placute frana
![]() ![]() ![]() |
placute frana
Lord Hades |
![]()
|
||
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|||
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
Am cumparat de la Alviauto.ro si montat pe masina Ferodo Premier FDB 845.
Masina franeaza super, pedala este mai tare si mi se pare ca sunt mai bune chiar decat cele cu care a venit masina noua acum 3 ani . Recomand Ferodo Premier FDB 845 cat si Alviauto.ro pentru pret si promtitudine. |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@ Lord Hades
Din manual citire: ........ - Demontați șurubul inferior al coloanei. - Rotiți etrierul în sus. - Demontați plăcuțele. ........ This post has been edited by vi_escu: 20 Mar 2010, 18:22 Attached thumbnail(s) placute.jpg ( Size: 268.4k ) Number of downloads: 2097 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
mi-am schimbat si eu placutele de frana originale cu EBC Greenstuff. am 30000 km, cele vechi mai puteau fi utilizate, dar am decis sa le schimb acum pt ca nu mai vreau sa am grija lor vara asta. dupa 200 km parcursi pot spune ca se simte o diferenta fata de cele originale. placutele originale lasau un praf negru pe capace dupa cateva zile de la spalarea masinii. ebcurile nu lasa niciun praf. prind mult mai ferm discul la franare, iar cand sunt incinse chiar musca imediat din discuri si franarea este chiar violenta daca apas pedala cum apasam la vechile placute. trebuie sa apas mult mai finut pedala acum ca altfel dau cu capul de volan. se cunoaste ca sunt pt un comportament mai sportiv. parca absul intra mai greu. nu stiu daca chiar e asa sau e doar o senzatie falsa.... mai studiez.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
-daca nu fac praf pe roti rezulta ca nu se prea tocesc deci sunt dure, atentie la uzura discurilor.
-ori franeaza tare ori intra ABS-ul mai greu... Franarea maxima este data de aderenta cauciucurilor, daca franele sunt mai puternice atunci ajung mai repede la ruperea aderentei rotilor de unde ajung la intrarea ABS-ului. Banuiesc ca ai aceleasi anvelope. -Partea cu temperatura s-ar putea sa fie adevarata, sa franeze mai bine la cald. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
- problema cu uzura discurilor mai repede, daca e adevarata, cu toate ca specificatiile spun ca nu uzeaza discurile mai repede, ba din contra, este un risc pe care mi l-am asumat
Greenstuff: Compozitie: Kevlar + Cupru, NU contin metale feroase. Proprietati: Franare excelenta de la -40 si pana la 60۠0ºC, elimina cu pana la 50% mai putin praf Uzura: Datorita lipsei metalelor feroase au o durata de utilizare cu pana la 40% mai mare si uzura discurilor scade cu pana la 33%. In cazul folosirii impreuna cu discuri EBC durata de utilizare poate creste cu pana la 80% iar uzura discurilor poate scadea cu pana la 50%. Coeficient de frecare: 0.55. - franarea mai prompta, chiar violenta cand sunt incinse, este o certitudine. faza cu abs ul poate este o falsa impresie pt ca m-as astepta sa intre, dar anvelopele tin aderenta si de asta nici nu intra. cred ca pt senzatia asta sunt de vina anvelopele, nu placutele, care, de doua saptamani sunt michelinuri de vara, fata de kormoran cu care am mers in iarna. This post has been edited by tdan08: 21 Apr 2010, 20:11 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
SORAN |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 1 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Placute Ferodo Premier asociate cu discuri Brembo sau daca exista finante cu Brembo max. Rezultate excelente. Investitia pentru berlina (discuri Brembo + Ferodo Premier) a fost aproximativ 315 ron si am primit si un spray curatator de frane. Produsele sunt de la daciashop.ro
|
--------------------
Renault
K520
2023 Va stau la dispozitie cu intrebari despre LED-uri!
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
Vad ca cei de la Dacia fac reclama la placute Motrio. Oare merita? Trebuie sa merg sa le schimb (inca le am pe cele originale) si nu as vrea sa regret o astfel de cheltuiala (sau zgarcenie, caci 99 lei pare un pret f. bun).
This post has been edited by mihail75: 3 May 2010, 17:21 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Abia au fost lansate la noi pe piata deci nu cred ca are cine ce sa-ti zica de ele. Proaste nu cred sa fie, poate doar sa se uzeze mai putin.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca eu am luat un set Bosch de la Augsburg cu 66 de lei, ar trebui sa vezi de cine sunt facute Motrio.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Maine te anunt. Dar cred ca Federal Mogul, adica Ferodo.
