Israel și arabii, Pro și contra
![]() ![]() ![]() |
Israel și arabii, Pro și contra
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu. Doar sa le ia terenu' de sub cur. Atât.
EDIT: vezi că atunci când zici că "palestinienii i-au pus pa Hamas la putere și gata, aia e, toți sunt hamasisti" uiți că palestinieni mai sunt și-n alta zona decât Gaza, unde nu Hamas conduce. Și nu înțeleg cum poți spune că plâng cu lacrimi de crocodil. Tu chiar ești convins că nu a rămas între alea doua milioane nici măcar unul nevinovat? Sau sa te întreb altfel: care e procentul de nevinovați care nu contează ca daune colaterale? 1%? 10%? 49.9999%? Să nu-mi spui că aici iei de buna partea aia din biblie cu "părinții au mâncat agurida și copiilor li s-au strepezit dinții" This post has been edited by tatabobu: 24 Oct 2023, 15:45 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Dupa cativa ani de dialog pe DC speram ca stiai macar atata lucru despe mine: ma pis cu bolta pe tot ce scrie in biblie.
N-am zis ca toti cei doua milioane, sau cati traiesc acolo, sunt vinovati. Dar ai lor, palestinienii, au declansat un razboi sangeros. Israelul are tot dreptul sa se apere si sa-si rada inamicul de pe fata pamantului. Si sunt convins ca o s-o faca. Sa-si securizeze frontierele si sa se asigure ca nu vor mai fi astfel de atacuri teroriste. Daca esti un palestinian onest, fara fanduri belicoase si nu suferi de retard, ar trebui sa te duca capul ca pentru ce a facut Hamas represaliile sunt inevitabile. Fugi cat te tin picioarele, nu tu esti de vina ca ai declansat razboiul, dar conationalii tai da. Israelul are superioritate armata evidenta. Sansele sa ajungi victima colaterala a actiunilor iresponsabile ale alor tai sunt mari. Asta-i razboiul, cu reguli fara mila si nu l-au declansat evreii. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Cugetarea "Israelul are tot dreptul să se apere și să-si rada inamicul de pe fata pământului", daca ar fi urmată de IDF, ar reprezenta o crimă de razboi. Daca vine Gigel peste tine in casa și încearca sa te omoare poți să-i faci tu feleșagul (in limitele legitimei apărări). Dar dacă a ieșit, nu înseamnă că poți să-l urmărești până acasă să-l omori și pe el, și nevasta, și copiii, și tot neamul.
Taman pentru că te știu împotriva religiei ca menire supremă, nu reușesc să-ți urmăresc logica aia care te face sa aplauzi pedepsirea întregii populații dintr-o zonă clar delimitată. EDIT: fugi unde, omule? Că sunt doi vecini: Israel și Egipt. În Israel n-ai cum că știi și tu de ce, in Egipt n-ai cum că Israel mai bombardeaza din când în când punctul ăla de trecere. Și înafara de asta: "coae, nu ești tu de vina da' marș de aici că Io mă cac in tot teritoriul asta că așa vrea muschiu' meu striat" nu înseamnă că ăla pe care-l vânez e de vina pentru victimele colaterale. Înseamnă că eu sunt de vina. This post has been edited by tatabobu: 24 Oct 2023, 17:43 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 24 Oct 2023, 18:39) ... EDIT: fugi unde, omule? Că sunt doi vecini: Israel și Egipt. În Israel n-ai cum că știi și tu de ce, in Egipt n-ai cum că Israel mai bombardeaza din când în când punctul ăla de trecere... Exemplul tau cu vecinul Gigel nu se prea sustine. Regulile razboiuluui sunt un pic mai complicate. E mai greu pana-l incepi, apoi iti cam scapa de sub control. In Egipt nu se pot refugia nu pentru ca i-ar bombarda Israelul, se pot onegocia acorduri de armistitiu, ci pentru ca nu-i vor egiptenii. Refuza sa-i primeasca pe civilii palestinieni pentru ca se tem de un risc major de import de teroristi Hamas. Egiptenii, banuiesc, stiu ei ce stiu. Civilii palestinieni sunt cartoful fierbinte Probabil, in mare masura nu sunt chiar atat de civili dupa cum se dau... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tatabobu |
![]()
|
Exista niște convenții care spun că dacă te duci să-i omori tot neamu' lu' Gigel, nu doar pe el, și să-i dărâmi și casa, alea doua-s crime de război.
