DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intretinerea de durata a plasticelor, in cautarea negrului pierdut...

emil b
post 12 Sep 2007, 13:57
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: satu mare

am cumparat chestia respectiva, marca prevent, arata ca o crema de pantofi lichida cu burete, este recomandata doar pt plasticele din exterior, efect neasteptat de bun dupa cateva utilizari si rezista la apa nu ca uleiul siliconic.

--------------------
dacia solenza 2003 rapsodia
Don`t ride faster than your guardian angel can fly!
Eu dau flashuri la radare. Tu ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eXtenSion
post 20 Dec 2007, 22:59
Post #32

Membru autentic

Pana la urma, atata siliconul plasticul/cauciucul sau nu?

In topicul despre filtrul de polen se zicea ca ataca si vopseaua.

In alt topic era recomandat sa dai chederele de la usi cu silicon odata la x timp, pentru a preveni imbatranirea lor. Daca te pui sa dai pe chedere sigur atingi si vopseaua. Asta daca, sa zicem, nu ataca si cauciucul.

Pana la urma, se ajunge la vreo concluzie?

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
YRX
post 21 Dec 2007, 10:17
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti

Siliconul nu ataca plasticul, cauciucul, vopseaua sau geamurile. Nu prea este indicat sa atingi cu silicon tapiseria sau mocheta (ca pateaza).
Treaba cu dat pe chedere cu silicon este discutabila. Unii spun ca este bine (si eu am dat), altii ca ar produce scartaituri si ca nu este bine (mie nu-mi scartaie pentru ca le dau periodic).
Acu' depinde si ce fel de silicon folosesti.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
IRONICK
post 21 Dec 2007, 10:23
Post #34

-

From: Romania

QUOTE(YRX @ 21 Dec 2007, 10:17)
Siliconul nu ataca [...] vopseaua
Eu nu as fi asa de sigur. Daca intrebi o persoana care se pricepe la vopsele, o sa aiba aceeasi parere.
Acu' depinde si ce fel de silicon folosesti.
Crezi ca exista silicon care nu are la baza silicon ?
altii ca ar produce scartaituri si ca nu este bine (mie nu-mi scartaie pentru ca le dau periodic).
Atat timp cat nu te deranjeaza sa faci lucrul asta periodic eeeeee.... ok. Pe mine personal ma deranja sa fac lucrul asta.

This post has been edited by IRONICK: 21 Dec 2007, 10:24

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
dr_mKe
post 21 Dec 2007, 12:36
Post #35

Membru cu stetoscop

From: Deva

Eu folosesc un produs de la TurtleWax special pentru plastic. Efectul dureaza 2-3 saptamani, are efect antistatic. Costa vreo 18 lei flaconul. Se aplica ca si ceara pentru vopsea, nu penetreaza vopseaua, nu o pateaza, se lasa la uscat si apoi se sterge din nou cu o carpa uscata. Dezavantajul e ca nu o pot folosi iarna pentru ca nu am garaj. Plasticurile exterioare sunt deja gri, asta este pana la primavara.
La interior nu am folosit vreodata silicon. Doar Pronto antipraf aplicat din belsug saptamanal. Pastreaza culoarea, curata mizeria care se aduna in striatiile plasticului, nu face suprafetele mate sa luceasca asa cum face siliconul simplu si miroase frumos. Plus ca nu pateaza tapiteria.
Pentru cauciucuri exista alta solutie de la Turtle Wax, am ramas fara momentan, exista 2 tipuri, unul Gloss si altul mat. Eu il folosesc pe cel mat. Aplic pe flancurile anvelopelor si pe chedere.
Postez o poza cu vechea 1310, in varsta de 7 ani.

forum2xr5.th.jpgdsc05317mkegd1.th.jpgdsc05323forumce8.th.jpg

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
YRX
post 23 Dec 2007, 12:52
Post #36

Membru autentic

From: Bucuresti

Mai, siliconu' nu ataca vopseaua, ce naibii...Asa ar dizolva plasticul, cauciucul etc. (vopsitorii au un dinte impotriva siliconului pentru ca pe suprafetele de plastic tratate in prealabil nu mai adera vopseaua - de fapt, la unii nu adera vopseaua nici pe piesele noi - noute pentru ca nu folosesc primer).

Siliconul (eu denumesc asa orice produs pe baza de silicon) poate fi spray, emulsie sau crema. Mie imi place emulsia, folosesc "Formula 1" si pe interior si pe exterior si pe anvelope (dat cu moderatie, ca sa nu iasa tiganie). Am mai folosit si altele Sonax, Elf (prost rau), GS27 (scump rau), Nigrin etc.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
IRONICK
post 23 Dec 2007, 20:22
Post #37

-

From: Romania

Aceeasi parere o aveam si eu. Efectele nu se vad imediat. Nu am stat sa studiez, am mers pe cuvant.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
yon
post 11 Sep 2008, 01:16
Post #38

Membru autentic

From: slatina

acea solutie despre care se vb (ulei siliconic folosit in fabricile de anvelope) nu este f recomandata pt a dao pe bord, este o solutie industriala cu care se trateaza anvelopele crude pana sa intre in presa la vulcanizat. eu recomand uleiul siliconic divos care se gaseste la magazinele de piese auto la 4 ron tubul , este f bun pt interior si pt orice ornament de plastic indiferent unde se afala pe exterior sau interior

--------------------
Dacia 1310/Supernova 1995/2003
+
Mihai San
post 13 Jan 2009, 23:22
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti sau Arges

uleiul siliconic matuieste vopseaua daca se atinge aceasta

--------------------
Dacia; solenza 2005/confort ; vw golf 4 1.6 16v
+
dancuciureanu
post 17 Feb 2009, 08:41
Post #40

Membru

From: IASI

Hai sa lamurim ceva mai intii.
1. Plasticul este un polimer, produs organic care prin actiunea temperaturilor extreme, variatii bruste de temperatura si mai ales a razelor ultraviolete se depolimerizeaza.
2. Asta mai este denumita imbatrinire, cel negru devine gri si la fel timplaria de PVC se ingalbeneste si devine aspra.
3. Remedii si tratare nu prea sunt din pacate

Solutia este de a indeparta stratul superficial depolimerizat. Asta se face mecanic, adica prin frecare cu pasta abraziva. La fel se face si la cauciuc.
Rezultate perfecte.
Se poate face manual cu o perie deasa si par scurt, o pisla pe care punem praf de curatat si frecam bine, zonele vopsite vor fi protejate. Pentru aspect perfect se continua cu polish. La sfirsit se spala bine pentru a inlatura urmele albe de abraziv.

Coca-cola e o prostie, ea lasa un strat fin de caramel si da impresia de negru, pleaca prin spalare, este folosita de samsari, la fel si siliconul. Atentie ! Siliconul ataca plasticul si cauciucul sub infuenta razelor solare si temperaturii la majoritatea polimerilor ieftini folositi in industria auto.

--------------------
opel daewoo renault captur si altele 2016
+
emil b
post 17 Feb 2009, 11:28
Post #41

Membru incepator

From: satu mare

Eu folosesc o solutie de la Prevent special pentru plasticele exterioare, nu se spala, are efect de durata, nu este nici scumpa tongue.gif

--------------------
dacia solenza 2003 rapsodia
Don`t ride faster than your guardian angel can fly!
Eu dau flashuri la radare. Tu ?
+
dancuciureanu
post 17 Feb 2009, 15:39
Post #42

Membru

From: IASI

Frectie, durata cit sa plece uleiul siliconic de pe suprafata.

--------------------
opel daewoo renault captur si altele 2016
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 06:16
Forum Renault