Am gresit, 86 71 016 173 placute Motrio, furnizor ICER. Conform promotiei, reducerea e de 25% din pretul normal. This post has been edited by einstein1984: 4 May 2010, 11:14 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
Inseamna ca sunt gama SL. Nu sunt rele, dar ar merge mai la 50 de lei.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
kamimura |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 15 March 10 ![]() |
La 50 de lei are Norauto, mai exact pe la 44 de lei. Si-a luat un amic si a intrat intr-un parapet pe autostrada in Germania ca l-au lasat franele...Nu prea te joci cu siguranta
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 17 May 2007, 08:24) Un mecanic din reteaua Dacia mi-a confirmat: nu exista diferente intre placute. Pentru toate modelele sunt la fel placutele doar codurile interne difera (probabil sa ceara mai mult pe alea cu cod de ABS...). Deci, ca o concluzie, placutele sunt la fel pentru ABS si fara ABS. Corect? Codurile Dacia difera 77 11 130 071 - fara ABS 77 01 208 265 - cu ABS dar asta doar asa... de chestie, pentru aburire? Am inteles clar ca nu exista sensori de uzura. La magazinul de piese mi-au confirmat foarte clar ca NU exista diferente. Sper sa nu iau teapa ![]() Multumesc. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daaa, sunt exact la fel codurile, doar ca primele sunt facute de altcineva. Al doilea cod sunt Federal Mogul si primul sunt ITT F. P.
Aia in service au spectrometru ca sa verifice compozitia placutelor, ca la ochi normal ca seamana ca doar se monteaza in acelasi etrier. kamimura, tigril alea sunt indiene. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
roland |
![]()
|
Merci frumos. Ceva diferenta de calitate?
This post has been edited by roland: 5 May 2010, 08:48 |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Asta n-am de unde sa stiu ca nu am incercat. A mea a avut codul de Federal Mogul cand am luat masina, acum are Ferodo FDB 1781 (parca, scrie pe undeva pe aici )care sunt mai bune (alea vechi erau cam lustruite desi aveau ceva carne).
Si nu luati de bun tot ce zic mecanicii, din orice service ar fi, ca multi nu vad diferenta intre 2 lichide de racire cu eticheta in fata. This post has been edited by einstein1984: 5 May 2010, 08:53 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
roland |
![]()
|
Multumesc frumos.
Eu cumparasem placutele de la magazin si, cand am vazut diferenta de cod, m-am speriat. Acum m-am linistit. |
--------------------
.
.
.
|
|
alviauto |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 1 February 10 ![]() |
diferenta dintre ferodo 845 si 1781 este urmatoarea:
1. 845 - cu senzor de uzura integrat 2. 1781 -fara senzor de uzura culmea e ca cele cu senzor sunt mai ieftine decat cele fara. |
--------------------
dacia
logan
1.4 2007
- b-68-rnv
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Habar n-ai ce vinzi.
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Sunt compozitii diferite. 845 e pentru o gramada de Renaulturi, 1781 sunt speciale de logan (probabil imperecheate cu discurile mai moi). In plus, sunt game diferite DB si FSL.
This post has been edited by einstein1984: 6 May 2010, 10:13 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu recomand placutele ebc!
calitate foarte buna si pret acceptabil,mai ieftine decat cele de origine si mai bune. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
Ce grosime are suportul metalic de pe placutele de origine Ferodo? Mi se pare ca FDB sau FSL 1781 scrie pe ele. Le-am dat jos si am masurat "carnea" de pe ele, nu m-am gandit sa masor si suportul. Ochiometric are vreo 5mm. Confirma cineva cu un instrument de masurat?
Intreb pt ca stiu doar grosimea minima cu suportul inclus -> 6mm. This post has been edited by mikey_gtx: 9 May 2010, 13:55 |
--------------------
.
.
.
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
--------------------
/
/
/
|
|
SORAN |
![]()
|
Gamele sunt FDB si FSL adica premier si service line. Decat Motrio mai bine Ferodo SL, sunt la acelasi pret in principiu. Cu placutele ICER am avut o surpriza neplacuta la un Volvo S40, am cumparat din primul magazin ce aveau pe stoc ca a trebuit sa le schimb si mi-au dat ICER. Aceste placute erau ok pana la momentul in care opreai usor la semafor cand scartzaiau de imi era rusine cu masina. Le-am schimbat dupa o luna din cauza aceasta!
|
--------------------
Renault
K520
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(SORAN @ 8 Jun 2010, 12:03) Pe ce te bazezi cand spui acest lucru, ai avut motrio si te-au dezamagit? sincer ferodo sl nu m-au impresionat deloc, chiar nemultumit de ele pot zice... This post has been edited by bobo77: 9 Jun 2010, 21:50 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
SORAN |
![]()
|
Ferodo SL se comporta normal, si rezista nu se mananca repede. Motrio trebuiesc vazute in timp, insa din ce am vazut sunt placute facute sa fie ieftine.
|
--------------------
Renault
K520
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Deci nu ai avut ai zis doar asa la plezneala, nu intotdeauna ieftin inseamna si prost sau invers. Eu am un filing ca Motrio sunt mai ok sau in cel mai rau caz la fel...mi-a soptit o pasarica care le are montate acum pe masina.(fata de ferodo sl)
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
tty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 30 December 04 ![]() |
are cineva montate placute de frana ceramice Mastersport? am tot citit pe aici dar n-am gasit nimic. as vrea sa-mi montez dar nu stiu cum s-ar comporta pe discurile vechi! ce ma sfatuiti?
This post has been edited by tty: 24 Jun 2010, 00:17 Attached thumbnail(s) mastersport.jpg ( Size: 11.47k ) Number of downloads: 1136 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 Privilege 2.0 16v
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Nu sunt cam dure pentru discurile astea făcute din material de tuci?
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 18:16 |