imbatrinire cauciuc, citi ani tineti un cauciuc?
![]() ![]() ![]() |
imbatrinire cauciuc, citi ani tineti un cauciuc?
Gavriil |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 3 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Volga
ruseasca
veche tare am avut o Dacie, ...si m-a invatat o multime de lucruri utile
|
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Daca nu a fost folosit, e riscul de a-si pierde elasticitatea. Cat costa?
Du-l la un centru de anvelope sa il verifice. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu as pune asa ceva pe masina. Cred ca s-a mai discutat pe la "stocarea cauciucurilo" aspectul asta.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Cauciucul are in compozitia lui o ceara care la rulare iese permanent din cauciuc si il protejeaza de oxigenul din atmosfera care-l imbatraneste. Un cauciuc care nu este rulat deci imbatraneste mult mai repede din cauza asta. Ma uit la niste cauciucuri de bicicleta care le tin din cauza ca nu le folosesc si si-au cam schimbat culoarea in doar 16 luni de cand nu le folosesc. 5 ani e enorm !
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Cauciucul de la rezerva mea e original al masinii, iar masina-i din '88. Imi dati de gandit...
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cauciucurile originale de pe dacie(1998) au stat pa masina pana in 2004, adica 6 ani, in conditiile in care masina nu a stat in soare si in ger(am garaj), erau de calitate, cave Barumuri scumpe la vremea aia, uzura nu era mare, dar erau coapte bine, nu se vedea la exterior, dar cand am dat unul jos m-am speriat, putea exploda in orice moment la viteza mai mare, asa ca le-am schimbat urgent p etoate 4.
Asa ca nu cumpara nici un cauciuc mai vechi de 2-3 ani, chiar daca arata bine in exterior(nu au stat in frig/soare) e copt in profunzine. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 27 Jan 2006, 00:50) Cauciucul are in compozitia lui o ceara care la rulare iese permanent din cauciuc si il protejeaza de oxigenul din atmosfera care-l imbatraneste. Un cauciuc care nu este rulat deci imbatraneste mult mai repede din cauza asta. Ma uit la niste cauciucuri de bicicleta care le tin din cauza ca nu le folosesc si si-au cam schimbat culoarea in doar 16 luni de cand nu le folosesc. 5 ani e enorm ! Ceva ceva stii tu numai ca e altfel. E vorba de "negru de fum" care protejeaza cauciucul de razele solare (UV), cam acelasi lucru se intampla la plasticele proaste puse initial pe Logan. Daca inlocuiesti ceara cu "negru de fum" si oxigen cu UV e in regula, chestie de fond nu o baga in seama. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu te incurca cu "cauciuce" vechi chiar daca nu au fost folosite niciodata.
Ale mele, pe SN au 4 ani, profil cit cuprinde dar fac pene pe talon, doar din cauza imbatrinirii. Nu te sfatuiesc sa iti iei asa ceva. Pot sa fie SH, pot sa fie resapate (bine) dar nu "batrine". Poate ca prin Buc mai merg dar daca pleci cu ea si afara e periculos. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
acum depinde de calitatea cauciucului....Eu am Michelin Energy din decembrie 2002. Si se tin ff bine. Inca. In america iti impun pe langa o limita la uzura, si o limita de varsta . Si daca nu ma insel guma nu trebuie sa fie mai veche de 6 ani.
ps am o intrebare si eu: dupa ce mai trec cu gumele prin apa si opresc..cu ele ude...cand se usuca, ramane o nuanta de albastru....Asta se intampla mai ales cand erau gumele mai noi. Acelasi lucru si la gumele debica de pe bicla. Ce inseamna? This post has been edited by ssilviu: 27 Jan 2006, 18:02 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 07:00 |