Cainii maidanezi, Putem trai alaturi de ei sau nu?
![]() ![]() ![]() |
Cainii maidanezi, Putem trai alaturi de ei sau nu?
vali_munt |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|||
Raoul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 7 July 05 From: Curtea de Arges ![]() |
Singura solutie cred ca este euthanasierea urmata obligatoriu de controlul strict al abandonului cainilor.
|
--------------------
DACIA
berlina
- AG-78-LIR
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vali_munt @ 31 Jan 2006, 10:19) Referitor la "javra" de la servici, sunt de acord cu tine ca trebuie pedepsita de fiecare data cind ataca pe cineva. Eu personal mi-am admonestat ciinii de la bloc de fiecare data cind ataca pe cineva ... voi ati facut asa ceva? Tu nu esti de acord cu asa ceva, dar colegii tai? Eu va garantez ca dupa citeva "role in mecla" aplicate de voi (stapinii, cei care o hranesc), acelui ciine ii va pieri cheful sa mai atace pe careva. Bineneteles ca nu!Toata lumea se comporta la fel! Si nu n-a dat nimeni in judecata pe nimeni.(driverx) Personal nu am nimic de a face cu acest caine, desi imi plac, javrele perfide ma lasa mai mult decat rece. Si ceea ce ma deranjaza si mai tare ca fac pariu si bag mana in foc ca daca era un caine de rasa nu era astfel tratat! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE si intoarcerea pe strada (a) celorlalti E, cu asta nu pot fi de acord. Toate animalele domestice trebuie sa aiba stapan. Ca sa aiba cine sa le ingrijeasca, cine sa se asigure ca au conditii decente de trai si nu sunt un pericol pentru ceilalti - si nu in ultimul rand, ca sa stiu si eu pe cine dau in judecata daca ma musca. Nu exista 'caine bland' - dupa ce cretinii cu caini de lupta il vor lua la 'antrenament', se poate sa se inraiasca si el. Nu, cainii nu au de ce sa circule liberi prin orase. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(eudin_umarian @ 30 Jan 2006, 20:52) Ca sa vezi cine se pronunta in problema cainilor vagabonzi din Bucuresti: cineva din Constanta. Hai ma, nu trata cainii de aici ca pe cei din Constanta, ca acolo este mult mai mica problema. Mergi tu pe jos prin cartierele dormitor din Bucuresti, noapte, si spune dupa aia ca "oamenii rai sunt muscati de caini". A, ca nu te musca daca atunci cand il vezi ca te ataca il iei cu binisorul e altceva. Dar de ce sa-mi pierd eu vremea luand un caine cu binisorul cand normal ar fi sa-l tina in lesa stapanul lui? A, si sa nu-mi spui mie sa adopt un caine, ca nu vreau. PS @ os: in Grecia singurele doua tipuri de apa minerala carbogazoasa (nu apa plata, nu sifon) pe care le-am vazut de cumparat erau Perrier si Dorna. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vali_munt |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 14 April 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 31 Jan 2006, 11:27) Ca sa vezi cine se pronunta in problema cainilor vagabonzi din Bucuresti: cineva din Constanta. Rog moderatorii sa schimbe titlul topicului in "Ciinii maidanezi din Bucuresti" ... ca sa nu ne mai dam si noi provincialii cu parerea. In cartierul din oraselul meu (Tatarasi/Iasi) era aceeasi situatie acum citiva ani ca si in Bucuresti. Pentru ca s-a facut ceva de catre autoritati (prinderea si castrarea tuturor ciinilor vagabonzi, eutanasierea tuturor ciinilor agresivi si bolnavi si intoarcerea pe strada a celor blinzi), acum este "liniste" in cartier ... Si pentru ca sunt un "pacifist" si mi-am pierdut timpul meu pretios luind cu binisorul pe orice ciine vagabondez care m-a atacat (si au fost multe cazuri in trecut), iaca ca pina acum am scapat de fiecare data nemuscat. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Vali, poate citesti si propozitiile urmatoare si te edifici in privinta intelesului citatului pe care l-ai scos din context. Ce vreau sa te intreb si pe tine este asta: n-ai prefera sa NU trebuiasca sa iei cu binisorul vagabondezi pe starda?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 31 Jan 2006, 10:27) Imi asum responsabilitatea crearii acestui topic. Ca fapt divers sunt din Petrosani, si intentia mea a fost sa pun in discutie problema cainilor maidanezi din Romania. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tatabobu |
![]()
|
Of, of, mai, mai! dar repede va mai simtiti atinsi! AM ZIS DOAR ATAT: "eudin_umarian, nu comapara cainii maidanezi diun Cta cu cainii maidanezi din Bucale"!
