DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cod ambreiaj

Anndrei123
post 27 Jul 2025, 00:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!

Daca mai sunt posesori / fosti posesori de supernova activi pe forum.

Vin cu o mica problemă. Trebuie sa schimb ambreiajul (pedala moale din cauza rulmentului defect, dar voi lua tot kitul de ambreiaj) si mi-a spus mecanicul sa am grijă sa se potrivească, ca poate sa difere. Nu am inteles extrem de bine de ce ar fi vreo diferenta intre mai multe kituri de ambreiaj, daca oricum toate supernovele au acelasi motor. Dar fie, stie el mai bine. Asa ca ma pun sa caut 'piesa exacta' si aici e povestea la care voiam sa ajung - ca sa fac comanda, merg cu seria de șasiu la un magazin specializat (epiesa, daca ajuta) si spune ca sistemul nu identifica codul masinii, ca e un model mai vechi, etc. Merg la service, aceeasi poveste, apoi la inca un magazin auto din cartier unde pare-se ca a gasit niste rezultate (enumera niste detalii tehnice de tipul priza de 11, priza de 13, diametre de diverse marimi, prindere la 90 de grade) dar nu am ajuns la nicio finalitate.

Intrebarile pe care mi le pun:
1. Exista mai multe sisteme de cautare si nu stiu eu, sa mai incerc tot asa in cat mai multe magazine pana iese?
2. Poate solutia cea mai simpla, stie cineva codul / caracteristicile exacte ale unui kit ambreiaj, sa scap mai usor? Difera oare de la o supernova la alta?

Mulțumesc ! blink.gif

LATER EDIT :
Mulțumesc de PM, Gil26. Tu nu poti sa postezi, eu nu pot da PM, s-a nimerit bine biggrin.gif
Las mai jos informatiile de mare interes primite:

Un posibil cod OE pentru kit ambreiaj Dacia SuperNova este 7701476327.

Desigur ca aceste coduri OE se obtin doar pe baza seriei VIN, ti-am urcat totusi si o captura cu probabile coduri OE pe: https://postimg.cc/p9M3J8dm

De asemenea, si un link cu cateva pagini de manual.
https://postimg.cc/gallery/Z08MdVT

De mare folos! O sa mulțumesc si in privat cand voi avea sansa

This post has been edited by Anndrei123: 27 Jul 2025, 16:11

--------------------
Dacia Supernova 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th September 2025 - 01:37
Forum Renault