DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Basescu la Consiliul Europei, ca bancu' cu Bula

Dorubarg
post 27 Jan 2006, 15:28
Post #91

Membru incepator

Group: Members
From: Galati

QUOTE(AIX @ 27 Jan 2006, 13:35)
Eu din tot threadul asta am inteles ca Yoda e neamt.  icon_mrgreen.gif
*

n-ai inteles nimic.Yoda era traducator, germana era doar limba pivot blink.gif

--------------------
Dacia LOGAN 1.6 - GL 90 CAT
Dacia 1310 Berlina , 1990
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu M
post 27 Jan 2006, 15:40
Post #92

Membru

From: Germania

QUOTE(mil @ 27 Jan 2006, 15:27)
restul sunt dupa ureche...lautareste...n-am nici o pretentie sa le ortografiez corect...iar gramaticeste...nici atat.

Din pacate nici la mine nu iese cum ar trebui sad.gif. Si mie chiar mi-ar trebui.
Numai ca, desi m-au amuzat exemplele tale, am vrut sa atrag atentia ca dupa ce te prinzi putin cum se intampla lucrurile, nu mai pare atat de straniu si, mai mult, lucrurile se intampla dupa reguli destul de clare.

QUOTE(mil @ 27 Jan 2006, 15:27)
cum e totusi cu hopfenkonig?

Si eu zic cam ca adso: regele hameiului.
Recomand cu caldura, atunci cand mai ai dubii, siteul din postul meu anterior (dict.leo.org). E un dictionar de-en/de-fr bunicel.

[edit] Chiar recomad sa citesti traducerile in franceza pentru expresiile nemtesti de la hopfen (in dictionarul amintit).

This post has been edited by Liviu M: 27 Jan 2006, 15:43

--------------------
Ford Mondeo
+
FLEX
post 27 Jan 2006, 15:52
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(andu911 @ 27 Jan 2006, 15:04)
Pentru cine s-a uitat aseara la "Cap si Pajura" ...cei carora v-a placut replica lui Basescu in privinta bazelor americane...sunteti niste taximetristi biggrin.gif
*

Iar s-o acrit borsul in CTP?

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
maddan
post 27 Jan 2006, 15:53
Post #94

Speedy Gonzales

Bai, voi nu vreti sa terminati cu off-topicul?? mad.gif

N-am vazut Cap si Pajura (intotdeauna m-am intrebat cine e capul si cine-i pajura, cu toate ca daca-i iau de la stanga la dreapta.... ), da' mor de curiozitate: deci daca ne-a placut ce a zis Basescu suntem niste taximetristi.... Asta suna a CTP.

Nu inteleg de cand faptul de a fi taximetrist este o injosire. Ma declar taximetrist cu licenta in drept diplomatic (desi nu sunt expert, licenta e una si practica e cu totu' alta, io mi-am ales alt camp de activitate). Si ma ofer sa-l duc pe domnu' CTP cu taxiu' la gara, catre un bouvagon directia Siberia, unde n-are decat sa se extazieze in fata marii stepe ruse si a marelui popor prieten...... %@%# de comunist!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
nicolau.cosmin
post 27 Jan 2006, 17:37
Post #95