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
radian |
![]()
|
Si cand vine Gigel si merge din usa in usa si impusca batranii, decapiteaza minorii, organizeaza safari sa-mi vaneze tinerii ca pe animale, mii de suflete necombatante, care nu aveau nimic in comun cu activitatea militara, cum se numeste?
Mai, antisemitismul, tipic european, este mai mult decat evident in astfel de abordari. Le plangeti de mila palestinienilor pentru niste potentiale riscuri la cate se expun pentru ca este optiunea lor, dar va feriti ca dracu de tamaie sa comentati in vreun fel crimele sadice ale palestinienilor impotriva unor civili fara putere de aparare. Va comportati ca si cum alea nu ar fi avut loc, niste evrei acolo, cui ii pasa de ei. Saracii palestinieni… Spune sincer, asa-i ca Holocaustul nu a existat. Este doar o fabulatie a jidanilor… |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Palestinienii n-au nici o vina, ei sint ingerasi, Hamas un neam de rugatori la Allah care in marea lui marinimie a hotarit sa le trinteasca la cotropitorii ovrei citeva mii de petarde de atentionare, n-au fost rachete! Allah Fereste, doar petarde de Hanuka dar ovreii cu inima slaba au facut atac de cord si dau vina pe ingerasi.
Cam asa suna prin multe parti parerea unora despre palestinieni. Astia sintem, cu astia defilam, totul e sa ne ferim de ei... |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
tatabobu |
![]()
|
Radian, când ai avut opțiunea asta de care vorbești, de ce ai ales sa te naști in Romania? Tu chiar nu pricepi că unii dintre palestinienii aia sunt la fel de vinovați de ce se întâmplă în Israel/Gaza ca nord coreenii pentru ce alege să facă mărețul conducător?
Agrig, văd că și tu iei extrema și o faci reprezentativa pentru populație. N-am cum să-ți răspund, că nu vrei să înțelegi. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
radian |
![]()
|
Eu am ales sa ma nasc sa ma nasc in RO.? 😃 Pai barza nu m-a intrebat unde as vrea, in mod total nedomcratic, pur si simplu m-a debarcat la Petrosani si asta a fost inceputul carierei mele pamantene.
Palestinienii aia neprihaniti de ce n-au ales calea exilului daca nu erau de acord cu Hamas? Viata in Palestina nu-i chiar raiul pe pamant. Te mai intreb odata, asa-i ca Holocaustul este o obsesie a jidanilor? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 24 Oct 2023, 20:42) Agrig, văd că și tu iei extrema și o faci reprezentativa pentru populație. N-am cum să-ți răspund, că nu vrei să înțelegi. Nu-mi raspundeti, clar sint de partea gresita si palestinienii au avut motive sa inceapa sarbatoarea petardelor Au suport international chiar de la ONU, cine sintem noi sa comentam Slava Hamas! "Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a scris pe X (fostul Twitter) că își anulează întâlnirea planificată cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, la aproximativ o oră după ce șeful ONU a declarat că atacul terorist al Hamas asupra Israelului „nu a avut loc din senin” și a acuzat Guvernul israelian că a supus israelienii unei „ocupații sufocante de 56 de ani”. " https://www.hotnews.ro/stiri-international-...intrat-gaza.htm |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
tatabobu |
![]()
|
QUOTE(radian @ 24 Oct 2023, 20:53) Eu am ales sa ma nasc sa ma nasc in RO.? 😃 Pai barza nu m-a intrebat unde as vrea, in mod total nedomcratic, pur si simplu m-a debarcat la Petrosani si asta a fost inceputul carierei mele pamantene. Palestinienii aia neprihaniti de ce n-au ales calea exilului daca nu erau de acord cu Hamas? Viata in Palestina nu-i chiar raiul pe pamant. Te mai intreb odata, asa-i ca Holocaustul este o obsesie a jidanilor? 