DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Outlook Express ma scoate din sarite !, Cum dezactivez verificarea de compactare

i96nds
post 14 Feb 2006, 11:22
Post #1

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Seful meu foloseste Outlook Express. Nu imi spuneti acum ca sunt alte programe care sa fie clienti de mail. Deci asa ramane, nu am cum sa il schimb.

Chestia e ca la XP SP2, outlook express nu mai are o anumita bifa care zicea ceva de genul "compact messages in background".
La versiunea mai veche de OE parca era o bifa

"Compact messages on exit when there is more than X % wasted space". Parca era default X=20%.

Si atunci cand ieseai din OE intra compactarea asta. Ca sa dezactivezi compactarea asta aproape pentru totdeauna trebuia sa setez x=80%, de ex. Acum insa nu mai e....

Ce vreau eu sa fac: Sa il pacalesc pe OE si sa nu mai faca verificarea asta la iesire si sa nu mai intre in compactare. Motivul e simplu, compactarea asta omoara complet calculatorul, mai ales ca sunt aproape 2 GB de mail-uri.....
Deci as vrea sa ramana disponibila doar compactarea manuala. Cum sa fac?

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EvilOne
post 14 Feb 2006, 14:12
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti/Alexandria

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
woth
post 15 Feb 2006, 11:15
Post #3

Membru

La o astfel de compactare, outlook express-ul mi-a pierdut multe mailuri din 2005, moment in care am zis "pana aici" si l-am schimbat cu Thunderbird. Este facut de cei care fac si Firefox si e mai mult decat OK.

Am ajuns la concluzia ca microsoft isi bate joc de populatie. Nu-i posibil ca, de exemplu, powerpointul 2003 sp3 sa aiba bug-uri si mai nasoale decat '97-le cu care lucram prin '99. Nu e posibil.

This post has been edited by woth: 15 Feb 2006, 11:17

--------------------
+
DRE
post 15 Feb 2006, 12:05
Post #4

Pimp inside

Ideea e ca la 2GB Inbox calculatorul se blocheaza nu datorita compactarii, ci datorita mariimii enorme a Inboxului. Daca il lasi intre 15 si 30 de minute (depinde de viteza lui) o sa vezi ca intra pana la urma. Nu e blocat, pur si simplu "rasneste" alea. Mai sterge din mailuri (arhiveaza-le daca ai nevoie de ele) si vei scapa de probleme. Din cate stiu eu cand Inbox-ul ajunge la 2 GB, OE nu mai face Send/Receive, oricum iti ia cam 10-15 minute sa intri in el.
O alta varianta e sa folosesti IMAP. Trebuie configurat serverul de mail. In felul asta scapi de belele (dar iti trebuie un server mai potent).

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
i96nds
post 15 Feb 2006, 12:20
Post #5

Stefan

Group: Moderatori

Din pacate nu pot schimba nimic nici la server nici la client.
DRE, asa e, el rasneste in background dar e ingrozitor....

Mail-urile sunt grupate pe foldere care nu depasesc cateva sute de MB fiecare. Tocmai de asta au fost sparte asa.

Tot nu am rezolvat problema... Linkul lui EvilOne nu ajuta ca bifa aia nu mai exista la XP SP2, cum ziceam deja.

woth, si eu am pierdut mail-uri asa pentru ca.... a cazut curentul in timp ce compacta. Asa ca de aia vreau sa dezactivez compactarea asta.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
crocky
post 16 Feb 2006, 11:16
Post #6

daciot/renaultist

--------------------
Dacia/Renault Sandero Stepway II/Laguna II 0.9TCe/1.9dCi
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 17:25
Forum Renault