Membru incepator

From: Galati

QUOTE(walleye @ 26 Jan 2006, 18:50)
auzi mai ala care-i dai cu lipsa de diplomatie: diplomatia si mr nice guy nu tin de foame si de cald! in '39 cind a intrat fritz peste polaci i-am ajutat? i-am ajutat! le-am preluat refugiatii, tezaurul etc? da! vezi vreo recunostinta de la ei in ziua de azi? vezi o.... stii tu ce! precum multi altii m-am saturat si eu de lins in fund pe toti ca-s mai mari si mai puternici ca noi. de inghitit toate mojiciile si nesimtirile si intors obrazul alalant! mai exista o tara mica si vecina cu MAREA rusie: finlanda. cind au intrat mujicii peste ei aia n-au dat-o la impacare, au luat pusca si au plecat sa perforeze dovleci slavi. au avut koae si sira de spinare, nu ca altii... iar acum cind tragi linia dupa 50 de ani observi ca a meritat! poate iti inchipui ca X si Y apreciaza la adevarata ei valoare o atitudine impaciuitoare si noncombativa? pe dracu', PROFITA de ea! am fost luati de fraieri de atita timp ca am ajuns sa si fim. asa ca da, mai e cazul sa avem si gura si sa mai dam si noi cu pumnul in masa cind vin boboarele vecine si pretene sa ne scuipe intre ochi. indraznesc sa speculez si sa spun ca flitul pe care basexu l-a slobozit pe rus potential si indirect e mai util si mai aducator de viitoare prosperitate decit trei scutiri de impozite si o inghetare a accizelor la carburanti.

tot va vaitati ca gazul vine din est. precum zicea cineva, gaz este si in marea neagra, la noi in ograda. se pare ca-l vor ucrainienii rau de tot. se pare ca vor sa puna laba pe el? ce credeti voi ca trebe facut? periat kievul? linistit, vorbit cu blindete, dus tratavie in timp ce aia foreaza de zor? nu bre, trebe pus pumnul in git si zbierat tare tovarase, mai ni-s si noi p-acilea, nu te fa c-ai uitat!
*

OK, tot respectul pentru finlandezi dar porcii de rusi nu le-au dat nici acum provincia Karelia. Oricum, cu toate astea finlandezii nu se sfiesc sa o tot ceara inapoi, pe cand noi nu avem koae sa ne cerem de la ucrainieni inapoi Herta, Noua Sulita, judetele din judul Ucrainei si ce-o mai fi. Sau ce sa mai zic de japonezi care nu vor sa auda de rusi pana nu le dau Kurilele.

--------------------
Dacia Solenza Scala - GL-05-UJR
Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
+
anamana
post 27 Jan 2006, 18:31
Post #96

Membru

Revendicari teritoriale ? Mai sunt la moda ?

Alsacia, Lorena, Sudet ...
Au mai fost si altii prin Europa cu apucaturi din astea.
UE le-a rezolvat pe toate. (Cred ca)

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
maddan
post 27 Jan 2006, 18:50
Post #97

Speedy Gonzales

LOL, nu credeam ca mai conteaza teritoriul in secolul XXI.... tongue.gif

Oameni buni, wake up! In 30-40 de ani Europa va avea intre 20-30% populatie musulmana importata ca forta de munca. Adica populatie activa. Si noi inca ne mai facem probleme de chestiuni teritoriale vechi de sute de ani.

Europa si-ar merita soarta, daca ar recadea in diviziunea politico-statala!

--------------------
+
madalina
post 27 Jan 2006, 19:07
Post #98

Membru autentic

QUOTE(anamana @ 27 Jan 2006, 18:31)
Revendicari teritoriale ? Mai sunt la moda ?

Alsacia, Lorena, Sudet ...
Au mai fost si altii prin Europa cu apucaturi din astea.
UE le-a rezolvat pe toate. (Cred ca)
*

Probleme etnice si/sau teritoriale in Europa:

Gibraltar
Tara Bascilor
Corsica
Scotia (foarte fericiti scotiei acum vreo 2-3 ani ca au Parlament propriu)
Irlanda de Nord (conflictul s-a calmat mult, ins anu a disparut cu desavarsire)
Tirolul
Nordul Italiei
Kosovo
Muntenegru
Bosnia
Macedonia (dorita de greci, bulgari, albanezi)
Transilvania
Transnistria
platoul marin intre Romania si Ucraina
cecenia si alte republici ex sovietice inca inglobate in rusia
kurzii in Turcia (problema europeana numai in masura in care consideram Turcia tara europeana sau asiatica).

Am avut vreo 3 cursuri pe nationalism si conflict etnic in facultate. Cu siguranta nu este o problema rezolvata, iar politica europeana de autonomie cat mai mare a minoritatilor duce spre fragmentare...