1. Ai ales sa te naști in Ro in fix aceeași măsură în care unii au ales să se nască în Gaza. 2. Luând astea in considerare, cum poți cere cu inima împăcată unora sa plece de acasă de la ei? Poate s-or fi gândit că pot schimba ceva, poate n-or fi vrut să-și lase tot ce dețineau in urma, poate pur și simplu acolo e casa lor și la fel că moșii din satele părăsite aproape de toți din vârful munților nu vor sa plece de la ei de acasă. Sau poate au văzut cum sunt primiți în alte țări și nu vor. Sau poate nu-și permit. Ce zici astea ar putea fi motive întemeiate să rămână cineva acasă la el? 3. Daca tu reușești să găsești vreo postare de-a mea in care am zis asta jur că vin la Petroșani și plătesc toată băutura din bibliotecă din partea ta, iar apoi plec de acolo. Cum îndrăznești să mă acuzi de așa ceva? Doar pentru că nu-i vad in negru complet pe ceilalți? Doar pentru că încerc sa te fac sa vezi că e posibil sa nu fie numai diavoli mâncători de evrei in Gaza? Agrig, mai fac o incercare. Îți răspund și tie asa cum le-am răspuns și altora: daca nu văd totul doar în alb 100% și negru 100%, și nu-s de acord 100% cu tine, nu înseamnă că sunt de părerea fix opusă. Daca nu urlu "moarte musulmanilor din Gaza" nu înseamnă că aplaud moartea evreilor. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
radian |
![]()
|
Acuzatia de la punctul 3 n-o inteleg. Ti-am cerur eu vreodata sa-mi platesti ceva?
Astept in continuare cu interes un raspuns. Holocaustul a existat sau nu? Vad ca o dai cotita… |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Agrig |
![]()
|
Problema nu nici de alb nici de negru, ce vad eu de la peluza este un lucru simplu de tot, legitimarea dreptului de a ataca Israelul de catre Hamas si ralierea musulmanilor la lupta lor, cam asta este tendinta.
Israelul din punctul asta de vedere de multi ani este in situatia " boala lunga moarte sigura". |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
radian |
![]()
|
Este ostentativ cum respectivul nu mai poate de grija posibilelor victime dintr-o tabara si face abstractie sistematic de crimele din cealalta tabara.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Va invartiti in jurul cozii...
Dreptate, intr-un razboi, are ala care castiga. Alalalt face crime de razboi, e de partea raului, e agresor etc. In WW2 nemtii au fost aia rai, au omorat, au facut toate magariile, americanii si sovieticii au adus libertate popoarelor oprimate. Cand americanii bombardau la ras un oras se chema tinta legitima, nemtii la Rotterdam si Varsovia au facut genocid. Asa-i de cand lumea, istoria o scriu invingatorii, daca Stalingrad era un succes va faceati pionieri la statuia lui Antonescu... ![]() Acum, daca raspunsul Israel-ului nu va fi ingrozitor vor intelege ca asta e calea de succes. Pana acum vreo 30 de ani tuturor celor din zona le era pur si simplu frica de Israel. Existenta lor se baza pe aceasta frica. Si Occidentul intelesese lucrul asta, cat Israel era in vana, nici o organizatie terorista gen Isis, Hamas etc., nu putea sa se formeze. Occidentul, dupa razboiul 1 din Golf a crezut ca daca ii da cu infiintarea Palestinei se potolesc si devin oameni de comitet. Toata lumea ii da cu doua state, evreu si palestinian. Gaza aia este o anomalie, cum mama ma-sii sa ai statul palestinian pe doua, trei fasii separate. Nu merge, nu are mijloace de subzistenta, nu poate fi administrata, e o enclava gen Transnistria, Nagorno, Kaliningrad. Singurul stat palestinian viabil ar fi unul adunat la un loc, care sa nu se invecineze numai cu Israel. Deci si prin urmare conform spuselor "Ein volk, ein vaterland" (cu ein fuhrer nu-s de acord), Gaza ar trebui desfiintata, largita Cisiordania si infiintarea Palestinei cum trebuie. Se va face asta? Sa vedem daca au sange in instalatie, daca nu, va fi iar remiza, peste cativa ani o luam de la capat. This post has been edited by YRX: 25 Oct 2023, 06:15 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(YRX @ 25 Oct 2023, 07:10) Gaza aia este o anomalie, cum mama ma-sii sa ai statul palestinian pe doua, trei fasii separate. Nu merge, nu are mijloace de subzistenta, nu poate fi administrata, e o enclava gen Transnistria, Nagorno, Kaliningrad. Singurul stat palestinian viabil ar fi unul adunat