Nu ne mai facem bine, Cu si despre cum ne furam singuri caciula
![]() ![]() ![]() |
Nu ne mai facem bine, Cu si despre cum ne furam singuri caciula
psychoo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.711 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Attached thumbnail(s) Untitled.jpg ( Size: 101.03k ) Number of downloads: 284 |
||
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|||
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.106 Joined: 11 February 04 ![]() |
Vezi, nu cumva îți trimit ff în spv?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
De cand cu privatizarea, externalizarea, concesioarea si ce draq o mai fi facut mizerabilii din energie au "pasat" munca direct catre client... Cum plm sa-mi citesc io singur contorul buleftronic, cu cinspe mii de ecrane, cu sapte tarife, sa trimit indexu' ca altfel pun idiotii din burta (bineinteles ca mai mult) si iau banii inainte ca "se regleaza" la urmatoarea factura - de fapt la sfarsitul perioadei contractuale ...
Si culmea!! Legal contorul ala nu-i al meu deci n-am nici un drept sau obligatie asupra lui. Acu' tre sa ne generam singurei facturica? O sa aibe pretentii sa le facem si contabilitatea... Sa moara mortii si sa traiasca viii daca nu s-a ajuns intr-o situatie de "Stan si Bran". Si "organu" doar papa banii fara sa se autosesizeze... Curat murdar. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.711 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.932 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Spatiul virtual privat
This post has been edited by wolfin: 4 Mar 2025, 22:13 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
Aia am prins-o, ma incurc la "fara frecventa"
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
Habba |
![]()
|
![]() Vizionar Group: Members Posts: 568 Joined: 24 January 17 ![]() |
Factura Fiscală.
|
--------------------
ex Dacia
Logan
2005, Laureate 1.4mpi-K7J Drugs are bad, mkay?
|
|
psychoo |
![]()
|
Acum am intrat pe site-ul ala evadat din anii 90, nu m absolut nimic acolo. Nici o factura, nici o obligatie, nici o declaratie.
Am pierdut timp sa caut ce drac de mail am folosit, care e parola, pe care mail mi-au trimis codul de autentificare, click pe toate sectiunile. Si daca era factura acolo, tot ma vaitam si direct sesizare faceam ca nu se respecta conditiile contractuale semnate de ambele parti |
--------------------
Ford
Focus
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.106 Joined: 11 February 04 ![]() |
Stai ca intreb diseara jumatatea mea mai buna si iti zic cum se face, ca nici eu nu stiu ezapt; Sau poate se milostiveste Ady77 delaBacau;
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu are treaba ca trimite factura in SPV. Trebuie sa o trimita persoanelor fizice si in formatul vechi, ca persoanele fizice nu sunt obligate sa aiba SPV.
Eu cred ca, de fapt, nu e un bug, it's a feature. Adica iti factureaza numai daca vrei, daca nu vrei, nu iti mai factureaza. Eu in locul tau as fi bucuros. ![]() ![]() In alta ordine de idei, in decembrie 2023, am trecut la trifazat. Au schimbat baietii de la Delgaz contorul si de atunci, mumu facturi. Am trimis mail la Delgaz si m-a indrumat catre furnizorul de energie, in cazul meu Hidroelectrica. Hidroelectrica a zis ca ei nu trebuie sa faca nimic, ca le vine automat de la distribuitor (Delgaz). Asa ca am aproape un an jumatate fara factura. De trimis indexul nu pot, ca imi apare contorul vechi in aplicatia Hidro. In aplicatia Delgaz imi apare contorul nou. Joac-o pe asta ![]() ![]() Bine ca nu am decat vreo 22.000 kwh de plata ![]() This post has been edited by ady77: 5 Mar 2025, 09:32 |
--------------------
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
dizzy |
![]()
|
@Ady77 ai instalatie cu pompa de caldura? Esti multumit?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.557 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
pare ca are cuptor electric de pizza....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.932 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
plantatie de canabis
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.092 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Psychoo, de cand cu e-factura B2C (de la 1 ianuarie), factura se emite si se trimite in SPV. Aia e originala. Furnizorul nu mai e obligat sa emita altfel de factura, in plic, pe e-mail etc.