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Lolek
post 27 Jan 2006, 19:35
Post #99

Ignorog

Spania e plina de probleme din astea: Galicia, Catalunya, toti vor independenta. E un conflict aprig intre sudul si nordul Spaniei (nordicii dispretuiesc cu patima simbolul taurului din corride si flamenco-ul, ca reprezentari ale partii sudice promovate international).

Cred ca si acum, cand treci granita din Portugalia spre Spania, vezi un semn mare pe care e taiat ce scria dedesupt si deasupra, cu negru violent scrie cam asa "This is not Spain! This is Galixa!".

Prin Barcelona e la ordinea zilei ca tu sa te duci presumably educat de-acasa si sa zici "buenos dias" si interlocutorul sa zambeasca cu clementa si sa-ti raspunda "bon dia!" (catalana).

Ce e frumos, aspectele dure ale conflictului s-au rezumat la Tara Bascilor, cestilati de rezuma la afise, manifestatii, voturi (inependenta e mai mult o chestie administrativa).

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
anamana
post 28 Jan 2006, 00:32
Post #100

Membru

Eu cred intr-o oarecare forma de "Statele Unite ale Europei" <---- asta am vrut sa spun prin ----> "UE le-a rezolvat pe toate".

Poate inca nu le-a rezolvat, dar - dupa cum spuneam - am mare incredere in Uniunea Europeana, si sper ca mandria nationala (in forma ei actuala) sa devina doar un 'parfum' de patriotism local.
Acuma, nu asta o fi scopul principal al UE, dar ma gandesc ca poate in timp, problemele actuale ar putea disparea. (vise...)

This post has been edited by anamana: 28 Jan 2006, 00:32

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
ashu
post 28 Jan 2006, 03:00
Post #101

Membru erectil

Nu-s vise, iti impartasesc covingerile si cred sincer ca asa se va intampla.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Smudo
post 28 Jan 2006, 16:09
Post #102

Membru autentic

Off-topic: ca-s curios. mil, n-am mai scris ca am vazut prea tirziu ce-ai povestit despre sederea ta in Karlsruhe, si apucase LiviuM deja sa aduca niste lamuriri. Da' am si eu o nedumerire, esti sigur ca ai auzit bine cuvintul "mitstock", sau era de fapt "miststück"? Ca inseamna aaaaaaaaaltceva smile.gif.

On-topic: maichea ( biggrin.gif ) o avea cineva sau stie de vreun link in care se poate vedea exact ce a zis Basescu? Adica varianta in engleza, aia originala. Ca-s curios sa vad si io cu oichii mei. Merci.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
mil
post 28 Jan 2006, 18:12
Post #103

ocupat

From: x

iar off topic...nu, e mitstock! a devenit misto cu timpul,...cum freiherr a devenit fraier... ca in germana o fi circulat necompus si ca nu mai are actualmente nici o relevanta, tot ce se poate, in secol 18-19 altfel statea treaba. Un exemplu celebru de definitie disparuta din romana e "legatura de gat" expresie folosita in O" noapte furtunoasa" de Caragiale in punctul culminant...la auditie chiar nu intelegi despre ce e vorba, dar asa i se spunea cravatei inainte de importul neologismulu.i Poate peste doua secole si "opincar" v-a disparea din vocabularul de baza sau sensul ii va fi total pervertit...asa cum noi nu mai uzitam de sensul originar al cuvantului "ciubuc" = pipa turceasca.

