le usuci pe balcon (nu te apropii cu ele de uscător, că n-ai idee ce amestec de fibre ai și cum se footarisesc) și aia e, uscat și curățel. Pusul huselor înapoi durează cam cat n-ai folosi mașina după injectie-extractie că sa nu te uzi. This post has been edited by tatabobu: 2 May 2022, 19:42 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 2 May 2022, 20:39) Sa stii ca ma apucasem de treaba, mai ales ca spatarele au fermoare in lateral, dar m-am oprit la ornamentele prin care intra picioarele tetierei. N-as vrea sa le scot cu forta si pe urma sa-mi stea husele rasbuzate si desurfilate p-acolo. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
sau mergi la un atelier specializat .. nu o sa le faci in veci cum reusesc sa le faca aia .. dai un ban dar ... merita
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Marty |
![]()
|
Aia fac, dar astept sa se mai incalzeasca.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Am eu om la intrare in Cristian pentru injectie-extractie.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Marty |
![]()
|
Du-te dracu' ca tu ma trimiti la dentist!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Nu, ca tie-ti trebuie veterinar, la cat esti de bou.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
![]() eu as incerca ceva de genul: ca injectie extractie fleasca am mai incercat. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 27 Apr 2022, 18:40) IMG_20220510_164201.jpg ( Size: 1001.96k ) Number of downloads: 432 11 May 2022, 18:45: Doua saptamani si vreo 15 milioane mai incolo, am mai rezolvat din chestii. Parlitu' are amortizoare si rulmenti noi pe fata, are cutie de viteze etansa si cu ulei nou, are stergatoare revergorate cu powder coating. Din pacate, discurile comandate acu' 2 saptamani s-au dovedit a nu fi pentru masina mea (desi le-am verificat specificatiile si sunt identice cu Zimmermann/Ate/TRW), deci am anulat comanda. Tot din pacate, am identificat culisantii spate dreapta ca fiind sursa unui zgomot ciudat. Ca faza haioasa, se potrivesc aia de Logan I. ![]() This post has been edited by Marty: 11 May 2022, 17:45 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Au venit discurile de frana, placutele si culisantii. VAd ca discurile nu sunt vopsite si nici pe site-ul producatorului nu scrie daca sunt tratate. Aveti idee cu ce sa le ung inainte de montare? Adica un smac d-asta de-l puneti pe Matli sa-si de pe planetare, ca parca mi-e sila sa le vopsesc.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Dacă vrei să nu ruginească, le dai cu Atom-Mac de la BiltHamber.
Iar pe suprafața de contact cu butucul roții - vaselină cu cupru, se găsește și sub formă de spray. |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
Marty |
![]()
|
Merci de sugestie, DAR discurile au costat 240 de lei, ma gandeam la o solutie de 40-50 de lei.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Oricum vor rugini. Da le cu un spray ce culoare vrei, la anul improspatezi,
Am avut vopsite, tot au mai ruginit Am vopsit tamburi la ford fiesta, cu vopsea de etriere, etc, etc, tot au mai ruginit, depinde cat de des folosesti masina, cum o lasi in stationare(zapada, apa cu sare, etc). Ca idee, am jante originale Renault, de tabla pentru anvelopele de iarna. Masina circula sambata, duminica si concedii. In rest sta in garaj aerisit suficient. De fiecare data cand am bagat o in garaj am incercat cat de cat sa dau sarea jos. Jantele de iarna tot au ruginit, anul asta trebuie sa intervin, este a treia iarna, si ieri cand le am schimbat am vazut minuni. This post has been edited by bgdrenault: 15 May 2022, 19:00 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Pe tine care parte a discului te deranjeaza ca va rugini? Partea care e in contact cu placuta sau "butucul"?
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(BN64FLO @ 15 May 2022, 23:13) Pe tine care parte a discului te deranjeaza ca va rugini? Partea care e in contact cu placuta sau "butucul"? Tu ai impresia ca vorbesti cu Tolstoievski? Evident butucul si marginea exterioara a discului! 16 May 2022, 09:38: QUOTE(bgdrenault @ 15 May 2022, 19:57) Oricum vor rugini. Da le cu un spray ce culoare vrei, la anul improspatezi, Stiu, alea de pe masina sunt de origine, au venit vopsite de la mama lor, tot au ruginit si inca urat.Am avut vopsite, tot au mai ruginit This post has been edited by Marty: 16 May 2022, 08:38 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Mare lucru din butuc nu vezi cu janta pusa. Daca vrei neaparat banuiesc ca poti da pe el cu ceva vaselina rezistenta la temperaturi inalte.