Este o prostie negandita de stat, consumerii nu au SPV (marea majoritate), deci nu au cum sa primeasca factura. Nu conteaza, noi muncim, nu gandim! Sa puna mana evazionistul pe persoana fizica sa-si faca semnatura electronica, sa o inroleze la ANAF. Furnizorii s-au sesizat anul trecut, ca totusi, trebuie sa aduca la cunostita consumatorului cat are de plata si au gasit treaba asta cu generarea din diverse aplicatii a unui duplicat citibil. Asa va merge treaba la toti. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.238 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 4 Mar 2025, 22:19) ..... Cred ca imi voi incerca norocul: nu solicit nimic. Conform contractului, furnizorul are OBLIGATIA de a emite factura conform consumului inregistrat, iar consumatorul are OBLIGATIA de a achita factura emisa. Sa vedem cum decurg lucrurile! ... Vezi ca acolo scrie ce POTI SOLICITA...nu te obliga Ar trebui, cum zise altul pe pagina ailalata, sa iti vina si format fizic |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.557 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(YRX @ 5 Mar 2025, 10:12) Psychoo, de cand cu e-factura B2C (de la 1 ianuarie), factura se emite si se trimite in SPV. Aia e originala. Furnizorul nu mai e obligat sa emita altfel de factura, in plic, pe e-mail etc. Este o prostie negandita de stat, consumerii nu au SPV (marea majoritate), deci nu au cum sa primeasca factura. Nu conteaza, noi muncim, nu gandim! Sa puna mana evazionistul pe persoana fizica sa-si faca semnatura electronica, sa o inroleze la ANAF. Furnizorii s-au sesizat anul trecut, ca totusi, trebuie sa aduca la cunostita consumatorului cat are de plata si au gasit treaba asta cu generarea din diverse aplicatii a unui duplicat citibil. Asa va merge treaba la toti. chiar daca nu e obligat, eu le-am primit pe mail de la 1 ianaurie.....De la multipli furnizori, ca e ppc, hidroelectrica, magazine online etc This post has been edited by einstein1984: 5 Mar 2025, 11:02 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Inteleg ca pe pojta se duc niste bani;
Dar De ce pixicii ma-sii nu le-or da automat pe e-mail? Le cade serveru'? Costul e tot insignifiant; This post has been edited by dizzy: 5 Mar 2025, 11:01 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(dizzy @ 5 Mar 2025, 09:44) + 2 masini electrice. Dar si panouri fotovoltaice, ieri, de exemplu, am produs 70 kwh. Sunt super multumit, imi iese in medie 1060 lei pe luna (platesc 0,68 lei/kwh ca am 3 copii ![]() Din care cca 500 lei pe luna ar fi consumul masinilor electrice. |
--------------------
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.092 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 5 Mar 2025, 11:47) chiar daca nu e obligat, eu le-am primit pe mail de la 1 ianaurie.....De la multipli furnizori, ca e ppc, hidroelectrica, magazine online etc Da, le fac ei din bunavointa. E o problema de scapare legislativa. Factura originala este doar cea pusa in SPV. Corolar, orice altceva nu reprezinta o factura dpdv legal. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.095 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(ady77 @ 5 Mar 2025, 11:05) 70kWh in zona Bacau, daca a fost soare inseamna ca aveti undeva la 14kW panouri si invertor spre 10-12kW deci anual ar trebuie sa produceti peste 14MWh. Daca pe linga astea mai aveti de platit inca vreo 30MWh inseamna ca sinteti un mare energofag! ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Cred ca formularea "poti solicita" iti da optiunea (in cadrul perioadei de autocitire index si transmitere) sa emita instant factura, care altfel e emisa la niste zile dupa ce s-a transmis indexul. Nu scrie nicaieri de SPV, nu cred ca are treaba. Iti trimit factura asa cum ai semnat contractul (fizic, mail, etc.).
QUOTE(ady77 @ 5 Mar 2025, 09:15) Am trimis mail la Delgaz si m-a indrumat catre furnizorul de energie, in cazul meu Hidroelectrica. Hidroelectrica a zis ca ei nu trebuie sa faca nimic, ca le vine automat de la distribuitor (Delgaz). Asa ca am aproape un an jumatate fara factura. De trimis indexul nu pot, ca imi apare contorul vechi in aplicatia Hidro. In aplicatia Delgaz imi apare contorul nou. Daca Delgaz a transmis catre Hidro datele noului contoar, probabil ca astia de la Hidro se misca greu cu modificarile. Eu le transmit telefonic indexul, citirea de regularizare o face distribuitorul (D.E.E.R.) la 3 luni, ultima data au transmis un index aiurea (cu vreo 50 kwh mai mare) si Hidro m-a facturat in plus. Le-am trimis mail si la distribuitor si la Hidro, distribuitorul a raspuns (cu scuze) cam in 8-10 zile, cica i-au anuntat pe aia de la hidro si le-au transmis numarul corect (cum il citisem si transmisesem si eu) pt. refacturare, aia de la Hidro o labaresc de vreo 28 de zile. Azi le-am platit factura asa cum venise, sper sa se compenseze la urmatoarea. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(Agrig @ 5 Mar 2025, 11:41) 70kWh in zona Bacau, daca a fost soare inseamna ca aveti undeva la 14kW panouri si invertor spre 10-12kW deci anual ar trebuie sa produceti peste 14MWh. Daca pe linga astea mai aveti de platit inca vreo 30MWh inseamna ca sinteti un mare energofag! ![]() Te pricepi ![]() Pe 13 luni (14.12.2023 - 14.01.2025) aveam 19.969 kwh. Repet am si 2 masini electrice si absolut totul pe electric: apa rece, bucataria, incalzirea, apa calda. Ma declar multumit! 5 Mar 2025, 17:02: QUOTE(maho @ 5 Mar 2025, 11:56) Dupa 25 ale lunii se poate da indexul in aplicatia iHidro, problema este ca acolo apare contorul vechi, pe care aveam vreo 40.000 kwh consum (01.06.2017 - 14.12.2023), perioada in care incalzirea si apa calda (iarna) era pe peleti. This post has been edited by ady77: 5 Mar 2025, 17:02 |
--------------------
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Contoarul ti l-au schimbat, da' NLC (nr. loc consum, pe care ti-l cere sa-l tastezi daca transmiti telefonic) ar trebui sa fie acelasi. Incearca asa (telefonic), vezi ce iese.
![]() Poate fac greu schimbarile in aplicatie. This post has been edited by maho: 5 Mar 2025, 17:18 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
ady77 |
![]()
|
Cred ca cei de la Hidroelectrica au cont pe daciaclub 😇 mi-au trimis 12 facturi
![]() |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th July 2025 - 23:16 |