De originile lui misto si fraier stiu de la un istoric si om de cultura roman celebru, chiar stralucitor... ca sa zic asa wink.gif nu le-am scornit eu. end off-topic

On topic...cica intrebarea a sunat asa:
„Domnule președinte, întrebarea mea se referă la instalarea, în perioada următoare, a bazelor militare americane în România. Cum combinați acest lucru cu prevederile tratatului în ceea ce privește forțele convenționale din Europa și angajamentele statelor membre NATO referitor la controlul armelor, în special acela de a nu desfășura forțe combatante substanțiale pe teritoriul noilor membri ai Alianței?“

Pe scurt,r aspunsul a cuprins: suntem în acord cu legislația internațională, eu urmăresc securitatea țării mele, ne respectăm toate obligațiile internaționale, i-am informat pe șefii politici ai Federației Ruse ș.a.m.d. La sfârșit urmaza celebrul citat: „După cum am înțeles, dvs. reprezentați Federația Rusă. 30 de ani ați stat în România și nu v-am întrebat niciodată de ce ați stat.“

maddan, parerea mea ramne neschimbata...intrebarea e corecta si politicoasa...raspunsul e in acord cu ea pana la fraza finala...inca un moment vesel Goldenblitz sub genericul "vai ce imi plac glumele mele...hehe"...

This post has been edited by mil: 28 Jan 2006, 19:29

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Smudo
post 28 Jan 2006, 23:47
Post #104

Membru autentic

mil, oricum vreau sa spun ca m-au distrat "amintirile din Germania" ale tale, mi-au amintit ca si eu cind am venit aici nu stiam sa leg doua vorbe, si o mai dadeam in engleza cind aveam nevoie sa cumpar ceva... din cauza ca aratam si eu mai spalat si timid (cica icon_mrgreen.gif ) se intrebau vinzatoarele una pe alta in magazine care stie engleza sa ma lamureasca sau sa ma ajute, iar la final dupa ce toata chestia era rezolvata, iar eu si vinzatoarele multumite, dadeam cu bita-n balta si le spuneam intr-o germana (aproape) perfecta ca la multumesc si le doresc o zi buna in continuare (astea au fost printre primele mele cunostinte de germana). Stupefactie, iar eu nu stiam cum sa dispar mai repede de acolo, dupa ce le chinuisem pe bietele femei sa-mi vorbeasca engleza.

Multumesc pentru raspunsul referitor la discursul lui Basescu, dar eram curios sa vad exact ce a zis el in engleza, pe vreun link de la vreo agentie de presa sau cine stie pe unde ar fi putut aparea discursul lui, in varianta originala pe net. Si pina la urma cred ca asta e cel mai concludent raspuns, din care sa imi pot face si eu o parere. So, cred ca prima parte a raspunsului dat oficialului rus a fost ok, a fost pur si simplu un raspuns normal pentru politica. Iar cind i-a spus ca au stat 30 de ani rusii in Romania... fara sa-i intrebe nimeni de nimic, nu stiu ce sa zic pina la urma... in fond si la urma urmei Basescu tot om e si el. Pentru reprezentantii Europei o fi fost vreun moment pitoresc raspunsul lui Basescu, dar nu prea cred ca fost un raspuns normal pentru un presedinte.
Sint o gramada de feluri in care poti interpreta raspunsul lui Basescu. Ori ca lui i s-a acrit de rusi si de grija lor fata de Romania, si astepta un moment in care sa rabufneasca oarecum, ori ca a vrut sa arate ca presedintele Romaniei, chiar daca nu are experienta prea mare in politica externa, incearca sa aiba o coloana vertebrala si sa fie mindru de ea... ori (ma repet), lipsa experientei de om politic pe plan extern.

In orice caz, eu cred ca lui Basescu i-a cam crescut popularitatea (pe plan intern) dupa raspunsurile alea.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
liviu_lb
post 30 Jan 2006, 11:38
Post #105

Membru incepator

QUOTE(Smudo @ 28 Jan 2006, 17:09)
On-topic: maichea ( biggrin.gif ) o avea cineva sau stie de vreun link in care se poate vedea exact ce a zis Basescu? Adica varianta in engleza, aia originala. Ca-s curios sa vad si io cu oichii mei. Merci.
*

Off-topic: "maichea" inseamna "oare"? Din ce zona ai cules expresia? N-am mai auzit-o de mult.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
body
post 30 Jan 2006, 11:43
Post #106

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

QUOTE(maddan @ 27 Jan 2006, 19:50)
LOL, nu credeam ca mai conteaza teritoriul in secolul XXI.... tongue.gif
Oameni buni, wake up! In 30-40 de ani Europa va avea intre 20-30% populatie musulmana importata ca forta de munca. Adica populatie activa. Si noi inca ne mai facem probleme de chestiuni teritoriale vechi de sute de ani.

