motoare romanesti.mobra,minimobra,hoinar, ce mai stiti de ele
![]() ![]() ![]() |
motoare romanesti.mobra,minimobra,hoinar, ce mai stiti de ele
madendre |
![]()
|
||
![]() posesor scooter KTM Group: Members Posts: 188 Joined: 30 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
NOVA
2000 GTI
- SB-19- nam gagica ma parasit viata merge inainte [B][COLOR=blue]
|
|||
Fanny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 August 06 From: SUCEAVA ![]() |
Dupa cum am mai spus am o Mobra din 1974(Fabricatia a inceput in 1973,avea pe fata furca basculanta) dar fata de cele fabricate ulterior, asta are si semnalizare si era dotata si cu acumulator 6V/8Ah ca tampon pentru claxon si semnalizare.Desi farul si aprinderea sunt pe magnetou Bosch,fara acumulatorul pus nu aveai claxon si nici semnalizare si chiar lumina farului era un pic mai slaba.In locul becului de far care era de 6V/40W/45W am montat un bec de 12V/35W/35W(erau din alea cu soclu tip bec de semnalizare din zilele noastre numai ca avea diametrul mai mare) lumina era super la drum.In ceea ce priveste modificarile facute la ea prin anii '75-'80 pot spune ca am dotat-o cu 2 tobe de esapament pentru o mai buna evacuare, am inlocuit ghidonul cu niste coarne mai inalte gen motocicletele de azi, am pus pe spate cite 2 amortizoare pe fiecare parte.Motoreta este in stare de functionare desi are 32 ani iar tot ce am facut la ea a fost sa inlocuiesc ambelajul o singura data,de doua ori am inlocuit cilindrul si a fost segmentata cu segmenti cromati aproximativ de 5-6 ori,de 3 ori am schimbat platina.Mai am si acuma o gramada de piese de rezerva pentru ea, iar vara o mai scot cite odata sa ma plimb cu ea.Deasemeni am mai avut si o motocicleta noua cumparata prin 1986, un Jupiter 4 cu atas(350cmc) cu care m-am distrat grozav(in special o foloseam fara atas) dar pe care am vintut-o dupa aproximativ un an deoarece mi-am cumparat un Trabant - tot nou.
|
--------------------
Dacia Logan
LAUREATE PLUS 1.4MPI
2006
|
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Era o vorba:"Moarte sigura cu COBRA dar mai sigura cu MOBRA!"
![]() ![]() This post has been edited by Cristi T: 16 Feb 2007, 10:20 |
--------------------
Dacia
1300 berlina din '75;Subaru WRX STI
2004
- B-24-FAQ
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
![]() ![]() ![]() This post has been edited by gotronic: 16 Feb 2007, 15:33 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Am gasit in lada cu amintiri si cu fiare ruginite 2 poze cu MOBRA 50 SUPER
Attached thumbnail(s) mobra2.jpg ( Size: 54.21k ) Number of downloads: 12583 mobra8.jpg ( Size: 106.47k ) Number of downloads: 13219 |
--------------------
Dacia
2004
- B-24-FAQ
|
|
madendre |
![]()
|
![]() posesor scooter KTM Group: Members Posts: 188 Joined: 30 January 07 ![]() |
exact la fel arata si mobra lu fratemeu doar ca are buretele de la scaun gauri de la soareci cum a stat atata timp in sura.
![]() |
--------------------
DACIA
NOVA
2000 GTI
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
in primu nr moto life a fost prezentata mobra.asa ca romanian classics:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Felecan Radu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 February 07 ![]() |
Buna tuturor ! Si eu am avut doua mobre , una in stare buna si una numai de piese deoarece motorul era desfacut in bucati iar unele piese lipseau . Problema era ca mobrei bune ii mergea motorul doar ca nu decupla ambreiajul si schimbai greu treptele de viteza . Fiind incepatori , nici eu nici tatal meu nu stiam cum sa-l reparam deci a ajuns pe mainile unor mecanici care tot nu l-au facut sa mearga . Acum fac si eu carting si stiu motorul de mobra insa nu ma descurc cu cele doua arcuri din cutia de viteze !!! Sasiul l-am reconditionat insa isi asteapta motorul . Daca are cineva idei sau imagini cu cele doua arcuri ar fi super .
Multumesc anticipat ! ![]() Attached thumbnail(s) Picture_049.jpg ( Size: 6.24k ) Number of downloads: 11680 |
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
In primul numar din moto life nu a fost prezentata mobra, ci mai tarziu.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
e .daca nu postai tu nu stiam! si macar ai pilotat vreo mobra la viata TA?
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Cristi T |
![]()
|
Cele 2 arcuri sunt relativ simplu de montat,se monteaza in treapta 2 si arcul subtire trebuie sa se inchida in inchiderea arcului mai gros.ATENTIE:intre piciorusele arcului subtire trebuie sa intre un fel de cui care vine din capacul din dreapta al cutiei de viteze.Daca cuiul ala nu intra intre piciorusele arcului,nu poti schimba nici o viteza!
This post has been edited by Cristi T: 19 Feb 2007, 21:05 |
--------------------
Dacia
2004
- B-24-FAQ
|
|
Cristi T |
![]()
|
L-am prins pe un pustan care calarea un Carpati si i-am tras o poza
![]() Attached thumbnail(s) Motoreta_Carpati.jpg ( Size: 111.47k ) Number of downloads: 12216 |
--------------------
Dacia
2004
- B-24-FAQ
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ydaniel |
![]()
|
ok.vad ca tu esti sefu in materie de postat:))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Felecan Radu |
![]()
|
Nu are cineva de vanzare un motor Hoinar cu toba de esapament si carburator ?