la un loc, care sa nu se invecineze numai cu Israel. Gaza ar trebui desfiintata, largita Cisiordania si infiintarea Palestinei cum trebuie. Se va face asta? Sa vedem daca au sange in instalatie, daca nu, va fi iar remiza, peste cativa ani o luam de la capat. Asa e, da' n-ai cum s-o faci: unde sa largesti Cisiordania? In Israel? In Iordania? Sunt zone/orase cu puternica incarcatura istorico-religioasa (cand v-am zis ca reliigiile ar trebui interzise... ![]() Palestinienii care au plecat (dracu' stie din care din zone) demult si s-au scolit prin lumea civilizata (inclusiv Ro lui Ceasca, la vremea aia) s-au mai desteptat, dar cei ramasi probabil ca nu mai au de ales acum. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La biserica Sfantului Mormant Din Ierusalim se inteleg destul de bine vreo 6 religii crestine diferite si cheile le au muslmanii, nu religia e problema acolo ci oamenii. Daca repeti o prostie nu o face mai adevarata.
This post has been edited by einstein1984: 25 Oct 2023, 09:16 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
un musulman...nu musulmanii.
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O familie de musulmani, e bine?
Oare o fi greu de observat ca tarile cele mai dezvoltate economic si intelectual in lumea asta sunt alea cu libertatea religiei, si alea fara asa ceva sunt alea mai inapoiate? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
Faci cum faci si tot de cacao ajungi.
ARTICOLUL 9 conventia europeana a drepturilor omului Libertatea de gândire, de conștiință și de religie 1. Orice persoană are dreptul la libertate de gândire, de conștiință și de religie ; acest drept include libertatea de a-și schimba religia sau convingerile, precum și libertatea de a-și manifesta religia sau convingerea în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin cult, învățământ, practici și îndeplinirea ritualurilor. 2. Libertatea de a-și manifesta religia sau convingerile nu poate face obiectul altor restrângeri decât cele prevăzute de lege care, într-o societate democratică, constituie măsuri necesare pentru siguranța publică, protecția ordinii, a sănătății, a moralei publice, a drepturilor și a libertăților altora. This post has been edited by einstein1984: 25 Oct 2023, 09:55 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
maho |
![]()
|
@1stein: Ai omis sa zici daca Romania se incadreaza in tarile alea "dezvoltate economic si intelectual". Nu de alta, da' tu nu esti cel mai bun exemplu.
![]() This post has been edited by maho: 25 Oct 2023, 10:04 |
--------------------
Dacia
1310
|
einstein1984 |
![]()
|
Opa, am ramas fara argumente si trecem la adhominem? Asta zice multe despre dezvoltarea ta intelectuala, nu despre a mea.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
Einstein, cartof - cartof.
@all, nu inteleg de unde atata incrancenare, nu-i ca si cum unii sau ailalti revendica Ardealul. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Transilvania poate
un motiv? https://www.fanatik.ro/cati-bani-pierde-tur...iardul-20509559 ![]() This post has been edited by wolfin: 25 Oct 2023, 10:30 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
tatabobu |
![]()
|
Radian, tot ce ai scris de la ultima mea postare îmi arată că am comis în ochii tăi un delict de opinie. Și pentru că nu-ți împărtășesc opinia, din punctul tau de vedere este OK sa aplici logica "cine nu-i cu noi e împotriva noastră", așa că ești convins că eu susțin că holocaustul n-a existat. Daca n-ai fi convins de asta nu mi-ai fi cerut de doua ori agresiv lămuriri în această privință. Și asta ne aduce la "punctul 3", cum te-ai exprimat tu: punctul trei din postarea mea anterioară este o cerere adresată ție să-mi arăți unde am zis eu că holocaustul nu a existat. Pentru că dacă n-am zis nicăieri asta, întrebarea pe care mi-ai adresat-o agresiv de doua ori este doar o incercare de a-mi pune cuvinte în gura.
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:54 |