Europa si-ar merita soarta, daca ar recadea in diviziunea politico-statala!
*

Lasa ca aducem indieni ( hindusi ) in loc sa aducem pakistanezi ( musulmani) radmasa.gif .
Oricum Basescu a fost ok si nu i-mi pare rau ca l-am votat .

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
costi
post 30 Jan 2006, 11:45
Post #107

Membru autentic

@ Smudo
http://www.presidency.ro/?_RID=ag&id_cat=2&tip=toate

Sint in Romana. Nu vrei sa stii cum au sunat in engleza.

--------------------
DSN/SLZ
+
maddan
post 30 Jan 2006, 12:48
Post #108

Speedy Gonzales

Multam costi, foarte mult!

Caci citindu-le am rostit din nou cuvinte dragi la adresa presei noastre.

Basescu a raspuns extraordinar de coerent la niste intrebari foarte grele si foarte la obiect. Presedintele Romaniei a dovedit ca are o politica externa clara si coerenta.

Cititi oameni buni aceste raspunsuri si veti intelege poate de ce am spus ca Basescu nu a gafat, ci ca ma bucur ca avem in sfarsit o viziune in politica externa.

Cu precadere acest raspuns m-a uns pe inima:

Janusz BARGIEŁ (Polonia): România vrea să adere la Uniunea Europeană. L-am întrebat ieri pe primul ministru al Bulgariei, acum aș vrea să vă adresez dvs. aceeași întrebare. Constituția europeană este moartă sau, ce credeți, poate ea să fie resuscitată?

Traian B&Atilde;SESCU: Ei bine, România într-adevăr sprijină o Europă unită și noi vom fi confruntați cu efectele acestui proces de globalizare. Nici o țară din Europa nu poate să facă față acestor efecte ale globalizării, dacă noi ne gândim ca UE să rămână o simpla piață. România va sprijini și sprijină Tratatul constituțional și de îndată ce va deveni membru al UE, așa cum am decis împreună cu Comisia Europeană, în 2007, România va sprijini puternic ratificarea acestui Tratat constituțional. Noi considerăm că fără acest Tratat, fără Constituție, Europa este condamnata sa ramana o simplă piață, iar noi toți nu vom putea să avem o politică externă comună, nu putem să ne apărăm, nu putem să-i apărăm pe cetățenii noștri de efectele globalizării. Un singur cuvânt aș vrea să adaug, și anume că Europa unită, cu un Tratat constitutional, va putea să fie partea care conduce acest proces de globalizare. Dacă nu suntem uniți de acest Tratat constituțional, vom fi undeva pe partea celor care doar primesc efectele globalizării și nu care le pot influența. De aceea, România sprijină acest Tratat constituțional.

Trebuie sa intelegem ca dezbaterile Europei sunt altele decat cele la care reactioneaza presa noastra imbecila. Iar Basescu este foarte in tema!

Bold is mine...

--------------------
+
Smudo
post 30 Jan 2006, 22:39
Post #109

Membru autentic

QUOTE(liviu_lb @ 30 Jan 2006, 11:38)
Off-topic: "maichea" inseamna "oare"? Din ce zona ai cules expresia? N-am mai auzit-o de mult.
*

biggrin.gif din Oltenia, zona de pe Dunare din Mehedinti. Misto, nu? Io ma sparg de ris cind aud cum vorbesc taranii din zona mea, chiar daca oamenii vorbesc serios. (scuze de off-topic).

costi, merci mult pentru link, exact ce doream sa vad.

--------------------
x x - X
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 13:35
Forum Renault