![]() PS:asta-i mobra mea This post has been edited by Felecan Radu: 25 May 2007, 21:34 Attached thumbnail(s) Imagi._21_.jpg ( Size: 6.69k ) Number of downloads: 3778 Imagi._24_.jpg ( Size: 6.31k ) Number of downloads: 12052 |
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
madendre |
![]()
|
ultima oara in targ am vazut o mobra hoinara neinmatriculata dar arata bine cerea 800ron
ps:nu stiti cam cat ar costa un segment pt. mobra 50 super sau daca se mai gasesc? This post has been edited by madendre: 25 May 2007, 23:00 |
--------------------
DACIA
NOVA
2000 GTI
|
|
Felecan Radu |
![]()
|
Segmenti se mai gasesc la un pret rezonabil ! Mai sunt si originali cam la 25 RON
|
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
ydaniel |
![]()
|
langa autovit acolo la moto gasesti:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Tohan inca mai fabrica Mobra-Hoinar, din cate am inteles pe un forum de motociclism.Pretul e de 1600 RON.
Iata si siteul: http://www.tohan.ro/page15.html |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca site-ul ala a fost actualizat ultima oara acum vreo 6 ani. Daca te uiti mai atent vezi ca apare si bicicleta Pegas Ideal ca fiind inca in fabricatie, dar n-am mai vazut nicaieri de vanzare
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
da, dar daca te uiti si mai atent la mopede apar si scutere care nu erau pe strazi acum 6 ani: http://www.tohan.ro/page16.html (sau ma rog, erau dar nu cred ca fabrica tohan asa ceva acum 6 ani.
Si mie mi s-a parut ciudat, dar ti-am zis, am vazut discutia asta pe un forum: http://www.motociclism.ro/forum/lofiversio...php/t19811.html Ultima mobra noua s-a dat in 2005 cu 14.000.000 lei + TVA |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
ydaniel |
![]()
|
eu am vazut la dioda in 2000 cu 8 mil o mobra noua;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Felecan Radu |
![]() ![]()
|
Mobra mea am luat-o cu un milion de la un batran ! o tinea in garaj de 5 ani si in rezervor era ulei ca sa nu rugineasca , motorul ii mergea relativ bine iar cadrul era ca si nou , vopsit rosu . (mai avea si trusa de scule)
|
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
ydaniel |
![]()
|
super;) nu bagi poze;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Felecan Radu |
![]()
|
Multumesc pentru atentia acordata ! Am reparat Mobra , aceasta avand probleme doar cu arcul subtire din cutie care nu avea capetele paralele .
![]() |
--------------------
Mobra
Mobra
Mobra 50 Super
- Nu e inmatriculata
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
caut si eu o mobra pt cumparare, daca se poate s fie in stare de functionare
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
daniel93 |
![]()
|
![]() Membru cu serie mare Group: Members Posts: 456 Joined: 21 October 08 From: Vatra Dornei ![]() |
Incerc si eo sa reinvii acest topic... stie careva unde gasesc piese de mobra noi?
![]() Am o 50 Super si m-am saturat sa-i improvizez carbul ![]() |
--------------------
Dacia
1300/1310 TLX
1976/1988 Opel Astra F C20LET cu cheaturi
Ford Focus 1.8 TDCI Logan 1.4 mpi Gunoaie romanesti, si plastice fara valoare |
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
slabe sanse....piese gasesti doar la cei ce le vand pe bucati pentru ca s-au saturat sa bage bani in ele si sa fie mereu in cautare de piese....eu am gasit la unul la noi in cluj...care are vreo 3 mobre si ceva piese de schimb dar nu le da ieftin....mie mi s-a stricat cuiul pontou...si am dat 20 lei pe unul "nou"...adica luat de pe alta si in stare buna dar nu m-a tinut mult...acum am ceva probleme la plutitor...tata pe vremea cand s-a decis ca "renunta" la mobra si isi cumpara masina a prevazut ca nu o sa se mai fabrice piese si a luat cateva piese de schimb mai importante si care se strica mai repede (burduf suspensie fata, discuri ambreaj, camere)...anul trecut am mai cumparat un motor de hoinar dar cam degeaba....tot alte lucruri pica de pe ea....apropo...ca nu am facut introducerea....mobra a fost "parasita" prin 86 si a fost reconditionata in 2008
PS: la mobra mea ambreajul e cel mai varza si e reglat cat se paote de bine dar pur si simplu nu tine...cel mai misto e cand bag I stand pe loc ca daca nu ii dau acceleratie calumea moare....da asa urla ![]() ![]() This post has been edited by Tince1290: 5 Jun 2009, 22:10 |
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
piese...numai prin targuri sau pe la mosi:(
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
QUOTE(daniel93 @ 5 Jun 2009, 19:58) Incerc si eo sa reinvii acest topic... stie careva unde gasesc piese de mobra noi? ![]() Am o 50 Super si m-am saturat sa-i improvizez carbul ![]() am un batran aici in Timisoara care are ceva piese de mobra, cilindri, set, carburatoare, pistoare, etc etc etc....daca te intereseaza ceva scrie in PM si in Iulie vin la socrii ( in Botosani ) si le iau cu mine. |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:07 |