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
vali_munt |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 31 Jan 2006, 12:20) Vali, poate citesti si propozitiile urmatoare si te edifici in privinta intelesului citatului pe care l-ai scos din context. Ce vreau sa te intreb si pe tine este asta: n-ai prefera sa NU trebuiasca sa iei cu binisorul vagabondezi pe starda? Citatul este scos din ceea ce ai spus tu ... imi pare rau, dar tu ai dat cu parul ... nu eu! Si ca sa vezi ca am inteles ceea ce ai vrut sa zici, ti-am si rapuns in postul anterior (ce s-a intimplat la mine in cartier poate fi aplicat cu succes si in Bucuresti - parerea mea!). La intrebarea ta, cred ca am raspuns de vreo 2 ori in acest topic: nu sunt de acord cu vagabondezii (agresivi) pe strada (cred ca la cei agresivi te-ai referit, pentru ca numai pe ei nu trebuie sa-i iei cu binisorul cind te ataca ... pe cei blinzi numai daca vrei sa te joci cu ei). Dupa parerea mea de idealist care gindeste subiectiv, dar care totusi nu judeca (asa am fost categorisit pe acest forum - bineinteles ca nu a fost atac la persoana), ciinii nu au ce cauta pe strada. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
tatabobu |
![]()
|
Imi cer scuze de la cei care s-au simtit lezati de postarile mele de mai sus.
Vali, la tine in cartier poate nu era problema atat de acuta ca in Bucuresti. Da, problema ar putea fi rezolvata asa cum spui tu, prin prinderea si castrarea tuturor ciinilor vagabonzi, eutanasierea tuturor ciinilor agresivi si bolnavi si intoarcerea pe strada a celor blinzi. Dar eu personal nu sunt de acord cu ultima parte, adica cu intoarcerea pe strada a celor blinzi. Pentru ca in felul asta doar se micsoreaza problema cainilor vagabonzi, si asa cum spunea cineva pe topicul pe care se discuta problema asta este o sansa suficient de mare ca acei caini lasati pe strazi sa fie foloziti de niste animale bipede pe post de saci de antrenament pentru javrele lor de lupta. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
vali_munt |
![]()
|
Era nasol tare crede-ma ... cind te napadea o haita de vreo 15-20 ciini.
Iar la cealalta chestie ... hai sa omorim toti ciinii vagabondezi pentru ca nu putem avea grija de semenii nostri (animalele bipede), pe bune iti zic ca nu mi se pare corect. Pentru ca tocmai exista un topic in desfasurare pe aceasta tema, imi permit a face o analogie (morbida si imi cer scuze): pentru ca nu suntem in stare sa punem capat violurilor asupra minorilor, hai sa nu mai facem copii ca sa nu mai aiba astia ce viola. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
vali - e o chestie de valori. Pentru mine si pentru majoritatea oamenilor (sa zicem - multimea X) viata unui copil (si a unui om in general) valoreaza mai mult decat unui caine (antentie, nu zic ca e bine cum gandesc eu si ca orice altceva e gresit - e pur si simplu o constatare). Ei bine, asta e ceva ce multimea X crede cu toata inima, e o convingere fundamentala, de nezdruncinat. In acelasi timp, sunt convins ca exista o multime Y care are o convingere la fel de fundamentala ca viata unui caine valoreaza la fel de mult (sau poate chiar mai mult - cine stie). Ei bine, multimea X si multimea Y pot sa se certe pana mor, fiecare o sa creada in continuare acelasi lucru.
Pe de alta parte, multimea X e majoritara. Atata vreme cat nici o alta solutie nu a functionat pana acum, ei au tot dreptul sa isi impuna propriile solutii, oricat de revoltatoare ar parea ele pentru cei din minoritate. Asta e viata, niciodata nu pot fi toti multumiti. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
vali_munt |
![]()
|
1. multimea X este majoritara aici pe forum; in sondajul de aseara (de la un talk-show) era invers ... asa ca este greu de definit multimea mai mica.
2. dupa cum ai definit tu multimile X si Y, rezulta ca ele nu exista (cel putin aici pe forum). Poate nu am fost eu f. atent, dar nu am vazut pe nimeni care sa afirme ca viata unui ciine este mai importanta decit a unui om ... asa ca nu exista decit doua multimi X. 3. nu stiu ce impresie ti-am lasat tie si celorlalti co-forumisti prin posturile mele, dar sa stii ca nu consider ca eu m-am certat cu cineva si nu cred ca am jignit pe cineva. Tot ce am vrut sa zic este faptul ca exista si alte metode de a "scapa" de ciinii vagabonzi ... adica civilizat. Poate unii dintre noi nu stiau aceste lucruri, poate pe altii i-a sensibilizat aceasta discutie. This post has been edited by vali_munt: 31 Jan 2006, 13:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate +
- IS -- --
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Singura solutie eficienta este eutanasierea.
Imi plac cainii, am unul acasa (la tara, in curte), dar cu maidanezii nu se poate altfel. Cand sunt multi devin agresivi. E suficient sa fie unul mai agresiv si ceilalti il urmneaza. Personal nu am avut probleme cu ei, si nici nu imi este frica de ei, dar la mine la bloc sunt vreo 20 si nu cred ca un copil ar putea scapa de ei. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
deoarece se discuta in paralel cu topicul de la Cafenea,
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=33295&st=0 aici se inchide pentru discutii, urmand sa se poata vota in continuare in poll Multumesc pentru intelegere |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 00:08 |