Pentru marginea exterioara au inventat astia o solutie la o problema care nu exista: e un fel de dalta care se sprijina pe etrier si invarti discul. Elimina mare parte din rugina. Problema e ca (din punctul meu de vedere) e imposibil sa elimini rugina corect si s-ar putea sa dezechilibrezi discul. Daca te deranjeaza atat de mult cauti pe cineva cu strung si la schimbul de placute ii duci discurile sa le curete pe exterior. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 16 May 2022, 10:15) Mare lucru din butuc nu vezi cu janta pusa. Tocmai asta-i ideea, ca se vede! Nu vrei sa stii ce draci am avut cand am schimbat discurile pe fata cu unele Brembo, alea avand "butucul" vopsit cu negru, in timp ce in spate erau cu argintiu. QUOTE Pentru marginea exterioara au inventat astia o solutie la o problema care nu exista: e un fel de dalta care se sprijina pe etrier si invarti discul. Am vazut si eu mizeria aia acu' ceva luni. Faza e ca la mine e vorba de discurile din spate, deci ia si fa pe strungul la mana, ca sa poa' sa ia dalta aia din el. QUOTE Daca te deranjeaza atat de mult cauti pe cineva cu strung si la schimbul de placute ii duci discurile sa le curete pe exterior. N-auzi c-am discuri noi?! Eu intrebam daca-i vreo smacolina care sa pasivizeze fieratania, ca n-am chef sa le vopsesc. Dar vad ca raman cu vopsitul. Acu' sa vad daca iau spray sau o dau la pen(i)sula. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Muttley |
![]()
|
IMG_20220516_110922_2.jpg ( Size: 1.27mb )
Number of downloads: 165
IMG_20220516_110907_2.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 163 Aici n-a ruginit nimic, din 2017 pana acu' 5 minute. Nu vreau sa te ajut, doar sa te oftic ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Marty |
![]()
|
Si pe boltul de la culisant (sau ce-i acolo), ce sa fie?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Muttley |
![]()
|
Ce sa fie, altceva decat 20 de anijori
![]() Nu are bolturi culisante, ca-s etriere cu multe pistoane opuse, alea-s suruburile care unesc cele 2 jumatati de etrier. Eu credeam ca te doare de discuri. 16 May 2022, 11:17: QUOTE(cj98czh @ 16 May 2022, 11:16) Eram sigura ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Muttley: 16 May 2022, 10:17 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Dama, am inteles ca-s noi. Eu ziceam ca la urmatorul schimb de placute dai jos si discurile si le duci la meserias daca iti sta pe creier ca e ruginita marginea aia.
Pentru butuc da cu ceva smacolina pe el (da sa fie speciala, nu vreo mizerie care la caldura sa curga pe suprafata discului). Nu le-as vopsi, teoretic nu ai voie sa ai nimic intre janta si butuc. Alea de fabrica as crede ca mai degraba sunt galvanizate. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Cre'ca erai precisă
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 16 May 2022, 11:19) Dama, am inteles ca-s noi. Eu ziceam ca la urmatorul schimb de placute dai jos si discurile si le duci la meserias Ti se pare c-am schimbat vreun rand de placute de cand am schimbat discurile? Acu' e prima data cand desfac acolo si o fac pentru ca ma seaca cum arata suprafata de contact, ca disc, placute si saboti mai are garla.QUOTE Nu le-as vopsi, teoretic nu ai voie sa ai nimic intre janta si butuc. Alea de fabrica as crede ca mai degraba sunt galvanizate. Exista discuri simple, tratate sau vopsite. Crede-ma, am aprofundat problema! Faza e ca atat Nipparts, cat si Herth & Buss folosesc acelasi cod de produs (J3315023). Daca la Nipparts nu scrie nimic de asta, la H&B scrie clar ca-s vopsite, asa ca m-am aruncat ca rata la muci si am luat Nipparts-urile, care se dovedeste ca-s tratate cu vaselina si cu multa, foarte multa, indiferenta.This post has been edited by Marty: 16 May 2022, 10:32 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu curat discurile de rugina punand cateva frane. Scartaie/huruie putin primii 500 de metri, apoi e liniste.
|
--------------------
.
.
.
|
|
tatabobu |
![]()
|
Nu de partea aia a discurilor era vorba.
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
Marty |
![]()
|
Lasa-l, atat poate...
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:14 |